Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@cabellera Ahoj. Vcera som citila nejaky kopancek.Co to bolo neviem.
Na triple test som uz bola, dnes som dostala vysledky. Zistili mi, znizenu hodnotu TSH to je nieco so stitnou zlazou a zistije sa tam aj Downow syndrom a rozne ine hodnoty. Mysli pozitivne a vsetko bude OK. 😎
Mne uz brali 5x krv 😒 . Aj vam?
@krhlicka presne presne....takto nejak vyzerá aj môj jedálniček 😀
@abriela mne brali len 2x krv ale asik do 30tich skumaviek 🙂 troske som prehnala ale do 7 minimalne. vsetky vysledky su nastastie ok. vo stvrtok idem do poradne tak zas nejake testy. Holky robili Vam cytologiu pocas tehotenstva? mne chce urobit len sa trosku obavam lebo pred otehotnenim som po cytologii jemne krvacala.
@baronka222 2x krvny obraz- I.a II. trimester, 2x downow syndrom - triple testy - 12tt a v 16tt, 1x na pohlavne choroby - 3 skumavky, to este niekedy v zaciatku a 1x po zisteni tehotenstva. Cize je to az 6x 🙂.
O cytologii som este nepocula, aj ked napr. mnoho lekarov vynechava vysetrenie EEG kt. je pri tehotnych povinne. Nerobi sa kvoli nejakemu problemu?
@gmartina zmrzlinaaa, minule som snivala o magnum almond, dala by som zan vsetko 🙂
Muza som mohla poslat, ale o jednej v noci mi ho bolo luto 😀
Tak som vydrzala. Nastastie mne ovocie chuti, najnovsie mango s hroznom.
Matka ved si daj vitaminiky, mne sa zda, ze aj imunitu mam lepsiu, ked beriem vitaminy.
Ale staci mi jedna tobolka denne, niekedy vynecham, lebo zabudnem.
@gabika84 ahoj Gabi, babatko poslucha, hemzi sa v brusku, este ma dost miesta na akrobaticke kusky.
Aj my ideme na morfologicky ultrazvuk, 23.3., ale neposiela ma moj lekar. Ideme k inemu lekarovi, ktoreho nam vybavili kamarati.
Moj mi bude robit merania 22.3., som rada, lebo sestricka bola zase nejaka dopletena a dala mi termin iba
na aprilovu poradnu a o merani v 20 tyzdni nepadlo ani slovo. Nastastie uz si to doktor sleduje v knizke a hned sa ma
pytal, ci som so sestrickou dohodnuta na ultrazvuk a meranie. Ach jaj, pisala som ti uz o tom, ze takto podobne sme zmeskali prve krvne testy.
A z toho som bola poriadne vedla.
Tak dufam, ze sa citis fajn a drobcek rastie ako ma a niekedy si pocvicis, staci malicko, len tak pre dobry pocit 😉
@abriela fiha, uz takto babatko tlaci na zaludok, ja zatial netusim, kde je to male plavidlo.
Len ked sa hemzi, tak pohladkam v tych miestach brusko, ktovie ci si nehladkam len pracujuce creva 😉
V I. trimestry mi bolo zle, ked som bola hladna, takze som jedla hocikedy a najviac vecer, lebo najhorsie mi byvalo v noci.
Sice som nevracala, ale napinalo ma statocne.
A kedy mas termin porodu? pozeram,ze mame rovnaky tyzden tehu 🙂
@krhlicka ja viem kde je mala, podla vypuklinky. Este mozno niekedy v 2-3 mesiaci ked ma obcas bolelo brucho bolo vidiet taku vypuklinku v lavej casti. Aj teraz ked pozriem na brusko lava cast byva vypuklejsia.
Dnes mi to aj ekar potvrdil. Zadok malej bol pomaly pri bedrovej kosti vlavo 🙂 a pritom mi povedal, nech si neporovnavam brusko s ostatnymi zenami, ze ja ho nebudem mat velke, lebo som vysoka, ze sa to rozlozi po celom tele. Takze ma len potesil 🙂
Termin mam skoro ako ty - podla velkosti je to 12.8. podla vypoctov 9.8. aj ked k tymto cislam sa dopracovali lekari este v 12tt.
@abriela krv sa berie na začiatku tehotenstva do 6 skumaviek,potom v 11 t.t na PAPP-a,TSH,TPO,v 16t.t hcg afp,glu,v 33t.t ko+bwr.ak maš krvnu skupinu RH negat. tak sa berie ešte krv na protilatky v 18t.t a v 34t.t.tieto odbery sa beru pri normalnom tehotenstve,ak niektore vysledky nie su dobre tak ich može lekar opakovať.
@furniture jeej tak to si na teba zajtra spomeniem..ja buduci pondelok a uz sa nemozem dockat. len fakt dufam ze to neprekazi a nestrci si tam niekam snuru trebars 😒 lebo len nato cakam ze mi powedia co to bude a ci je ok.
a baby uz ste si nahlasovali ku doktorovi ci chcete dat odobrat pupoc.krv??
@krhlicka no ja toho zjem vela, ale tie kombinacie su tiez na poskrabkanie po hlave...napr.neska som obedovala morcacie prsia so zemiakmi, ku comu som si dala este paradajky a salat...a hned potom som dostala neskutocnu chut na cokoladu..tak som mala horku,mliecnu..a samozrejme zapit mliekom!! a jak si tak sedim po 5 minutach som si odgrgla jak stary ozran na celu izbu a v puse som citila salat??? no baby.....bude to pestre na tom vecku 😀 😀
@dadulajda tak v to dúfam aj ja, že sa dajako nezakryje... 😖 dám vedieť čo to bude...ale hlavne, že bude zdravá 😀 😀 😀 tak dajako som si istá, že to bude dievčatko...v našej rodine sa rodia iba dievčatá a po mužovom prvom manželstve je jasné, že aj u nich.... takže dajako tam idem s tým, že mi povedia, že to bude dievčatko 😀
@krhlicka poslat muža o jednej v noci na zmrzku, no to by bol nadšený 😀 😀 😀 tiež som už párkrát bojovala s týmto pokušením, ale kým by som ho prebrala a kým by šiel, tak by ma isto aj chut prešla.
Už plánujem, že ked sa vrátim domov, tak si nejaké vitamíny kúpim, hold situácia mi nevyšla tak, ako som plánovala, nejak som zmenila menej € a vela nakupovala 😀 takže vydržím do nedele, to sa vraciam naspat do Čiech a hned sa vrhnem do lekárne 🙂
@sonika1901 Ahoj. No mne lekar poveda, ze kazdy trimester kontroluje aj krvny obraz.
Ako som spominala, posiela pacienky aj na EKG, aj ked ziadna moja kolegyna na to nebola a ako zistujem,nie kazdy lekar robi vsetky vysetrenia ktore by mal.
čaute kočky, tak sa pripravujem na veľké prekvapenie. Za hodinu ideme na sono a ako dúfam, konečne mi oznámia čo to bude. Už sa neviem dočkať 🙂 tak potom dám vedieť
@abriela toto su štandartne odbery,ktore by sa mali robiť,odbery navyše su už nad ramec.ale každy lekar ma ine zasady.
@furniture tak držim palčeky.
ahojte..ja len ze predavam vecicky po dcerke vek od 0-6 mesiacov za velmi rozumne ceny....vecicky su daktore ako nove na niektorych vidiet ze boli pouzite viac ale stale bez fliackov v zachovalom stave....ktora by ste mali zaujem napiste RP a dohodneme sa....ceny od 0.5 max do 3 eur za kus...popripadne sa da dohodnut osobna obhliadka byvame v BA
už sme späť a je stále prekvapenie. Maličké sa otočilo tak, že nebolo vidieť ☹ to bude dajaký tajnostkársky špión 😀 . 24.3.Ideme na 4D sono tak už to tam MUSÍ byť odhalané...
a vy ste objednane na 3d sono?ja som v 18 t.t,ale ešte stala mam čas 😀 😀 😀 ,ale už asi nie,ked to tu tak čitam.Neviete mi povedať v kolkom tyždni je najlepšie robiť 3d?dik
@furniture jooj to ma mrzi ze ta takto natahuje. toto je jedno coho sa aj ja strasne bojim! lebo uz vyse mesiaca cakame co to bude..tak dufam ze ked je taky prespekulovany budes mat hrdinu 😉 😎 nech vam ten babinec rozbije trosku. ja mam sono 21. takze to mame po sebe...uvidim ci prekvapi aj mna. 😕
@sonika1901 Morfologia plodu - 3D, 4D sa robi v 20-24 tyzdni.
@sonika1901 mne spravila len v 18. tyz. nejake odbery krvi a mocu, to som do nej hukala od 6. tyz.ci neraci a dr.taka ze ked jej daco powem, este mna zvozi ze u nich su taketo pravidla tak sa mam riadit ich pokynmi? akoze baby tolky stres co som si zazila uz pocas tehot... o tyzden idem na poradnu a ked sa dr.nespamata budem musiet odist.sak tehot.kartu mam skoro prazdnu, a newem ani ako mi vysli vysledky z tych testov, co mi krv uz brali. ked si to teraz napisala co sa ma setko odoberat, normalne si ma sokla...chcem aby bolo moje male krasne babatko zdrave!
@dadulajda no,keby tebou zmenim lekarku.ale aj tak niektore odbery ti už nespravia lebo robia sa iba do určiteho tyždna.a ver mi jeden odber za cele tehotenstvo je malo.moč sa ma kontrolovať každu poradnu a aj tlak krvi+hmotnosť.tak porozmyšlaj o zmene,aby si potom nelutovala.držim palčeky
@abriela hmmm tak to sa budem musieť objednať.
no ja som bola na pohotovosti lebo som mala silne pichanie v celom bruchu v 13.tyz.a tam mi spravil uplne iny dr. vysetrenie z krvi za hodinu..tak odvtedy som bola nastastie kludna.ale nema to robit gynekolog??
Baby prosim vas poznate niekto dobreho dr. v NITRE????? odporucte!! lebo v 4. mes. tehotenstva newem kto ma vezme.... 😒
@sonika1901 Mna tam poslal moj lekar aj ked to robi aj on. V Kosiciach je odbornik Dankovcik, objednavala som k nemu este v 15 tyzdni 🙂

@dadulajda ja idem 15.3. tak som veľmi zvedavá...ale niekde vzadu cítim, že to bude 4 dievča... no čo už rod môjho muža vymrie po meči 😀 Určite daj potom vedieť 🙂