icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

kuriatko21
30. máj 2012

@marianax neboooj, dobre bude, uvidíš...som o tom presvedčená, že to zvládneš ľavou zadnou... Bude to načasované, presne budeš vedieť kedy ideš, kedy asi tak bude po tom... A my tu budeme zatiaľ stískať palce, aby to super dopadlo. Teda ja možno ja nebudem, lebo mám ten istý termín... ale ak si dá mimčo načas, tak budem moooc.. 🙂

kuriatko21
30. máj 2012

@keira nehovorili nič... pre môjho gynekológa je vždy všetko v poriadku, normálne..a všetko vyzerá tak, ako pred pôrodom vyzerať má, aj krčok... že na kolko a či som otvorená, tak takú odpoveď z neho nedostať... Ked som sa ho pýtala na veľkosť mimina cca, tak len skonštatoval, že nevyzerá, že by bolo priveľké a tým debata hasla... 🙂
Ak vydržím, v pondelok idem konečne do poradne v nemocnici, tak tam sa hádam dozviem viac...
@veronika66 Ja mám tiež lenivé dni, kedy sa mi nič moc nechce, kedy nič nerobím...ale potom ma to zas trocha núti k aktivite, ale to vždy večer cítim na krížoch... Bolia každým dňom viac a viac, ale tak aspoň trocha trénujem. Okrem toho mi dooosť chutí jesť a fakt u mňa neplatí, že posledné týždne sa už nepriberá... Asi budem aj po pôrode ako slon.... 😠

veronika66
30. máj 2012

@kuriatko21 dnes som iba varila a umývala riady a umyla som podlahu (mopom) a pustila práčku a vyvesila prádo to je všetko a kríže ma dosť bolia

bejby81
30. máj 2012

Ahojte, tak my sa zmestíme do júnových bábätiek. Dnes som bola u doktora a malý je ako sloník, ale vôôôôbec sa mu zatiaľ nechce von. Otvorená som už mesiac stále rovnako na jeden prst. Takže doktor usúdil, že keďže by malý mohol prísť na svet až po termíne 5.6. a ešte pekne dovtedy pribrať, radšej pôjde sekciou tento piatok - 1.6. 2012

veronika66
30. máj 2012

@bejby81 tento piatok ??? To máš dobre 🙂 na deň detí.A ako sa cítiš ? A aj ti povedal ako to bude prebiehať ?

eemmaa
30. máj 2012

@bejby81 kolko vazi drobec?

marianax
30. máj 2012

@majussska1812 no ja si myslym ze tie testy vyjdu v poriadku vies niektore zeny nemaju problemy cele tehu a niektore si to tehu doslova uziju 😅 nemyslym si zeby si sa mala nejak znepokojovat malemu nic nie je len ty teda tvoje telo sa uz brani a ma toho mozno dost alebo maly niekde tlaci na nejake nervy a ty to tak pocitujes 🙂 no a co sa tyka tych vytokov ano mam to i ja cele tehu to som mala aj pri ostatnych a je to bezne a teraz ze mas zvysene moze byt preto lebo sa porod priblizuje a v posve je tymi hormonmi zvyseny sekret ci ako to mam povedat nie som lekarka ale viem ze aj ja som tak ku koncu mala tie vytoky 🙂 len ak by si mala bolesti alebo srbenie treba povedat inac si nemyslym zeby to ublizilo malemu daj sa trocha do kludu tehotenstvo ma svoje prijemne ale aj tie neprijemne veci a kazda zena to inac zvlada drzkaj sa a ozvi sa ako sa mas a ako vysledky 🙂

marianax
30. máj 2012

@kuriatko21 fuuu klobuk dole aka si sikovna ja si teda toto dovolit nemozem tak ma krize bolia 😅

marianax
30. máj 2012

@kuriatko21 dakujem moja dufam ze vsetko prebehne hladko a vsetko bude v poriadku akosi som nemala taky strach ked som sla normalne rodit vobec som to neriesila prislo tak prislo ale teraz sa bojim tej operacie predsa narkoza je narkoza no ako pisem dufam ze vsetko bude ok uz len 9dni fuuuuuuuuuu 😀

marianax
30. máj 2012

@bejby81 wow takze ides i ty sekciou no sila takto narychlo ze? ale velmi pekny datum 🙂

bejby81
30. máj 2012

@veronika66 cítim sa úplne dobre, včera sa mi nič nechcelo, dnes zase neviem, kde by som, čo by som... 🙂
Primár ma najskôr zaskočil, že teda budúci utorok mám termín, ale podľa tých výsledkov, a že som stále len na prst otvorená to vidí na týždenné prenášanie. "Čooo?" Som si predstavila ako sa asi budem "svižne" kotúlať o 14dní a nadskakovať na fit lopte, aby som si rozbehla s 5kilovým bábom pôrod ☹ .... a potom pokračoval: "takže ho teraz pekne pozrieme ešte ultrazvukom, nooo ten je ale veľký, zas narástol, ale je tam už postláčaný, nožičky poprepletané, ja vám odporúčam tú sekciu" Malý sa mu zdá tak na 4400g, ale že to už v takomto vysokom tehotenstve ťažko presne určiť, to môže byť + - 300g.
Pán primár mi povysvetloval, ale už ani nebolo treba, lebo pol hodiny predtým som bola u anesteziologičky, tiež veľmi milá pani doktorka, a tá mi tiež všetko povysvetlovala. U nás sa leží 2 dni na gynekológii po spinali. Tak som volala ďalšej tete, čo robí sestričku na gynekol.odd. - nemá v piatok službu, ale príde ma aspoň pozrieť a cez víkend tam bude. Takže už asi jediná, čo môže niečo pokaziť, som ja. Postarané by malo byť o mňa dobre a z novorodeneckého mi už tiež sestrička (vzdialená teta) slúbila, že pokiaľ budem ok, tak mi môže malého každé tri hodiny nosiť.
A teraz sa už nemôžem dočkať piatku! O 6.h nástup a o 9.h spinal.

bejby81
30. máj 2012

@marianax je to narýchlo, ale v podstate ma už asi pred troma týždňami prvý krát upozornil doktor, že aby som si niečo pozisťovala aj o sekcii, lebo že sa mu Christopherko zdá byť veľký na prirodzený pôrod. Minulý piatok to bol šok, lebo zrazu padol dátum, že 1.6. by mi mohol spraviť sekciu, to som ale ja ešte argumentovala, že som vysoká zdravá, že to dám, aj keď má cez 4kg. No ale keď mi dnes spomenul, ešte dva týždne do pôrodu a súčasných 4400g, tak už som súhlasila. A 1.6. 2012 je fakt pekný dátum 🙂

bejby81
30. máj 2012

@eemmaa Malý sa mu zdá tak na 4400g, ale že to už v takomto vysokom tehotenstve ťažko presne určiť, to môže byť + - 300g. Z manželovej strany vážili vrátane jeho a jeho sestry všetci bratranci a sesternice okolo 4kg. Ja som 3 a pol. Ale môj brat mal 4600g a 61cm a mamina malá osôbka, a stalo sa jej presne to, že nemohla vytlačiť pliecka. Zostal hlavičkou stlačený tesne pred východom a nedal sa vytiahnuť. Mamina vravela, že strašná bolesť, ale vtedy jej už bolo všetko jedno - doktor vopchal do nej ruky a vytiahol ho.

1ivanka1
30. máj 2012

@bejby81 myslím, že si dobre urobila že si súhlasila so sekciou 🙂 🙂

1ivanka1
30. máj 2012

@bejby81 inak dobrý macko..koľko kg si pribrala??

sperka
30. máj 2012

@bejby81 1.6. je super dátum. MDD bude oslavovať celý život! 😀

bejby81
30. máj 2012

@1ivanka1 ajajaj, no, celkom dosť 😅 Meriam 175cm a vážim 92kg. Som dúfala, že 90 kg nepokorím, ale dnes sa to stalo 😀 Jediné šťastie, že nie som nízka, že sa to trochu rozložilo. Podprsenku nosím teraz 80/F, tak dúfam, že sa mi po pôrode ešte nezväčšia, lebo aj efkovú kojeneckú podprsenku som zohnala len jednu ☹( Nohavice oblečiem 40 veľkosť, takže zozadu ani nie je vidno, že som tehotná.

marianax
30. máj 2012

@bejby81 ahaa tak to chapem je urcite rozumnejsie porodit cisarakom moja je to lepsie ako pre teba tak aj pre maleho 🙂

chelonka
30. máj 2012

Ahojte pre babenky, ktoré chceli vedieť ako prebieha posledná predporodna príprava na Kramaroch - príprava aj s partnerom pri pôrode, nazačiatku znovu všetko vysvetli ohladne administratívnych ukonov čo treba urobiť ked chceš EPI - dozvieš sa kde do ktorých dverí si to mas ist vybaviť, kolko budeš platiť, aký bude postup ak nevyužiješ tieto služby ktoré si do predu zaplatí, zazmluvniť lekára, nadštandart a podobne.

no a potom ide vysvetlovať jednotlivé doby porodne, čo sa v tedy všetko deje, ako to prebieha v nemocnici, čo vtedy zena ma a nema robiť, ked tam snou bude partner ako jej može pomocť kontkretne rady, potom čo sa deje pri samom porode - tlačení babatka tiež čo žena ma a nema robiť, že muž je ten prvý ktorý vidí babo v oboch prípadoch porodu, že sa nemju naplašiť ked uvidia babo, bo že je takej mrtvolnej farby a špinave a pod. a vela takých zaujíjmavostí tam hovorila, sme sa aj nasmiali, bo hovorila chlapom, aby si mnohe veci nebrali k srdcu čo im žena počas porodu povie, že sa stava že ho s tade vyhodí, potom ho zas vola naspať, že ked ju chce napr. pohladiť, tak ona plne nervov nanho nedotýkaj sa ma a pod. - je to uplne normálne tak to spomenula aby boli na to pripravený že aj to sa môže stať a vela podobných a zaujímavých takýchto postrehov nam hovorila. že potom ked sa babo narodí tak partner môže ísť s detským lekarom tam do tej miestnosti ked babatku budu robiť prvé vysetrenia, hned potom si ho aj pofotiť môže a tak že je veeelmi dôležita komunikacia medzi manželom a ženou a lekárom, že mnoho krat žena nepočuva lekara ale iba muža, ona tam aj hovorila, ako ma muž ženu povzbudzovať ako jej pomáhať, čo jej má pripomínať a pod. potom tam vysvetlovala výrazy ake tam možeme počuť aby sme vedeli čo sa v tedy vykonavá, vysvetlovala nám ako prídeme na to že rodíme, že kam máme ísť ked na to príde, ako to funguje na urgente, aku vystroj dostanu ockovia ked vstupia do porodneho traktu. Potom na sebe názorne ukazovala ako sa predýchavajú kontrakcie, potom ako sa spravne nadýchnuť ked sa už babo tlači a čo a ako robiť a prečo to tak robiť, tam som vlastne pochodpila, v ktorých prípadoch sa žena z vnútra potrhá.

To je asi tak z hruba popísané sme tam boli od 13:00 do 15:30

ak by ste mali nejaké otazky tak kludne sa pýtajte inak bolo to fakt veeelmi zaujímavé, odporučam takéto niečo absolvovať každému kto ma možnosť. na kramorach je to zadarmo a absolvovanie na kramaroch platí pre všetky nemocnice

majussska1812
30. máj 2012

@marianax dakujem moja, si ma upokojila, to velmi potrebujem .. zajtra dam vediet , dufam,ze Dr nezavola, mam taky blby pocit ☹ ale musim myslet ,ze to bude ok... To som zvedava aka bude zase noc ☹ uz to nejako zvladneme.. cmuk

1ivanka1
30. máj 2012

@bejby81 neboj počas kojenia to pôjde dole.. 🙂 🙂 ale čo kedy by sme si dopriali inokedy než počas tehotenstva 🙂 🙂

d.j.
31. máj 2012

@kuriatko21 asi zabralo lebo uz mi zatka z krcku dnes rano odisla. tak cakam ze hadam ma to chyti tak za den za dva ;)

marianax
31. máj 2012

@majussska1812 neboj moja urcite bude vsetko ok cakam na spravy 🙂

blackswan75
31. máj 2012

@d.j. mne odisla zatka vcera ale nic zvlastne necitim ono to moze odist aj tyzden, dva pred porodom 😉

majussska1812
31. máj 2012

@blackswan75 keby uz aj mne odisla ta zatka by som bola rada ...

d.j.
31. máj 2012

@blackswan75 to hej, viem ze aj vela zien chodi mesiac na dva centy otvorene. ale ja som pri prvej mala do 24hod. odtecenu plodovu vodu a do 7hod. som porodila. ja verim malemu ze uz je na nas zvedavi a ze sa coskoro ukaze 😉

d.j.
31. máj 2012

juj teraz ako sa to blizi mame s manzelom dilemu ze pre ktore meno sa rozhodnut. moj favorit je Andrej ale muz dosiel s menom Michal a dost sa mi paci a neviem sa rozhodnut. ktore podla vas je krajsie? dik

chelonka
31. máj 2012

andrej 😀

monuska342
31. máj 2012

@d.j. mne odisla zatka pred dvoma tyzdnami a stale nic 😒

silvia0201
autor
31. máj 2012

ahojte. tak ja som došla ešte domov. otvorená som na cca 6cm. ak sa nič do nedele nezmení, ide sa na to. nástup do nemocky o 8.30 hod.