icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

brumka
11. jún 2012

@basikes mne uz tiez hrabe, bojim sa jdalsie chcem, keby sa mi tento mesiac podarilo mam termin porodu cca zhodny na narodeniny mojej dcery 🙂

basikes
11. jún 2012

@brumka ja si praveze namyslam, ze mi este az tak nehrabe, snazim sa teraz mysliet tak, ze sa nic nedeje, planujem leto a dovolenku tak, ze nebudem tehu, ale ked sa zadari, tak jasne, ze budem happy a zariadim sa podla toho. a tvoja mala ma kolko?

brumka
11. jún 2012

@basikes mala ma 2roky 3m a do skolky mi ju nezobrali cize je to jedina moznost ako sa vyhnut sukromnej skolke. mi tiez planujeme dovolenku zo zaciatku som nechcela ak by som bola vyssom stadiu ale teraz ak by sa atak v 3m by som isla

horseshoe
11. jún 2012

@basikes aha, no to meranie BT je lepsie vtom, ze aspon nevysolis tolko penazi za tie testy 😀 mozno to skusim niekedy aj ja. no ti nasi chlapi, mohli by sa veru prekonat, ked uz chcu byt tatovia. Ved co sa ich tyka - ozaj netreba vela 😀 To u zien to pocatim len zacina, este vynosit, porodit, kojit, atd, atd. Mno, musim ist, bo som dneska dokopy nic neurobila. Najhorsie je, ze sa mi ani nic nechce 😵

Tak papacek 😉

janulap
11. jún 2012

kočky 😉 Ked sa tato tema zakladala,niekde na zaciatku som bola aj ja.A babenko sa podarilo 🙂 Drzim vam vsetkym velmi,velmi palce,aby ste uz dlho neocikavali tie zle testy,co nic neukazu.Ozaj,v lekarni si pytajte tie,co ukazu hned na prvy sup kolajnicky 😀
@franica aj ja som prvy signal mala vacsie prsia-tak drzim palce 😉

basikes
11. jún 2012

@brumka jeej tak to budu mat tak akurat rozdiel, verim ze sa podarlilo uz teraz a priblizne o tyzden tu das aj foto // a ja s tebou samozrejme 😉

basikes
11. jún 2012

@horseshoe vravis mi ako z duse 😀 aj ja sa len poflakujem, idem tiez daco robit, bo takto si len natahujem den, ked sa mocem

janulap
11. jún 2012

@annie07 gratulujem,pamatam si,ako sme to tu v marci rozbiehali spolu,potom si napisala,ze ides do druheho kola,a ako vidim,tak bolo uspesne 😉 😉 😉 Držkaj sa 😉

leonetka
11. jún 2012

no baby, clovek tu na vikend odide a hned jake novinky! @kapokapo Paraaaada! Gratulujem moc moc moc! 🙂 Nech pekne brusko rastie 🙂
Prave som si vsugerovala, ze kazda z tohto zoznamu zarucene otehotnie. Takze ziadne strachy a uvolnit sa! 😀 Mozno na koniec zoznamu by sme mohli dat nase uspesne tehulky aj s datumom predpokladaneho porodu. Takze prva zo snazilkovskeho zoznamu by sa uspesne odpalkovala na koniec do tehulkovskeho zoznamu. alebo by boli zoznamy dva. Ja som 11DC, posledne dva mesiace som mala ovulku na 13DC. Kiez by bola tak aj teraz, lebo potom mi odchadza mm na ten teambuilding 😠 a uz nic nebude.

franica
11. jún 2012

Fuuu vy tu už ovládate merania a tabuľky lepšie ako niektorí gyndoši 😀 Toto je pre mňa zložité, plus náročné na pravidelnosť, takže zatiaľ skúšame bez bazálky a ovu testov (ale zato mám 3 kúpené do zásoby, keby dačo hihihi). Toľko "nešťastníčok" v tom ostane tak, že robia všetko pre to, aby tehu neboli, tak nám to snažením musí vyjsť raz všetkým 😉
@mabika, @horseshoe - tak keď zarátam aj prvý deň, keď mi to akože neprišlo, tak zajtra bude presne piaty 😅 Čiže s vaším oficiálnym dovolením zajtra testujem (jedine, že by mi to medzitým dorazilo 😖 )

leonetka
11. jún 2012

@tatarida nesmut, ja viem, ze clovek by uz chcel vidiet viac. ale ved tie zakladne info mas z prvej navstevy super: si tehotna a fazulka je tam kde ma byt! co viac si mozes zelat 🙂 mesiac ubehne rychlo a potom uz bude vidno viac. 😉 takze ziaden stres, zdravo papat a nechat sa obsluhovat 😀

horseshoe
11. jún 2012

@franica Ale kdeze by sme ovladali, praveze houby vieme, lebo este nie sme tehotne 😀 😀 😀 Jj, presne ako pises niekoho staci chlapskymi trenkami tasnut po riti a uz je vtom 😀 Akurat rozmyslam, ze neviem co je horsie - ci zostat necakane a nechcene tehotna alebo sa snazit o dusu spasenu kazdy mesiac a nic z toho.

Ach, dnes som total znechutena, nic som za cely den nespravila, pred chvilkou som si spravila ovu test a zas negativny 😠 😠 😠 Je ale pravda, ze som nedodrzala 2-3hodky nepit, lebo som bola strasne smadna a skoro som sa pocikala. 😀 No ja neviem ako to zvladaju tuna ostatne kocky, ale ja nie som schopna splnit ani jednu z tych 2 podmienok 😀 - robit v rovnakom case a nepit. 😵

Mno 13DC za mnou a ziadne vajko som ocividne zatial nevytlacila 😅 Ale ani sa len naznakom nechystam 😖
No raz su len hnile tie moje vajka, len co je pravda 😠

No moja, tak sa teda testni zajtra, nech nam vylepsis statistiky a mozes mi popritom aj poslat nejake tehu virusiky 😉 😉 😉 Drzim palecky 😀

mabika
11. jún 2012

@franica no dooobre, tak zajtra mozes, drzim palce 😉. Ja osobne nic nemeriam, nanajvys som schopna ocikat ovu test, aj to zabudnem hocikedy
@horseshoe no presne, v rovnaky cas ani nahodou sa mi nepodari a nepit vodu, to je pre mna smrt, ku koncu tych dvoch hodin sa uz plazim a toci sa mi hlava. Ale prve babo sme dali na druhy pozitivny ovu test, takze to skusam znovu, ale uz dva razy nebolo nic, tak neviem neviem, ci som si nejake zle nekupila 😀. Tusim aj ja som 13DC, alebo 14DC, dokelu, musim sa pozriet 😝, ale ovulka mi chodi ako pani velkomozna az okolo 18DC, takze este si pockam...

mabika
11. jún 2012

@brumka ja ziadne tehot.kalkulacky nepouzivam 😀 ... len viem, ze sa rata cyklus od prveho dna MS. Ja mam dlhe a este aj 3 aj 4 dni hore dole (naposledy 7dni!!!), takze si to akurat mozem vyvestit z gule a aj tak to nebude presne. Alebo ocikat ovu test, ze ano...

mabika
11. jún 2012

@basikes haha, mne zase lepsie sedia testy, ako meranie, lebo testy staci par dni do mesiaca a merat treba kazdy den (alebo nie?) a to som si ista, ze by som mala kazdy druhy den neodmerany, pri tom rannom zhone

tatarida
11. jún 2012

jajjj @leonetka asi som prilis naivna, hlavne som si myslela ze ta navsteva prebehne trochu v inom duchu....ze zoberie krv na nejake testy, pokecame co a ako a tak... popyta sa ako sa citim, ci nemam nejake problemy...no nic.....

veonka
11. jún 2012

@kapokapo gratulujem moc moc moc k // 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 to je krááááááása ako vám to tu rad radom ide babenky, no dúfam, že aj ja sa skoro pochválim takým niečím 😀

leonetka
11. jún 2012

@tatarida nie si naivna, alebo potom sme naivne obe, lebo ja si to tiez tak predstavujem. no a ako to teda prebehlo? len kukol ultrazvukom, videl cmuhu a ze pridte o mesiac, ci ako? 😒

horseshoe
11. jún 2012

@mabika teraz som kukla na nasu tabulku a zistila som, ze my dve sa budeme testovat asi v priblizne rovnakom case 😀 😀 a mne tusim tiez chodi okolo 18.dna ta ovulka- teda co som pouhym pozorovanim zistila. Zatial som este relativne v klude, ale ak sa vajko nevypusti do nejakeho 25.DC, tak ma slahne 😀 😀 😀 a pekne napochodujem k dokimu.

leonetka
11. jún 2012

@horseshoe ovu testy by sa mali robit medzi 10.00 - 20.00. ja ich robim po prichode domov z roboty, t.j. cca hodinu pred odchodom nepijem, potom cesta domov mi zaberie cca 30 min. no a doma sa este pomotam a uz mas 2 hodky nepitia 🙂 alebo potom okolo obeda, cez obed ani tesne po obede nepijem, tak plus minus sa nazbieraju 2hod.
inak ovu testy vam ovulku nepotvrdia. tu vam potvrdi len meranie BT alebo u lekara folikulometria. 😉

horseshoe
11. jún 2012

@tatarida No, pokial nemas znameho dokiho, tak necakaj, ze bude nejaky vludny. Pre vacsinu doktorov je zistenie tehu bezny a vsedny jav ich pracovnych dni. Ale nedaj sa tym znechutit. Cim budes ty viac v pohode,tym lepsie pre bejbatko 😉 😉 😉

Ale aj ja si myslim, ze krv ti minimalne zobrat mal. A podla mna ta kontrola mala byt skor ako o mesiac. Aspon co viem, tak moj doki by si to chcel overit tak o tyzden-dva, ci sa to v pohode vyvija. A ty si mu sama nenavrhla, ze sa chces dat skontrolovat skor ako o mesiac? Podla mna si to v klidku mohla navrhnut, mas na to pravo 😉

horseshoe
11. jún 2012

@leonetka no jo, ale ja nevydrzim bez napitia a uz vobec nie cestou z roboty. A este teraz ked je taky hic vsade. A ja vzdy k obedu napoj - to musi byt. Dokonca ja este aj polievku zapijam vodou 😀 😀 😀 -to mam od malicka. 😅

Tak ovu testy nepotvrdia ovulku? 😀 😀 😀 to mi chces povedat, ze som teraz vysolila nemalo penazi vlastne za hrbu obycajnych papierikov? 😀 😀 Tak potom naco to je dobre.
Ja viem, ze najlepsie je si to zistovat u gyndosa cez folikulometriu, ale to mam ako poslednu moznost.

franica
11. jún 2012

Hmmm tie ovu testy sú fakt komplikované, také podmienky, že nepiť 2 hod?!?! Ja som tiež riadna kačica, to skôr umriem ako otehotniem potom 😀
Tak tie, čo mám doma asi počkajú a budem sa riadiť tým, že keď sa skúša non stop, tak sa tie dve veci, čo sa spojiť majú, nemôžu minúť - jednoduchá logika, no nie? 😎 Viem, viem...s manželmi to nie je vždy najľahšie a zladiteľné, ale skúšali ste už tzv. metódu "Nepýtať sa a ísť si za svojím (bejbetkom) " 😝 😝 😝 Občas to vyjde, keď nestihnú protestovať 😀 😀 😀

maryennn1
11. jún 2012

@kapokapo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa huráááá, veľmi veľmi veľmi gratulujem, to je super, krásny deň dneska 🙂 prajem veľa zdravíčka, krásne tehu a dotiahnutie do úspešného konca 🙂 juchuuuuu, ktorá je ďalšia?

horseshoe
11. jún 2012

@franica mas recht cica 😉 😉 😉 😀

leonetka
11. jún 2012

@horseshoe ovu testy ti zistia narast LH hormonu. 24-48 pred ovulkou je ho najviac a vtedy sa ti test ukaze pozitivny. tento hormon funguje ako spustaci mechanizmus na prasknutie folikulu a uvolnenie vajicka. lenze ovu test ti povie iba kedy ho mas najviac a vtedy je navyssia pravdepodobnost pocatia. moze sa vsak stat, ze k prasknutiu folikulu a ovulacii nedojde. a to testom nezistis. ak si budes merat BT, tak tri po sebe zvysene teploty ti potvrdia ovulku. preto je najlepsie kombinovat ovu testy s meranim. fuuu... rozpisala som sa jak na skuske 😀

horseshoe
11. jún 2012

@leonetka dikes za vyzivnu prednasku 😀 😀 😀 😀 uz mi je to jasne 😀 😀 😀 no ale preco potom tu je vela kociek, ktore si meraju BT a robia grafiky a su z toho cele zmatene - nemyslim, ze je to tiez az tak jednoznacne. no najlepsie je to jasnacka s dokim riesit.

No ale aj tak, nemoze to byt predsa az tak zlozite, ked je nas tolko na svete? 😀 😀 😀

leonetka
11. jún 2012

@horseshoe no ani to meranie teplot BT netreba brat 100%ne. mne napriklad podla merania minuly mesiac ukazalo ovulku o 2 dni skor ako som mala. a to viem presne, lebo som bola u dokiho a pozeral mi foliky 🙂 vsetko treba brat s rezervou. ja som taky tabulkovo-grafovy typ, takze mna to celkom bavi, okrem ineho skoro rano v rovnakom case musim aj tak vstat kvoli jednemu lieku, takze predtym si zmeram teplotu a hotovo. ale som si povedala, ze ked mi to zacne liezt na budku, tak s tym prestanem. aj s meranim BT aj s ovu testami. 😉

horseshoe
11. jún 2012

Inak babulky, nasla som vybornu stranku - mozno ju viacere uz poznate, ale niektore kocky mozno nie, ale aj tak ju to hodim do plena 🙂

http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

Na tej stranke mozte studovat rozne veci do aleluja. A co som si zatial precitala, su tam same dobre veci. Napriklad tot jak som dala ten link je hned podrobne vysvetlena Metoda merania BT - to ti je seriozne hotova veda.

Takze dievcence studujte a vzdelavajte sa 😉 😉 😉

horseshoe
11. jún 2012

@leonetka no jo, ja som s tym este ani riadne nezacala a mam toho plne zuby 😀 😀 😀 Tak ty chodis na folikulometriu? Mozes napisat o tom viac? Ako casto treba chodit k dokimu, ako to prebieha, atd....? Dal ti aj nejake lieky?