icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

maminab
31. máj 2013

@kiki75 tento týždeň som bola tiež na 3D ultrazvuku. Fotky mám pekné, len malý mal celú tváričku zaborenú do placenty. 3krát som vyšla von, prechádzala som sa, pila, behala po schoch , aby sa otočil....a nič. V pondelok idem opäť, aby sme mali pekné fotky tváričky na pamiatku. Dr. bol výborný!!! Inak všetko bolo krásne vidieť už v 20 týždni (aj tvárička)

kiki75
31. máj 2013

@maminab a kde si bola? lebo ja v kochu, ale cela zalezitost trvla len cca 15 minut, doktor sa asi ponahlal.... nemame pekne fotky, dali sa urobit aj krajsie podla mna, za tych 40 eur sa to neoplatilo, no co uz. malu uvidime nazivo v septembri 🙂

kiki75
31. máj 2013

@maminab ja mam 8.9. a este neviem kde budem rodit..... je to velka dilema

jenny316
2. jún 2013

@elanel moja suseda by mi to mozno pichla aj v ziline,musim sa s nou este poradit,ak to robi tak asi ostanem v za,inak urcite mt...

jenny316
2. jún 2013

@nika1985 hmm,mozno skumaju viacero faktorov...idem ns to buduci pondelok...

jenny316
2. jún 2013

@1enuulk4 rozhodnuta nie som,uvidim co mi poradi suseda,ona by mi asi mohla dat aj epiduralku,ale to tiez som neni na 100% rozhodnuta,mozno nebudem potrebovat..a chces ist na tu predporodnu pripravu do nemocnice?alebo si na to bola pri prvom babatku?

jenny316
2. jún 2013

Inak kupila som si kocik camarelo dakota...bol lacny ale zdal sa pevny a kvalitny v porovnani s drahsimi znackami a aj vyzorovo sa mi veeelmi pacil 🙂 som rada ze uz moozem jednu vec pustit z hlavy 😉

elanel
2. jún 2013

@jenny316 a nepichla by aj mne? :D jedine z coho mam pri MT obavy je ta cesta tam, bojim sa, aby nebola nejaka havaria pod Strecnom..

jenny316
2. jún 2013

@elanel vsak to,ale kym ozaj rodis tak to trva aj niekolko hodin,nie?opytam sa jej ako to funguje s tou epiduralkou v za,potom dam vediet... 😉

maminab
2. jún 2013

@kiki75 Na 3D ultrazvuku sme boli na Záhradníckej v GYN-FIV u dr. Drábeka..... Chodím tam na morfologické a 3D.´a asi budem aj uňho rodiť.

maminab
2. jún 2013

@kiki75 Ja som rodila aj prvé v Ružinove, tak velmi nerozmýšlam.....Sestra tam odrodila 2 deti, švagriná tiež dve deti.... Druhá sestra rodila na Antolskej a tiež v pohode... .V ružinove mám aj gynekologičku, chodím tam aj na psychoprof. cvičenia...... Držím palce pri rozhodovaní, nie je to naozaj ľahké!! Budete mať dievčatko? Gratulujem 🙂

nika1985
2. jún 2013

ahojte baby nemate niektora take stavy ze vas strasne boli hlava a potom vas prehana a vraciate mne uz sa to stalo behom tehu 4x vsetko co do seba dam ide von trva to vzdy skoro cely den som neschopna chybat sa ked som to hovorila dokymu povedal ze je to dosledok toho ze sa mi rapidne zhorsuje stitna zlaza ale ja uz nevladzem vobec neviem co si mozem dat citala som ze ked zacne boliet takto hlava tak sa moze dat paralen ale na poradnu idem az o 3tt tak teraz neviem aby sa nieco nestalo.

saska.t
2. jún 2013

@nika1985 paralen si naozaj mozes dat v tehu,nebezpecny je ibuprofen a hlavne v poslednom trimestri,toto nepoznam,ale mam stavy,kedy ma cely den pobolieva v podbrusku a o krizoch ani nehovorim,dnes uplna katastrofa,ako keby chcela ist mala von a strasne napäte brucho mam.. 😅

jenny316
2. jún 2013

@nika1985 paralen aj mne dr. Povedal ze si v klude mozem dat keby som potrebovala...pytal sa ma ze co som si davala pred tym ked ma bolievala hlava,davala som si panadol tie sumive tabletky a tie mi tiez odobril,ze si v pohode mozem dat ked potrebujem,,,bolievala ma strasne hlava,,,chvalabohu ma to preslo uz...

kiki75
2. jún 2013

@maminab kedy treba zacat chodit na tie cvivenia? plati sa za to? mozem chodit aj ja do ruzibova, alebo len ked tam cchem rodit? mohja svagrina tam tiez rodila vo februari, bola spokojna, aspon tak sa zda, ze na nic sa nestazovala.....

nika1985
2. jún 2013

@saska.t tak na take brusne bolesti si mam davat magnezko aj pri malej som si davala to mi dost pomaha.
@jenny316 baby dik zajtra asi pre istotu zavolam povedal ze ked budem este vracat mam prist pre cipky tak uvidim ako mi bude rano.

maminab
2. jún 2013

@kiki75 ahoj, na cvičenia ma poslala moja gynekologička v 20tt. Za prvé 4 cvičenia sa neplatí, hradí poisťovňa! Ja som si priplatila ešte za ďalší cyklus (4cvičenia). Jedno cvičenie potom vyjde niečo cez 3€. Myslím, že stačí, aby tvoj gynekológ vystavil výmenný lístok na psychoprof. cvičenia pre tehotné a ty si vyberieš kam budeš chodiť. Chodia tam aj ženy, ktoré určite nebudú rodiť v Ružinove.

maminab
2. jún 2013

@kiki75 ešte jedna otázka....75 si ročník?

saska.t
2. jún 2013

@nika1985 magnezko beriem skoro od zac.tehu koli krcom v nohe,ale na brusko mi to nepoaha,a kedze som inak ok r.povedal,ze je to v poho...
@jenny316 jasne panadol tiez vhodny kedze u oboch je zlozka proti bolesti paracetamol 😉

nika1985
2. jún 2013

@saska.t ja sa snazim si ho dat iba ked je uz zle zatial mi vzdy zabral klop klop. Ale radil mi aj buscopan len ci sa to moze aj v tatomto pokrocilom stadiou to uz neviem.

1enuulk4
3. jún 2013

@jenny316 nie nie nebola som ani pri prvom..uz viete pohlavie??mne doktorka nejako velmi taji a nechce naam to povedat len to odklada z poradni do poradni..hadam v najblizsej dobe sa to dozvieme..

kiki75
3. jún 2013

@maminab nie, ja som 1979 🙂 netusim preco som si dala taky login..... asi 79 uz bolo obsadene a moj muz je 75 🙂

jenny316
3. jún 2013

@1enuulk4 budem mat chlapca- Simona,moj dr. mi to povedal z fleku ze na 99,99% 🙂 bola som naposledy v 23.tyzdni...

kiki75
4. jún 2013

má z Vás niekto nizky tlak ? co robite proti tomu ? ja uz 4 dni sa trapim, ked som si naposledy merala tak som mala 90/60....neviem co so sebou, uz vcera som si dala aj cervene vino, trosku mi to pomohlo, ale to predsa nemozem pit denne..... ani to pocasie mi nejak nepomaha.....☹

saska.t
4. jún 2013

@kiki75 1-2 kavicky ti neublizia ak to nie su zlievane turecke smrtaky a funguju ukazkovo,vzdy lepsie ako cpatt lieky na tlak 😉

nika1985
4. jún 2013

@kiki75 mne doktor kazal aj pri prvej aj teraz na nizsky tlak 2dcl kofoly zevraj je to menej skodlive ako kava ja teda sladke vody nemusim ale pri malej som kofolu pila denne inak by som sa bez tocakov nepohla teraz je to uz trosku lepsie svokra mi tlak dviha pravidelne 😠

kiki75
4. jún 2013

@saska.t
@nika1985
kavu nemam rada, resp nemozem, lebo som z nej nervozna a podrazdena, nepijem ju uz asi rok.....🙂
ta kofola je mi sympatickejsia....ale doteraz som nechcela ani kolu pit kvoli umelym sladidlam atd.... popijala som len cierny caj ale z tej mam blby pocit v zaludku, asi ma páli..... neni to u mna lahke... 🙂 😒 ale tu kofolu asi vyskusam..... aspon raz za cas.... inac svokru mam aj ja, dakujem za radu, len uz sa nebavime. inak by som mala o vysoky tlak postarane 🙂

ikuska777
4. jún 2013

baby je tu niektorá, kto neberie vôbec žiadne magne B6, maternu, alebo iné vitamíny? lebo ja neberiem nič (okrem kyseliny listovej, ale aj to len v potravinách, čo ju osahujú, nie tabletky), doktor mi ani nič neodporučil, tak sa bojím, či to nevadí.

saska.t
4. jún 2013

@ikuska777 magnezium beriem koli krcom v nohach,ale nie poctivo,väcsinou az ked mam problem,kys.listova je podstatna iba prvy trimester,kedy sa delia bunky,takze som dojedla balenie a viac nekupila,z ostatnych vit. pre tehotne mam neuveritelne bolesti zaludka a nevolnosti,takze nic ine neberiem,ak jes pestru stravu nie je ziadny problem,tvrdi to aj moj Dr. 😉

marseillka
4. jún 2013

@ikuska777 ahoj, ja som brala len kyselinu listovu do dva a pol mesiaca, inac neberiem absolutne ziadne vitaminy ani tabletky nic. Ak telu nic nechýba, netreba mu nic umelinove. Vsetko je hlavne v zelenine a ovoci. Takze vsetko je ok 🙂