icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

kiki75
16. jún 2013

@saska.t ale nie je pohodlnejsie prebalovat na takejto podlozke ? ved pri prebalovani na posteli sa vzdy musis zohynat nie: ?

saska.t
16. jún 2013

@kiki75 no na posteli som sedela a mala bola predo mnou,v noci uplne neprakticke,utekat aj s babom k prebalovaciemu pultu,po par dnoch co len kojis a prebalujes,si rada ze zijes,takze podlozka bola vzdy po ruke,je to lahsie,ako sa postavit a ist k pultu, to iste aj cez den,to su uz vychytavky nas druho-treto-rodiciek,ako prvorodicka som mala tiez vela idealov co vsetko potrebujem atd.nakoniec som dosla na to,ze polovicu veci co sme kupili sme v zivote nepotrebovali a boli to zbytocne vyhodene peniaze,preto neodporucam dopredu moc nakupovat,da sa to kupit priebezne ak to budete potrebovat,teraz mam min. vybavu a viem ze bude static maximalne dostatocne 😉

kiki75
16. jún 2013

dakujem🙂 ja som uz pomalychytala paniku, ze este nic nemam... a kolko veci treba.... doteraz somi myslela, ze je lepsie vsetko kupit vopred, lebo vsak potom ako budem s babom behat po obchodoch ? najradsej by som aj oblecenie kupila na najblizsich 10 mesiacov uz teraz ..🙂.

saska.t
16. jún 2013

@kiki75 netreba robit paniku,dolezite je mat dopredu autosedacku,kociar,veciciek len par 3-4 bodycka, 2-3 gatuse popr.dupacky, tricka,svetriky a nejaku tu bundu -overal atd. nic zlozite na obliekanie,to deticky straaaasne nenavidia,takze co najlhajsie zapinanie,ked som cakala prvu,zo vsetkeho som mala aspon 7 ks a aj tak si oblubis par kuskov,ktore budes potom obliekat dokola,takze polovica veci je dodnes original zabalena a nova 😀 ostane pre dalsiu. staci kupit c.50-56 max do 62 samozrejme ak necakate maleho obrika,pretoze dopredu nevies ako dlho bude danu vec-velkost nosit a potom ti to nebude pasovat k danemu roc. obdobiu,napr. moja mala nosila velkost c 56 skoro do 6 mes. ostane 6 mes.deti uz nosili min.c 68,vecicky su dnes uz na kazdom kroku,takze dokupit to co prave potrebujes je najmenej 😉 a ver mi neuveritelne usetris 😉 Tesco je vzdy poruke,tiez som zila v petrzke a tam je obchodov neurekom

ikuska777
17. jún 2013

ahojte baby, vstúpim Vám do diskusie a úplne dávam za pravdu @saska.t, že je zbytočné kupovať kopu vecí pre drobca, lebo väčšinu s toho ani nevyužiješ a potom Ti je to ľúto, že to mal možno 1-2 krát na sebe. Postačí zopár kúskov bodyčiek, nejaké dupačky (najlepšie na zapínanie zospodu), čiapočka, látkové plienky (na odgrgnutie, do kočíka,) proste, aby boli po ruke. ani zbytočne veľa detskej kozmetiky, akurát tak sudokrém na zadoček.A takisto aj prebalovací pult je zbytočné vyhodenie peňazí. Mne sa osvedčila baby vysielačka, keď malé spali, odbehla som si niečo porobiť do záhrady, a vždy som vedela čo sa deje, nemusela som každú chvíľu behať hore-dole po schodoch. Ale zase tiež, keď býva niekto v paneláku, tak mu to je možno zbytočné. Radšej vždy dokúpiť presne podľa potreby, ako toho mať veľa a vôbec to nevyužiť 😉

andy31
17. jún 2013

@grofka mne v lekarni neodporúčali v tehotenstve používať náplaste. Mala som zápal sedacieho nervu, nahrievala som si kríže, boky a stehná suchým teplom - vankúšom naplneným žitom. Nič iné som nepoužívala.

grofka
17. jún 2013

@andy31 Ja som cakala, ci to prejde, ale kedze to trvalo uz dlho a bolesti boli neprijemne, sla som rovno k ortopedovi. A on mi predpisal naplaste aj v tehotenstve. Tak hadam vie, co robi. Mala som ich 5 dni a ulavilo sa mi...
A preco Ti ich v teho neodporuculi, aky negativny ucinok by mohli mat? Bo ja mam ist este na jednu "proceduru"...

kiki75
18. jún 2013

@ikuska777 saska.t na ten prebalovaci pult ma asi kazda mamicka iny nazor .... 🙂 uz som citala aj take nazory, ze bez toho trpia krize, je to super vec, ale zase aj take ako mate vy, ze su to zbytocne vyhodene peniaze.... 🙂
cim viac citam tym som viac zmatena.....mimochodom vcera som kupila vankus na dojcenie... dufam, ze aspon to bude uzitocne 🙂

andy31
18. jún 2013

@grofka Lekarnik čítal v príbalovom letáku, že tehotné náplaste nemôžu používať. Jedná sa konkrétne o tieto náplaste http://lieky24.sk/326-thermacare-hrejive-naplas... . Píšeš o nejakej procedúre. Možno tie čo používajú na rehabilitácii nie sú škodlivé. Radšej sa na to spýtaj.

1enuulk4
19. jún 2013

ahoojte ako zvladate tieto otrasné horúčavy?? 🙂

kiki75
19. jún 2013

@1enuulk4 zatial dobre, ale este cele leto je pred nami 🙂

vlcinko
20. jún 2013

@1enuulk4 my dobre, ale to je asi tým, že sme na PN a chodime len do okolia na nakupy melonov a jahod a zvyšok dna travime s nohami na stole a flaškou vody. kamoška čo je len v 22.tyždni s jedným mimi, mi ukazovala jak jej opouchaju členky, a to sa nam vobec nedeje. ale je to asi hlavne tým, že ona chodí do prace, kde cely den stojí (učitelka)

1enuulk4
20. jún 2013

@vlcinko stymi clenkami mam probleem aj ja..opuchnute a necitim si ich..doma sa vydrzat nedaa cely den nam pecie slnko..ale kazdu chvilu som v sprche 🙂 a to pomoze len na chvilu 🙂

ikuska777
20. jún 2013

včerajší test na cukrovú vodu dopadol asi dobre, lebo zatiaľ mi nevolala sestrička 🙂 bolo nás tam 14 tehotných a sestrička sa smiala, že je nás strašne veľa, že museli aj doobjednávať tehotenské preukazy, lebo už nemali.
Horúčavy zvládam zatiaľ v pohode, aj keď v práci nemáme klímu, a keď prídem domov, tak väčšinou si na chvíľu vyložím nohy na gauč a zaspím 😉 je to len na nejakú hodinku, ale dobre to padne. Horšie je to so spaním v noci v tých teplách.

nika1985
20. jún 2013

@1enuulk4 aj my zatial zvladame dobre je to sice o drzku malu mam naucenu stale vonku a v tomto teple to nejde chodime von iba rano od 8 do 10 a potom az poobede od 16 vacsinou jej napustim bazenik alebo ked je moznost ideme sa kupat ale to vacsinou az cez vikend aby nam usiel cas bez tatina. Uz nech je september alebo aspon nech poprsi.

marseillka
20. jún 2013

@1enuulk4 ja zatial ako tak, ale od 11 do 15 radsej nevychadzam ani von, mi slnko nerobi dobre,sa mi toci obcas hlava. inac v poho, aj ked noci su niekedy katastrofalne. Ked sa nebudim na to, ze mi je je teplo, tak bud ze odbehujem na vecko, abo sa mi trasu stehna abo som smadna. aj vy to tak mate baby?

1enuulk4
20. jún 2013

@marseillka jooj ja tiez nemozem zaspat ale ked zaspim tak ma uz nic nezobudi 🙂 tak ja mam zase z clenkami problemy,z chrbticou,slabiny ma príšerne bolia, v brusku ma pichava vsetko mi puchne a nizky tlak..najlepsie mi je doma 🙂 nohy vylozene a a kazdu hodku sprcha..a vela vooody..najhorsie je ze mi nechutiii jest..

marseillka
20. jún 2013

@1enuulk4 tak tu nechut mam obcas aj ja, mozno je to aj z tepla. Tak priatel obcas nado mnou stoji aby som obcas tanier dojedla cely 🙂 ale zato broskyne mi idu 🙂 na tie clenky je vraj dobra alpa som pocula. chrbat mam odpaleny obcas aj ja spolu s krizami, no musime vydrzat, ked sme si to takto na leto zariadili najhorsie mesiace 🙂

nika1985
20. jún 2013

babule nemate niektora bolesti dole mna strasne boli uplne ako keby mala hlavicku az neviem kde dneska ledva sedim ani dlazky som nedoumyvala na poradnu idem az v utorok dufam,ze sa nic nestane a mam pocit ze mam stale mokre nohavicky len teraz neviem ci je to z toho ze sa tak strasne potim alebo sa nieco deje s plodovkou. Pri prvom tehu som taketo pocity nemala.

marseillka
20. jún 2013

@nika1985 skus si dat sprchu, pomasirovat brusko. lahnut, vylozit nohy a napit sa vody. a ak sa to po hodke dvoch nezlepsi, asi by som sla na tvojom mieste na pohotovost pre istotu. Mozno je to s tepla a umyvanim tej dlazky, preto to chce asi odpocinok a uvidis ci to prejde.

saska.t
20. jún 2013

@nika1985 som na tom podobne,dokonca mi strasne tvrdlo brucho,tak som letela k Dr. a chvalabohu vsetko ok,az na to,ze mi nasli v moci nejaky zapal asi mocak a ani o tom neviem,nic ma nebolelo,ziadny extra vytok,proste nic,tak ma nechali bez liekov,ze to nie je pre babo nebezpecne a ze naco jest ATB,ale naozaj mi nic nie je a uz mi ani brucho tak netvrdne. Docela som sa zlakla,kedze zajtra ficime na SK a budem sediet 10 h.v aute 😝
Dosla som na to,ze toto tehotenstvo je omnoho tazsie ako to prve,mam zmensenu maternicu,tehotensku cukrovku a uz zacinam mat toho akurat dost,uz nech to je za mnou a mala je tu,samozrejme v termine ;)

nika1985
20. jún 2013

@saska.t
@marseillka uvidim ak mi to do rana neprejde zavolam dokymu pre istotu ide vikend mm bude v praci aby sa nieco nestalo nech ma radsej mrkne budem kludnejsia.

ikuska777
21. jún 2013

@nika1985 ja mám tiež niekedy taký pocit, že malý je uložený až niekde tesne nad močovým mechúrom, lebo keď aj kope, tak ho cítim úplne až dolu, ako keby sa každú chvíľu chystal vyliezť, a dnes v noci ma neuveriteľne boleli kríže. Napíš potom čo Ti povedal doktor, tiež som strašne zvedavá a držím palce nech to je ok 🙂

zuzanna1512
21. jún 2013

@nika1985 ahoj aj ja mávam takéto tlaky, dr mi povedal, že malý je nízko a tlačí mi na spodok, preto mám nariadený kludový režim, niekedy mám pocit, že je tak nízko, že vystrčí ruku a zakýva mi 😀

nika1985
21. jún 2013

@ikuska777 vies co nebola som do rana to trosku preslo akoze citim ju dole ale uz nie az tak dneska nic nerobim boli sme iba vonku a varim polievku takze zaital zvladam. A dneska je aj trosku lepsie pocko u nas pofukuje poobede sa ideme kupat tak vydrzim hadam do utorka potom sa spytam

nika1985
21. jún 2013

@zuzanna1512 tak kludovy rezim pri nasej duracelke si neviem prestavit uz to len nejako dokopat a vydrzat aspon do konca augusta. Tiez sme si mohli vybrat zimu na to najvacsie brucho teraz je moc roboty mm chodi domov az po tme. Musime vydrzat 😉

zuzanna1512
22. jún 2013

@nika1985 ked už máš doma1 dieťa, tak kludový režim nebude také jednoduché dodržiavať, ja si neviem predstaviť, že v stave v akom som by som sa musela ešte o niekoho starať, stačí mi polhodina chôdze a som KO, niekedy si pripadám ako hypochonder, najradšej by som bola, keby sa ráno zobudím a zistím, že je koniec augusta, po lete, po horúčavách a pár dní do porodu

nika1985
22. jún 2013

@zuzanna1512 tak ono ked musis tak musis ja som si to tiez nevedela predstavit prve tehu som bola doma cele boli dni ze som nevladala prejst ani na WC co mi bolo tak zle teraz v porovnani mi je este horsie a musim ono zena asi zvladne vsetko ked treba len toho tepla je vazne dost vcera sme sa boli kupat dneska hadam pojdeme zas strasne mi to pomohlo. Ale su maminy aj u nas v rodine ktorej ked nariadili ze ma mat klud dala dieta babke a nestarala sa az do porodu druheho ja si to neviem predstavit dat dieta niekam.V nedelu ma prsat tak uz nejako vydrzime ja sa utesujem uz len tym🙂

1katkas
22. jún 2013

Ahojte🙂 kto este okrem mna sa tesi na ochladenie? 🙂 inak cakam 16.9. dievcatko a mam uz jedneho synceka..takze budem mat parik

marseillka
22. jún 2013

@1katkas ahoj, ja byvam teraz mimo SR, cez den vonku nad 32 stupnov, a este to len zacne, v noci to pod 25 nejde, tak srandy kopec 🙂 cakam na ochladenie tiez, ale asi skor ako o dva mesiace to nebude 😒 . gratulujem k dievcatku🙂 ja mam termin 21.9 a 29.9 🙂