icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
30. aug 2013

@saska.t ajeeje, no pekne, to aby som ich vsetkych najprv preskusala 🙂

maminab
30. aug 2013

Maminy, robia Vám každú poradnu pásy (monitor), sono dieťaťa? Mne naposledy merali dieťa v 35tt, monitor tiež v 35tt...
teraz mám najbližšiu poradňu 4.9..........tak sa určite budem pýtať!!! 🙂

kiki75
30. aug 2013

@katus83 aj my sme mali 3300 v 37 tt

kiki75
30. aug 2013

@maminab chodis do ruzinova? mne tam robili UZ v 37 tt (biometriu) a na pasoch som bola 4 krat, z toho 3x v 37tt , lebo lekarovi sa nievo nepozdavalo. potom az v 39 t...a uz teraz zase nepojdem min. 1 tyzden lebo az neskor mam kontrolu...pristom uz budem v 40 t. nechapem podla coho tam posielaju, mozno len ked je nejaky problem tak castejsie

kiki75
30. aug 2013

@saska.t sa mozu pomylit aj o 400-500 g aj smerom nahor? potom sa moze stat ze budem mat 4,5 kg babo ? 🙂

maminab
30. aug 2013

@kiki75 rodiť budem v ružinove, tam mi naposledy robili aj pasy a UZ. Od 36tt. chodím do Gyn-Fivu.... som na rizikovom a tam nemusím čakať 🙂 .... A máš zazmluvneného lekára, alebo chodíš vždy k inému? Každá tu píše kolko meria a váži dieťa, a ja naposledy som tuto informáciu dostala v 35tt....................

saska.t
30. aug 2013

@kiki75 ja chodim na ctg-pasy kazdy tyzden od 36tt väcsie dieta sa spoznava lahsie ako mensie,mne pri prvom povedali,ze sa nemusim bat ze mala ma v 38tt cca 3330g a za 4 dni bola tu s 2630g takze viem,z vlastnej skusenosti,ze na odhadovanu vahu sa neda spoliehat 😉

marseillka
30. aug 2013

@maminab ahoj, nie si sama, mne povedia vzdy len bud vahu alebo cm 🙂 a tiez naposledy v 35tt. zalezi asi od nemocnice, lekara.

jenny316
30. aug 2013

@maminab ja som ju tiez dostala naposledy v 36tt-maly mal 2650 g,odvtedy chodim na kontrolu kazdy tyzden na preskacku,t.z. jeden tyzden na pasy,na dalsi som bola u lekara na prietoky,potom zase iba na pasy a teraz v 40 tt pojdem zase na prietoky a neviem ci mi ho aj pomeria ze kolko nabral a aky je asi velky pred porodom... 🙂

jenny316
30. aug 2013

@saska.t ja neviem do coho idem,ale tiez nemam strach...snazim sa nejako nad tym nezamyslat do coho idem...dnes som konecne vybalila posledne veci v novom byte,nachystala veci do porodnice,tak uz by mohol maly prist...tento posledny tyzden bude asi na nervy ale dufam v jednu vec a to ze nebudem prenasat 🙂

nika1985
30. aug 2013

@maminab neboj sa mne este ani raz nepovedali kolko vazi ani meria ani pri malej mi to nikdy nepovedali jedine co mi vzdy tvrdi ze je dlhonohe ale to je aj tak jedno ake ma byt take bude aj tak to nijako neoplyvnime len nech je zdrave a uz cim skor medzi nami

kiki75
30. aug 2013

@maminab ja nemam ani nebudem mat zmluvneho lekara.... do ruzinovskej nem. chodim na poradnu, tam sa streiedaju doktori, hlavne teraz v lete. uz som bola u 3 roznych, ale zatial vsetci boli normalni, aj ked je to ako na beziacom pase, 5 minut si vnutri a dovi dopo.... je nas vela....takze ani neviem u kooho budem rodit.....

inac asi este tesne pred porodom bude nejaky UZ ci? ja som sa dost zlakla v 37 tt, ze mala ma 3,3 kg a ked 200 g pribera este tyzdenne tak okolo 4 kg sa narodi? u nas nikto v rodine nie je velky a ani my sme nemali nikdy nadvahu tak nechapem🙂

zuzulien
30. aug 2013

@maminab no ja som naposledy bola pred mesiacom u lekara....to som dnes 37tt.... este mi nerobil ani velky ultrazvuk, nie to este pasy.... teraz idem az buduci tyzden, na ultrazvuk..o pasoch neviem, kedy ma posle....

zuzulien
30. aug 2013

@kiki75 veru mozu sa pomylit.....mne lekar pri poslednom porode v piatok robil ultrazvuk, ze dieta ma 4500g, a maly sa narodil v pondelok 5180g.....tak sa jemne sekol...ale vteeddy mi vraveli ze pol kila hore dole......len skoda ze u mna to bolo hore......nemusela som trpiet pri spontannom porode.........bleeeee

kiki75
31. aug 2013

@zuzulien 5 kg ????? to vas museli uikazovat aj v televiznych novinach 🙂))) boze.... a prirodzene ??
museli byt aj oni dobre zaskoceni......

maminab
31. aug 2013

@zuzulien 5kg. dieťa ......to je riadna fuška vytlačiť 😉 mne stačilo 3200.......

maminab
31. aug 2013

@kiki75 tak vy už ste skoro na konci..............každý deň môžeš rodiť 🙂 Držím palce 🙂 Možno sa ešte aj v pôrodnici stretneme 🙂

maminab
31. aug 2013

@zuzulien to som rada, že tu nie som sama!! V nemocnici nám povedali, že od 36tt. sa každý týždeň musia robiť prietoky a monitor (pasy). Ja som bola už na 2 poradniach a nič............ možno to vyjde teraz v stredu 🙂

kiki75
31. aug 2013

@maminab kazdy den ? mozno ano, ale ja este nemam pocit, podla mna to este potrva par dni (tyzdnov) sice neviem co by som mala citit, ale zatial nemam pocit.... vraj este aj brucho mam vysoko.....podla susedov 🙂 tak neviem.....

zuzulien
31. aug 2013

@maminab no vidis..ja som nebola od 32 tt vobec.........ani na ultrazvuku, ani na nicom.....des...tiez sa mi to nezda, ale co narobime..oni su pani....

zuzulien
31. aug 2013

@maminab jaj veru...uzila som si.......ale aj lekarom lepilo, lebo neodhadli velkost spravne, a slo nam obom skoro o zivot...tak drzali pri porode usta, a dufali ze to zvladnem......

zuzulien
31. aug 2013

@kiki75 no veru, nebola to sranda....aj lekari boli zaskoceni..nevedeli ze bude maly az tak velky, tak drzali usta a modlili sa nech ho vytlacim, lebo ked zistili uz pri samotnom porode podla velkosti hlavicky, jak sa tlacila, ze to nebudu len 4 kila....a tam mi vteddy primar povedal po porode, ze keby som mala dalsie dieta, ze zarucene ma 6 kil.....tak teraz tisko pri tom stvrtom tehotenstve dufam, ze sa jeho predpoved nevyplni.....................

maminab
31. aug 2013

@kiki75 Malej sa v brušku páči... 🙂 To je dobre!!! Tak ja budem určite skôr rodiť. Musím mať sekciu, dúfam, že naplánovanú 😉

adrikadt
31. aug 2013

@zuzulien Fííííha moj maly mal 4150 a mala som co robit....teraz som v 37 t. a vyzera to tak, ze ani toto babatko nebude za bracekom zaostavat🙂 ...len dufam, ze nebudem prenásat...

zuzulien
31. aug 2013

@adrikadt no veru, aj ja dufam, ze toho posledneho teraz netromfneme....idem v utorok po mesiaci lekarovi..mam na plane aj ultrazvuk, tak uvidime...i ked na tomto ultrazvuku mi vzdy deti vyzerali normalne tabulkove....az za ten posledny mesiac nejako viac narastli.....ale toto bude teraz dievcatko, tak snad nebude az taka velka...........uvidime...

jhanusik
1. sep 2013

no moj maly v 35 tt vazil 2540 g a teraz uz zacinam 38 tt tak snad mi v stredu na kontrole povedia kolko vazi teraz. Prietoky mi uz robili niekolko krat a aj ctg ked som lezala v nemocke.

nika1985
2. sep 2013

ahojte baby aj ste uz rozmyslali nad nejakymi nosicmi pre babo? Ake mate vybrate?

maminab
2. sep 2013

@nika1985 ešte som neuvažovala nad nosičom. Pri prvom som ho využívala veľmi sporadicky...Nechám si poradiť 🙂

nika1985
2. sep 2013

@maminab ja som pri malej mala pozicanu klokanku ale nic moc to nebolo teraz sme pozicali na skusku manducu a teda to sa neda porovnat. Najlepsie je asi si ich viac vyskusat a podla toho. My ho asi budeme potrebovat dost casto kedze mala mi pojde od januara do skolky a neviem si prestavit vsetky poradne sama s dvomi detmi myslim ze toto mi pomoze predsa len dve ruky je viac ako nic.

maminab
2. sep 2013

@nika1985 Musím sa pozrieť na manducu... Neskúšala som ju... Využívala by si ju niekedy miesto kočíka? Do kolko kg. sa odporúča nosiť v tom dieťa? Nie je to ťažké na chrbát? 🙂 😉