icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

maminab
6. okt 2013

maminy, poradte mi nejaku, šatku či nosič v ktorom bolo vaše dieťa spokojné 🙂 malý mi už tretí deň visí na prsníku... hladný nie je, ani nemá koliky.............proste ma chce asi len cítiť...............

kiki75
6. okt 2013

davate cumlik?

1enuulk4
6. okt 2013

@nika1985 ja mam atopicky ekzem od malicka..mala zatial nema tak pevne verim ze ani maly nebude mat 🙂 no zajtra ideme k doktorke tak sa popytaam..a davas aj pit nieco?ked uz nekojis?

saska.t
6. okt 2013

@maminab manduca je vyborna,ale draha,ak chces satku len na Doma staci ti klasicka,mala by byt 50cm siroka a cca 5m dlha latka aj trosku elasticka a viazanie najdes na internete,ale aj tie su dost drahe cca 20,-eur,myslim ze aj na www.liliputi.sk je ich par a maju slusne recenzie,mam oboje a som spokojna vobec netusim,ako som pri prvej bez nej vydrzala 😀
@kiki75 ja nedavam,kazi to prisatie pri dojceni kym to pojde ani nedam a zatial to ide 😀

jenny316
7. okt 2013

@kiki75 ja davam,ale len velmi malo,s prisatim nemam zatial problem(ťuk ťuk)
Ty?

kiki75
8. okt 2013

@jenny316 ja tiez davam, neplanovala som to, ale po tyzdni som to vzdala ☹ dufam,ze s tym nebude problem.....

jenny316
8. okt 2013

@kiki75 tak to dufam aj ja 🙂 davam mu ho cez den ked viem ze je najedeny prebaleny,stale ziva a nemoze zaspat,dam dudel a za chvilu je tvrdy 😀 alebo v noci ked je hladny a chcem ho pred tym prebalit,aby moc neplakal....

maminab
8. okt 2013

@kiki75 ja dávam a s prisatím nemáme problém..............stále kojíme 🙂

kiki75
8. okt 2013

@maminab a ako je to s priberanim? stale malo?

marseillka
8. okt 2013

@kiki75 ja len zriedka-ked ideme k doktorom, alebo v noci na chvilu kym spravim papanie a prebalim. Aj tak ho velakrat hned vypluje.

maminab
8. okt 2013

@kiki75 teraz sme dosiahli pôrodnu váhu...... máme 4týždne 🙂 Vo štvrtok ideme do poradne, tak uvidím čo nám dr. povie 😉 Ale je som už spokojná, že priberá aspon trochu 🙂 Ked sa malý narodil mal 3550g. Ked sme odchádzali z pôrodnice, tak sme mali 3200g.... za tri týždne sme v podstate pribrali 350g............Možno do štvrtka ešte pár gramov priberieme 🙂 😉

dulkagabulka
8. okt 2013

@maminab kolko pocikaných a pokakaných plienok denne maval teraz v prvom mesiaci života?

kiki75
9. okt 2013

@maminab my uz mame 5 tyzdnov. za 2.-3. sme pribrali 330 a teraz za 4.-5. iba 160 dokopy..... nechapem, pritom ju sate dojcim a mam pocit ze este castejsie ako na zaciatku. a mielka mam dost.... teraz sme prisli od doktorky, nepacilo sa jej to, idme na kontrolu o tyzden.☹

jhanusik
9. okt 2013

@maminab no my priberame 400 g tyzdene mame 4 tyzdne a 4610 g, porodnu vahu sme mali 3340g

maminab
9. okt 2013

@jhanusik tak to vam úprimne závidím 🙂 Včera sme sa vážili, máme 3660g.........takže pre nás super 🙂 kojíš? ja v podstate stále a všade, ale na váhe nám to veľmi nepridáva 🙂

maminab
9. okt 2013

@dulkagabulka prebalujem ho pred každým kojením a vždy mal pokakanu aj pocikanu plienku, takže cca. 6-8plienok

maminab
9. okt 2013

@kiki75 Takže sa jej to zdalo málo? Ved každé dieťa je iné... hlavne, že priberá 🙂 Nie? uvidím, čo mi povie zajtra moja dr??!!

dulkagabulka
9. okt 2013

@maminab môže mat pokakane iba tak šprtnute , kolko ma vydatnych stolic? že fakt pokakany je vela?

nika1985
9. okt 2013

@kiki75 aj my davame cumlik bola som proti starej sme ho dali ked mala cca 2 mesiace lebo stale vrackala tak ze nech ju to trosku stlmi ma ho iba naspanie aj to ho po zaspati vypluje ale nevieme jej ho zobrat tak ze druhej nedame ani keby co ale tak ma strasne malo aj to ju davi miestami ale ked napr. ideme kupat a uz moc place tak jej ho dam alebo vonku v kociku ked vrieska aby sa nenadychala studeneho vzduchu dostane inak ho nema.

kiki75
9. okt 2013

@jhanusik my sme mali po.vahu 3330g , teraz mame 5 tyzdnov a vahu 3580... 😒 neda sa to ani porovnat.....☹

dulkagabulka
9. okt 2013

@kiki75 kontaktuj laktačnu z tvojho okolia 😉

jhanusik
9. okt 2013

@maminab ano kojim a uz som zacala aj odstrekovat a davat do mraznicky tolko mliekam mam

kiki75
10. okt 2013

@dulkagabulka uz sa stalo, bola u mna min tyzden.....

nika1985
13. okt 2013

ahojte my uz nekojime ☹ ale co je hlavne vsetky koliky nam presli kakame kazde rano o 8 pravidelne bez problemov a s usmevom 🙂 teraz mame trosku soplik ale tak odsavame a vytierame materskym mliekom v stredu ideme na poradnu tak som zvedava ako priberame a rastieme. A toto som urobila na pamiatku pre rodinu

marseillka
13. okt 2013

@nika1985 ahoj, tak vsetko zle je na nieco dobre...ked jej je tak lepsie...aj ked ti je to luto, mne to hrozi mozno tiez, odsavam si svoje a ma aspon 1-3 davky za den, kakame vecer s hodinovym cvicenim noziciek a s placom kym to pride. Drzim palce na poradni, nech ste o par gramov tazsi 🙂 my ideme v utorok 🙂

Baby inac uz asi tri dni pozorujem, ze mala akosi chrci alebo vydava take divne zvuky akoby bola zachripnuta- a pritom inac jej nic nie je, aj vase deticky to robia? moja tak k veceru a obcas cez noc.

nika1985
13. okt 2013

@marseillka aj nasa to mala najprv iba tak ako tvoja a teraz chrci cely den s prestavkami odsavame jej soplik ale nejako sa mi nezda ze by mala vela cim dalej jej tahame menej ale chrci rovnako volala som v piatok kvoli tomu aj doktorke a ze niektore babatka to maju lebo nevedia inak dychat a staci im trosku sopliku a uz chrcia mame zvysit postielku a vsetko kde ju mam dosikminy tak som zacala pouzivat uz aj lehatko ale iba kym jej to neprejde myslim ze ma na to este cas aby sa jej nieco nestalo s chrbatikom. Nechcem byt mudra ale nam asi pomohlo aj to ze sme zacali davat probiotika lebo jej nieco vadi a nema vytvorene nieco v crevach nasli sme to na nete a potom sme sa pytali doktorky a ze mame skusit ze tym nic nepokazime mozme jej iba pomoct a asi to mohlo lepsie ako kazdy raz papanie jej davat espumisan. Teraz vlastne nedavame uz nic iba umele a do vecernej davky probiotika a prdka kaka super klop klop.

maminab
13. okt 2013

@nika1985 gratulujem 🙂 hlavne, že sú koliky preč 🙂 Verím, že ti to je ľúto, ale urobila si určite maximum 🙂 Držím palce 😉

maminab
13. okt 2013

@kiki75 ako ste na tom s váhou? My stále bojujeme 🙂 Teraz máme cca.3800g.............málo, ale predsa priberáme 🙂 Kojíme sa každé 2 hod..... už mi z toho šibe 😉

marseillka
13. okt 2013

@nika1985 dakujem za radu, skusime na noc jej zvysit postielku, co to spravi. Nasej soplik zatial nevidime, v utorok ideme na kontrolu, tak ju nechame pozriet ci nahodou nieco. Cez den ju mam obcas vo vajicku, ale to len tak max hodku za den, tiez nechcem koli chrbatiku viac.

nika1985
13. okt 2013

@maminab ja si myslim ze je dolezite ze pribera aj ked malicko nestresuj sa nasa prva tiez priberala uplne minimalne aj teraz ma necelych 11kg a to ma vyse dva roky nam vzdy dokyna hovorila ze je dolezite ze pribera aj ked malicko a nie chudne to by bolo zle ved aj dospely clovek kazdy pribera inym tempom. Budete mat drobceka🙂 ja sa smejem ze veci co nosila starsia ako 3mesacna su Anetke teraz akurat ze ked budu mat 2 a 4roky budu nosit rovnaku velkost lebo starsia teraz nosi veci na18-24 aj to su jej niektore este velke.