icon

Pôrod v apríli 2011

petasllov
26. júl 2010

ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉

careamell
15. jún 2011

@katuuska
aha, však zanedlho sa už budú všelijako obracať...ja malinkého na bruško nedávam vôbec, čítala som, že ak dieťatko spí na brušku, je väčšia pravdepodobnosť syndrómu náhleho úmrtia, máme síce monitor dychu, ale radšej nepokúšam...

bosacka
15. jún 2011

@katuuska - aj moja Lenka sa narodila 8.4. 😉

katuuska
15. jún 2011

@careamell citala som tiez ale tiez tam bolo, ze ked je to pocas dna a je pod dohladom tak je to ok...ale niektore babatka to nemaju radi...nasa Zuzana to ma po mne 🙂 a ked je na brusku tak viac dviha hlavicku a si posilnuje krk- aspon mne sa tak zda 🙂 a v noci ho davas este do perinky?

katuuska
15. jún 2011

@bosacka to je super 🙂 dalsia baba na svete 🙂 a ako sa mate?

careamell
16. jún 2011

@katuuska
dobré ránko, tak my už do perinky nedávame, je v nej teplo a malý mi v pohode zaspí v postielke. Nedávam mu žiadne periny, ani pod hlavičku a zakrývam ho len takou mäkkou dečkou. Prvú dcérku som uspávala každý večer na fitlopte 😖 , preto som si malého naučila tak, že ho pol ôsmej dám do postielky, pustím kolotoč a on pritom zaspí.

lucia1181
16. jún 2011

ahojte baby,potrebovala by som poradit...vy ste uz asi pobehali vsetky urady kvoli narodeniu babenka.potrebovala by som vediet,kam ma potvrdit detska lekarka,ze sa dieta dozilo 28 dni.ja to nikde na tlacive nemam,akurat je tam kolonka na potvrdenie od gynekologa,ze som chodila do poradne.a zaujimalo by ma,ci ste potrebovali nejake potvrdenie aj z poistovni,kedze to tam na tlacive pisu,ze treba.dakujeeem za pomoc

katuuska
16. jún 2011

@lucia1181 potvrdenie najdes na tejto stranke v sekcii Potvrdenia http://www.upsvrnr.sk/formulare_2.html alebo si do googlu na, ze potvrdenie osetrujuceho lekara na ucely posudenia naroku na- tam su potom tri moznosti no a zaskrtnes poslednu, cize priplatok k prispevku na prvonarodene dieta, ktore sa dozilo aspon 28 dni
ake presne potvrdenie z poistovne mas na mysli, lebo mne z poistovne netrebalo nic... 🙂

bosacka
18. jún 2011

@katuuska - mame sa dobre v podstate 🙂 striedaju sa lepsie a horsie dni, lepsie a horsie noci... ale uz som asi ja viac v pohode, zo zaciatku som bola velmi vycerpana...
vcera sme papali prve rotavirusy - ty ju davas ockovat proti rotavirusom?
ako sa vam dari?

katuuska
19. jún 2011

@bosacka rotavirusy prvu davku mame uz tiez za sebou, aj ked jej to sestricka davala tak sa pogrckala tak dufam, ze jej nieco v tele ostalo, za taky peniaz by sa aj patrilo 🙂 povedala som si, ze ju nebudem nutit papat necham ju den dva a uvidim, ako casto sa bude budit a kolko spapa, lebo stale si myslim, ze je to malo- na jednu davku spapa maximalne 80...neviem..no uvidime ci priberie ci nie a potom to budeme riesit.. ale inak ako hovoris raz lepsie raz horsie..o vycerpanosti tiez viem svoje 🙂 niekedy az po obede zistim, ze ja som vlastne este nejedla 🙂) ale uz sa to lepsi, hlavne aj my musime byt spokojne aby babatka boli spokojne tiez, nie? 🙂

bosacka
23. jún 2011

@katuuska - ja vobec netusim, kolko vypije 😅 nemam to ako zistit... ale posledne dni ked je zobudena, pyta jest kazdu hodinu (mozno je smadna?)... a vsetci co ju teraz vidia hovoria, ze je dlha, tak asi rastie do dlzky, potrebuje vela energie 🙂
ked este nevydrzala ani chvilku sama, prve co som robila ked zaspala, bolo jedlo 😀 . teraz sa najem, aj ked je hore a sama sa hra - super ze sa to uz da...

katuuska
24. jún 2011

@bosacka no mi sme velmi nepokrocili, lebo stojime na vahe uz par dni...jeme cim dalej tym menej takze sa chystam v pondelok k lekarke...radsej budem hystericka matka ako by sa malo nieco zanedbat 😒 no ale som rada, ze sa vam dari, len pekne papajte aby ste rastli a boli silni 🙂

bosacka
24. jún 2011

@katuuska - pokial viem, priberanie nie je rovnomerne... kazdopadne drzim palce, aby ste dobre dopadli u doktorky. My sme na poradni 6t pribrali pekne a naposledy v 10t malicko, ale doktorka povedala, ze je to este ok, ze celkovo od narodenia pribrala primerane. Moja teraz papa malo a ked je hore casto (aj kazdu hodinu)... a to mlieko stale ide, nevyprazdni prso - neviem co ju jeduje... ale inak posobi zdravo, spokojne, kaka dobre...

diabliq6666
25. jún 2011

heh...moja mala sa narodila 1-veho aprila🙂))mame v datume narodenia same jednotky a patky...1.4.2001 o 15.55:-)

diabliq6666
25. jún 2011

@lucia1181 toto si stiahni,vytlac a daj potrvdit http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/get_file.p...
aspon myslim,ze som davala toto

aleka
2. júl 2011

mamičky ako rastú drobčeky? my sme objavili rúčky stále si ich obzeráme, dávame do pusy, všetko okolo ťaháme , krásne ďžavoceme 🙂 kojíme sa na´dalej. dávate aj čaje? my ešte nie. pôjdete toto leto s deťičkami niekde do vody? pekný dník

mimave
5. júl 2011

ahojte kocky,idem si k vam po radu... nemate tu niektora skusenost zo zabkou u deticiek? potrebovala by som poradit s cim je najlepsie vytierat pusinu,nas maly uz mal zabku treti krat v kratkom obdobi,najprv sme vytierali s candibenne a teraz naposledy sme skusili kupit sorex,uz nic ine vraj nie je,fialovu vodicku som bohuzial nikde nezohnala.. popri vytierani pusiny este davam malemu aj biogaia kvapky,tak uz fakt neviem co robit ked sa nam to stale vracia,ak mate nejaky tip- sem s nim,budem velmi vdacna🙂

veronikam
6. júl 2011

Ahojte, idem si po radu, co by mal podla Vas moj Teodor (v piatok bude mat 10 tyzdnov) vediet. Detska lekarka sa pytala, ci uz sa nacahuje za hrackami a snazi sa ich uchopit. No je pravda, ze ked mu dam hrazdu s hrackami, tak sa zabavi s tym aj hodinku, pozera, tesi sa, zaujima ho to, ale nezda sa mi, ze by cielene sa snazil nieco uchopit. Ako je to s Vami, ktore mate priblizne tak stare deticky? Podla mna je to aj tak este trosku skoro, aby si chytal ako 9 tyzdnovy hracky. Dakujem pekne za radu.

natas4
6. júl 2011

@veronikam moja Adelka bude mat v nedelu 10 tyzdnov a tiez este cielene nechyta hracky...dokonca ked jej nejaku vlozim do ruky, tak ona ani neregistruje ze nieco drzi..drzi ju len preto ze ma zovretu pasticku 😉 pod hrazdickou tiez vydrzi aj hodinu ale nic nechyta, iba bouje ruckami, ale to robi od narodenia...este ani koniky nepasieme...drzi hlavicku ked ju mam na r 😉 ukach, ale ked ju dam na brusko tak zdvihne hlavu tak na 2 sekundy a potom jej zas padne dole 😅

veronikam
6. júl 2011

@natas4 Dakujem Ti za odpoved, som sa ukludnila, uz som trosku ostala vyplasena, ze preco to nerobi. Je to vsetko individualne, netreba to silit 😉 .

natas4
6. júl 2011

@veronikam jasne kazde babatko je ine a ma svoje tempo 😉

aleka
7. júl 2011

mamičky my už máme 1. antibiotiká ☹ ☹ ☹ máme slabučký zápal priedušiek, samé hlieny............ teploty našťastie klop klop zatiaľ nemáme. syn bol chorý stále ju hladká neda sa to ustriehnuť........ už som chorá aj ja. ja zatiať neberiem ant. uvidím do zajtra možno sa ešte nejako podliečim.

a veronika každé babatko je individuálne a má na všetko čas, aj tak si myslím že 9 t. je ešte zavčasu aby držalo hračku. naša začala nedávno aj sa načahuje za hračkami. každé má svoj čas 😉

bosacka
7. júl 2011

@veronikam - my mame zajtra 3 mesiace (13 tyzdnov) a tiez este hracky nie... tak ako pise natas, tiez neregistruje ze ma nieco v ruke. poslednych par dni sa obcas pozerala na svoju ruku, ale tiez to este nebolo ono... koniky zato pasieme celkom uspesne 🙂 mozno je to tym, ze nikdy nespala na brusku, ked nevladze drzat hlavku, tak sa zlosti - preto sa asi vzdy snazila ju davat hore
@aleka - to je neprijemne... ☹ hlavne sa rychlo vyliecte

buburka
7. júl 2011

@veronikam nic sa neboj...to pride zo dna na den...myslim to chytanie hraciek. My sme mali predvcerom tak Davidka v kresielku a ma tam taku hracku, co ked potiahne, tak hra...dovtedy furt len sermoval rucickami a krical po nej...a odrazu pocujem melodiu...ani som si to neuvedomila...ale on ju zacal potahovat..oboma ruckami. No..a teraz mi uz z tej melodie sibe, co ju stale dookola pocujem ked sa hra 😀 A na pasenie konickou je lenivy...plazit by sa plazil nozickami, ale hlavicka je tazka...a tak sa po kratkom case na brusku zacne rozculovat a mame po cviceni 😅

aleka
7. júl 2011

@bosacka ďakujeme

@buburka ani nám sa nechce pásť koníčky, chvíľu a dosť 🙂 . tak šikulka ked už začal poťahovať super 😉

aleka
8. júl 2011

dávate už aj čajíky či ešte nie? ja zatiaľ iba kojím no ani neviem kedy začať s pridávaním čaju.

careamell
9. júl 2011

@aleka
ahoj, pokiaľ len kojíš, ako aj ja, tak čajíky bábätku vôbec dávať nemusíš, len ak je príliš teplo, ako aj teraz, tak my dávame prevarenú dojčenskú vodu. Kedysi do detí liali feniklový a čo ja viem aký ešte čaj, dokonca aj moja svokra ma prehovárala, aby som malému dala, že sa lepšie vykaká...Ale bábätko to vôbec nepotrebuje, v mliečku má všetko. 🙂

bosacka
9. júl 2011

@aleka - mne vravela doktorka pri prvej navsteve, ze nedavat nic, pripadne iba prevarenu dojcensku vodu, ziadne caje - presne ako pise careamell

veronikam
10. júl 2011

Baby ja som citala aj pocula od kamosiek, ze dokonca ani voda prevarena, nic, ze iba mlieko do 6 mesiacov, ze ak sa koji, v mlieku ma vsetko a netreba doplnat tekutiny.

careamell
10. júl 2011

@veronikam
mne vravela lekárka v nemocnici, že pokial sú takéto teplá ako teraz, nad 30 stupňov, tak sa voda dať môže. Mojemu malému moc nechutí, väčšinou ju nechce, ale stalo sa mi, že niekedy cucá ako divý.

kukujka
13. júl 2011

ahojte vcera som vam sem nakukla a nasla som tu krasny album vasich deticiek najprv boli novonarodene a potom ako podrastli velmi sa mi pacil nestihla som dopozerat a dnes ked ho hladam tak ho nemozem najst.neporadite mi kde je???