Pôrod v apríli 2011
ahojte nádejné aprílové maminy, dúfam, že sa sem postupne pridáte a nebudem tu sama. ja som dnes zistila, že som tehotná a termín mi vychádza rovno na deň bláznov. 😉
@bosacka ja varim uplne odmalicka v normalnej vode, aj na pitie som ju prevarala aj na papanice teraz pouzivame normalnu vodu. lucku mam obcas doma jednu flasu ked ju zbadam v obchode, ale to len do zasoby, ked sa mi niekedy stane ze na rychlo na pitie mu nestiham prevarit a vychladit a tu ruzovu lucku som ani nikdy neprevarala...
ahojte dievčence,máte niektorá za sebou sekciu spinál?pýtam sa preto lebo stále ma bolí miesto vpichu v chrbtici a donedávna ma boleli strašne nohy,keď som sa jednej známej sestričky pýtala či je to normálne tak povedala že zvykne bolievať hlava a nie nohy a povedala mi že asi som to mala zle pichnuté lebo ja som totižto cítila keď my malého vyťahovali z brucha a taktiež aj placentu keď mi vyberali,ale inak ostatné bolo všetko super
ja mam za sebou spinalku, ale nemam ziadny problem.. ..
ja som tiez vsetko citila, ale nic ma nebolelo... citila som kedy mi malu vyberali z brucha .. tiez zasivanie atd.. ale necitila som bolest
@luciana789 no náš čertík ešte nie,len sa plazí aj to len dozadu..ale v bežke a za ručičky mu to už ide pekne,švagrinina malá neštvornožkovala vôbec rovno sa pustila behať takže ja si myslím že je to individuálne 🙂
@poussin mne pri tom vyberaní strašne klesol tlak že som zamdlievala takže mi museli pichať injekcie na zvýšenie tlaku ale nebola to veľká bolesť.na všetko som hneď zabudla ako som uvidela nášho anjelika.. 🙂..inak nič som necítila ani zašívanie,ale jedna sestrička mi hovorila že pri správnom pichnutí by som nemala cítiť nič.aj niektoré maminy ktoré so mnou ležali nič necítili,ale hlavné je že sme zdraví...hádam ten chrbát raz prestane bolieť ale neni to nič strašné len trochu pobolieva stavec bolo to horšie ale už to ustupuje
@luciana789 my chodíme každý mesiac,vždy ho prevážia odmerajú prípadne zaočkujú a popýtajú čo všetko sa za mesiac naučil...
@luciana789 no náš čertík ešte nie,len sa plazí aj to len dozadu..ale v bežke a za ručičky mu to už ide pekne,švagrinina malá neštvornožkovala vôbec rovno sa pustila behať takže ja si myslím že je to individuálne 🙂
@lypka my sme boli včera na poradni máme 10kg a 76cm
@evina1909 mna iba pár dní po pôrode bolel krk a hlava, ale to sestričky povedali, že je normálne, inak nič a pri pôrode som vôbec nič necítila
@luciana789 tak to je super,syna som rodila normálne za 3hodky bol vonku,dcéru som mala sekciou ale bola som uspatá ale keďže som stratila veľa krvi a mala som 3 dni 42horúčky zo zapálených prsníkov čo bola úplná pohroma tak tento pôrod bol tak na dvojku ale sme šťastní že všetko nakoniec dopadlo super... 🙂
ja som šitie necítila...a nohy som začal cítiť po 4 hodinách ale vstať až večer do sprchy lebo som mala vývod z brucha robili mi aj zrasty po sekcii čo som mala dcéru...ale ten pocit keď som ho zbadala ešte takého neumytého až mi slzy išli.. 🙂
@mimave no spytaj sa na to..🙂 ako vidim kazda mamina pise ze nestahovat.. ja som toho nazoru ze ano 🙂 ako ste pokrocili so serblikom? uz bola nehoda?Ake jogurty davas malemu? my mame doma velkeho papkaca a mliecko mi rano len pocucka a do hodky chce ine:D len v noci mu je cicik dobry ked ma spat:D
@sisulita no ja ti neviem, zatial mu pindulaka asi necham tak, uvidime ked bude vacsi trosku, neviem...
moj maly tiez v noci ceca o sto tristo, rano ma tak dostanu plenu ze by si stenu mohla s nou prerazit. nocne prebalovanie som musela ukoncit 😅 strasne zachvaty placu mal ked som ho v noci prebalovala, tak je dostany az do rana v jednej plienke... 🙂
vies co tie jogurty davam zvolenske, ale teraz som nasla v tescu ze kozi jogurt, je strasne drahy, na to ze je to len teglik jogurtu, ale kupila som ho ze vyskusame, tak uvidim co to spravi.
nehoda uz bola, ale len jedna zatial... len mi ocikal postel zrovna vtedy ked som ho zobrala zo serbla, ze nic, nechce sa mu cikat tak pod zabalim ta a rovno ked som ho polozila tak spustil taku fontanu 😀
inak dnes sme boli na tej poradni a maly ma okolo pusinky take suche cervene flaky a dr. ma nepotesila, vraj to vyzera ako atop. ekzem... 😖
@mimave a na pipika si sa nepytala?
inak u nas s tym nocnym prebalovanim uplne to iste:D
tak to sa ti asi stane ste vela krat ze ho vezmes a akurat to spusti:D u nas vzdy ked ideme kupat tak chvilu ho nechame pobehat holeho po kupelke a vzdy ked otvorime plienku akurat cvrka.. 🙂 dala ti na to volaco? my sme mali len vystipane od zimy okolo ust ale natrela som mu to s NIVEA SOSkremom a uz v pohode...
kolko vazi ??
@sisulita no ja som si tiez myslela ze to bude mat len od zimy vystipane, ale vidis... ved aj ked tolko slinta tak ma ine ani nenapadlo, ale tak uvidime, dala nam nejaku masticku, kyselinu mliecnu, vraj mu to mam s tym natierat, ale to je taka o nicom masticka, hned to ma dole. skor sa mi pozdava obycajna modra indulona, to mu pekne premasti tie suche flaky a zda sa mi to trochu lepsie.
vazi 8400... ze na svoj vek ma vahu dobru, len velmi rychlo rastie, tak to ma tak rozlozene do vysky nam povedala dr., ze je vysoky tak na 1.5rocne dieta 😅 nevadi, aspon nebude potrebovat rebrik ked budeme zbierat jablka na zahrade 😀
inak chcela som sa ta aj spytat, teraz ked maly uz aj papaju, nemas problem s mliekom? mne sa stale robi dost mlieka, ale uz druhy krat sa mi spravila obrovska hrca v pravom prse, prvy krat ma to hrozne bolelo, teraz ale necitim nic, nahrievam si to a snazim sa rozmasirovat si to, ale zatial nic, no uvidim co po vikende.
jaaaaaj a musim sa pochvalit, my sme boli dnes prvy krat na vychadzke bez kocika, malemu som kupila take cizmicky tak sme ich museli vyskusat. kym sme sa vychystali tak sice zacalo prsat, ale uz sa mi nechcelo ho brat dnu, tak sme behali po dvore a jasili sa v blate, no parada 😀 krasny bol velmi sa tesil, tak som ho zobrala poobede este raz( uz bez dazda) a potom mi nechcel ist do kocika 🙂
a ozaj maly ked ti beha doma tak ako je obuty?
@mimave naša malá mala fľak na brade a líčkach, dr. mi povedal že detský atop. ekzém a dal nám hormonálnu masť ale neposlal nás na kožné ☹ nemazala som jej to s tým, skúšali sme všelijaké mastičky z lekárne a nakoniec nám známy poradili modrú indulónu a tá zabrala úplne super 😀 , skús možno pomôže aj vám.....
@mimave tak to je potom riadny sliz ked je vysoky na 1,5rocne deculko...🙂
s tym mliekom, maly mi papa rano a vecer a potom hlavne v noci a hej aj ja mam stale dost mlieka...uz som z toho raz mala j horuckya fakt nic moc:( on by chcel aj cez den ale potom by mi nespapal tuhu stravu...
si skus odsavat lebo tie horucky fakt nezelam nikomu...
to uz ti maly tak chodi ze bez kocika? urcite to bol krasny pohlad na zabatene mimino:D uz sa tesim ked kusok prejde aj maly po vonku🙂
(a dnes bolo hrzne pocasie ked sme my vysli von otalny lejak maly si krasne spinkal a ja som zmokla jak sliepka, potom druhy krat fucalo ze ma skoro odfuklo...uz aby bolajar)
doma mame obute papucky snurovacie len si ich stale rozvazuje tak mu ich prelepujem paskou:D ste pouzivali choditko?
@sisulita u vás lejak, u nás dva metre snehu 🙂 my sa chodíme sánkovať, malá sedí na sánkach ako 5 korun ani sa nepohne 🙂 ked je umrnčaná tak jej ukážem čiapku a hned má usmev od ucha k uchu 😀 len teraz to veľmi nefunguje lebo sa nám asi konečne ide ukázať prvý zúbok, tak sme veeeeľmi mrzutí 😔
@sisulita to je dobre🙂 to ma nenapadlo prelepit to paskou, maly si tiez stale rozvezuje snurky, jednu zaviazem a druhu rozviaze a kym ho zasnurujem tak 10minut v keli 😀
ale nechavam ho vela behat aj tak len v ponozkach, teda pancuchy ma a na to ponozky, lebo mame podlahu, nie koberce tak aby mu nebolo zima.
ja si mlieko aj odsavam, vecer ked mu dam to umele a cez den mi ceca tiez dost aj v noci, tak ma odsava dostatocne, preto nechapem ze sa mi teraz zacali tie hrce robit. ale vcera som si to dost dlho nahrievala s takou lampou, tak nastastie mi to preslo... ti verim ze s horuckami to nebolo nic moc. ale atb si nebrala, ci?
no choditko mame, ono je to take... ja som ho nechcela, ale neda sa inak ked si chcem aj ja obcas dat jest a ist na zachod 😅 maly chce byt stale na nohach, len chodit a chodit a tak sme zobrali choditko, nedavam ho tam casto, ale aj tak je vidiet ako mu to pokazilo chodzu. uz pekne cupkal, no odkedy sme ho tam zacali davat tak sme si vsimli ze si podrepkava pri chodeni, trochu capce... neni to dobre, ale snazime sa s nim vela chodit my, ozaj ho tam prasknem len ked idem jest alebo tak neco. vy choditkujete tiez?
nie nebrala som nastastie... ja som lezala a dal som si paralen, v lekarni poradili a aj to pomohlo🙂za dva dni som bola fit:D
aj ja som povodne nechcela choditko ale napokon ze skusime, dostalo sa k nam ze to nieje skodlive a bla bla, tak ma topresvecilo ze na par minut len. a ked sa nam postavil sam tak sme ho tam pmaly davali hlavne ked uz nic nechcel a len mrncal tak tak mu ubehol cas:D a teraz ked som sla k ortopedovi tak vraj to je skodlive a ze to je hlupost davat ho ta tak :( tak som z toho ostala taka smutna ze som ho tam dala napokon...ale krasne chodi ked sa drzi za rucky tak snad mu to moc neublizilo....a teraz ho to re zmenu vobec nebavi:D
@mimave @sisulita - my sme ani nikdy za rucky neskusali chodit, tak nemame starosti s bolavym chrbtom a podobne 😉 myslim ze ma dost casu... zatial veselo stvornozkuje a stavia sa popri nabytku, ked sa potrebuje presunut zlezie dole a tak 😀 no a dalsie stadium by malo byt chodenie bokom popri nabytku, tak je to vraj zdrave...

@bosacka Tie usadeniny, to sa aj mne robilo a nemalo by to byť niečo zlé. V tomto veku už ale môžeš variť v normálnej vode z vodovodu. 🙂