icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

chirabell
11. máj 2012

@kvietok173 musis viac lezat, aby si telo oddychlo...su dni ked je lepsie a ked je horsie...ono zas pri chodzi sa to trochu rozchodi a po 2-3 dnoch oddychu je to vyrazne lepsie....a zvyknes si 🙂 ja som minule napr riesila psov, musela som urobit par prudsich pohybov (ktore sa mi ale zdali normalne v tej chvili) a na druhy den som sa nemohla pohnut...po cca 3 dnoch kludoveho rezimu sa to dostalo do normalu...je nas viac sme tazsie, brusko ma svoju vahu, vsetko sa dole uvolnu a pripravuje na porod...tak to musime brat na vedomie a prisposobit sa tomu, aj ked je to niekedy tazke a mame pocit, ze vsak nic narocne nerobime

chirabell
11. máj 2012

@saranata ja viem ze je viac sukromiek, nemusis mi to vysvetlovat...len na druhu stranu, mozno to chcelo nazov, ktory by bol jednoznacnejsi, ze ide o mamicky z tejto temy, ktore tu uz verejne nechcu byt, lebo nazov augustovky 2012 je velmi vseobecny a potom to zavana duplicitou...len na to som narazala...ale ako vravim, mne je to jedno...sem obcas nakuknem, obcas nieco napisem ale inak fungujem v temach, ktore su prevazne sukromne 🙂

kvietok173
11. máj 2012

Asi to bude tak, ja stále pracujem, aj keď čo môžem snažím sa z domu z NB, ale občas musím vybehnúť do terénu a dnes doobeda som si užila dosť chôdze. Ja viem, že každá sme iná, len potom si pripadám taká nie celkom ok, keď ostatné fungujú v pphode keď sú tehu. Môj šéf počíta, že budem v práci min do 34tt ale ja by som už najradšej teraz skončila. Predošlé tehu (mám krásnu 7ročnú dcérku ) som celé preležala so serklážou, tak teraz sa vytešujem, že som zatiaľ ok, len tá bolesť zo spodu a moje strachy.

saranata
11. máj 2012

@chirabell podobne,a nemyslim ze nazov pri sukromkach je nejako zvlast dolezity🙂 aspon co pozeram na nazvy sukromiek

miskachrumka
11. máj 2012

@chirabell no ja som myslela flákanie ako flákanie 😉
vozenie na aute alebo výlet v aute určite nie chodenie hore dole 🙂

miskachrumka
11. máj 2012

@chirabell páči sa mi tvoj názor !
konečne niečo fakt rozumné ! 🙂

miskachrumka
11. máj 2012

@chirabell milujem čistú vodu a tu ju máme skvelú rovno z vodovodu 🙂 🙂 studenú osviežujúcu ! 🙂 🙂

chirabell
11. máj 2012

@kvietok173 ak krcok drzi, je to super, ale fakt sa setri co najviac, kolko sa da...ked uz musis v praci, aspon doma popros ostatnych nech ta odbremenia co najviac, ze by nahodou nepovolil...predsa len, uz sme dost daleko, ale stale este nie "za vodou" ako sa hovori 🙂 drzim palce

kacenka78
11. máj 2012

@kvietok173 ahoj kvoli takmto problemom som navstivila neplanovane svoju Dr. pred tyzdnom v piatok - nevedela som presne ani určiť miesto bolesti, nie podbrusko ale nizsie.... Dr. skontrolovala krčok maternice, ze ho mam mäkkší, naordinovala mi magnezium a kludovy rezim s vylozenymi nohami (doslova podlozena postel pri nohach, aby panva a nohy boli vyssie ako trup) - a pomohlo, dnes som bola na kontrole a krčok som odlahcila, neskracuje sa a neotvara a ze som sa vyhla nemocnici...okrem toho ale povedala, ze mam nejaku infekciu, ktora tiez mohla sposobovat drazdenie a bolest, tak mi nasadila ATB...a taktiez poloha placenty a plodu mi spôsobuje tlak na krčok..... v kazdom pripade to spomen Dr., predpokladam ze ti naordinuje magnezium, ak ho este nemas....

miskachrumka
11. máj 2012

Mna dosť často pobolievajú kríže a v podbrušku a je tá istá bolest ako počas porodu len samozrejme v ovela menšej intenzite !
moj dr mi ešte krčok nekontroval !
ale asi si ho najbližšie dám skontrolovať !

kacenka78
11. máj 2012

@miskachrumka mne kontroluje od začiatku na každej poradni krčok maternice...

miskachrumka
11. máj 2012

@kacenka78 ja mu poviem či mi to neskontroluje ale aj pri malom to malo kontroloval no v 39tt už teda sa blížil termin a nič krčok ako v 4mes uzavrety a vysoko 😒 že vela sexu vtedy odporučil a nám nepomohlo nic až vyvolávačky po 3dnoch !

miskachrumka
12. máj 2012

Ahojte 🙂
Tak musím napísať ,že som mala strašne živý sen s malou .......videla som jej aj do tváre a to som počula že nieje dobre :(
aj som ju držala na rukách a sa usmievala neviem čo to znamená :(
☹ ☹ ☹

nati04
12. máj 2012

@miskachrumka neboj sa to sú len sny

miskachrumka
12. máj 2012

@nati04 no dúfam aj pri malom sa mi to snívalo ale len som ho mala na rukách a nevidela som mu do tvaričky ...
a malej som videla mala krásne velké zelene oci !po mame 🙂

miskachrumka
12. máj 2012

@nati04 a čo dnes plánuješ ?
ja som si stihla poriadiť kuchynu aspálnu a snažim sa prekonať a pustit do obyvačky 😒

mimi126
12. máj 2012

@miskachrumka ja tych povier, uz mam po hlavu. Neboj určite to znamena, ze malicka sa ma v tvojom brusku dobre, ze je spokojna, ze jej nic nechyba kedze sa usmieva a tesi sa na tvoje objatie 🙂
prijemne upratovanie 🙂

kvietok173
12. máj 2012

@kacenka78 A ako často chodievaš na kontroly k dr.? Krčok Ti meria palpačne, alebo stále cez USG?Mala si predchádzajúce tehu rizikové?

kacenka78
12. máj 2012

@kvietok173 krcok mi palpacne aj usg sleduje od začiatku na každej poradni. Ked nastali problémy a bolesti minulý tyzden v piatok, kontrolu som mala po týždni a teraz opäť o tyzden mám prist. Aj predchadzajuce tehot som mala rizikové a následne jeden potrat..

kvietok173
12. máj 2012

A keď sa smiem opýtať tak aký máš dlhý krčok teraz? Pozerám že sme v rovnakom týždni. Ja mám 43 mm ale mäkkší, ale vraj u viacrodičky v pohode.

kacenka78
12. máj 2012

@kvietok173 vidis, rozmer krčka mi do správy nepísala, len včera, ked mi ukazovala na ultrazvuku krčok a jeho otvory z oboch strán, ze sa dalej neskracuje a neotvára.... a pozerám, že si z KE.. kde sa chystáš rodiť? ja sice som z ineho okresu, ale rodiť idem do Šace...

kvietok173
12. máj 2012

@kacenka78 Prvé som rodila v Šaci, ale keď je náhodou čosi s bábätkom, tak ho aj tak prevážajú do fakultnej. Ja už ten týždeň vydržím hocikde, len nech viem, že babuľko bude mať maximálnu opateru. Vo fakultnej mám aj pôrodníčku a poznám aj na novorodeneckom dr. a mám to aj bližšie, som z Podhradovej z KE, ak poznáš, ako sa ide do ZOO

kacenka78
12. máj 2012

no ja si pocestujem do KE cca 80 km 🙂 a prvé som tiež v Šaci rodila a bola som veľmi spokojná...hlavne nech to šťastne dotiahneme do augusta do riadneho termínu...a nech deturence nepotrebujú žiadnu špeciálnu opateru...

miskachrumka
12. máj 2012

Tak maminy konečne mám po a som si sadla 🙂
poriadené okná umyté popraté aj požehlené sme naobedovaný mám fajront .....
trošku posedíme a ideme svokre kuknut zas po tyždni !

miskachrumka
12. máj 2012

@mimi126 dakujem velmi pekne za povzbudenie 🙂

miskachrumka
12. máj 2012

Naša loptička z predu 🙂 😵 😵 😵

monculka
12. máj 2012

@chirabell no tak asi je neskoro...neviem...tak mi povedala ze vtedy mi budu robit

monculka
12. máj 2012

@miskachrumka nemas nejake krive brusko? ci sa mi to len zda? 😉 🙂

miskachrumka
12. máj 2012

@monculka krívé bruško ? 😅 😅 😅 😅
to som ešte nepočula a ani nevidela 😀 😀 😀