icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

jespera
12. júl 2012

@miskachrumka nemala som ziadne hadicky, akurat klasicky na moc ale nic ine.
Neprezivam to nijak - ja som rada ze rez pojde po starom, hovorim naco mi dalsi rez...Nerozumiem preco ti tak zalezi na tom bikana reze - ked uz jednu jazvu mas, co chces mat dalsiu? naco..

keshka
12. júl 2012

no teoreticky je to mozne, lebo udaj podla PM nemusi byt presny, mohla si byt tehu uz aj o ca. 1-2 tyzdne skor ako bola PM, ale to sa uz asi zistit, lebo naozaj to moze byt len tym, ze babo rastie rychlejsie ako hovoria lekarske mudre tabulky 🙂

miskachrumka
12. júl 2012

@jespera nie ----je to vtom že verím že sa skor zahojí ked je menšia a budem skor fit pre moje deti oto mi ide ...
a nechcela som mat zas rezané brucho ked možem mat miny rez pod bruchom ktorý ani nevidno ....neviem verila som že to tak bude a dnes som už doverila :(

jespera
12. júl 2012

@keshka v mojom pripade som skor tehotna byt nemohla, manzela som mala odcestovaneho - a presne viem kedy mi skoncil menzes - kedy prisiel on atd...🙂asi je to tym ze su babatka vacsie - tak tabulkovo to hned hadze do ineho tyzdna....

miskachrumka
12. júl 2012

aspon dovod mi mihol povedať kvoli čomu .....je taký zanevretý na ten starý rez prečo nebere do uvahy ten bikiny ?
má na to nejaký dovod zavažný ?
neviem lebo zneho to tahám ako z chlpatej deky :(

keshka
12. júl 2012

@jespera no teoreticky je to mozne, lebo udaj podla PM nemusi byt presny, mohla si byt tehu uz aj o ca. 1-2 tyzdne skor ako bola PM, ale to sa uz neda zistit, lebo naozaj to moze byt len tym, ze babo rastie rychlejsie ako hovoria lekarske mudre tabulky

miskachrumka
12. júl 2012

@jespera a ked som sa ho opýtala už pred odchodom či teda aspon bude ten rez menej bolieť ked už su porušené nervy on povedal že nie že je to to isté ☹

jespera
12. júl 2012

@miskachrumka ja som zas pocula ze ked sa robi rez po povodnom - rychlejsie sa zena zotavi, pretoze to miesto uz bolo rezane, a tie nervove zakoncenia nie su uz take citlive ako boli povodne....v kazdom pripade asi vedia co robia, a nam neostava nic ine iba pocuvat🙂

keshka
12. júl 2012

@jespera 🙂 no jo, asi to bude tak....a ja som tiez najprv riesila, ale v podstate je to aj tak jedno, hlavne aby to uz bolo a aby bolo vsetko OK 🙂

jespera
12. júl 2012

@miskachrumka takze som pocula blbost podla toho co ti povedal..🙂

miskachrumka
12. júl 2012

@jespera ved samozrejme niesom hus že si nedám povedať ..ale mohol ma aspon vypočuť ..

miskachrumka
12. júl 2012

@jespera no on povedal ,že vtom nieje rozdiel 😒 😒 😒
asi niečo postudujem ...
trebalo by sa opýtat mamičk ktorá ma už dve sekcie po sebe ..na tom istom reze ..či to bol nejaký rozdiel !

jespera
12. júl 2012

@keshka nebola si teraz niekedy na poradni - ake si mala bpd...alebo daj nejaky udaj z tehot. knizky - na porovnanie🙂

miskachrumka
12. júl 2012

No idem variť ...lebo mm pride z práce o piatej a samé sa nenavarí pekný den prajem 🙂

keshka
12. júl 2012

bola som dnes, ale nemerali, mam len z 27. juna, ked som bola prvy krat u porodnika a BPD x FOCD bolo 81,5...ty mas teda kolko? ale dnes som sa potesila, lebo drobec sa konecne otocil dole hlavickou, uz som mala nocne mory z KP 🙂

jespera
12. júl 2012

@keshka ja tu mam nejaku blbost napisanu, sono z 20. 3. - bpd - 38,9 17/6, sono z 10. 7. - bpd 34 alebo 54 tazko rozoznat a vedla cislo 35/1, TP: 28. 8. - to je asi termin porodu predpokaldam. a to 35/1 - asi ze 35 tyzden podla ultrazvuku.....neviem....

bonninka
12. júl 2012

@jespera termín porodu se určuje podle poslední menstruace, pokud se určuje ještě jeden další (dodatečný) termín podle ultrazvuku, tak JEN PODLE prvního, který se dělá okolo 12tt, tam se velikost miminka nejvíc shoduje s realitou. Ostatní ultrazvuky jsou na určení termínu porodu nevhodné, protože každé dítě roste jinak rychle.Např. já jsem byla ve 12+3 tt na ultrazvuku a sono mi vyšlo úplně shodně s menstruací - tedy 12+3, teď v pondělí jsem byla taky na ultrazvuku a podle menses jsem byla 36+6, ale ultrazvuk vyšel 37+6, ale termín mi nikdo neposune, prostě mrně víc narostlo, než je podle tabulek, to už se prostě neřeší 😎

bonninka
12. júl 2012

@miskachrumka jaj babulko, to s tím řezem mi nějak nedošlo. Ona je to pravda, že se řeže vždy v tom starým, moje sousedka to tak má a je po druhém císaři (akorát má taky ten bikini řez). Ona mi teda říkala, že tu druhou sekci nesla podstatně hůř než tu první, ale abych tě uklidnila, tak v parku si vykládám s babou, co měla to samé - také 2x sekci, taky jí to řezali v té staré raně a ta zase říkala, že už druhej den se smála se spolubývající na pokoji a že pro ni to bylo podruhé lepší. Takže těžko tvrdit, jestli to je horší nebo lepší. Každopádně je nesmysl řešit nějaké mrtvé nervy, protože tu starou kůži, kterou rozřežou musí potom taky odstranit, protože kdyby to sešili, tak tam už není krevní zásobení a nefunguje tam látková výměna a není reálné, že by to srostlo dohromady. To je ta blbá zpráva, potěšit se můžeme asi jedině tím, že v tom případě nám o nějakej centimetr ubyde kůže na břiše a budeme hubenější,...škoda, že máš takové nepříjemné novinky z poradny, ale zase na druhou stranu možná asi není dobré mít tu maternici rozřezanou na více než jednom míste, třeba to tak myslí ten doktor dobře.

miskachrumka
12. júl 2012

@bonninka boonika dakujem ty vieš tak pekne písať že by som to čítala aj celý den 😉
no tiež som volala s mojou mamou bola prekvapená ...no tiež dúfa ako ja že to čo robí je to najlepšie a najsprávnejšie ...čo mi iné zostáva ? ☹
nič len mu veriť so zatatými zubami :(
viem že je to u každej iné a preto každá ma na to iný nazor a má iné skusenosti ....no dnes ako hovorím asi mi nič iné neostáva len sa stím zmieriť ...že to zas bude to isté :(

miskachrumka
12. júl 2012

@bonninka presne ako píšeš kžde baby rastie ináč ...mne zas povedali na 4D že je malý menší o tyžden ale to neznamená že sa bude meniť termín ....no dnes mi povedal že je velký presne na moj tyžden čiže asi dorastol ten zameškaný tyžden alebo čo 🙂
tiež všetci hovoril, že aj ked je dietatko menšie alebo večšie podla tt to je jedno nemení sa podla toho termín ...

miskachrumka
12. júl 2012

@bonninka ináč pekné meno ja som tiež nad ním rozmýšlala kedže som Miška tak že bude Miško...no rozhodla som sa pre Adamka a mm konečne suhlasí 🙂

kvietok173
12. júl 2012

@jespera presne tak, nech sú vonu už akokoľvek, len nech sú zdravučké a my maminy tiež 🙂

kvietok173
12. júl 2012

Dievčatá, prajem Vám všetkým len to najlepšie, teda nech každá odovzdá drobčeka do tohto sveta tou najmenej bolestnou cestou. Už nešpekeulujme čo je lepšie a čo horšie, lebo aj tak je to stále iné. Jednu a tú istú vec, udalosť znášame v rôznych chvíľach rôzne.Nikdy sa žiadna udalosť neopakuje v 100% kópii. Aj ja mám svoje chvíle a hundrem na toho a toho a mám pocit, že celý svet ma nechápe ja trpiteľka 🙂 a tý ktorých mám najradšej, tak tým v týchto ťažších chvíľkach ešte viac ublížim a potom mi je z toho nanič. Predpôrodná, popôrodná depresia.... jasné je to všetko tu, len si asi v tých ťažších chvíľach treba uvedomiť, že máme v svojom okruhu ľudí, ktorí nás majú radi a v neposlednom rade aké sme mali a máme šťastie, že sme mohli dať život naším drobčekom 🙂 🙂 🙂 .Veľa šťastia dievčatá 🙂 a úsmev prosím 🙂 .

miskachrumka
12. júl 2012

@kvietok173 krásne napísané ..nič krajšie som dlho nečitala 🙂 🙂

kvietok173
12. júl 2012

@bonninka chcela som sa opýtať.Kupovala si už aj fusak do naších X landerov? Majú nejaký original?

monika1091
12. júl 2012

@chirabell dnes som bola povedala ze je to normalne ze uz mala pomali sa uklada dole nizsie...... a ze to ruzove nic doleziteho....ono to bolo take slabulinko ruzove ze az....

monika1091
12. júl 2012

@jespera bola som u lekarky a povedala ze pomali sa pripravujem na porod ale ze nic vazneho to nieje ze ak by som zacala krvacat alebo mala obrovske bolesti mam ist tam kde chcem rodit......

bonninka
12. júl 2012

@kvietok173 nekupovala jsem, protože mám už jeden doma, tak asi ani kupovat nebudu. Na sportovní verzi je nánožník stejné barvy, tak ten fusak vrznu pod něho a bude 🙂 ale jinak jsou určitě originální, my jsme kočár kupovali z této stránky a jsou tam i fusaky, zasílají i na Slovensko, ale asi i v nějakém slovenském e-shopu budou mít 🙂
http://www.detskyraj.cz/scripts/hledej.php?num_...

bonninka
12. júl 2012

@monika1091 můžu se zeptat co ti napsala v tom ohledu, že se chystáš na porod do knížky? myslím tím nějaké CS skore, nebo popis,...

monika1091
12. júl 2012

@bonninka ufff co mi lekarka pise do knizky som necitala pretoze po nej sa to citat ani neda... ale povedala asi len to ze ak sa mi prihorsi mam ist k tomu doktorovi co ma ma odrodit......