icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
12. júl 2012

@monika1091 ja chvalabohu toto neriešim zatial ..teda ani som neriešila ..nikdy som nemala žiadny zfarbený výtok ....vždy len biely ....a dufam že to tak aj ostane 🙂

kvietok173
12. júl 2012

@bonninka Pozerala som ďakujem. A myslíš, že bude nutný fusak, keď tie nánožníky sú dosť hrubé a môj malý má aj bvetrovkový hrubý zimný overal a prípadne by som ho zababušila do španielskej deky???

bonninka
12. júl 2012

@kvietok173 myslím že ani ne, přece jen už budou mít v zimě asi půl roku a ten overal je sám o sobě teplý dost, ale myslím, že odpověď na jistotu co si myslím ti řeknu asi až přijde zima 🙂 navíc budou asi pořád ještě ve vaničce 😎

kvietok173
13. júl 2012

Dobré ránko žienky 🙂 Teraz som śi čítala články a ak máte čas tak sa na tento mrknite http://najmama.aktuality.sk/clanok/230689/mamin...
skôr´by som povedala hodiaci sa pre prvorodičky, ale možno aj pre nás ostatné 🙂 . Keď som to čítala a spomenula na moju prvú materskú, tak som stresovala každú chvíľu a mala pocit, že keď nebude všetko tip top, tak nebudem dobrá mama. Môžno aj preto som môjho synčeka kojila iba do 3 mesiacov ☹ . Pri dcérke som sa troška 🙂 poučila a tam sme ťahali mliečkovanie 🙂 do dvoch, ale tiež som každý večer zmývala podlahu, keď začala štvornožkovať, aby náhodou sa jej na rúčky čosi nenalepilo 🙂, mamka mi stále hovorila, že si mám pospať, keď malá spí a moja odpoveď bola: Veď to sa nedá, kto za mňa urobí to a to 🙂. Tak som zvedavá nakoľko sme mi ľudia poučiteľný a či do tretice dostanem rozum 🙂 🙂 🙂 .

gabkostanka
13. júl 2012

dobre rano 🙂
ja som tu nasla este clanok o opuchnutych nohach (od poslednych horucav mi dost puchnu a nezlepsi sa to ani cez noc)
http://najmama.aktuality.sk/clanok/230490/opuch...

gabkostanka
13. júl 2012

@kvietok173 mam rada poriadok, ale neprehanam to, aj to umyvanie podlach, ked maly lozil, tak som vzdy davala pozor hlavne aby boli bez smeti, aby nieco nepojedol, umyvala som asi tak 3 x do tyzdna, alebo podla potreby. Dieta potrebuje aj nejake tie bakterie, aby si budovalo imunitu.

kvietok173
13. júl 2012

@gabkostanka mne chvalabohu nepuchnú, ale jeden večer mi puchli, ale to som veľmi veľa chodila, ale bola to hrôza, boleli ma a mala som problém prejsť v noci aj na WC, tak ma boleli spody nôh od opuchu. Tak sa šetrím aj v chodení 🙂 , neumývala som podlahu už ani nepamätám 🙂 , ale snažím sa prehovoriť s dcérkou môjho milého na nového nájomíka nášho bytu. Chcela by som veľmi labradora 🙂 , len drahý chytá infarktové stavy, že pribudne bábo, ja pôjdem čo chvíľa rodiť a on doma so psom 🙂 . Ach ti naše ženské, či tehotenské hormóny? 🙂
Je to môj sen z detstva a teraz mám pocit, že je vhodný čas 🙂 aj keď to na prvý pohľad asi vyzerá strelene 🙂 .

dulkagabulka
13. júl 2012

Príbeh mamičky, ktorá porodila prirodzene v slovenskej pôrodnici

http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe......

monika1091
13. júl 2012

@miskachrumka a ani ta nepobolieva v podbrusku?........

miskachrumka
13. júl 2012

@monika1091 zatial nie ...................len mám velký tlak na močový mechur a občas mi tvrdne bruško ako aj včera ....a pred asi mesiacom ma pobolievalo na spodu ale pomáha magne b6 mám pocit že ma vždy spasí 🙂

miskachrumka
13. júl 2012

@dulkagabulka štastná to žena ..čo by som dala ja za ťo 😒

miskachrumka
13. júl 2012

@gabkostanka ja teda mávam riadne klobasy na večer ti poviem na priehlavku krásne vidno ako mi puchnú ...no do rána vždy odpuchnú ..a už sa nám ochladilo len nech to tak ostane kím porodíme a bude dobre tích 25C uplne stačí 🙂

vcielkamaja
13. júl 2012

dobre ranko 🙂
@miskachrumka s pocasim uplny suhlas, takto nech ostane, az pokial neporodime. mne moc MagneB6 nepomaha, nemam ten pocit,, ze by mi to nejako vyrazne pomohlo.
a co ma este trapi, je dost velke palenie zahy. vecer to bolo nieco priserne. to tak palilo, ze som to az v usiach citila, hlavne vtedy, ked som sa prevracala z boku na bok. to som uz musela siahnut ...od zufalstva...po sode bikarbone. dnes uz aj letim do lekarne...

miskachrumka
13. júl 2012

@vcielkamaja kúp si tums cmulacie cukríky ...su super ..ináč ja mám toto tehu ovela menej problemov s palením zahy ako pri prvom krpcovy 🙂
a ak je to pravda o vlasoch tak u malého ma pálila tak že ked to vypuklo hore až mi slzy vybehli ....a mal asi 5 vlasov a druhy asi nebude mať vobec nič ...........no uvidíme či je na tom niečo pravdy 🙂

vcielkamaja
13. júl 2012

@miskachrumka ci je to pravda o tych vlasoch, zistim az po porode 😀 ale akurat som vcera vecer hovorila muzovi o tej povere...reku nasa malinka uz musi vyzerat ako Winnetou... 😀 ved ale uvidime. mne mama vravela, ze ja ked som sa narodila, som mala velmi malo vlasov, takmer do 1 roka som bola ako holohlava.

miskachrumka
13. júl 2012

@vcielkamaja aj náš Dadík bol holohlavý .....no mal niečo v zadu ....ale tak mne sa velmi lubia holohlavé detičky su také chutnučké ...a náč nemá mať pokom velké páčo 😀 😀

keshka
13. júl 2012

@jespera ja tomu tiez moc nerozumiem, ale TP je isto termin porodu 🙂 my mame 29.8., ale podla toho posledneho udaja na UZV to vychadza na 20.8. ty kde budes rodit?

miskachrumka
13. júl 2012

@keshka ano tp je termín porodu ...a prečo ti prehodil podla Uzv iný datum ?

lucia3006
13. júl 2012

ahojte babule, počuli ste včera v správach, že ústavný súd vrátil zákon, ktorým zvýšili sestričkám a pôrodným asistentkám plat a oni sa chystajú asi štrajkovať alebo podať hromadné výpovede? tak toto ma dosť vytočilo a zneistilo, ešte aby nás mal kto odrodiť... ☹
inak mne podľa prvého utz vychádza tiež termín o týždeň skôr, vraj ten utz v 12tt je najpresnejší čo sa týka určenia termínu pôrodu... môj doktor sa k tomu nevyjadril, asi preto, že ma nebude rodiť lebo už nerobí pôrodníka, tak to nechá asi na tých v nemocnici... o 10dní idem do poradne v nemocnici, tak som zvedavá, čo mi tam povedia 🙂

miskachrumka
13. júl 2012

Tak maminy ja som si už kočik vybrala 🙂
v modrom prevedení http://www.svetkocikov.sk/kociky-camarello/1634...

keshka
13. júl 2012

@miskachrumka lebo podla UZV aktualna velkost hlavicky babatka zodpoveda inemu - vyssiemu tt a podla toho vypocitalo aj skorsi termin porodu

keshka
13. júl 2012

@lucia3006 no mne v 12 tt vyratali tiez iny termin..podla PM 29.8., podla UZV v 12 tt to bol 24.8. a teraz podla najnovsieho merania babatka to je 20.8. ....mozno o mesiac zistim, ze som uz po termine porodu 🙂 🙂

miskachrumka
13. júl 2012

@keshka :D :D :D

miskachrumka
13. júl 2012

@keshka aha ..🙂

miskachrumka
13. júl 2012

No maminy tak ochladenie máme tu hurááááááááááá jupííííííííííííííííí 🙂 ajnám prší tak je čas na spanie ...
tak si možem ist lahnuť bez toho aby som sa potila ako opička 😉

lucia3006
13. júl 2012

@keshka no uvidíme nakoniec ako to bude 🙂 všetko záleží aj na našich drobcoch, kedy sa rozhodnú 🙂 a čo budete mať, dievčatko alebo chlapčeka? 🙂

lucia3006
13. júl 2012

@miskachrumka veru, už to bolo na nevydržanie, som taká štastná že sa ochladilo a aj popršalo, už dávno som sa tak netešila z dažďu 😉

miskachrumka
13. júl 2012

@lucia3006 podobne 🙂 aj mi viac chutí papať už mám druhý chod ranajok 😀 😀 😀

lucia3006
13. júl 2012

@miskachrumka mne tiež 🙂 jak bolo tak horúco, som sa ledva donútila jesť, až večer mi zvyčajne chutilo... ale už si musím dávať pozor, som na konci 8mesiaca a už sa na mňa nalepilo 13kg 😒 síce každý vraví, že mi to asi všetko išlo do bruška, ale už sa snažím jesť zdravšie a menej sladkého, aj keď je to ťažké lebo ja som taká sladkoholik 😉

bonninka
13. júl 2012

Baby já už jsem v noci stresovala, že jestli nejedeme do porodnice, po 2 ráno - každé 2-3 minuty jsem měla kontrakce a už i na spodek se mi zdálo, že to tlačí, ale ještě taková snesitelná bolest. Tak jsem zkoušela měnit polohy a tak a nic, žádná změna, spát mi nešlo, tak jsem dobalila tašku do porodnice a nakonec jsem ucintaná v pět ráno na hodinku lehce zaspala. Pak jsem si okolo 6-té dala teplou sprchu, jeli jsme na předoperační vyšetření na internu a pak na ARO poučení a anestezi. Tak jsem si řekla, že až budu mít poučení, tak skočím za doktorem, měl by mít dnes ordinaci ať na mě kukne a co myslíte? Než jsem skončila s poradami tak kontrakce nikde,...ne, že by mi úplně přešly, ale jsou už dost roztahané a už vůbec ne tak časté a pravidelné. Já to asi normálně nerozeznám ty cvičné kontrakce od porodních ☹ Ale jinak jsem podle doktorů zdravá a mám všechno v pořádku, takže se aspoň z toho těším 😎