Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@gelifil aha .....a kde teraz očkujú u pediatra ?
@miskachrumka proti TBC sa uz neockuje, nikde
@cicimon asi si to preštudujem .....to už je čo zač :((
@miskachrumka no plati to 8mes
@miskachrumka na poziadanie ti babo zaockuju, stoji to desat eur
@gelifil aha dobre vedieť ...určite si to zaplatím !
@cicimon no sama vidím že nemám čas sa zaoberať takými vecami !
@miskachrumka ta ja to tiez nestudujem ale v spravach to uz bolo viackrat..
@gelifil @miskachrumka nam povedali v nemocnici, ze TBC ockovanie robia len v urcitych strediskach, zajtra ideme k detskej tak sa este jej opytam ako to je
Zaha a vlasy u mna platili naopak, pri 1. palila a vlasy ziadne a teraz naopak 🙂
@cicimon ja správy nekukám ....nikdy som ich nekukala premna existuje len počasie 😀 😀
@gabkostanka ale hej ?
mna pri prvom strašne pálila ....ja som až skoro zvracala ..hroza :((
teraz ani neviem čo je to pálenie záhy ...že by sa nám narodil malý vlasatý ??????
@miskachrumka 😀 tak som zvedava, ved napises potom
@gabkostanka pošlem foto 🙂
podla fotiek na 4d malý bude celá mama .....no aj prvý bol celá mama a teraz je celý otec 😅
@gabkostanka a vy sa máte ako ?
aké máte noci ?
@miskachrumka zatial celkom dobre, maly si pomaly zvyka na braceka, uz ho aj pekne pohladka, len musime davat pozor, lebo on ma nohy vsade... 😝 v noci zatial vstavame okolo/ po polnoci na kojenie a potom rano ( minulu noc sa zobudil o 2 a potom o 6tej), v podstate este vela spinka aj cez den, obcas ma take bdele chvile a to hlavne vtedy ked sme sami dvaja doma, ked muz vezme maleho vonku, tak Maxik je hned hore a takto to olo aj v tehotenstve - hybal sa ked mi maly spal a ja som sedela v klude 🙂
@gabkostanka aha tak to ako tento moj ....ked riadim a hýbem sa tak ani nekopne ako sa náhle uložím stačí aj na 2min a už kope ma chce uštvať :D
tak super .....náš si pamatám do dvoch mes asi papaval v noci potom už len neskor večer a rano 🙂
zeny, mam zachvat paniky ☹. v pondelok idem do porodnice, a mam pocit, ze vobec nic nemame nachystane! kupelna je nevyriadena (smrdi nam to tam ako na verejnych zachodoch, a ja neviem preco), v dorkinej izbe bordel ako v tanku. A tie nase okna... az sa cudujem, ze cez ne este vidno ☹. Nemam este pri sebe zmluvu od lekara, neprefotila som si tehotensku knizku, a stale nemame zaskleny balkon, ktory sme mali mat uz asi pred troma mesiacmi (a mali nam ho prist robit tento tyzden). nemam nakupene, uz vobec nie navarene. Zistila som, ze vsetky perinky mi smrdia naftalinom, takze musim znova prat a zehlit. Musim ist este Dorke kupit nejake spodne gatky (ako odplienkovavame, ma vysoku spotrebu). Nasa polica v spalni stale nie je navrtana a vsade mame porozkladane knihy, ktore na nej mali byt.
Keby som zacala rodit teraz v noci, asi porodim doma, lebo nemozem do takehoto bordelu zavolat svokru, aby prisla strazit Dorku!!!
.. nehovoriac o tom, ze som sa zacala stresovat aj z porodu, z pobytu v nemocnici, a vobec.
Ja som tusim hysterickejsia ako vsetky prvorodicky dokopy :( :( :(
@miskachrumka som si teraz precitala o tej tvojej poradni.. dobre si urobila. Oni si totiz lekari myslia, ze mas nekonecne vela volneho casu. A ked nemas male dieta, tak tam naozaj mozes byt, ale ked mas raz strazenie len na nejaku dobu, tak to sa naozaj neda nic robit. Samozrejme, sekcia nepocka, vieme, ze musel ist, ale zase, ani tvoje dieta nepocka, tak to si nepomozes.
Ti inak zavidim, ze sa ti ten krcok skracuje, lebo ten moj veru nie. Ja uz viem, ze pojdem v pondelok na vyvolavacku, co znamena bolestivejsi porod :(. Celkom by som uvitala, keby som mohla rodit "prirodzene".
treba mať prefotenú tehotenskú knižku, ako píše @vietnamka ? 😕
@vcielkamaja do Nitry určite nie, každá nemocnica má asi svoje vlastné pravidlá, aj ked neviem na čo je komu prefotená tk. ved donesiem originál.....
@kalifa28 diky, už som sa zlakla, že mi unikla nejaká info 😀
@vietnamka Hlavne kľud 🙂 A to nemôže ísť Dorotka k svokre?Detičky niekedy majú radi nové prostredie, akože výlet 🙂 Moje deti sú teraz u babky a ja si pomalinky v kľude porobím čo potrebujem.Aj keď ako Ty píšeš, tiež nemám okná umyté, balkón zaskliť dám až po...Ale teraz by som sa do toho ani nepúšťala. 🙂 Myslím, že malý Janíček sa bude tešiť že je doma aj keď tieto veci nebudú porobené 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a Dorotka to určite svojími detskými očkami taktiež tak nevidí.A keď bude vadiť svokruške, že nemáš umyté okná, tak má skvelú príležitosť ich umyť, keď nebudeš doma a malá bude spinkať.Nenápadne jej niekde do rožka nachystaj všetko potrebné k umývaniu, možno sa chytí 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .
@vcielkamaja u nas netreba, vzali si original TK aj vsetky papiere, napr. fotky zo sona som si odlozila na pamiatku, lebo pri prvom som odovzdala vsetko a nevratili mi uz nic...
@kalifa28 neverim, ze by vzali prefotenu, podla mna oni chcu original, kopia zostane ked tak na pamiatku 😕
@miskachrumka s tym celonocnym spankom bolo aj u nas asi tak po par mesiacoch, napr. dnes sme kojili az o 3tej a to som uz bola hore prva a ledva cakala kym sa zobudoi a si odpije 😀
@gabkostanka no ved aj ja si myslím, to len vietnamka písala, že musí dat prefotit knižku...
tak ja si ju neprefotim ani na pamiatku. to by sa moj doktor musel najskor naučiť krajšie písať, aby sa dalo z knižky aj niečo vylúštiť...
@vcielkamaja nie nie, netreba, len na pamiatku 🙂

@gelifil aha ....a kde teraz očkujú u detskej dr ?