Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Pridávam sa tiež k mamičkám 🙂 Sofinka sa narodila 10.8. o 20:20 s mierami 3810 kg a 54 cm, nakoniec sme rodili cisárskym a nie prirodzene kvôli tomu, že sa malá už málo hýbala a ja som sa stále neotvárala, čo bolo potom aj super, že cisársky lebo maličká mala obtočenú pupočnú šnúru okolo krku a keby mi vyvolávali pôrod tak by sa bola zadúšala. Tak som rada, že sme takto dobre dopadli. Už sme skoro týždeň doma tak si pomaly na seba zvykáme 🙂 Ešte by som sa chcela spýtať mamičiek, mlieka mám strašne málo tak dokrmujem maličkú s bebou (ale ešte to s kojením nevzdávam a skúšam všetko možné), ale zdá sa mi viackrát maličká smädná, dávate vašim bábätkám aj nejaké čajíky alebo vodičku?
A tiež gartulujem všetkým mamičkám ktoré už majú svoje poklady doma, a budúcim mamičkám ešte čakateľkám veľa šťastia a trpezlivosti.
Prikladám ešte foto našej malinkej.
a ešte by som potrebovala poradiť, po pôrode sa mi vrátila alergia, už dva dni smrkám a neskutočne ma svrbia oči čo by som si na to mohla dať? Vopred ďakujem za rady.
@kattey jej, aká je vlasatá 🙂 na tvorbu mlieka pomáha vinea a čierne pivo-u mňa zaberá oboje, mám ich naliate až na prasknutie. treba vyskúšať, inak veľa piť a veľa papať, mamina. a kvôli dostatku vlastného mlieka nedávam žiadne iné tekutiny. veľa trpezlivosti pri kojení, nevzdávaj to.
@kattey nedavam nic - ani cajiky, ani vodu, aj mne sa najskor zdalo, ze mam malo mlieka, lebo nemam nejako extra naliate, ale malu prikladam casto a pekne papka, aj si pekne odgrgne, a vcera ju vazili na poradni a ma uz naspat vahu ako po porode, a stale musim menit tampony do podprseniek, takze to mlieko tam je, len to nemusi byt hned vidno 🙂 nevdzavaj a casto prikladaj a snaz tu bebu odsunut, ked bude hladna a ty ju budes prikladat, tak sa to urcite rozbehne 😉
Ahojte kocky,tak dnesna poradna opat bez zmeny.Vsetko v poriadku,nalez dobry,krcok makky,otvorenie na 1prst(uz 2t 😉 mimochodom ).Uz som cakala aj,ze bude konecne nejaka zmena,uz par dni ma tak pobolieva v podbrusku ako pri menzese,krize som zacala tiez citit....Ale zasa na druhej strane asi je lepsie tieto horuce dni stravit doma pri bazene ako v porodnici 😎
konecne domaaaa 🙂 baby mam jednu otazku...idem si o chvilu odsavat mliecko lebo mi tecie az postehnach a otazka je ze ked si odsajem mam ho dat do chladnicky???ak ano ako dlho mi tam vydrzi?
Ahojte baby cakatelky aj tie co ste uz porodili, aj ja sa chcem pridat, sice som neprispievala ale poctivo som citala...tak moj anjelik sa vola Carolinka a narodila sa07.08.2012 o 10:05 v irsku...vazila 3800g a 51cm...
@kattey skus na www.mamila.sk najst poradkynu
tvoje dojčenie sa este da zachranit, len treba vediet,ako na to 🙂
blahoželam k bambulke krasnej
aj vam ostatnym maminam
a čakatelkam želam vela trpezlivosti 🙂
žienky pomóc dnes som si vyslúžila hemoroidy ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ , som týždeň popôrode a mala som ich už možno týždeň len som mala opuch a nič som necítila až dnes.Čo robiť?
ajojte neviete mi poradit nieco na bolesti bruska vobec sa nevie malinka vykakat cvicime natierame brusko,davala som feniklovy cajik,aj tie trubicky do ritky;( nic nezabera ;(a malinka place a place;((((prosim vas neviete mi niekto poradit
Ahojte, myslite, ze je ok, ked priemerny pulz babatka klesol na 130 oproti 140? Bola som na monitore uz vela krat a tiez mi to merali vela krat na beznych utz a vzdy mala pulz 140. Dnes som bola zase na monitore a mala pulz 130. Viem, ze je to v norme, ale kleslo to oproti beznej hodnote.
Doktorka povedala, ze monitor je dobry. Do tehu knizky ani stare monitory nepozerala a v tej chvili ma nenapadlo, ze tam je rozdiel, aby som sa opytala...
Ahojte, tak to by aj mňa zaujímalo ako je to s tými pulzmi. Nám skákal zo 140 až na 110 a žiadne kontrakcie ani nič som nemala. Dr sa k tomu tiež nevyjadril a nechal ma ešte týždeň čakať si sa malý nerozhodne sám prísť na svet.Prietoky som mala tiež už ale hraničné. V piatok idem na kontrolu a keď do vtedy neporodím - čo teda myslím že neporodím lebo nech robím čokoľvek tak sa malému vôbec nechce tak dostanem vyvolávačku .a z tej mám teda neskutočný strach, lebo predošlé detičky som mala taktiež indukciou takže viem veľmi dobre do čoho idem... (
@nicky07 Ono, ked na jednom monitore skace, tak to je dobre. Ked sa hybe, tak pulz stupne. Alebo potom tiez reaguje na kontrakcie. Ale vzdy je nejaka taka pomyslena ciara, okolo ktorej sa to hybe. Lekar tu hodnotu aj zapisuje na ten papier z monitora.
Kolko budes v piatok prenasat?
@chrumka presne týždeň. Tak rada by som vyskúšala spontánny pôrod ale asi z toho nakoniec nič nebude. A to som otvorená už od 24 tt na 2.5palca. Užívala som Mg a kľud na lôžku. A teraz keď už môže ísť na svet tak si povedal že jednoducho nič z toho nebude.. Vyskúšala som už naozaj všetko aby sa to začalo, ale vždy si vyvolám len poriadnych poslíčkov a nič sa ďalej nedeje. Už mi robili aj Hamiltona, 2 dni som krvácala vyšla aj hlienova zátka ale kontrakcie nikde. Som z toho už zúfalá... A najhoršie sú na tom tie otázky A to si ešte neporodila??? Je mi z toho strašne. :( Mám pocit že naozaj nikdy neporodím a začínam sa obávať aj toho že či tá vyvolávačka vôbec zaberie... Lebo pri obidvoch predchádzajúcich s tým bol problém - kým tiekla infúzia tak bolesti boli a keď dotiekla tak skončili... Oba pôrody čistá katastrofa, najmä ten druhý...
Ahojte, dnes som mala poradňu, bud.týždeň ma čaká znova ešte u môjho lekára, ak dovtedy neporodím tak už ma čakajú kontroly v nemocnici. Všetko je v poriadku, som otvorená na jeden prst. Žiadne problémy nie sú ani poslíčkovia zatiaľ. Tak som dostala tipy od lekára na vyvolanie pôrodu 😉 Ja mám termín 31.08., keďže som prvú dcérku prenášala 9 dní, ale našťastie sa narodila spontánne, bez vyvolávačiek tak je tu možnosť , že aj druhé budem prenášať. Ale môže to byť skôr, povedali že je to + - 2 týždne a do 42.tt je to normálny priebeh tehotenstva. Tak sa necháme prekvapiť ako to dopadne. 🙂 Možno už čoskoro aj ja pridám sem fotku našej druhej dcérky Vivien 🙂
čavte baby, u mňa nastalo niečo nové konečne, ale neviem kedy očakávať pôrod, necháme sa prekvapiť 😉
včera mi odišla hlienová zátka, dnes trochu špiním, bolesti zatiaľ žiadne, tak uvidíme či sa to spustí, z tohto hnusného tepla by sa aj mohlo... 😉 držte palčeky bodaj by to už prišlo, ak aj nie dnes, tak do konca týždňa, pretože ak neporodím, tak v pondelok nastupujem do nemocnice a možno mi vyvolajú pôrod ak to odsúhlasím...chcela som sa tomu veľmi vyhnúť, ale maličkej sa už nevieme dočkať, tak neviem neviem či nepodľahnem...aj keď viem, že by sa mala narodiť, kedy bude ona pripravená, tak jej denne spievam a dohováram a hovorím jej čo všetku ju tu čaká a hlavne milujúci rodičia, ktorí sú už nedočkavíííííííí 😀 každopádne dúfam, že porodím tento týždeň! Dnes sme boli po úradoch a chodila som dosť po schodoch, varila som potom a teraz ešte chcem poupratať, povysávať, umyť dlážky, tak to všetko hádam zaberie a večer tu máme kontrakcie, či?! 😀
@monculka v chladnicke 24 hod, v mraznicke 3 mesiace 😉
Ahojte, ja som mala dnes poslednu kontrolu u doktora a som bez zmeny, az na to, ze som sa dozvedela, ze termin porodu nemam zajtra ale az v piatok 😉)) no neviem ci sa mam tesit alebo co ...jaaaaj, nejako sa to natahuje...😉)) v pondelok by som mala nastupit do poradne do nemocnice, ale dufam, ze sa dovtedy uz krpec naozaj vypyta na svet 😉)) drzte palce...
@mishuu tak to ti držím velmi palce...to už mám všetko za sebou +umytie okien v celom dome a nič 😉 Akurát ma to odstavilo na 2dni 😀 Tak už len dúfam,že to príde samé.Nakoľko som mala prvý pôrod vyvolavany,dlhý a dosť bolestivý...
@martinam77 ďakujem veľmi pekne 🙂 práve som doupratovala a na wc som zbadala, že špinenie mi stmavlo, tak kiež by sa to pomaly rozbiehalo... 😉 trochu cítim v bruchu taký pocit ako by mi už už chcela začať mrcha, také tie pocity, že už už to začne bolieť a nie a nie to prísť...
Tak držím palceky 🙂
Ahojte,
nas Rastik sa narodil 14.08, 3650g/52 cm - sekcia. Vsetko je super, len som sklamana z kojenia - mlieko po sekcii nabehlo presne v 4 den, len moj malicky sa nie a nie prisat, v nemocnici to islo ako tak, prisli sme domov - totalne odmieta prsnik, a aj ked sa prisaje - trosku potaha a pusti...a pritom mlieko sa mi doslova lialo ...
@jespera skus oslovit laktačnu- v tomto sa da krasne pomoct 🙂
najdeš ich na www.mamila.sk

@keshka ďakujeme, dúfam, že sa náš drobec už umúdri a prihlási sa na svet do nedeľe, nech neprenášam... Tebe aj malinkému prajem hlavne veľa zdravíčka, spokojných chvíľ a mliečka 😉 a teším sa potom na fotečku a neskôr aj na spoločné kočíkovanie, držte sa 🙂