icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
10. sep 2012

@lucia795423 ani nie išlo len oto že malý vela vela vela buval a ja som stíhala všetko lavou rukou ....no teraz to tak už nieje ......malý je častejšie hore a snažim sa byt non-stop pri nom 🙂
hlavne ked je v tej istej izbe aj Dávidko ....ale čím dalej a budu vačší tím viac bude fofri 😝

kvietok173
10. sep 2012

@miskachrumka a koľko váži?My ideme zajtra do poradne, ale keď môjho vážim spolu so mnou na váhe, tak cca 4kg, a 52 cm, narodil sa 3280g a 48 cm 15.8.

kvietok173
10. sep 2012

@miskachrumka aj my máme teraz zelenú, zajtra sa predsa opýtam dr.

miskachrumka
10. sep 2012

@kvietok173 vidiš tak mohol tolko narásť ..super🙂
kqždý mihovorí čimi šibe že tolko cm za 3 tyždne ..tak sa nekopla sestrička ma to tešíííí 😵 😵
náš mal po narodení 49cm a 3300g a ztoho schudol na 3000g a s 3kg sme išli aj domov tak pribral 720g v stredu minulý tyžden mal 53cm a 3720g

miskachrumka
10. sep 2012

Moj Dominko buva a chrapká ako 5roč.dieta a nie ako 3 tyždnové 😅 😅 😅 😅

miskachrumka
10. sep 2012

@kvietok173 teraz som sa dozvedela že zelená stolica naznačuje, že potrava prechádza črevami veľmi rýchlo. U dojčených detí je zelená stolica normálna, ale u nedojčených detí môže byť taká stolica známkou črevnej infekcie.

carodejnica
10. sep 2012

@miskachrumka Ešte čítam, že zelenou stolicou sa prejavuje aj potravinová alergia, napríklad z kravského mlieka 😕
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic...

Aj môj Matej mal zelenú stolicu, ale mne sa to napravilo dlhším dojčením z jedného prsníka, teda dojčila som ho z jedného, kým ho nevyprázdnil.

miskachrumka
10. sep 2012

@carodejnica no už má zas do žlta ...ono je to asi okej ako mi pišu mamičky ...nemám sa tím stresovať že u kojených je to ok 🙂
a alergia na KM nežartuj !..to určite nie !.

carodejnica
10. sep 2012

@miskachrumka tak super, že sa to upravilo! 😵

miskachrumka
10. sep 2012

@carodejnica uvidíme do kedy...lebo z mojej stravy to nemože mať kedže nič také nejem ....prvý krát mám tvrdú stolicu čo som na všetkých možných suchároch a chlebe a podobne......čo sa bojím jesť hocičo :/

lucia3006
10. sep 2012

@miskachrumka u nás je to tiež podobne... prvé dva týždne len spinkal a papal a teraz už začína vymýšlať... často plače, spinkať sa mu cez deň moc nechce a ak, tak len chvíľu, sem tam síce vydrží aj hodinku, dve ale to skôr vonku v kočíku... neviem, či ho bruško nebolí, skúšame aj feniklový čajík, stolicu má normálnu, aj si prdká... tak uvidíme ako budeme pokračovať...

miskachrumka
10. sep 2012

@lucia3006 presne ako unás ...ako by som opisovala nás ....náš tiez často prdká ...až viac ako by mal sa mi zdá ale neplače pri tom tak je asi všetko okej🙂
a tiež cez den už teraz vela nepospí a ak dlhšie tiež len vonku v kočíku ....nám povedali žiadne čaje je to zbytočné ..len ak tak od smadu čistu prevarenú vodu a to je vše 🙂

lucia3006
10. sep 2012

@miskachrumka ja mu budem dávať tiež len dojčenskú vodu, my sme totiž iba na umelom mliečku... asi sú to tie koliky, vraj to do 3 mesiacov prestane samé...

miskachrumka
10. sep 2012

@lucia3006 aha tak že vy sa nekojíte ...a ké mliečko pijete ?
tak potom neviem .....mne bolo kázané pri kojení len čistu vodu ....lenže moj krpček odmieta flašku okem prsníka a dudky nič iné do ust nechce .....a tie akože dojčenské vody a akože prevarené by som ešte raz pre istotu prevárala aspon do pol roka papier znesie všetko :/

lucia3006
10. sep 2012

@miskachrumka máme Bebu hypoalergénnu, tú mu dávali už aj v nemocnici - som ho musela prikrmovať... doteraz bolo všetko ok, včera sa to začalo...vodičku mu dávame odkedy sme doma z nemocnice, vždy ju prevárame...

dulkagabulka
10. sep 2012

@miskachrumka pri dojčeni netreba davat babatku ziadnu vodu..
kym je vylučne dojčeny (teda dostava iba materske mliečko) naozaj nemusi ziadnu vodu, netreba sa zatažovat 😉

chrumka84
10. sep 2012

Baby, ked su Vase babatka hore, teda nespia, tak sa im vkuse venujete - rozpravate, nosite a tak podobne? Alebo ich aj nechate len tak lezat vedla seba a sem tam nieco "prehodite" 🙂.

miskachrumka
10. sep 2012

@dulkagabulka :D to som si aj ja myslela pokial mi to nepovedala doktorka že v tíchto teplotách mu možem kludne dať .....ved aj mliečko vysušuje

miskachrumka
10. sep 2012

@chrumka84 ono to príde tak samo .....🙂

miskachrumka
10. sep 2012

@lucia3006 to je super ja tiež neverím tím dojč.vodám ....náš prvý bol na humane ar bol znej ako medvedík tučný 🙂

dulkagabulka
10. sep 2012

@miskachrumka umele mliečko ano, vysušuje..ale materinske určite určite nie 😉 ..materinske obsahuje omnoho menej bielkovin, mineralov aj tuku, ako umele...mam to odskušane na svojich detoch..tiez sa mi dcerka narodila v tropickych horučavach...

vierazit198
11. sep 2012

@miskachrumka gratulujemeee

vierazit198
11. sep 2012

Ahooojte mamicky...trocha sme sa zabehli vytvorili svoj rezim a tak mozem skocit aj na forum...Chcem sa spytat kojite vsetky???? mate mliecka dost?? ja musim odsavat lebo Jozko nepapka ako ma a takto aspon viem kolko spapa a je spokojny.. je to strasne odsavat stale no nespravim asi nic! JE U NEJAKA MAMICKA KTORA MA NARODENE BABATKO PREDCASTNE???? chcela by som nejake rady a mam kopec otazok.. Myslte ked sa dojci ze dietatko nemusi kakat aj dlhsiu dobu? Aku ma mat solicu farba sa vekom meni??ako casto chodite von??? 😀 😀 😀 😀 vsetkym prajem vela usmiatych drobcov 😀 😀 😀 😀

jeny
11. sep 2012

ahojte, pridam sa k vam do temy ak ked termin som mala mat az 21.9. ale maly sa narodil s 35tt takze patrime augustovym babatkam 🙂
@vierazit198 ja mam velmi malo mliecka a to uzivam uz aj senovku na podporu a liek costi a odsajem tych 20ml ked nekojim, inak sa vzdy prikladam pred dokrmovanim ale kedze odo mna ma stale iba tych 20ml a on spapa uz 90ml tak ostatne dostane vo flaske alebo obcas davas cez tu cievku aby sa moc neucil na flasu ale cez tu cievku mi to ide strasne pomaly, pije viac ako pol hodinu

pupawka800
11. sep 2012

Ahojte ,Moja mala mi pribrala 2kg,Ked sa narodila mali sme 3600g a 51cm. po piatich tyzdnoch je to 5600g a 58cm. Nemyslite ze je to vwela?

monculka
11. sep 2012

@pupawka800 ahoj...moja ked sa narodila mala 2750g a po necelych 2 tyzdnoch uz 3800g 🙂

monculka
11. sep 2012

moj krasny smejo 🙂

monculka
11. sep 2012
avalsorim
11. sep 2012

Ahojte. aj mne sa narodila dcéra Zuzka v auguste 🙂 ako to zvládate s vašimi bábätkami 🙂 koľko vás sem chodí? môžem sa k vám pridať?

monika1091
11. sep 2012

mamicky..... kedy tak prestanete davat deticky do perinok.... po kolkych mesiacoch...