Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@lucia3006 ja som na 2 razy, zafarbila nakojila a potom zmyla, a malý bol v sedačke pri mne 🙂
@miskachrumka bexa...svokor tam uz dal nejaku srobu
@jeny náš si vytiahol 60ml už na 4den po narodení 😀
@monculka celkom pekné kočiky ...len asi nejaké nekvalitné ale aj ten náš dlho nevydrží celý 🙄 🙄
@miskachrumka fiha tak to tisko zavidim 🙂 mojho v porodnici ladovali UM aby priberal pretoze sa narodil predcasne tak do neho vkuse liali UM este aj ked spal 😠 no ja som tam vytlacila mozno 4 kvapky mlieka a vzdy mi ho aj prevazili ci daco odo mna vypil a veru ani 1gram ☹
@jeny inšpiratívny príbeh špeciálne pre teba 😵 😵 😵
Dojčenie je viac než len materské mlieko. Inšpiratívny príbeh mamičky, ktorej sa v dôsledku nesprávneho začiatku nepodarilo nikdy mať dostatok mlieka, dojčila pomocou laktačnej pomôcky do času, kedy bolo možné umelé mlieko z cievky nahradiť príkrmami a dnes už dvojročného synčeka dojčí naďalej.
@jeny a teraz kojíte ano ?
bolo tam viac aj somnou mamičiek čo stím mali problemy ....ja som rada že ten náš ešte flašku v ustach nemal ....ale prvý bol tiež na Um od 3 tyždna :(
@monika1091 ja som trosku surfovala po internete, vraj je to ok a nic to neznamena...urcite nieje babatku zima...
@carodejnica krásny pribeh, dakujem si zlata ze na mna myslis 🙂 dufam ze aj ten moj bude mat takyto koniec 😉
@miskachrumka ano kojim vzdy predtym ako dostane UM cez cievku pretoze odomna sa zial nenasyti ☹ ja som pri prvej dcerke bola na tom podobne, tiez som dokrmovala od porodnice a vydrzala som takto fungovat 2 mesiace ale miesto cievky som dokrmovala flaskou tak dufam ze teraz to vydrzim dlhsie a snad sa to mlieko este nejako rozbehne
@lucia795423 tak dufam ..... ja si to neviem vysvetlit naozaj preco je to tak
@jeny
Ja som totiž zažila dojčenie staršieho dieťatka, a je to niečo úžasné, fakt to človeka začne baviť až po pol roku a neskôr, pripájam jednu fotku s dcérkou, keď mala dva roky. Toto ma ženie vpred a už sa neviem toho dočkať. 🙂
Takže ja som preto mala pri počiatočných problémoch veľmi veľmi silnú motiváciu, ja som to totiž zažila a nevedela som si ani na minútu predstaviť, že by som nedojčila. 😎
Možno sa to niekomu zdá divné dojčiť 2 ročné dieťa a staršie, ale ja hovorím, je to stále mlieko, je dokázané, že to má zmysel aj zo zdravotného hľadiska a v niektorých krajinách, hlavne v tzv. rozvojových, je to bežná vec. 😵
@miskachrumka teším sa, že sa ti pri tomto bábätku darí 😵
@ela2710 podobne postupujem aj ja pri kojení, každé kojenie vymieňam poradie prsníkov. áno, u nás malého vždy aj zmerajú krajčírskym metrom 🙂 od hlavy pekne dole, len musím držať jeho nožičku natiahnutú, čo sa mu nikdy nepáči, takže meriame so sestričkou hodnú chvíľu
@miskachrumka no ja som mala iny vybraty...to moj drahy taky kupil ked som uz predychavla kontrakcie v nemocnici...takze to je taky na poslednu chvilu...snad vydrzi...
@monika1091 mna to celkom upokojilo...ale tiez sa este opytam lekarky na poradni...
ahojte prosim vas kedy sa zacinaju vyvijat jadierka v klbikoch?dakujem
Ahojte maminy, tak konečne sme sa aj my dočkali...mali sme byť síce 31.08. , ale nakoniec si to všetko príroda sama zariadila a prenášala som 6 dní. Bolo to o 3 dni menej ako pri prvej dcérke. Pri oboch deťoch mi lekári spravili HAMILTONA a naozaj dostatočne zabral, ráno na kontrole v pôrodnici ho spravili a v noci odtečenie plod.vody, nástup pravidel.kontrakcií a zachvílu boli obe deti na svete. Takže máme krásnu dcérku,ktorá je v poriadku a mamina tiež, nástrih ani zašívanie teraz nebolo, pri prvej dcérke som bola zašívaná teraz ma to obišlo,ráno o pol 2 mi odtiekla plod.voda, do pol hodiny nástup pravid.kontrakcií, muž ma odviezol do pôrodnice, bol pri pôrode teraz, pri prvom to nestihol... 🙂 Doktorka povedala, že ideme rodiť a ani sme sa nenazdali a za 20 min bola Vivien vonku. 😉 Ďakujem za oba 2 rýchle pôrody, ktoré som mala. Narodila sa 07.09. 2012, 7 dní pred mojimi 26.narod., o 2:46 ráno. s prvou dcérkou má podobný čas skoro 2:33, mala 3510 gramov / 50 cm, ako aj Nicolka pred 4 rokmi. Včera nás prepustili domov,neboli žiadne komplikácie, krásne papáme, mlieka máme dostatok Spinká skoro stále, budí sa len na papanie, v noci za zobudí raz, max. 2x. V pôrodnici keď sme boli, sa napapala o 21h a zobudila sa na ďalšie jedenie o 5h ráno .. 🙂 . V piatok bude mať týždeň, presne na moje narodeniny. Fotku pridám čoskoro 😉
@sandrika1986 gratulujem 🙂
@kvietok173 : Ďakujem 🙂
@lucia795423 mozes lebo ja som zabudla .....
asi si zacnem pisat vsetky otazky ohladom malej :D
@carodejnica ahoj a kolko s platila? za tu laktacnu..maly mi nechce z prsika tak odsavam a davm z flase
@miskachrumka ku krasnemu babatku
@vierazit198
Za prvé sedenie 25€, za každé ďalšie sedenia (boli dve) 10€, plus 20€ za byliny benedikt a senovku - podporujú tvorbu mlieka, je dôležité pre neprisávajúce deti, aby mali silný tok mlieka a 8€ za univerzálnu mastičku (mala som mykózu, ale možno ty mastičku nebudeš potrebovať).
Takže spolu - cca 70€, ale keď si predstavím, čo stojí UM (ja by som dlho nevydržala to odsávanie) a tie nervy, tak mne to stálo za to. Druhá vec je, že každá poradkyňa má iný cenník, niektoré nemajú poplatky, takže zavisí od toho, koho si zavoláš.
Určite to skús, stojí to fakt za to! 😎
Inak už som to tu dávala, takto sa presne postupuje a takto postupovala poradkyňa aj u mňa.
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
Potvrdzujem, že to funguje. Po cca hodinke sa chlapec prisal. 😵 😵 😵 😵
@vierazit198 dakujem pekne 🙂
Maminy ktoré ste už boli na sono klbikov ?aké vám napísali hodnotenie ?
@miskachrumka ahoj miska mi sme uz boli balit na siroko nam netreba akurat nam povedal ze su este neni vyvinite jadierka to je vsetko vam co?
@nati04 nám povedali že su jedierka trošičku šikmenjšie ale že to nič zle nieje že je to ok ...a napísala 1B či tak nejak :/ a že baliť dalej na široko ....chudáčik :(
prvé vyšetrenie ĽBK typ:1B PBK: typ 1B
@miskachrumka nam napisali ( coxy hybnost volna, vpravo l b -, vlavo to iste, jadierka neosikovane,striesky klopene primerane, siroko balit neni nutne. to je vsetko a ze mane prist v 8 mesiaci

@jeny no ja neviem, ale mám 3 dieťa nikdy som si viac ako Ty neodsala, ja mám problém na lyžičku 🙂 k vigantolu, tiež som mal pocit, že mám málo mlieka, ale ja som len prikladala, viacmenej, keď nespí, tak je na ciculke 🙂 jaa by som na Tvojom mieste stále prikladala