Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@nati04 to isté máme napísané aj my to IB aj v pravo aj v lavo .....a uvás sa chodí až v 8mes?
tu sa chodi v 3tyždni a druhý krát na začiatku 4mes
@miskachrumka neviem tak nam povedal a to je jeden naj tu v ba
@vcielkamaja Ahoj, sice uz od tvojho prispevku ubehlo vela vody, ale tusim mame opat rovnaky problem 😉)) Aj ja maleho uspavam na rukach,inak to proste s nim nejde...Prechadzame sa po izbe, hojdame sa alebo trosku natriasame, potom si sadneme a on kym na mne nezaspi a netrva to asi 10min, tak ho nemozem prehodit do perinky,lebo inak zacnu kriky a potom cely kolotoc odznova....😉)) ale zatial mi to nevadi 😉))
Babenky a mate niektora kolikove deturence? Co uz ste s nimi vyskusali? My sme 2 dni davali pred spanim espumisan, ale mam pocit, ze to bolo s malym este horsie...Teraz som presla na Infacol...1 kvapka pred dojcenim na vecer a neviem ci aj to zabera :((( LEbo som aj tak nepochopila, ci sa to moze davkovat pred kazdym dojcenim, alebo iba 1 kvapla za den, Malinky dost placka, ci navecer alebo cez den, a ked zaspinka...spinka v klude asi tak pol hodku a potom sa uz zacne zvijat od bolesti bruska - to vidim - ako sa snazi prdkat a niekedy sa mu dari, inokedy nie...tak masirujem, cvicim.... ale je mi ho tak luto...takeho ho mam zachripnuteho od tych placov 😢
@smolinka024 nechodim sem sice ale citam vas tiez mam augustove babatko, ale na ten infacol som sa aj ja pytala pediatricky na poradni ze som nepochopila davkovanie. Takze vraj podla potreby mozes napr. 3x denne, alebo ked mava bolesti na vecer tak zacat uz od obeda pred kazdym papanim a trebars do 10tej alebo dokedy ho to brusko boli.
@sandrika1986
Ja somm na tom troska horsie, nas maly Misko sa narodil 9.9 po hamiltone, troch epiduraloch, po 11 hodinach... Ale uz sme doma , papame, a tesime sa z neho 🙂
@ela2710
Ešte je aktuálne to tvoje pomaturitné štúdium? Dnes na Mamile bola odpoveď na podobnú otázku, čo robiť, keď treba odísť od dojčeného bábätka, ako som predpokladala, fľašu neodporúčajú. 😒 No, len čo na to tvoja babka, že? 😒
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@smolinka024 Tak tento problém máme aj my ☹ Doteraz som používala Espimisan, akurát včera som kúpila v lekárni Sab Simplex, odporúčala mi ho sestra, vraj ten zaberal lepšie ako Espumisan pri jej malom (mojom synovcovi). Dávkovanie som sa pýtala doktorky, vravela že aj pri každom dojčení, vraj nehrozí predávkovanie, takže dávam minimálne 5-krát denne (sem-tam aj zabudnem alebo nestihnem, lebo malý hneď zaspí, tak ho nechcem nasilu budiť). A veľká kamarátka je rektálna rúrka, vraj trojtýždňové deti ešte nevidia, ale ten môj keď zbadá oranžovú rúrku, tak si len vzdychne zavrie oči a prisahám že dnes zdvihol nohy sám od seba s povzdychom asi typu: "Tak poď na to." 😀 To sa pekne vyprdká, sem-tam mi "osere" ruku, ale hneď je kľudný, zlatý, napapá sa a ja ani pol dňa neviem že mám doma dieťa. Moja sestra vravela, že pri malom to robila niekedy aj každé dve hodiny keď chcela mať kľud a jej doktorka na to povedala že to nevadí, malý si na to nezvykne a mala pravdu, prešli tri mesiace a prdkal a kakal sám, takže ak chcem mať kľud, musím vydržať. A pôjdem si kúpiť ešte jednu rúrku do zásoby - pre istotu 😅
@smolinka024 ja som este tu na MK nasla ze ked sa ti babo budi na bolesti bruska treba skusit dat spinkat na brusko...samozrejme cez den a treba nanho davat pozor...ja som to skusila a malinka mi spinkala aj 2-3 hodky a to bezne sa tiez budila po pol hodke na bolesti ked sa nevedela vykakat ale my sme nemali nejake katastrofalne bolesti....a aj ked uz teraz mame brusko v poriadku tak ju kazdy den davam spinkat aspon jedno spanie na brusko...
@kmkke ja som tiez pri prvej dcere pouzivala rektarnu trubicku a tiez sa to po mesiaci upravilo a pekne prdkala a kakala sama...
@smolinka024 my sme natom podobne, údel našich chlapčekov, ak´j dávam espumisan a nič.Záspávame na ciculke, teda ak nespí tak cmuľká 🙂
@smolinka024 aj nášho drobčeka trápi kolika... veľa cvičíme nožičkami, masírujeme bruško takým mentolovým krémom z lekárne na to určený a dávame ho spinkať cez deň na bruško, keď ho máme na očiach, v noci spinká pekne na boku alebo na chrbáte a v noci nám neplače, bruško ho bolí len cez deň, hlavne ráno...
@maria.vinea : Gratulujem k synčekovi, nech ste oba v poriadku, veľa zdravíčka Vám obom 🙂 Ako ti Miško cez noc spinká ? U nás sa v noci Viven zobudila o 04:15 a to naposledy jedla o pol 11 v noci. Potom sa zobudila o 8h ráno. Som rada, že ma pri oboch deťoch obišli zdlhavé pôrody, našťastie boli rýchle po hamiltone.
baby chcem sa spytat ci mate aj vy predpisany kanavit pre drobcov?aa ak ano ake mate davkovanie...
@smolinka024 vyskusaj probiotika Infants Dophilus, my na stastie koliku nemame, ale svagrina ich pouzivala a vraj jedine zabrali
Vigantol dávate všetky ?
@miskachrumka ja ano
@miskachrumka ja by som mala dávať, ale furt na to zabudnem 😠 😕 , ale už začnem, začnem... 😅
@nati04 oprav si v profile tehotenstvo, máš tam 45 týždeň tehotenstva.. 😎 😀
@carodejnica no ja dávam doteraz poctivo ...ráno dávam linex jeden na lyžičku s odstreknutím mliečkom a večer pred spaním po kúpaní vigantol 2 kvapky

@nati04 tu som ti nasla, o jadierkach je pisane na konci clanku, my sme ich nemali celkom vyvinute ani na tej 3. kontrole teda v 3 mesiacoch, potom ked sme boli uz boli tusim okolo 6 mes. uz boli ok 🙂
http://baby-web.topky.sk/clanky/a2659-Chystate-...
@miskachrumka u nas nepise ziadne typy, len, ze je vsetko ok a netreba balit nasiroko