Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vcielkamaja No presne môj malý tlačil celú noc, zavýjal pri tom divnými zvukmi, prdkať prdkal jak starý chlap, len stolica nikde, tak som mu pomohla rektálnou rúrkou a vyšlo toho vonku dosť, časť bola aj spenená a divne smrdela (ako u ľudí ktorý s tým majú problém), takže si myslím že to má asi aj tvoja. Skús pomôcť s rektálnou rúrkou.
@vcielkamaja Môj Maťo nekakal teraz 3 dni, mal vetry a dosť sa pučil, ale pomohol Espumisan.. 🙂 tak sa pokakal 3x za hodinu.. 😀
Ja uspávam dojčením a potom mi leží v náručí, nejak ho nenatriasam, len tak držím.. inak bohovsky sa pri tom pozerá telka, takže je mi jedno koľko to trvá.. 😅
@carodejnica podbne, toľko veľa som ešte nepozerala TV 🙂 🙂 🙂
@vcielkamaja moj starsi syncek kym bol len kojeny,kakal raz sa osem dni.kym nema problemi,tak to nevadi,nemusi kakat.tiez som mala strach a isla som k lekarke,ale ta mi vysvetlila,ze u kojenych deti je to normalne a kym ho brusko neboli,tak to netreba riesit.
Teraz pri malinkom mame koliky a pritom kaka kazdy den ,vyskusali sme vselico a velmi nam pomohli kvapky BABY-CALM
@carodejnica a ake je davkovanie Espumisanu? kolko si mu dala? lebo ja som stratila z toho pribalovy letak, omylom som to musela vyhodit...
@vcielkamaja nám espumisan nezaberal, my máme desné koliky, potom prekonala rotavírus, hnačkovala, boli sme v nemocke, 4 krát nám zmenili mlieko, hnačka ustúpila, koliky nie, a hned sa objavil reflux, zvracala všetko čo zjedla, dali nam uplne bezlaktozové mlieko neocate a nutriton na vrackanie a čo sa stalo???prestala vrackat, a došli hnačky , viem, že je to z nutritonu, lebo ked ho vysadím, nehnačkuje, ale zase vracia.z dažda pod odkvap...plačeme stále, mám traumu ist s malou von...niečo nám vyliečia hned sa objavia dalšie 2 problémy,,,teraz len s usmevom spomínam na čas ked nás trápila len kolika.nám na nu trolilinku zaberal sab simplex, vyskúšaj
ahoje prosim vas tie co mate 8tyzdnove babetka kolko ml mliecka im davate?
@vcielkamaja 25 kvapiek pred, alebo po dojčení 🙂 dávam tak tri krát denne, mne to zaberalo aj pri dcére, aj teraz 🙂
@carodejnica dakujem.
baby, a este...bezkofeinova kava pocas dojcenia...moze sa alebo sa nemoze?
@vcielkamaja tu máš komplexnú odpoveď na stravovanie 😵
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Ja som pri dcére pila malé kofeinové presso denne, ale teraz mám dojem, že Maťovi to vadí... podľa mňa bezkofeinová úplne v pohode.. 🙂
@carodejnica ešte raz vďaka 😉
@carodejnica ahoj 🙂 🙂 25kvp nie je na deň?Ja som ich malému rozložila na 2x.Nie je to ideálne ale určite lepšie.Ale keď je na ciculke tak je najspokojnejší 🙂 aj teraz som rozvalená na gauči a on na mne 🙂 o mojej vizáži pomlčím 🙂 ešte som sa ani neumyla 🙂 , lebo som varila chytro keď spal 🙂 a o chvíľu bežíme pre veľkú sestru do školy a poobede na kontrolu.Ale zase nesťažujem sa až tak 🙂 🙂 🙂 , som rada že je malinký oki a že nemáme nejaké vážne problémy.
žienky ja budem v stredu 5 týždňov od pôrodu a stále krvácam, mám 2dni pauzu a opäť.Dr. mi povedala, že mám maternicu otočenú dozadu a preto sa mi to tam zbiera a nevie vytiecť až keď mám cca polohu na bruchu.Tiež ešte krvácate? Už ste sa aj cukrovali s mm🙂, ktoré ste rodili prirodzene?
@kvietok173 neviem, ja dávam takto 😕 a bude to asi menej ako 25kvp... inak simetikon sa nevstrebáva, takže tam predávkovanie nehrozí...
@vcielkamaja kvalitna ano, ale ta je draha
@vcielkamaja tri dni nekakania nie je vela, este stale si v norme 🙂
@nati04 ja už malú nekojim,lebo som mala málo mliecka tak davame nutrilon,vypije 130 ml,tak jej dávam aj 1 až 2 krát za den aj odsate materské mliecko to podľa toho koľko sa mi podarí cez deň nazbierat.Malinka má deväť týždňov. A papa každé tri hodiny cez den,v noci vydrží dlhšie.
@kvietok173 som sa z chuti zasmiala 😉
My chvalabohu ešte neužívame nič na bolesti bruška ani espumisan ani nič podobné .....a dúfam ,že to tak bude aj pokračovať ......aj ked dr chcela predpísať ja som nechcela dá sa to vydržať a ak by nedajbože bolo zle tak mu ho pojdem kupiť .....ale verím ,že nebude treba 🙂
@kvietok173 my sme sa už cukrovali pred dvomi dnami :o) ale ja som rodila obidvoch sekciou ...
@nati04 Tolko, kolko pyta 🙂 Keby som sa riadila tabulkami, tak na mna poslu socialku za tyranie za ten jeho hladny rev 😀 Lebo ked som si to zapisovala, kolko som mu davala, tak pri odporucani doktorky 500 - 550 ml denne, mne vypil okolo 700 ml a viac, to bolo pred mesiacom. Teraz si uz nezapisujem a cca hruby odhat 900 - 1000 ml a uz sa to bude iba zvysovat 🙂
@kvietok173 ja uz nekrvacam...len mam taky hnedy vytok...a ja som sa cukrovala uz 2 tyzdne po porode 🙂
@monculka ja som 2 tyzdne po porode este stale sedela iba na pol zadku 😀
@vcielkamaja ja som bola teraz v nemocnici na injekciu na stiahnutie maternice, nie a nie dostať sa do normálu, dnes mením v... ako na bežiacom páse a o cukrovaní, tak akurát môžem snívať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 ja som dávala tiež espumisan na začiatku 25 kvapiek rozdelených na ráno, okolo obeda a na večer-nezaberal. potom mi detská povedala, že sa má dávať pred každým kojením tých 25 kvapiek..to sa mi zdalo veľa, dávala som pred každým druhým kojením počas dňa (v noci nie). ale môjmu nezabralo ani to, taže sme ich vysadili úplne.
Baby ako ste boli posite?kolko stychov ste mali? Ja som mala 14stychov a trosku zastrihnute v konecniku ☹ som uz 6tyzdnov po porode a stale ma to boli ☹ Mate niektora podobny problem?
Kočky tak vám teda nazávidím ....ja mám teda už dva krat rozrezané brucho do polky ale musím napísať že už 3 tyždne po porode som sa citila super ani ako keby som nerodila....🙂
popravde možno aj bolo dobre že som rodila sekciou lebo popravde keby som bola šitá od spodu mala by som velký strach mať poh.stik,,,,vellllmi dlho by som sa musela prekonavať ...tak som aj rada že som dopadla tak ako som dopadla .... 😉 pokial v sprche nevidím rez ako zips tak ani neviem že sa niečo dialo 🙂
@monculka už ani ja nekrvácam .....a ak náhodou tak tiež len hnedý jemný výtok
určite ktomu velmi napomohlo kojenie 🙂

baby, necitam vas tu stale, lebo nie je cas, ale chcem sa vas spytat, resp.potrebujem radu...malinka mi uz 3 dni nekakala. viem, ze dojcene deti nemusia mat stolicu kazdy den, ale 3 dni bez stolice je uz podla mna dost 😒 odprdkava si, to jej ide bez problemov, niekedy s vacsou namahou, ale ide to. no len ta stolica...co robit?
ked uz hovorite o divnych zvukoch, tak aj nasa malinka ich vydava zo sna. ked sa natahuje, hlada si polohu, alebo ked tlaci...no niekedy sa neda pri nej vobec spat a rano sa budim nevyspata jak zbity pes.
@chrumka84 u nas je uspavanie vselijake a stale ine. v noci mi zaspi vacsinou na prsniku bez problemov, malokedy sa preberie tak, ze ju musim uspavat. ale uz ked musim uspavat v noci, tak jedine na rukach. vecer detto. moj manzel, velice premudrely niekedy, ju naucil zaspavat tak, ze ju ma na rukach v perinke a robi s nou zopar drepov...a vtedy sa malinka upokoji a zaspi...a tak niekedy chudneme cela rodina pri jej uspavani. niekedy, ked som uz fest unavena a kojim, a malinka nezaspi, tak ju tlapkam slabucko po zadocku...aj to pomaha. ale najradsej je to u mna na rukach, hlava opreta o rameno alebo pod ramenom...akokeby pocuvala moje srdce...vtedy je to ale tazsie, ked ju chcem polozit, to sa zvykne prebrat a plakat, a cely ritual sa opakuje odznova.
dnes sme mali krst. stresy som mala z neho 2 tyzdne dopredu. ale Lenuska nam ho cely prespala...asi ju v tom ksotole osvietilo 😀 lebo ta ked spusti, tak su to riadne decibely...