Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka no ok som nevedela...sa ucim cely zivot... 😉 a co vlastne pomaha na prdiky alebo zastavuje ich...
@lucia795423 jasné každý !!!!!!!!!!!!sa učíme celý život nikto nezjedol všetkú múdrosť sveta !
zo stravy ? ten kmín(rasca)určite ale nedavala by som velmi vela.....a proti prdíkom ?a to už prečo ?
skor proti naduvaniu ? sama neviem som ztoho všetkého nervozna lebo tiež sama nič nejem a malý sa krčí .....ale mám pocit že ten espumisan L pomáha 😉
@miskachrumka no ja neviem ja sOm z toho domotana uz tiez...ako nemame to velmi hrozne ale mala sa mi v kuse puci...a v poslednej dobe velmi nafukuje aj mna a uz nevie ani ze z coho...espumisan tu bohuzial nemame...
@miskachrumka no teraz som studovala po internete a vraj niekedy moze viac skody narobit, ze roztiahne crievka a babo sa potom nevyprdka...som v soku... lebo ja som davala furt od kedy kojim do jedla som myslela ze pomaha...
@chrumka84 aj my máme tento ružový dudel s ovečkou, každý si myslí, že mám dievčatko 🙂 ale keď som ho dostala a je taký pekný, že som ho nemohla nechať v stolíku..
@tamara2307 nas caka tiez sono mozgu,dost som sa vylakala ked mi davala sestricka papier pri odchode z porodnice ze kde sa mam objednat .moj to ma kvoi sirokym leb.kostiam?neviem presne,ale mam to napisane v prepustacej sprave presny latin.nazov.sestricka ma ukludnovala ze to nieje nic vazne,ze to ma vela novorodencov
@konvalink tak aspoň vieš o čo ide..mne ten latinský názov znamenal, ako som už písala vyššie-subjektívny názor doktora..no za tým môže byť čokoľvek. ale nestresujem sa, začiatkom mesiaca sa máme objednať, tak uvidím po výsledkoch kontroly
ahojte baby uz ste mali menzes?ja stale nie a to uz ma mala 9tyzdnov rodila som cisarskyn to moze byt?
@lucia795423 my máme tiež ten istý problém... malinkého trápia prdíky a dosť často sa mi potom preto aj budí zo spánku... ja mu dávam espumisan L, zdá sa mi, že s tým je to trošku lepšie...
@lucia3006 Asi napisem sestre nech mi posle ten espumisan, ked hovorite ze pomaha...my sme pouzivali infacol, zo zaciatku bol ok ale teraz ani nevidim rozdiel...
@lucia795423 my sme mali zo začiatku Sabsimplex ale ten nám tiež nepomáhal... každému dieťatku sedí asi niečo iné... ale vyskúšajte, nám zabral 😉
Mišička -mishuu prajem všetko najlepšie k meninkám 😉
@lucia795423 ja som tiež kupovala espumisan len teraz vo stvrtok lebo sa dva dni dost pučil tak som nechcela zbytočne čakať ale že infacol aj espumisan je na rovnakej báze ...prírodnej zložke čo rozpušta bublinky...však uvidíš ja som zobrala skor espumisan pritom David mal infacol
@miskachrumka uff..... no moja je cez den ako diabol nie a nie začučať sa!..... v noci celkoom pekne spinka ...uvidime do kedy.... inak sa mame vyniakjuco dnes som po mesiaci a tyzdni konecne pozametala dom..... aj ked s jednou prestavkov lebo niekto mesacny sa zobudil..... ale inak pohoda.... inak ty este krvacas?..... bo ja jeden den nic na druhy kuscok....
baby ma niektorá (okrem @carodejnica 🙂 ) bezdudlové dieta?
@kalifa28 ja mam tiez bezdudlove babo...ma 8 tyz., nechce ani dudku ani fkasku, som skusala viac krat a rozne druhy a vsetko vypluva len maminkin cicik jej chuti...preco sa pytas?
@kvietok173 ona od malicka preferovala viac tu lavu stranu, ale ze vraj sa to zlepsi ked bude hybat hlavickou, ale prd, v pondelok sme si vsimli, ze stale ju ma otocenu len na lavu stranu, ale ked som jej s hrackou behala pred ockami, tak hlavku otocila na pravu stranu, ale hned ju vratila do lava, ale sme to tak brali, ze asi je unavena, bo cely den bola so mnou v kancelarii a ze sa jej len nechce tocit, v utorok to bolo opat o nieco horsie a v stredu ju uz vobec nevedela otocit a na tu pravu stranu nereagovala, len s ockami behala ale hlavku neotocila a ked som jej ju chcela nasilu otocit, tak zacala plakat... teraz si robi u mna vodicak sestricka z detskej ambulancie, tak som ju poprosil ked prisla na teoriu aby sa mi na nu pozrela a ta hned volala svojej doktorke, akurat mala pohotovost v nemocnici, ze ci nas nemoze vysetrit, ze sa jej to tiez nezda, tak sme sli na pohotovost a tam skonstatovala, ze jej ochabuje sval na lavej strane krciku a hned nas poslala na neurologicke vysetrenie... a tam doktorka jej robila sono a cvicila s nou a vraj dobre, ze sme prisli, ze nastastie sa to rehabilitaciou a cvicenim da do poriadku... takze teraz stale cvicime, polohujem ju na pravu stranu, aj ked sa jeduje a place, ale co uz, ide o jej zdravie a aby mala pekne vyvinutu hlavicku... ale dnes uz robi pokroky, kusok po kusku ju pekne zacina tocit, takze sa tesim z toho... chvala bohu ze to nebolo nic vazne...
@lucia795423 lebo všade vidím len same cumle, fotky s cumlami atd... a moja nechce žiadny od narodenia, teda nie žeby som jej ho nejako extra pchala, ale sem-tam (2-3x) som učinila pokus a neuspešne, resp. uspešne pre mna a moje bábo, lebo po takomto pokuse si vždy poviem, ako dobre, že si ho nechcela, detičky maju niekedy viac rozumu ako mamičky a same vedia čo je pre ne najlepšie... 🙂 🙂 🙂
@kalifa28 čítala som o poslednom výskume, ktorý sa týkal dudlov a kojenia..WHO doslova zakazuje používaniu dudlov, že bábo môže postupne odmietať prsník..no trt makový. po prieskume sa dokázalo, že percento mamičiek dlhodobo kojacích kleslo a percento detí odkázaných na UM stúplo, keď sa im vzali dudle..či keď sa vôbec nepoužívali? teraz som si neni istá 🙂 v novej mamine to bolo.
@tamara2307 vidíš a potom len čitame a čitame, ani nevieme čomu vlastne verit... asi bude najlepšie počuvat svoje deti, ony už vedia 🙂
@kalifa28 ja 🙂 , ani jedno z mojích 3 deti nemalo dudel 🙂

@lucia795423 😀 😀 ano kmín je to isté čo rasca len to ludia ináč nazvali 😉