Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka ja som bola veľmi spokojná,rodila som pri dr.Podobenovej,počula som na nu všeličo,ale ja nemôžem povedat nic zlé,bola velmi milá a aj pôrod bol celkom rýchly .
@carodejnica vies ono z teba hovori zla skusenost, a urcite v dobrom chces poradit,ale tiez poznam strasne vela zien co kojili a pouzivali aj cumel aj flasu...moja ho chvalabohu nechce ale uz aj mne niekedy ide hore krko
ako nepouzivat cumel a aka je zla flasa...zbytocne to mamicky stresuje...A inak podla najnovsich studii odporucaju cumlik ako prevenciu pred SIDS (nahla smrt novorodenca)a dokonca ako prevenciu pred zavislostou na flasi a ciciku... 😀
@lucia795423
Samozrejme, ved aj ja poznám mamičky, čo používali bežne cumeľ a fľašu, dojčili extraligu, lebo deťom to bolo jedno, 😅 ale poznám aj také, keď to bolo presne naopak. O tom cumli a SIDS som aj ja už dávnejšie čítala, ale aj samotné dojčenie je prevenciou voči SIDS. 😉 Pozri, ako som písala Miške, ak to niekoho stresuje, tak môže moje príspevky preskakovať, ale ak to pomôže čo i len jednej jedinej mamičke, ja budem šťastná. Zase zo mňa hovorí osobná skúsenosť. 🙂 Pri dcérke som tu na MK rada čítala laktačnú poradňu, aj príspevky, ktoré sa ma netýkali, veľmi mi to pomohlo, vedela som si neskôr sama pomôcť, keď sme sa s dcérkou borili s rastovými špurtami, laktačnou krízou, odmietaním prsníka, či mastitídou... 😎
p.s. Inak "závislosť na cici" je zase jeden blbý pojem, ktorý robí zbytočne z dojčenia strašiaka... 😖
p.s. Ten môj malý nie a nie spať, lebo prespal celý deň - leží si tu v obývačke vedľa mňa na gauči, pozerá po mne tými nevinnými modrými kukadlami, asi ho musím najbližšie naučiť, že o polnoci sa má spať ! 😅 😀 Takže takto ja stíham internetovať, že spím 3-4 hodinky denne... 😅
@miskachrumka aku máš odsávačku?
naša Lenka dudlík nechce, vyplúva ho a častokrát ju z neho napína...skúšala som jej ho pár krát dať, tuším 2 krát ho aj chytila, ale viac nie. my sme dudlík ani dávať nechceli...to len moja svokra stále, že aby som jej dala dudlík, ked plače...a nie a nie si do tej jej hlavy vtlct, že ho dávať nechceme... 😠 by som bola zvedavá,či by jej to bolo príjemné, keby jej niekto niečo pchal do úst nasilu a ju by z toho napínalo...no...posledná veta síce vyznela všelijako, ale je to svata pravda 😀
@lucia795423
@carodejnica my cumel nepouzivame, flasku len ked musim ist prec, inak stale kojim,a co sa tyka SIDS, tak neviem ci je dojcenie urcite prevenca pred SIDS, pretoze moja naj, kamaratka dojcila, ani raz nedala flasku, pouzivali cumel a malinky zomrel ako dvojmesacny ☹
@carodejnica nie nie ja som nikdy nepovedala, ze ma stresuju tvoje prispevky(je z nich citit ze chces v dobrom poradit, lebo si si to sama prezila ale niekedy to vyznie ako vnucovani len jednostranneho nazoru) chvalabohu nemam s kojenim ziadny problem az nato ze mala sa cicikuje kazdu hodku az dve ....a nato som si uz vypocula, ze slabe mlieko, treba dokrmit a ine bludy a sama viem, ze ked pekne pribera a v noci pekne spi 4-5 hodiniek tak ziadne dokrmovanie netreba, len asi lubi mamkin cicik a pre mamku nieje tiez nic dolezitejsie ako cicikovanie sa...no a kedze sa tolko cicikujeme tak mamka pri tom cicikovani tiez surfuje po nete na telefone... 😀 no a tiez som toho vela presmatrala a si myslim ze sa to trosku s tym kojenim a vecmi s tym suvisiacimi trocha prehana...
Mamicky inak zaujimalo by ma, mam taky problem a to je vecerne zaspavanie...dame kupel okolo 6-7 po kupeli sa mojkame, masirujeme, pustim jej k tomu relaxacnu hudbu no proste uzivame si to aj ja aj ona...to trva taku hodinku aj s kupanim, no a potom dame cicik a nie a nie zaspat uz to trva tyzden ze od 8 vecer do 11 vecer je striedavo na ciciku a na rukach...neplace ale je taka nekludna...na ciciku sermuje z ruckami-nozkami a tak nervozne saje a niekedy tak trhne hlavkou ze ma to az zaboli lebo cicik ma v ustach...mliecka mam
dost si myslim...mate to tiez niektora...
@lucia795423 plne stebou súhlasím .....a ja som názoru že predsa tie dudky tím najmenším do pusky patria ....to je len moj názor a nevidím na tom nič zlé 😉
@kalifa28 obyčajnu z ust do nosa ale dnes kupim tu do vysavača
@ela2710 preboha strašné ...ale nič v živote neovplivníme :(
debatovať tu dokola či je flaška ok či nie a či sa može cumel či nie ...je každej osobná vec.... ja som za dudku detičky su spokojnejšie a k babatkám to patrí a že maju mať ztoho krivé zubky ????????to je vtipné 😅 😅 😅 😅
ked ich budu mať geneticky dané že budu ich mať krivé tak to tak bude či chceme či nie ....a možeme sa aj rozdrapiť ....jedna vec sa mi nepáči že tu hladá jedna mamička všetko prečo stále nie ....prečo sem nedáte článok prečo ten dudlík dávať a nie len prečo nie ?!určite ma všetko aj svoje výhody ale to je už vec danej osoby ...dobre letíme my k dr malý ma soplíky :((( čo vám prepísali na soplík ?
@satko17 a zkade si ? ak sa možem opýtat ..a prečo práve bs ?
a viem už toho ludia nahovorili dost o každom nie len o Podobenovej ....ale to je asi všade a kedy si tam rodila ?
@lucia795423 ti závidím že sa tak dlho mojkáte ...náš Dominko ked ho vyberem z vaničky hned hučí potom už len všetko rychlo ...rychlo namastis ,pocvičiť ,obliecť aby mal bruško v teple !
my si užívame asi len kupkanie aj to nie vždy :(
@miskachrumka na sople hlavne dobru pdsavacku a kvapky do nosa... moja ma sople hlavne v noci a to odsavame
ahojte..ja mám tiež problém s moju malú..cez deň mi nechce vobec spinkať, a ak mi aj zaspinká tak len raz za deň aj to málo kedy, a to len driemka nejakú hodinku a niekedy aj menej.,.v postielke mi nechce len tak ležkať, chce byť na rukách stále..neviem ako ju to odnaučiť, a keď mi zaspí na rukách, dám ju opatrne do pistielky a v momente je hore a plače :/...a večerné zaspávnie je príšerne, lebo je po celom dni unavená a strašne plače až sa nemôže nadýchnuť ☹ ..a tiež šermuje strašne s ručičkami, a nožičkamu, otáča hlavičku na jednu a druhú stranu..neviem či je to hyperaktivita alebo to patrí k malinkým bábatkam..a to budeme mať len dva mesiace..poradte.. 😉
@ela2710 je to hrozné, ani si neviem predstaviť, čo musela tá mamička prežívať.. 😢
@lucia795423 Aj ja mám také večery, ale môj Maťo naopak veľa plače, myslím si, že ten nekľud všeobecne súvisí s nezrelosťou nervovej sústavy, proste večer môže byť bábo prestimulované, kedysi o tom písala annag (viedla na MK laktačnú poradňu), na jej stránke je o tom článok, no hádam nikomu nebude vadiť keď tu dám link - 😉 http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
Tiež sa teda snažím večer, aby bol doma kľud, našťastie mám dobrého muža 😅 , ten ma na starosti Naďu, okúpe ju, umyje jej zuby a zavrú sa do spálne (rozprávky musia byť), ja sa zase po večernej toalete zavriem s Maťom do obývačky a už máme len kolotoč dojčenia a plaču... 😒 Včera, vlastne dnes zaspal o pol jednej v noci... ale spal až do rána do siedmej, a teraz tu tiež drichme... 😀 Naďa je v škôlke, tak mám veget. 😎
@lucia795423 aj môj to robili, paradoxne teraz keď je choručký napapá sa a potom pekne spinká.Predtým ked mi striedavo chytal cicu a bol nervózny, tak buď mu mliečko veľmi tieklo a zmenila som polohu do sedu, alebo bol tak unavený až nevedel zaspať na cice čo inokedy bežne, tak potom len hojdať a zaspí, alebo na bruško ľahnúť a hladkať a sa ukľudnil a spal 🙂
@kacenka78 takže po 2 týždnoch sopliky neustupovali? zabrali až antib.? Pamykon?Sila nádchy bola stále rovnaká?
Dievčatá môžete sa zapojiť do súťaže pri príležitosti svetového týždňa dojčenia.
Prvou cenou je víkendový pobytový balík pre 4-člennú rodinu (2 dospelí , 2 deti) v apartmáne alebo mobilnom dome v destinácii VILLA BETULA RESORT*** v Liptovskej Sielnici v hodnote 202 € (bez DPH).
@carodejnica Nádchu máte stále rovnako silnú, alebo ustupuje?Chodíte von?
@kvietok173 Ustupuje našťastie, soplík má hlavne vtedy keď plače, ale to je už pohoda, veď aj ja si musím vyfúkať nos, keď plačem... 😅 Vonku sme každý deň, veď nemal teplotu a čerstvý chladnejší vzduch je fajn na nádchu, no a nšťastie bývam v rodinnom dome, máme dvor (síce malý, ale náš), takže krpca šupnem pod okno, alebo aj idem na prechádzku...
@miskachrumka ta je uplne najlepsia, nedame dopustit 🙂
@miskachrumka a mas dost teplo tam kde ho kupes? nasa mala hucala tiez zo zaciatku a potom som zistila ze jej bola zima, tak vzdy postim pred kuúpanim fen v kupelni (ja sa sice idem roztopit) ale malinka je spokojnaaaa a este som zistila ze nemoze byt pred tym velmi hladna lebo aj z toho je potom hrozny krik a nervy... tak skusajte drzim palce 🙂
@misha123 skusila si zavinovat? http://www.ulitka.sk/ u nas to robi zazraky...
@kvietok173 najprv sme mali Pamycon do nosteka, potom dalsie nejake lokalne kvapky a kedze nic nepomahalo, dostali sme klasicke sirupcekove antibiotika 😢 😢 mal vela hlienov, ktore sa uz nedali vysať z nošteka ale mal ich v hrdielku a neustupovali, doslova chrapčal, začal aj odkašliavať...
@miskachrumka ja som zo Štiavnice,byvali sme asi päť rokov v Bratislave,tam som mala aj gynekologa,ale teraz sme už zase v Štiavnici,takže preto som rodila tu..Tiež si myslím,že všade sa niečo nájde.Rodila som v júli,v 37. týždni,takže trošku skor ako som mala termín.
@carodejnica tak si sa asi zle vyjadrila, pretoze s flasou suhlasim aj ja, kedze im to odtial lahsie tecie preco by sa mali namahat s prsom, ale z cumlika im nic netecie (mam vela kamaratok co tiez kojili a deti mali cumlik a nemali ziadne problemy).
@miskachrumka kolaciky, flasku vina a 10 eur...vsetko vzal :(

@kvietok173 áno, kojim ho..našťastie pekné papa, iba ked ťažšie dýcha, tak menej spapa