icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

carodejnica
28. okt 2012

@miskachrumka presne presne,... 😀 a potom sa prplať s varením a tie pidi-porcie, malá mi to vypľúvala.. omg.. som spomínala na staré zlaté výlučné dojčenie, hodíš na prs a veget... 😀

miskachrumka
28. okt 2012

@carodejnica plne súhlasím ..hlavne v noci dám hore tielko a hotovo .... 😵 nemusím chodiť ako mátoha po byte a prevárať vodu a podobné veci 😉

martinam77
28. okt 2012

@sandrika1986 veru tak,my už budeme mať v utorok 8týždňov,letí to strasne rychlo,malinka je zlatá,zatiaľ sa kojkame,veľa priberame,v noci pekne spinkame len tie dni sú ťažšie,spime malo a krátko ani vonku to nieje bohviečo ale to sa da vydržať pokým v noci pekne buva 😉 Akurát nás reflux trápi ale keďže pekne priberame tak je to len o tom praní...A vy sa ako máte?Išla si nakoniec prirodzene rodiť ci?!

monculka
29. okt 2012

@miskachrumka aaale no 🙂 bude aspon sranda 🙂 a ci chcem ci nie aj tak budem musiet krmit 🙂

lucia795423
29. okt 2012

@monculka no nato prevaranie som sa chcela spytat, lebo tu mi baby hovorili, ze rano zasterilizuju flasiek kolko im treba na 24 hod . Prevaria vodu, naleju do flias, izbova teplota a ides...uz potom ziadne prihrievanie...taku vychladenu davaju cely den...pozor nie studenu...ale ze ked si doma tak vobec neprihrievaju...aj u vas je to tak, ci co to je vymysel lenivych irok?

kalifa28
29. okt 2012

@miskachrumka predpokladám, že sniežiku si sa dočkala 🙂 je to fajnovééééé 😀 😀 😀

monculka
29. okt 2012

@lucia795423 ako ze si pripravia mliecko na cely den???

kalifa28
29. okt 2012

@carodejnica veru, veru, pamätám aj ja... najprv nedočkavost velká, že kedy nastupi lyžička a mrkva a potom to už išlo všeetko dolu vodou. Saša nebola a ani nie je velký jedák, krmenie sa pre mna stalo na 2 a pol roka utrpením a to tiež dnes už nechápem, kde som sa ponahlala, ked som jej už v piatom mesiaci strčila mrkvu do pusy 😝 😝 😝
Ale teraz, poučená z předchozích nezdarú, si strašne užívaním, že možem byt lenivec.
Ale poviem ti, že ako nekojaca matka ( prvej dcery) som si myslela, že je presne opačne. že kojenie je zložité a náročne a komplikované a že zarobit 120 nutrilonu je tá najjednoduchšia vec na svete a že um je bohovský vynález a že matky, čo koja, to maju omnoho tažšie. no proste načisto domýlená prvorodička 😝 😝 😝 vediaca prd o dojčení... čistý blázon nevedomý 😝 😝

carodejnica
29. okt 2012

@kalifa28 Presne, práveže kŕmenie UM je oveľa zložitejšie, aspoň pre mňa, jednak človek netuší koľko toho má dieťa vypiť (pri dojčení ma to ani nezaujíma, pretože dieťa si vypije koľko chce a z MM sa jednoducho nedá prejesť) jednak sa naťahovať s tými všetkými fľašami a sterilizovať to, zarábať mlieko... no nehrozí... 😅

miskachrumka
29. okt 2012

@kalifa28 ako vieš ??????? 😉 😉 😉 😉

miskachrumka
29. okt 2012

@monculka ved ja nehovorím že nebudeš musieť každá budeme musieť .....len píšem ,že ti to aj na nervy bude liezť po čase ..

carodejnica
29. okt 2012

Tak dnes mala Mamila na FB dosť dobrý status..
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fb...

"Počas niekoľkých desiatok rokov v 20. storočí celý vizuálny obraz
dojčeného dieťaťa takmer úplne vymizol. Nie je výnimkou, že žena za celé obdobie dospievania nevidí dojčiace sa dieťa. Práve fakt, že 2-3 generácie matiek dojčili veľmi krátko a že takmer vymizli viacgeneračné rodiny, má tiež výrazný vplyv na túto situáciu. Namiesto toho máme možnosť oveľa častejšie sa stretnúť s vizuálnym obrazom kŕmenia z dojčenskej fľaše. Pretože väčšina matiek súčasných mladých mamičiek dojčila len veľmi krátko, nedokážu dať správne rady ohľadom dojčenia svojim dcéram. Navyše je problém začarovaný, pretože aj medzi lekármi a detskými
sestrami je veľa tých, ktorí vyrastali v období kultu dojčenskej fľaše a preto nie vždy dokážu presne a cielene poradiť."

kalifa28
29. okt 2012

@miskachrumka
@miskachrumka ved si včera písala, že chceš sneh 🙂

miskachrumka
29. okt 2012

@kalifa28 ved to viem ..ja len zkade vieš že napadol aj tu 🙂

miskachrumka
29. okt 2012

@carodejnica drahá prečítala som si len prvú vetu a vnej je už kus pravdy!
Veru dojčenie skoro úplne vymizlo ..každý sa má pýta kojiš ?
a ja hrdo poviem ano a bude pokila to bude možné ...dnes nájst v mojom okolí dojčiacu mamu je nemožné možno som v dedine jediná hviezda 😅 😅
a asi je to tak aj inde :(

lucia795423
29. okt 2012

@monculka ne len vodicky a potom uz len mliecko zarabaju...

lucia795423
29. okt 2012

@carodejnica hej inak aj ja musim suhlasit ze kojenie je uzasne...tiez som prvu dceru kojila len par tyzdnov, lebo nebolo nikoho kto by poradil...hned lekarka malo mlieko kupte um...aj teraz boli sice zaciatky tazke, mala som strach ci ma dost, mudre mamicky hovorili slabe mlieko.... A naozaj vdaka internetu som to nevzdala...uzasne je ze cicik doma zabudnut nemozte....

lucia795423
29. okt 2012

@miskachrumka hej aj ru velmi malo mamiciek koji...na mna z uctou v nemocnici kukali ze chcem kojit...

lucia795423
29. okt 2012

@carodejnica ano mam priatelku polku, ktorej mamka mi povedala:ja o kojeni nic neviem, v tej dobe nam v nemocnici rovno flase davali, um bolo najlepsie na svete...

lucia795423
29. okt 2012

Mamicky co kojite, mala vcera taku hustejsiu stolicu mala, ale to je asi ok ale ked prdka tak to uz aj smrdi troska...je to ok?

vcielkamaja
29. okt 2012

@lucia795423 Aj moja ma toto isté. tiež hustejšia stolica a prdíky riadne smradlavé...ale to len posledné 2 stolice boli hustejšie

miskachrumka
29. okt 2012

@lucia795423 presne ako unás tiež nemal kto poradiť a pomoct dotoho mi malý ako 3tyždnový ochorel a bolis me v nemocnici tak som si vyplakala jeden prsník a v druhom som o mm prišla doma :( za pár dní a tiež hned UM no teraz verím že budeme kojiť čo najdlhšie 😵

miskachrumka
29. okt 2012

@lucia795423 my máme stále stolicu stále takú akurát chvalabohu ani riedku ani hustú ...taku hustejšiu horčicu 😉
a smrdká aj naša to je ok ..však nikomu stolica nevonia 😅 😅 😉 😉

miskachrumka
29. okt 2012

Dominko zas velmi prdí smradom ale to z toho vitamínu K

monculka
29. okt 2012

@lucia795423 jaaaj no ja stale prevaram...ale to je dobry napad 🙂

kvietok173
29. okt 2012

@carodejnica a komu by sa chcelo v tých časoch aj dojčiť, všetko kvázi bolo moderné a aj Sunar, ktorého bolo more a na recept zadara, moja babka ho dávala aj prasiatkam, ktoré chovala, lebo bol lacnejší ako mlieko. Tak čo sa čudujeme ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ . Smutné šafárenie a znehodnocovanie trvalých ľudských hodnôt.

kvietok173
29. okt 2012

@lucia795423 už si zdravá? si zázvoráčik? 🙂 Ja si idem teraz urobiť, lebo vonku je zima a sneží a o chvíľu ideme s Kristiánkom pre veľkú sestru na husle, tak prídeme asi ako snehuliaci, lebo budeme čakať vonku 🙂 🙂 🙂

kvietok173
29. okt 2012

@lucia795423 či si robila zázvoráčik? Robila sa mi v predošlom odkaze akosi vyparilo 🙂 .Malá Carolínka je zlatá v tom tekvičkovom 🙂

lucia795423
29. okt 2012

@kvietok173 ano ano poctivo som robila...je mi uz lepsie, len este trosku pokasliavam. ale hlavne ze to mala ustala...u nas krasne svieti slniecko, tak vam tu kosu nazavidim...davajte na seba pozor...

lucia795423
29. okt 2012

@kvietok173 to je moja mala tekvicka...lucka ma prazdniny a muz volno, nejaky sviatok...tak si to uzivame...