Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte,vcera sme prisli od svokrovcov.Som rada,ze som uz doma 🙂 Popisali ste toho neurekom.Nemam sancu spatne to precitat 😖
My sa mame dobre,Simonka je vcelku kludne dieta,nekope ma velmi.No vcera,ked sme isli domov autobusom,kopala ma rovno do mechura,tak to bola dllllha cesta 😖
Zrovna som sa vazila,mam 87,5kg,takze som +4,5kila 😲 Nejak sa to ,,nazbieralo,,
Aj ja chcem dat Simke nausnicky uz v porodnici.Pravdepodobne zdedi nausnicky po dcerke a tej kupime vatsie k narodeninam.
Co sa tyka kocikov,my zimu prezijeme v starsom kociku po detoch a na jar vytiahnem sportovy od Chicca.Prave tento vykend sme ho prenasali od svokrovcov a prisli sme nato,ze sa nesmesti do vytahu 😖 Ma velmi siroko rozostupene zadne kolesa.nastastie svokrovci byvaju na 1.poschodi,tak to prezijeme.
ahojte našla som zoznam o ktorom som pisala pred par dnami kedže je dlhy a su tu aj mamičky prvodrodičky tak ho budem uverejnovať postupne, potom si to kopirujte a skladajtedam všettko od kočika cez porod po odchod z nemocnice domov, možno to niekttorej pomože 🙂
I.časť: posttielka, matrac, hniezdo, prikrivka, vanička prebalovacia podložka, kočik, autosedačka
A čo potrebujete ako prvé oblečenie pre svoje dieťa?
- 5 bavlnených košieľok (dobré sú na šnúrky, pretože dieťatko ešte nemá toľko pohybu a nehrozí vyhrnutie), alebo body
- 3 svetríky cvernové, ktoré sa obliekajú na košieľku
- 1 vlnený svetrík + vlnené dupačky, overal stačí neskôr, keď bude dieťatko sedieť
- 3-4 dupačiek, keď dieťatko vyrastie zo zavinovačky
- 2 páry ponožiek (detičky majú studené nohy aj v zavinovačke)
- 3 čiapočky (dve tenké a jedna vlnená)
- poštolkové nohavičky č. 1 a 2 (kúpite v drogérii, aspoň 2 z každej veľkosti)
- v zime 1 pár rukavičiek
- fusak
- vlnená deka
- 3 zavinovačky (lepšie sú podlhovasté, zo štvorcových rýchlo vyrastie)
- 2 osušky, na začiatok stačia tenké plienkové, neskôr froté
- 50 plienok látkových - ak ste sa rozhodli používať jednorázové plienky, napriek tomu je praktické mať aspoň 10 ks bavlnených plienok pre rôzne grckacie účely, pod hlavičku, do poradne alebo do poštoliek. Zo skúseností ale viem, že v prvých mesiacoch je neekonomické používať jednorázové plienky, lebo dieťatko v tomto období kaká veľmi často a treba často meniť plienky, ja som ich využívala len na cestovanie a do poradne. Až neskôr, keď má dieťatko presný režim, kedy robí veľkú potrebu, je to efektívne
Ďalšie potreby pre dieťatko:
- 3 fľašky, z toho 1 maličká na čajík, najlepšie plastové, sú ľahšie, nerozbitné
- 4 podbradníčky, najlepšie s igelitovou spodnou časťou, aby nepretieklo na oblečenie
- rýchlobežka (teplomer )
- termoska na fľašku
- cumlíky (nekupujte veľa, na začiatok stačí z každého druhu jeden, možno dieťatko bude odmietať), k tomu retiazka na cumlík, aby ste ho nemuseli stále umývať, keď dieťatku padne
- detský krém, detský olejček, detské mydlo
- kefka na vlasy
- krém na zadoček
- vlhké utierky (na cestovanie, doma stačí vlhká plienka)
- nožničky na strihanie nechtov (s oblými hranami, aby ste dieťatko neporanili)
- vatové tyčinky na čistenie ušiek a nosa
- detský čaj (mne sa najviac páčil granulovaný kamilkový na začiatok)
na dnes ttolko v dalšej časti pridam čo do porodnice 😉
baby pisali ste o nausnickach..ja nevyberam, u nas je taky zvyk, ze nausnicky kupuju krstni rodicia dievcatku, chlapcovi retiazka.. a vy ste davali prepichnut uz v porodnici? ja som chcela pri bianke v prvej poradni a doktorka mi povedala, ze to neodporuca, ze este su potrebne niektore ockovania, kvoli ktorym by sa mohli tie uska s "cudzim predmetom" zapalit...takze nam prepichovali uska, az ked mala tri mesiace...
@stefie hej, pomaha aj take rozne hupanie panvou, aj nohy si na nu vyloz a prepinaj pata spicka, to je dobre na cievy a proti opuchom... je milion cvikov... ja chodievam na tehucvicenie a tam ju pouzivame... brala by som take cvicenie kazdy den, kazdy druhy, lebo to fakt dobre padne... 😵
@henrieta44 wauuu tak to Ti zavidim ☹ ja nemam vlohy na nic taketo a ked potom vidim co clovek dokaze vyrobit tak len usta otvaram 🙂 mne sa najviac paci rucna praca a aj ju viem ocenit 🙂 naozaj je najkrajsia a navyse kazdy kus je vlastne original a nie tie pasove vyroby 😠
@harper ja odpdnem kde Ty na tie veci chodis? 😀 je to nadherneee 🙂 vsetko to nasej malej porobim 🙂
@stefie podla mna je dobra, mne sestricka na predporodnej priprave povedala, ze mam mat loptu 65 a to mam 178 cm... vraj to zalezi od rozpatia ruk, dlzka od lokta dole a 65 cm je pre zeny tusim od cca 160 do 180cm, kupila som si velkosť 85 podla vysky a zakazala mi ju pouzivat, lebo si mozem uskodit, vraj to potom zatazuje krize a panvove dno
@micicka aj ja chcem hned ako sa narodi ved take nausnicky robia zazraky 🙂 ozaj Micicka ja idem zrusit termin na glukozovy test lebo vtedy mame predpripravu, nechces aby som obejdenala aj Teba? Ci uz si si to vybavla?
ahoj baby. ked sa bavite o nausnickach.ja som dala malej nastrelit. v porodnici by som to nedala.predstavte si prepichnutie ihlou a potom do toho znova pichnut nausnicu.chuda dieta.
my sme dosli do zltnictva a za minutu bolo hotovo. chytili nastrelili a mala ani nevedela.mesiac mala tie nastrelene a potom sme ich len prehodili za nove.ani raz sa nezapalili... 😉
@mysti jeeej aj Ty si rybyckarka??? 😀 my s manzelom tiez zboznujeme pohlad na akvarium a mame tiez take ale 150-200l ale momentalne je straaasne zanedbane, pokazil sa filter a akosi nemame na to cas ☹ stoji to strasne prachy a keby mi uhynuli rybky tiez by ma porazalo a hlavne te co uz mam dlho a su dokonale - ved mi rozumies ked aj Ty sa tomu venujes 🙂
@denis006 to je neskutocna krasa 🙂 musim pozriet aj ja lebo tymto dom sa neviem momentalne vynadivat 🙂 nadhera
@denis006 prosim Ta napis mi kde si ich nasla 🙂
@veronika1417 ďakujem, ale už som sa objednala tu u nás na Chrenovej, idem 8.8.. samozrejme ma sestrička mierne pokarhala, že som mala prísť skôr - hovorím, ale veď ste mali dovolenku, ešte si vypýtala papier od gyndoša, že kedy som ho dostala!!! a potom bola ticho 😀 😀
a kde máme tie foto zo včera??
mne keď mamina dala prepichnúť ušká ako malinkej, tatino sa na niekoľko dní odsťahoval k mame - akože urazený, že ma tak týrali 😀 ale myslím, že to nie je až také strašné. si trošku poplačem s malou a budeme spokojné 😉
tu je tabuľka ako vybrať gymnastickú loptu 😉
@lenka1108 vidis? nad tym som nerozmyslala, ze tam by mi ju trapili ihlou ☹ asi to nastrelenie bude lepsie
@atima toto sa mi moooc paci 🙂 uz som skopirovala a budem cakat na tvoje dalsie prispevky 🙂 ja som si to ako debo vsetko vypisovala a potom skrtala, takto je to ovela lepsie, dikes 😉
@micicka jaaaj moje mne vcera zlayhal net ☹ a na NTB neviem skenovat ale skusim z toho CD nejako popozastavovat video a porobit foto lebo foto mi len vytlacil ale to je ciernobiele aj ked je tam celkom fajn vidiet tvaricku v 3D, ved naskenujem a dam sem. Idem mrknut ci by sa dalo nieco z toho CD porobit
ahojte 🙂
@denis006 ja tiez rozmyslam, ze dam Lucinke prepichnut uska uz hned v nemocnici, ale este som nerozmyslala (do teraz 😉) nad nausnickami... teraz som neico pozerala a tiez sa mi nejake zapacili 🙂 ale pisali tam, ze su velkostou len do 3-4 rokov... nie je to malo??
kde si pozerala ty?

@adikad rozmýšľam aj nad tým, že mám po sebe potrhané retiazky a viem, že niekde to robia aj tak, že donesieš zlato, vyberieš si kameň a zacvakáš len prácu s kamienkom....vážia len niečo cez gram....aj ten kvietok by som volila s inou farebnou kombináciou kameňa.