Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte
No tak aj my sme dnes absolvovali test na tehotensku cukrovku..namiesto 3 hodin som tam cakala este s dvomi mamickami 4 hodky..A mame asi cukrovku :( lebo mam hodnoty nad 7..Je tu niektora co ma nejake podoben hodnoty? isla som s tym za svojim gynekologom a on mi povedal len ze mam prist o tyzden na krv ze zmeraju glukozu, ze nemama stresovat.. ja mam oba stlpce prazdne v tej tehu knizke.. akurat mam spravu od lekara zalozenu v tehu knizke.. S tehu cukrovkou som v soku lebo som si bol ana 90% ista ze to bude v poriadku ☹
Ahjte babenky 🙂 Fúúú ale ste toho popísali hodne za ten týžden 🙂
Akurát som prišla z nemocnici... to naše zdravotníctvo... no katastrofa... všetci si robia čo chcú... nikto sa o nič nestará...
Ahojte kočky,tak ja mam po 4D a velky zvrat nastal!Doktor videl najskor babulku...a my ze COOOOOOOO???????Ved ja cakam chalana!!!Bola som tam hodinu....stale kontroloval,pozeral a nakoniec sa drobec tak skryl,ze sme nevideli nic a nevie ani doktor ani my 😝 😝 😝 Idem dalsi krat 30.augusta,tak doktor hovori,ze sa nevie dockat,ze takto si ani nepamata kedy vahal s pohlavim....A my sme v miernom soku 🤐
@kiribaby, ja som si vyhliadla lekara, ktoreho som si chcela zazmluvnit (podla referencii + kamoska s nim bola velmi spokojna). Prvy krat som prisla do jeho poradne podla jeho ordinacnych hodin, kde okrem mna sedelo dalsich x buducich mamiciek... 😒. Nastastie som tam nikdy necakala dlhsie ako hodinu (vybavovali to tam fakt rychlo) a kazdy tyzden som chodila uz iba k nemu 😉.
Samozrejme mozes chodit komu chces, vzdy k inemu, ale raz do tyzdna by si mala dodrzat.
Vzdy si zober so sebou moc a odvaz sa (ja som to robila doma).
@kiribaby mne dali termin len datumovo, casovo vobec nie. vzdy tam bolo strasne vela buducich mamiciek a stravila som tam veru riadne vela hodin 😒 Kontrola bola, ze ma pozrel zdola, v akom stave je krcok. napojil mi brusko na pristroj a tam som lezala 20 - 30 min (meralo to tep babatka, odozvy a kadejake zblnkotanie, docela prijemne pocuvanie.... Teraz neviem ako toto zmaknem so synom, asi nie kazdy tyz bude moct byt mm doma a veru v tej cakarni s nim a potom ho drzat na voditku aby nic neporobil, kym mne budu brusko skenovat, ach jaj, ale snad sa rodina obetuje a niako si ho prestriedaju, ved je nas dost 🙂
Vzdy som isla k tomu istemu dr. zle bolo napr, ked nam povedali, ze musime cakat, lebo dr rodi....
@veronika1417 Ano zvladla,ale maly kopkal ako divy a ja som bola strasne hladna ku koncu...Vidis,ty nemusis 😀 😀 😀
@kaia tusim kady tyz mi to robili (nebola som na rizikovom), ale nepamatam si to presne, ruku do ohna by som za to nedala. 😀 ked som predtym lezala v nemocnici (zlakli sme sa, ze mi mesiac pred porodom voda odtiekla, a to som sa len pocikala nevedomky) tak vtedy mi ten monitor nosili aj 4 x denne a minimalne na hodinu 🙂
@lianka7 a ktore pohlavie by ta viac potesilo, ci uz si asi nadstavena na chlapca co? ja by som si veru poplakala, keby sa teraz ukazalo , ze to chalan bude, moc sa na bambulku tesime 🙂 ale hlavne nech ste obaja ok 🙂 foto foto foto chceme a vyhlasujem typ maniju, ci sa nakoniec gulky ukazu 🙂
@kaia takto je to fajn, ked baba nosi modre oblacko, ale naopak je to prusvih 😝
@kiribaby úplne všetci...
poslali ma tam z nefrologie že mi skôr spravia vyšetrenia v nemocnici ako by som sa mala stále trepať ku nim... tak som súhlasila...
v utorok som nastupila do nem. v stredu mi zobrali krv a mala som zbierať 24hod. moč a v piatok som išla na interné.... že ked príde správa od neho tak môžem isť domov.... tak som čakala hodinu, dve, tri,... nič... ked som sa pýtala sestričiek o 13:00 že kedy môžem ist domov tak mi povedali že nemajú správu od inernistu... (dolo to len o budovu ďalej a nikto nebol schopný tam zájsť alebo zavolať)
že mákm počkať...
poobede sa doktori vystriedali a ten druhý vôbec nevedel prečo som tam a že on ma domov nepustí že mám čakať...
v sobotu sa nedialo nič lebo doki čo mal službu nemal záujem niečo riešiť...
v nedeľu ráno na vizite sa ma dalši pýta že prečo som nešla domov... že "zo zdravej pacientky robia chorú"... ale ani jeden mi nevedel vypísať prepúštaciu správu....
dnes ráno na veľkej vizite mi primár povedal že môžem ist domov... tak som išla za sestričkou že o koľkej ma pustia aby muž mohol prisť po mna... že ona nevie lebo ešte stále z interného neposlali správu a bez nej nemôžu vypísať prepúštaciu správu( od piatku to nebol schopný poslať !!!) nasratá som volala mužovi aby mi doniesol veci a ked som sa prezliekla som si išla pre tú správu na interné sama....
ked už som ju mala tak som 2 hod. čakala na to aby mi doki oznámil, že on nemá čas mi vypisovať prepúštaciu správu!!!! to ma tak nasralo že som odišla preč... sestričke som povedala že sa zajtra zastavím...
predlžila som si pobyt v nem. o 3 dni len preto, že doki na internom "nemal čas" nahodiť správu do PC alebo ju poslať na gynekologiu
a domov som sa musela trepať busom lebo muž tam nemohol čakať na mna celý den...
@majoslava priserne straveny vikend veru, ale aspon mas skusenost s nasim super zdravotnictvom🙂
presne viem o com pises. Podobne ma vzali na 24hod pozorovanie a bola som tam 3 dni, bo stale nebolo toho magoora, co by sa vyjadril a pustil ma. Stale si ma posuvali, sestricky ma neznasali, lebo som otravovala, ze preco tam vlastne som a preco nemozem domov ist....prvych 24hod som bola dokonca na cakacke s mamickami co isli rodit a umierali v bolestiach na izbe, kricalii na sale .... celu noc som nespala len pocuvala tie muky (si vies predtavit moju radost na samotny porod) Strasne nieco, preto som si povedala, ze nikdy viac. Ziadne stresy, nervy, do nemocky ma nedostane nikto, isla som rodit az ked sa kontrakcie opakovali kazdych 10 min (aj ked sme to mali pol hodku cesty), tam ma pozreli uz som sa krasne otvarala, sup na salu a o 6hod bol drobec vonku (ten zaciatok som si proste odbila doma pred telkou. 🙂
@janap24
@luppita Odkedy som tehu,s mm sme presvedceni o chlapcekovi.Ja sa samozrejme potesim aj babulke,mm tiez-len preorientovat sa na ine meno ako Patko bude fuska...No nemame to zatial potvrdene,doktor to nechal otvorene...nebolo dobre vidiet pohlavie...sam vahal a na konci sa tak skryl,ze uz nevidel nic.Takze uvidime az 30.augusta co to nakoniec bude 😉 len vecicky mozeme zatial len neutral kupovat 😝
@luppita ja som mala na izbe jednu mamičku čo mala každú chvílu kontrakcie a stále jej niečo pichali aby ešte vydržala lebo sami doktori nevedeli presne v ktorom týždni je!!
chodila som na KTG a raz ma poslali na pôrodnú sálu lebo nás bolo veľa a ten prístroj mali na rizikovom len jeden... tak som si poobzerala pôrodnú sálu a 2 dni sa mi snívalo o pôrode.... teraz len rozmýšlam o tom ako to zvládnem.... ale som rozhodnutá že si ku pôrodu zavolám svojho doktora.... sestričky boli milé... ukázali mi aj nadštandardnú izbu ale pride mi to veľa 33eur na deň... a ked chcem mať manžela pri pôrode tak sa platí len 7 eur aj to nie každá sestrička pýta... porozprávali mi ako prebieha celý pôrod...že najhoršie je to na "vzdychárni" že potom samotný pôrod už netrvá dlho...
@majoslava Ahoj Majka, to si bola v RS? Pani, tak super, no ale co by sme cakali od tej nemocnice, nie?ja idem vo stvrtok do poradne, budu uz aj vysledky gluk. testu, ale hadam je vsetko OK. Dnes som si poproala plienky a vecicky, co som dostala od kamosky, zajtra mozem zehlit a je toho pekna kopa 😖 Dnes sa mi uz nic nechce.... 😅
Ahojte...pozeram ze mnohe mate uz po glukozovom teste.Ako aj ja,zial vysledky nemam dobre ☹ Mala som 7,9 a norma je 7,8.Dnes som bola na diabetologii,musim drzat diabeticku dietu a ak budem mat cukor 2 hodiny po jedle nad hodnotou 6,8 pravdepodobne ma caka pichanie inzulinu. ☹ Je viac toho co nemozem jest ako co mozem.A hlavne zbavit sa sladkeho,ale co uz pre malinku neurobim.
@marvis ahoj, aj ja mám tehu cukrovku. aj tu na koníku je téma, celkom fajn, sa pýtam momentálne ako šiši na všetko, ale baby sú tam super - poradia. ja si tiež meriam cukor a mne povedali, že 2 hod po jedle by som mala mať hodnotu do 7,8 - čo je v porovnaní s inými dosť veľa, tak radšej kvôli sebe a bábätku budem tlačiť tú hodnotu dolu.
sladkosti nemôžme žiadne, ale inak sa dá podľa mňa celkom dobre najesť. nezdá sa mi to až tak hrozné. trošku si zvyknúť na množstvá napr ryže, zemiakov a bude to v pohode. a hlavne si odsledovať, čo tvoje telo ťažšie spracováva, pretože aj to je u každej iné. neboj budeme v poriadku 😉

@lianka7 ahojky Ty moja hrdinka 😀 tak si to zvladla 🙂 ja zase nie vseeecko von! 😀 tak ale zobrali mi krv a zajtra mam volat a ked bude co len najmensie podozrenie na cukrovkuku, tak budem musiet prist tak ale nevadi ja pevne verim, ze to bude oki 🙂