icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mysti
7. sep 2011

baby...teraz kus od veci, ale aj k teme...poculi ste, ze zomrel Palo Demitra? Havarovalo lietadlo spolu s celym jeho ruskym timom...boze je to strasne.... 😢

denis006
7. sep 2011
fanny3
7. sep 2011

Aj jam bola dnes na Usv a maly ma 1500g, tiez je trochu vasci, mozno z toho vyrastie este 🙂

veronika1417
7. sep 2011

@mysti veru je ☹ tolko mladych muzov, zivotov, tatinov,...

lenka1108
7. sep 2011

ahoj baby...konec co sa robi.je mi luto celej palovej rodiny.... je to smutne... 😢

ale o inom.... prave som sa vratila z tej jogy.no uplne super.som sa riadne ponatahovala , uvolnila no super.
predcvicuje nas novorodenecka sestra tak sme sa aj rozpravali a dozvedela som sa kopec veci o nasej porodnici.no neviem neviem ci budem rodit v pb.uvidime. ale kazdej odporucam taketo cvicenie.dufam ze budem dobre spat.... 😉

lucka33
7. sep 2011

Ahojte, môžem sa k vám pridať aj takto neskoro? Tiež mám termín v novembri, bude to naše druhé dieťatko. Čaká nás cisársky, lebo aj prvý sme mali cisársky... Bábätko kope ostošesť, hlavne keď len tak nečinne sedím, najviac sa mu páči, keď chodím, vtedy je tíško, asi spinká 😵
Vy ešte vládzete? Ja už pomaly nie, všetko ma už bolí, najradšej by som už mala za tým...

harper
7. sep 2011

@lucka33 vitaj medzi nami. Tiez by som to mala rada uz za sebou🙂

mysti
8. sep 2011

Ahojte baby, tak ja som uz hore od pol siestej, od kedy manzel odisiel do prace. Lebo som sa s nim rano rozpravala a uz som potom nevedela zaspat. Tak som sa len prehadzovala, ale o pol siedmej som to vzdala a vysla z postele 😠 A uz ked som hore, po osmej pojdem do poradne, nech zase nzabijem cely den tam 🙂 dufam, ze bude vsetko OK 😕

eviiinka
8. sep 2011

@micicka No ja som sa tiež čudovala, Dr., povedal, že má tak 1900 g - 2000 g 🙂 Dakujem pekne, aj ja som velmi rada, že je všetko v poriadku 🙂 ty maš kedy poradnu ? 🙂 už sa nám to teda pekne kráti 🙂

eviiinka
8. sep 2011

@micicka aha, už viem, dnes ju máš 🙂 tak napíš ako ste dopadli, aký ste velký a taaaak a ahlvne či je všetko v poriadku, čo určite bude 🙂

eviiinka
8. sep 2011

@lianka7 uprimnu sustrasť moja :( je mi to velmi luto, určite to zvládnete s malinkým ...držkajte sa všetci .... posielam vela vlea silných objatí !

blackrose
8. sep 2011

ahojte tehulky 🙂
@lianka7 uprimnu sustrast, drz sa a davaj pozor na seba aj na Patka ☹
@stellamiapiccola @dena @karap juuj baby nemyslite na nic zle, ja si to ani neviem predstavit ze by sa nieco stalo 😨 ☹

micicka
8. sep 2011

@eviiinka ďakujem pekne, no dnes ideme o 13,15 už sa neviem dočkam. aj sa teším, aj sa bojím aby bolo všetko ok. a hlavne sa ho chcem popýtať na pôrod, lebo z toho začínam chytať nervičky - teda z toho, aby som nechytila nejakého debila doktora 😠

eviiinka
8. sep 2011

@micicka jasne všetko sa popýtaj 🙂 ja mám tiež už stresy z porodu, ale to preberiem z Dr. až v poslednej poradni, teraz sa snažím ako tak nato nemyslieť 🙂 držkajte sa a dajte vedieť ako ste dopadli,ale verím, že určite dobre 🙂

nela1122
8. sep 2011

Ahojte tehulky, som na fóre 1. krát a potrebovala by som poradiť. Som v 32. tt a lekár mi povedal, že maličký má cca 2400 g (údaj z UZV). Ja som sa však dočítala, že hmotnosť dieťatka v tomto období je cca 1700-2000g. Nie je 2400 g priveľa? Máte s tým niektorá skúsenosť? Obávam sa komplikácií pri pôrode. Pritom bruško nie je veľké...

lucka33
8. sep 2011

@harper ďakujem pekne 🙂 Vidím, že máme skoro rovnaký termín, ale keďže my ideme cs, tak to bude skôr.

Ja mám poradňu o 2 týždne, bude aj sono, sa teším, lebo od 19tt mi sono nerobil...

lucka33
8. sep 2011

@nela1122 ahoj, podľa mňa je to veľmi individuálne, nedá sa riadiť všeobecnými údajmi... A navyše tá váha z uzv nie je presná, tam môže byť rozdiel aj 500g od skutočnej váhy...

trinka
8. sep 2011

@nela1122 # Normálna váha bábätka v 32 týždni sa pohybuje od 1278 do 2986 g
# Priemerná dĺžka bábatka v 32 týždni je približne 41 cm

drobcek801
8. sep 2011

@nela1122 moj maly v 30tt vazil okolo 2kg,tiez tam bolo par gramou + -,zevraj sa to neda tak presne odvazit,ale podla merania bruska a halvicky som bola v 32tt,tiez ma trosku vystrasil,lebo ze do porodu moze mat cez 4 kg,tiez neberiem ziadne vitaminy a ani som nejak extra nepribral,tak snat to nebude az taky valibuk,lebo ja som mal co robit s 3kg bobcami 🙂

drobcek801
8. sep 2011

@trinka a ako pozeram,tak som aj keby v 32tt,stale v norme 🙂

mysti
8. sep 2011

Ahojte, tak som spat z poradne, vsetko je OK, akurat v moci som mala nejake stopy bielkovin 😕 ale inak vsetko v pohode. Doki mi uz dal aj papier na matersku-nastupujem 28.9. 😀 . Sa nam to uz baby nejako blizi, co poviete? 😕

lucka33
8. sep 2011

@mysti aj ja som mala na začiatku v moči bielkovinu... Ale ani dr. ani sestrička mi nepovedali, z čoho 😒 Tak to máš super, že už nastupuješ na MD, aj ja čakám, že na najbližšej poradni dostanem papier na MD. Veru blíži sa to, ja už by som mala najradšej za tým... Dnes mi je dosť nafigu, nevládzem dýchať a je mi nejako zle...

dadka_11
8. sep 2011

@nela1122 ahoj, a neberies nejake vitaminy? lebo z toho su velke deti.. treba potom ich prestat brat.. ako su napriklad: materna, calybrum a vsetky vitaminy v tehotenstve.. lebo sa hovori,ze potom je tazky pôrod ked je take velike.. a mozno zase v poslednom mesiaci uz nebude tak rychlo rast a bude optimalne 🙂

mysti
8. sep 2011

@lucka33 mne sa pytala sestricka, ci nemam zvyseny vytok, ze vtedy ukazuje bielkovinu v moci, ale ze to je v norme v tomto tyzdni tehotenstva. 🙂
Ja dnes celkom fajn, je chladnejsie, tak sa mam super

karap
8. sep 2011

ja mam dnes za sebou ,,preventivku,, u obvodneho.Len sa ma spytal ci sa dobre citim,zmeral tlak [98/64]tak ma hned pochvalil,ze mam super tlak 😀 dal peciatku a hotovo.Uz bude sestricka v poradni spokojna,ze som bola na tej preventivke,lebo mi s tym pili usi uz 2 mesiace....
Strach z porodu zatial nemam,no iste ,,to pride,, Ked si spomeniem na tie bolesti 😖 Ale uz sa velmi tesim na chrustika,tak to ,,prezijem,,A uz som aj zmierena,ze manzel nepojde so mnou.Zvladnem to aj sama.Este 66dni 😲

kiribaby
8. sep 2011

Pekne rano, dakujem vsetkym za odpovede a nazory ohladom vyvolavacky, vidim teda, ze viacerym prenasajucim bola podana vyvolavacka formou tabletky..co sa tyka prirodzeneho porodu, viem, ze sa da "naplanovat", jedna znama sa tak dohodla so svojim zazmluvnenym porodnikom, bohuzial bolo to pred vyse pol rokom a vtedy som sa o take zalezitosti detailne nezaujimala, no nic, vyhladam ju, popytam sa a uvidime 🙂

ajvetka
8. sep 2011

Ahojte, ide s vami polovicka ku porodu? tomu mojmu sa nejako nechce, chcem aby tam bol uz ked budem na vzdycharni, lebo tam som ho vzdy najviac potrebovala.

kiribaby
8. sep 2011

Este jedna otazka ohladom porodnice - tie, ktore planujete rodit v BA, pre ktoru nemocnicu ste sa rozhodli a kedy planujete zacat chodit na poradne do nemocnice? Uz ste sa o tom rozpravali s gynekologom?

kiribaby
8. sep 2011

@ajvetka co sa tyka zaujmu, ten moj by rozhodne chcel byt pri porode 🙂 Ale vzhladom na okolnosti si nie som ista, ci to bude fyzicky mozne uskutocnit,,

lolinkamaminka
8. sep 2011

Caute kocky potrebujem radu. 😕 Uz trosku dlhsie pozorujem, ze ked sa najem (to je jedno ci vela alebo malicko) uplne sa mi zmeni tlak. Neviem ci sa znizi alebo zvysi ale srdce mi zacne buchat tak ze ho citim az v usiach, proste sedim uplne v klude a srdce mi bije ako keby som utekala maraton, a trva to tak okolo pol hodky kym sa to ustali 😒 Neviete mi povedat cim to moze byt? Mate niektora podobnu skusenos? Dakujem 😔