icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

slimme
21. sep 2011

@zewa11 To fakt? to je sila ides taku dialku a potom take sklamanie? a mozem sa ta spytat koho si mala pri porode?

broskilinka
21. sep 2011

@drobcek801 ahoj.... ja som dopadla tak ze sa mi skracuje krcok tak musim ist do nemocnice...dufam ze tam nebudem dlho :(.... drzte mi palce...

zewa11
21. sep 2011

@slimme ahoj,nakoniec bol z toho CS,vtedy tam bol ešte dr.Hríbik tuším tak sa volal,už tam asi neni bol už vtedy starší,on bol v pohode,ale primár brrrrrrrrrrrrrrr,taký neľudský a neochotný a sestričky katastrofaaaaaaaa,hlavne na novorodeneckom 😒

slimme
21. sep 2011

@zewa11 ale je tam vraj stale, oni si stale s tym druhym vymienaju posty raz je jeden primar a raz druhy asi aby sa nepobili🙂 a na sestricky sa stazuju vsetky mamicky...no dufam ze to tam nejak vydrzim a neuteciem!

fanny3
21. sep 2011

Cavte baby, rozmyslate niekto ist aj do BS? Mam to blizsie do NR, len tiez su tam rozne ohlasy, hlavne to ze su tam vsetci bussy a nestihaju...tak stale rozmyslam kde by bolo lepsie.

dianka3
21. sep 2011

@anicka87 avoj, moja tak ako si rozhodnuta ze pojdes rodit do ziliny? a ozaj tvoj drobec je uz dole hlavickou?

dianka3
21. sep 2011

@veronika1417 Avoj moja, juuuuj nevies co sa stalo leslye? ked tak zavcasu porodila? ☹ juuuj dufam ze malinka je v poriadku ,juuuuj chudatko moje male a coto tak ? asi mala leslye tiez problem s krckom ako aj ja nevies? 😒 Prajem jej VELMI vela stasticka aj zdravicka babike malej

dianka3
21. sep 2011

@broskilinka Ahoj moja, ja mam presne ten isty problem co ty ale mna dr neposlal do nemocky. 😒 Ale predchadzajuce tehu som v 33 tt dostala v noci kontrakcie a bola uz otvorena na 3,5cm ale nastastie mi to udrzali do zaciatku 36tt. A boli ta brusko? abo ti tvrdne?

kaia
21. sep 2011

@leslyelee, velka gratulacia a samozrejme mamicke a malej krasavici zelam vela zdravia 😉

jaruska7
22. sep 2011

@slimme určite daj vedieť tvoju skúsenosť.

jaruska7
22. sep 2011

@leslyelee . gratulujem. nech ste zdravučky a maličké robí len radosť. 🙂 🙂 🙂

jaruska7
22. sep 2011

@slimme . Ono keď máš pôrodnicu blízko tak to vydržíš. Ja to mám ževraj narovnako vzdialene do Partizánskeho i do Topoľčian. Hlavne aby naše babätka boli zdravučké, veď ich s láskou nosíme pod srdiečkom a vydržíme tých pár dní v pôrodnici. Inak ja som nechcela nikoho strašiť, to bol len môj názor.

luci66
22. sep 2011

@leslyelee Jeej moc moc gratulujem, nech st len zdrave hlavne 🙂. A co tak nahle, malinku to uz v brusku nebavilo 🙂 ?

luci66
22. sep 2011

@dianka3 Babule aj mne sa skracuje krcok maternice, ale zatial ma doki nechal odpocivat doma. Na moju otazku ake je to vazne, povedal,ze na porod to este neni tak dufam,ze ani tak skoro nebude..Este mam vela veci zariadit...

veronika1417
22. sep 2011

@micicka no ja by som to brala keby to bolo trosku skor ja mem termin kedy by bol normalne v termine od 6.11 🙂 tak by to aj sedelo 🙂

veronika1417
22. sep 2011

@dianka3 srdco mrkni jej na kratke spravy tam sme si o tom vsetko popjsali este vcara vecer 🙂

veronika1417
22. sep 2011

@broskilinka joooj tak sa drz a hlavne pevne nervy, co sa tyka nemocnice a nech sa malinky drzi co najviac a najlepsie ☹

trinka
22. sep 2011

@broskilinka držkajte sa!

trinka
22. sep 2011

Dobré ranko maminky- guličky,
dlhšie som nebola, ale snažila som sa dočítať čo ste popísali. Priznám sa, že som ani nemala náladu moc písať. Cítim sa strašne nanič. Manžel je stale v práci, teraz išiel do prahy na dva dni, zajtra ide rovno do práce a už mi stihol oznámiíť, že pojde do práce aj v sobotu. Je to uplne na zbláznenie. Doma mi všetko stojí, lebo mi nemá kto pomôcť a ja sa už tak statočne gúľam... sama koberec nevyprášim a ani ho nedám do izby, som rada ak zvladnem vyprať, navariť, vyžehliť, povysavať a okolo malej sa potočiť... Ked to preženiem, hned mi tvrdne bruško...
Skúšala som sa s nim aj porozprávať, ale nič to nepomohlo. Vraj som nechápava a on to robí pre rodinu... Ved peniaze niesu vsetko... ☹ ☹ ☹
Ani kočiarik sme ešte neboli vybrať... a to už slubuje viac ako mesiac...
Najlepšie na tom je, že sa nevládzem už ani hadať, alebo protestovať... začínam byť taka apatická... 😒
Tak som sa posťažovala, snad sa mi ulaví... 😖

dadka_11
22. sep 2011

@janap24
jasne pomohla, dakujem moc.. aspon viem, ze si kupuju aj tie aj tie.. musim to ist este raz porovnat do obchodov 🙂

dianka3
22. sep 2011

@veronika1417 no ved ale sak ani vy neviete este pricinu preco porodila vcasie nie? nic tu neni pisane o tom

dianka3
22. sep 2011

@veronika1417 inac dnes som bola v poradni a dr ma zase vysetril a jeho zaver je taky isty ako u broskilinky, aj mna ide poslat do nemocky lebo ten krcok nie je bohvie co ☹ cize aj ja pojdem ta ta.

zlamal.i
22. sep 2011

@trinka ahojky ako citam mas to tazke.nviem co by som robila na tvojom mieste,ja nemozem robit ani tolko co ty mam iba lezat.takze aj tak si sikovna ze zvladas toho dost.ja byvam u svokry.cely den som vacsinou zavreta v nasej izbe,este ze je dost velka.manzel od rana do vecera je na stavbe lebo sa budujeme,takze ked pride vecer je velmi unaveny ,ale snazi sa a mam stale pri nom pocit ze sa tesi a je tu pre mna.aj ked niekedy mam take depky ze mi je strasne smutno,ale potom si poviem ze to fakt robi pre nas.mozno ten tvoj si neuvedomuje ,ze ako to vnimas ty ,ale urcite to robi vsetko pre vas 🙂 chlapi nam davaju obcas zabrat ,ale bez nich by nam bolo horsie 😉

zlamal.i
22. sep 2011

@dianka3 ach dievcence hlavne sa drzte,ja idem v utorok na kontrolu,tak dufam ze vas nebudem nasledovat,lebo som poctivo dodrziavla kludovy rezim 😒

denis006
22. sep 2011

babuľky držte sa v nemocke...je lepšie si tam poležať 3-4 dni na infúzkach a hneď je lepšie...ja som včera na rizikovej poradni hodila reč s dvoma kočkami, ktoré raz za čas si tam pár dní poležia. Sú pod dozorom lekára a vraj im tie infúzky veľmi pomáhajú a aj dieťatko je z nich dobre živené...iste vám to pomôže. 🙂 Mne doki včera povedal, že treba vydržať min do 34 tt...lebo, ak by sa pôrod rýchlo rozbehol a nestihli by dať tie injekcie na pľúcka /že sa podávajú po dobu 48 h/ tak je veľký rozdiel v adaptácií dieťatka po pôrode...a že ak vydržíme do 34tt tak sme za vodou a potom sa ešte odďaľuje pôrod, ak sa dá hlavne pre to, aby bola dostatočná pôrodná hmotnosť miminka...
Dnes mi prišiel zimný overal pre našu slečnu..je nádherný - bledo ružový s aplikáciou zajačikov...

trinka
22. sep 2011

@zlamal.i no veru, nezavidim ti. My sme bývali pri prvom tehu pri svokrovcoch. A aj ked mame velmi pekne vztahy, bola som rada ked sme sa odstahovali...
Más pravdu s chlapmi zle a bez nich ešte horšie...

dianka3
22. sep 2011

@zlamal.i no ja mam prist do poradne este v stredu 28 a potom mi povie ci idem do nemocky abo nie, je to namne.Ako ono by som tam aj sla ,ale ked do tej nemocky pojdes a ty doktori ta vysetria aj 10 krat za den,co urobi este na ten krcok horsie lebo tym ze ho budu x krat pozerat ho rozdrazdia ze sa tam aj otvorim a to koli tomu tam nechcem ist.A navyse su tam necitlivy a sparaju sa v tebe ako keby ta pitvali 😠 😠 😠 len koli tomu tam nechcem ist,lebo aj minule tehu toto robili.Za den sa vystriedalo asi 3 dr a kazdy ma vysetroval 😠 😠 no neviem na kiju rit 😠
Tak co teraz? mam to risknut doma ci tam?

denis006
22. sep 2011

ešte jedna info pre mamičky, ktoré učia svoje detičky spávať samé v izbe...hľadala som na nete pre krstňatko svietiace zvieratko..no cena okolo 30 eur...tak som dúfala, že v PL to kúpim, žiaľ o tomto tovare nemali šajn...našťastie sa mi podarilo nájsť za super cenu...14 eur
kuknite link
http://www.drobnosti.eu/vecicky/eshop/1-1-Hrack...

luci66
22. sep 2011

@denis006 No dufam,ze to dame co najneskor, ja mam kontrolu krcka az 5.oktobra tak snad o dovtedy bude ok...Bbay ja sa taaaak musim premahat, aby som lezala a ked moc chodim mam total tlaky dole, akoby babo chcelo vypadnut, ale potom to zase prejde. Inak daj foto overaliku 🙂.

luci66
22. sep 2011

Holky, co obliekate babatku ked pojdete z porodnice? Myslite,ze mozem prenasat take malinke babatko vo vajicku? A este 1 mozno blba otazka, ale aky teplomer kupujete, digitalny alebo klasiku? Lebo som bola v lekarni a nevedela som sa rozhodnut tak som ziadny nekupila...