icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

slimme
26. sep 2011

@zlamal.i Ahoj, ja si nekupujem ten gel ale epino balonik, dozvedela som sa o tom tu na koniku je diskusia a po precitani som na 100% rozhodnuta a presvedcena...o tom gele som citala ale ten ma vobec nenadchol...

slimme
26. sep 2011

@luci66 Ja nad tym premyslam stale, ci vo vajcku alebo ako...len mne do toho vajcka pride take divne napchat novorodeniatko, tak mam z toho dilemu, pride mi to take krkolomne tak neviem...

harper
26. sep 2011

@slimme ak pojdes z porodnice autom tak asi vajicko, pokial nemas vanicku z kocika s isofixom. a myslis ze v brusku je babatko narovnane? 😉

slimme
26. sep 2011

@harper to ze je skrcene v brusku neznamena ze musi byt skrcene aj ked bude na svete? Ty ho budes do takej polohy ako je v brusko davat aj do kocika a do postielky?🙂

stellamiapiccola
26. sep 2011

@slimme ja som malého 1x mala vo vaničke od kočíku a teraz ešte neviem záleží či pôjde pre mňa aj Leo s tatinom.

trinka
26. sep 2011

@lolllka modru indulonu 😀

slimme
26. sep 2011

@stellamiapiccola no ja to tiez nakoniec vidim na vajcko, akurat dneska mi kamoska hovorila, ze mala malinku vo vanicke od kociku...nevedela som ze sa to da...

harper
26. sep 2011

@slimme to netvrdim, ale myslim si, ze to vajicko bolo vyrobene na zaklade nejakych noriem, my sme ho aj pri prvej dost vyuzivali, dokonca tam aj niekedy vecer zaspavala, lebo inak nechcela, myslim ze viacej skodlive je ked pride nejaka navsteva a jeden za druhym ho prechytavaju, lebo kazdy si ho chce pochovat na rukach. A v pripade ze pojdes z porodnice autom, tak ak si odmyslim to ze mozes dostat pokutu az 30€, nevies co sa moze stat po ceste domov.

balumi
26. sep 2011

@trinka tiez som pocula ze modra indulona je dobra pre novorodence...mas vyskusane?

slimme
26. sep 2011

@harper neviem ako si prisla na to ze som proti vajcku,lebo tak mi to pripada...ja ho mam tiez doma a budem ho pouzivat.len to novorodeniatko mi v nom pripada take skrcene divne ked este nevie drzat hlavicku a neviem ci to moze byt pravda ale viac krat som uz citala ze sa moze pridusit take male babo vo vajcku,tak sa len prirodzene bojim to je vsetko.nikoho a nic tu neodsudzujem.

evulka.v
26. sep 2011

Ahojte babulky!
Ako sa mi mate??? Ako sa darí?? Čo nového???

Ja od zajtra nastupujem na najkrajšiu dovolenku... 😵 😵 😵

Bruško nám rastie, takže už funím... 😀 Nastastie nám už netvrdne, takže v nemocnici som si poležala len 4 dni..
Dnes som bola v poradni, všetko je v poriadku, malinká rastie...má okolo 2 000g a cca 30cm... 😵

karap
26. sep 2011

@lolllka tuhe detske mydlo [ked sa pokaka,aby som ju mohla umyt]krem na ritku.To staci.V papieroch sa pise,ze treba aj vrhcene obrusky,no v nasej porodnici[TT]to neradi videli.Predsa je to zbytocna chemia.Ja som po kazdom kakani[a v porodnici kaka babo ozaj do kazdej plienky]babo chytila,odniesla do kupelne a umyla.Baby tu pisu,ze aj lieh na pupok kupuju,no to sa uz nerobi...Zbytocne drazdit pupcek.

evulka.v
26. sep 2011

@karap ...ten lieh /benzinalkohol/ na pupček mám aj ja v zozname... 😖
Asi to robí každá nemocnica inak...

harper
26. sep 2011

@slimme no s tej tvojej predchadzajucej odpovede, to keby si videla nasu malu ako mala hlavicku polozenu, a nemyslim ze jej to nejako uskodilo 🙂 Inak ta autovanicka vyzera asi takto: http://www.maderna.sk/katalog/product/10087/

karap
26. sep 2011

@evulka.v ano,je to vsade ine.Mne kazali nechat volne uschnut,kyptik sam odpadne.
Boze,o chvilu nas to caka....Az sa toho desim [no aj tesim]

harper
26. sep 2011

@evulka.v Ty sa mas, ja este dva tyzdne musim chodit do prace ☹

blackrose
26. sep 2011

@janap24 aha, tak drzim palce, aby ste vydrzali po kope co najdlsie...

zlamal.i
26. sep 2011

@janap24 ahojky a preco co sa deje?pojdes rodit do Bj?ak ano mozem ti potom dat zoznam co ti tam treba.dala mi ho kamoska co teraz rodila.drzim palceky aby bolo vsetko ok

luci66
26. sep 2011

@drobcek801 nam ho doporucili na pripravke,ze ma priaznive ucinky aj na pruznost hradze....ale neviem, ci je to tak, ale vyskusam 🙂

zlamal.i
26. sep 2011

@harper ja tiez pouzijem vajicko,lebo pojdeme autom a je to v predpisoch.mas pravdu babatko v brusku tiez nieje narovnane,a ako sa poznam sadnem si knej dozadu a budem jej davat pozor na hlavicku hihi.

luci66
26. sep 2011

@slimme Aj ja som za vajicko, mi to pripada taka prirodzena poloha pre babatko, nema taky sok, ked vyjde z bruska ako z hniezda 🙂 tam je take gulate....dam overal prikrijem dekou a sup do vajicka 🙂 a bude

luci66
26. sep 2011

@balumi Naco ta indulona? Nejako som to nepostrehla...

veronika1417
26. sep 2011

@majoslava ked sa husenicka podari daj foto a rozbehni biznis 😀 ja by som taku dvojhmetrovu veeelmi chcela ☹ urcite by som si u Teba objednala 😉

lianka7
26. sep 2011

Ahojte kočky,tak sme doma z poradne a dopadla výborne 🙂 Paťko má už opäť ideálne miery a nie je väčší...vraj sa to upravilo 😉 Krčok je tiež ideálny,vraj nejaké dolné segmenty sa už pripravujú na pôrod a že je všetko ako má byť 😵 A máme už aj materskú vypísanú a dostali sme prenatal box.

saemi
26. sep 2011

ahojte. píšem sem prvý krát. som v 32týždni... termín mám 23.11... len po poslednej poradni 14.9. mi lekár zistiť že mi ide dolu krčok tak mi nakázal ležať... mali ste aj vy takéto problémy?

saemi
26. sep 2011

@slimme a kde ho kupuješ?

slimme
26. sep 2011

@saemi Co mas na mysli, kde co kupujem?

lucka33
26. sep 2011

@slimme neboj sa, ja som si to tiež nevedela predstaviť, ako dám malú do vajíčka, ale bolo to úplne v pohode, je to bezpečnejšie, ak ideš autom... Tú chvíľku tam bábo vydrží a možno ti tam aj zaspinká 😉 Keby to bolo také hrozné, tak by sa tie autosedačky nemohli predávať 😀
@balumi modrú indulonu mi doporučila aj detská lekárka, natierala som s ňou malej tváričku v zime 😉

saemi
26. sep 2011

@slimme ten epino balonik, že kde kupuješ? lebo že vraj ho majú len v ČR

slimme
26. sep 2011

Jaaaj, na www.perinbaba.sk a je tam dokonca lacnejsi ako v CR, aspon myslim...uz by mi mal tento tyzden prist 🙂