icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lolinkamaminka
26. sep 2011

@lenka1108 dakujem za odpoved 🙂 no tak teba caka pekna materska 😀 uprimne a v dobrom zavidim 😉 no takze si este chvilu na papier pockam...ale dufam ze to bude stat za to 😀

lianka7
26. sep 2011

@veronika1417 A vtedy sa dohodnete ci bude cisarak?

lenka1108
26. sep 2011

@lolinkamaminka a kolko si si platila mesacne? podla toho si to vypocitas. mne to vychadza nejak 21e na den z maxima co je 49,10e mesacne.

lolinkamaminka
26. sep 2011

@lenka1108 ja som si nestihla platit DNP, babo sme neplanovali a dozvedela som sa o tej moznosti az neskoro, ale mne budu matersku ratat z minulorocneho platu a zarabala som slusne tak mi vysla celkom v pohode suma, len dufam teda ze to tak bude aj v reale 😀

lenka1108
26. sep 2011

@lolinkamaminka aha tak aj to mas super. ja si akurat neviem predstavit skocit zo 600e na 190 po tych 8 mesiacoch.to bude brutal 😠

lolinkamaminka
26. sep 2011

@lenka1108 no ved toto, vobec netusim ako to bude vyzerat, keby som mala zit sama ze nemam draheho tak akoze neviem ci by sme prezili... 😒 tento stat posahany ... ach 😠

slimme
26. sep 2011

@lolinkamaminka no som zvedava ako to bude, dik za link 🙂

luci66
26. sep 2011

@saemi Ja mam ten isty problem od minuleho tyzdna, doteraz bezproblemove tehu a teraz sa mi skracuje krcok a tvrdne brusko. pekne odpocivaj a upravi sa to...Uz sa nam to vsetkym nejako kazi ako to tu citam, uz to mame za par 🙂. Juuj jak sa tesim, len este chvilku dufam vydrzime 2v1. mne doki tiez kazal odpocivat a ziadny stres a celkom to pomaha, dnes som nemala take tvrde brusko ako cez vikend. A papam magnezium a pijem tehu caj. Drz sa.

slimme
26. sep 2011

@saemi aha no to nemas bohvieco...najlepsie bude ked sa spytas...

luci66
26. sep 2011

@slimme Ja sa teraz kupem tak raz za mesiac, nejako tam nechcem moc lezat vo vani. A samoska sa sprchujem pravidelne 😀

luci66
26. sep 2011

@slimme Si zabudla na dalsich super 22eur pridavky na dieta,xixi? Ach jaj ani nad tym nechcem rozmyslat

slimme
26. sep 2011

@luci66 no vidis a danovy bonus dalsich 20 euro!!! no este ze si mi to pripomenula, hned mam po probleme 😀 😀 😀

mackoxxx
26. sep 2011

@slimme Môžeš (ja som sa na to špeciálne pýtala lekára). No nesmie byť veľmi teplá voda - spúšťa pôrod. 🙂 🙂 🙂

luci66
26. sep 2011

@lolinkamaminka Ja mam podla platu tiez narok na maximalnu matersku, nevies aka suma to moze byt? Urcite je dany nejaky strop podla zakona alebo kedy mi to povedia na socialke? Idem od 1.10 na matersku

slimme
26. sep 2011

@mackoxxx tak to je super, akurat neviem asi som to s tou vodou prehnala...

lolinkamaminka
26. sep 2011

@luci66 mne nevychadza maximalna, ale kdesi som citala, ze to je 670 eur mesacne. Viac to nemoze byt aj keby si zarabala miliony 😀

lolinkamaminka
26. sep 2011

@lolinkamaminka ale ako som tu uz spominala, podla najnovsieho navrhu zakona by sa mala materska od noveho roku zvysovat o 5percent a predlzovat o 6 tyzdnov a ma sa to tykat AJ TYCH, co zacnu poberat materske uz v tomto roku, takze tym padom sa zvysi aj ta maximalna suma...dufam teda ze ten zakon schvalia.. 😉

micicka
26. sep 2011

@lolinkamaminka ja som na materskej od 13.9., papiere som niesla zamestnávateľovi tuším len jeden deň pred tým a zatiaľ som nedostala nič zo sociálky.

kedy by mali schváliť ten zákon, neviete?

lolinkamaminka
26. sep 2011

@micicka ved oni maju cas...im je jedno, pozname tie nase urady, no nie? 😀 kedy schvalia ten zakon to netusim, ale vraj sa to da najst na stranke narodnej rady www.NRSR.sk , ale ja sa tam akosi neviem orientovat 😖 platny by mal byt od 1.1.2012 takze uz predtym by to mali schvalit....duuuuufam 😕

micicka
26. sep 2011

@lolinkamaminka no už by ho mohli schváliť, lebo som čítala, čo by tam malo byť, len ešte sa nechcem tešiť, lebo nakoniec z toho budú len samé nevýhody ☹
ale ako ste písali, hlavne by niečo mohli urobiť s tým rodičovským príspevkom, veď to je strašné! dvaja ľudia majú vyžiť zo 190,- EUR, úplne choré! minimálna mzda sa sem tam zvýši - to pre mňa znamená minimum, ktoré človek musí dostať a zrazu, keď je matka doma s dieťaťom, stačí pre dvoch 190,-!!

anicka87
26. sep 2011

Baby a kedy mi vlastne prvykrat pride materska? Tiez mi vychadza to maximum. Na matersku nastupujem 4.10., takze prva mi pride v polke novembra-akoze za oktober? Alebo az po narodeni maleho? Mam v tom zmatok... 😒

kaia
26. sep 2011

@anicka87, materska Ti pride v novembri za oktober, dieta este nemusis mat na svete 😉

lolinkamaminka
26. sep 2011

@micicka ved toto, presne to hovorim aj ja, ked uz, tak by mal byt ten rodicovsky ASPON vo vyske minimalnej mzdy (aj ked ani o tej sa neda povedat ze je to suma na prezitie) ale aspon tolko, ved to je smiesne, ze vraj prispevok...ved ozaj ked je nejaka slobodna mamicka, este nebodaj nema ani rodicov alebo niekoho blizkeho kto jej pomoze, tak nema sancu uzivit seba a dietatko...ale to tym hore nic nehovori, ich deti nemusia cely zivot prstom pohnut, tak oni neriesia take veci ze ako asi preziju ti obycajni smrtelnici... 😒

lolinkamaminka
26. sep 2011

@anicka87 tak ako hovori kaia, materske sa vyplaca mesiac pozadu, ja som citala kdesi ze do 20.kalendarneho dna nasledujuceho mesiaca , cize v tvojom pripade ti za oktober pride v novembri...a to co ty myslis ze po narodeni maleho tak to je prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pri narodeni dietata, o ktore si podavas ziadost az ked je babo uz na svete.

anicka87
26. sep 2011

@kaia
@lolinkamaminka diky baby 🙂 uz teraz mam hlavu v smutku z toho vybavovania a behania po porode, je to strasne komplikovane 😒

10linduska10
26. sep 2011

ahoj baby čítam vás každý deň a sem tam sa pridám ako napr. teraz 🙂 chcela by som sa vás spýtať že ako to je keď som od 1.7.2010 nezamestnaná, či náhodou neviete ako to je potom s materskou ???? či mám vôbec na nejakú nárok???? 🙂

woman04
26. sep 2011

@zlamal.i ...ja som mala neskutočné problémy na začiatku a v strede tehu...aj som sa bála,keďže som bola na rizikovom z vcestnou placentou...ani čípok nepomáhal..teraz beriem homeopatikum http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/col... ,je to špeciálne na tehu zápchu a jem veľmi veľa hrozna...mám pocit,že mi najlepšie robí...všeobecne veľa ovocia...a snažím sa piť,lebo ja som typ,ktorý veľmi málo potrebuje tekutín..a keď si dáš napr,vločky a málo piješ,majú opačný efekt a zapekajú..

harper
27. sep 2011

Dobre rano vsetkym, ten zakon by mali schvalovat v oktobri a mal by sa tykat uz aj tich, ktore uz su na materskej, teda aj nam by mali pridat a predlzit matersku, ak schvalia. A danovy bonus moze partner poberat len vtedy ked je zamestnany a zijete v jednej domacnosti, co mi pripomenulo, ze ja budem musiet zrusit a povedat mm aby si to v praci nahlasil.

dominika_sk
27. sep 2011

dobre ranko, baby, dneska som prvykrat zle spala. teda ani neviem či by som to nazvala, že zle spanie, ale nezvyčajne. išla som spať okolo jednej, (normalne chodim tak pred polnocou), o tretej som bola hore a nevedela čo so sebou, ale ani na wc mi netrebalo, ani ma nič nebolelo, aj maly spinkal, a o šiestej som už bola vyspata 😖 tak som hneď zrana poumyvala dlažky, aj vonku schody, tak sa susedia čo išli do obchodu na mńa kukali, či mi nehrabe 😀 😎 idem sa obliecť a letim na poštu, prišlo nam vajko ku kočiku, tešim sa, že to mame konečne komplet 🙂