icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

broskilinka
27. sep 2011

@luci66 hej to mame rovnako len to pichanie nemam.... to neviem co ma byt

trinka
27. sep 2011

@mysti my máme dva, jeden tenší a jeden hrubší 😉

trinka
27. sep 2011

kočky tak my sme pofotení, pridavam fotočky, uvidíte nas v celej kráse 😀

10linduska10
27. sep 2011

@veronika1417 ja som tiež odrobila v kuse 6 rokov ale nedala som ja výpoveď ale prepustili ma lebo firma skrachovala potom som brala podporu 6 mesiacov a pracovala som do teraz len na dohodu ale to je to isté ako keby som bola nezamestnaná ☹ ale čo už aspoň že priateľ slušne zarába ináč neviem ako by som to zvládla 😢

lenka1108
27. sep 2011

https://www.modrykonik.sk/bazar/predajca/arrett/ kuk jej bazarik... pre tie co zhanaju overal na zimu 😉

lenka1108
27. sep 2011

@trinka prekrasne fotecky 😉

10linduska10
27. sep 2011

@veronika1417 čo už narobíme ....tie naše zákony posraté ..... človek sa musí len rozčuľovať..

majoslava
27. sep 2011

@trinka prekrásne fotečky 🙂 aj ja už chcem 😢

balumi
27. sep 2011

@10linduska10

ahoj, mala som UPLNE rovnaku situaciu ako ty, skus kontaktovat tuto poradkynu HN, mozno sa to este da vyriesit, reaguje velmi promptne, popis jej situaciu...nam velmi pomohla.

http://moje.hnonline.sk/poradca/62

10linduska10
27. sep 2011

@luppita čo už budem sa musieť uspokojiť aj s almužnou a nevieš náhodou keď som na UP kde všade mám zaniesť papier ???? treba ho dať aj do zdravotnej ????

balumi
27. sep 2011

@10linduska10 ak este nie si na materskej, skus naozaj kontaktovat tu poradkynu, mozno
sa ti podari vybavit materska....

10linduska10
27. sep 2011

@balumi ďakujem skúsim 🙂

10linduska10
27. sep 2011

ďakujem skúsim ale na materskú idem už teraz 29.9.2011 🙂

kaia
27. sep 2011

@trinka, aka si krasna maminka 🙂. Nadherne brusko, fotky aj mala s taninom 😎

10linduska10
27. sep 2011

@lenka1108 ahoj... ja nemôžem moc radiť či odporúčať alebo nie našla som článok tak som ho hodila sem lebo sa tu o tom debatovalo 🙂 ja som rodila normálne a bolo to v pohode len tie kontr. keby menej boleli tie boli najhoršie keď sa spustili išla som až do kolien strašné niečo tie boli na tom najhoršie .... 🙂

lenka1108
27. sep 2011

@10linduska10 no ja som ich práve vdaka epi nezazila.mam natocený krasny porod a vzdy ked sa nan dívam tak nelutujem ze som ju mala.ale ako pisem je to na kazdej mamicke 😉 😉 😉

ja som prave zbalila tasku do porodnice.ufff normalne som unavena.dala som baldachýn na postielku zlozila som lehatko teda hupacku, poukladala poriadne vecicky a zistila som ze mam kvantum oblecka.mam 4 zimne overáliky.kamaratka mi pozicala a jeden som kupila.no som zvedava ci to vsetko maly vynosí.idem to pofotit a hodim vam sem foto.uz len aby malunky tu bol. 😉

dena
27. sep 2011

@trinka nadherne fotky 🙂 krasna rodinka 🙂

lenka1108
27. sep 2011
stefie
27. sep 2011

hehe baby, citam akurat 450stranu a len sa rehocem 😀 😀 😀 baby, tak vam opisem moj pripad, ked tu riesite ten skok zo 600 na 190€ 😉
ja som nezamestnana, bohuzial som si pracu nevedela najst, odkedy mi pred rokom skoncila materska...tu v ra je tazko 😖 bohuzial... robila som len brigadnicky v tescu pri kase, od 1.3. som tam nebola vobec, takze ani to malo som nedostala, cize som dostavala plat cca40!! €mesacne..zo socialky nic, pretoze moj priatel a otec bianky v ednom ma prijem vyssi ako 235€... takze ziadne prispevky a priplatky, ako maju nasi "spoluobcania"..nic..ja aby som zila zo vzduchu a bianka dostava 22,01€ detske pridavky..moj priatel zarobi cca550€ mesacne..takze si viete predstavit aky prijem ako troj-,pomaly stvorclenna rodina mame.. a to nehovorimm o vydavkoch, len prijmy..nevravim, ze mame 270€ pozicku,ze biankina skolka/do ktorej teraz od septembra nechodi, proste na to nemame/ nas stoji vyse 30€,elektrina plyn voda dokopy nieco cez120€, leasing auta nam nastastie plati priatelova mama, telefony, benzin, JEDLO... a tie, ktore uz mamicky su, vedia co je to mat male dieta, ktore stale nieco chce, stale nieco potrebuje, ako rychlo rastie, no proste...utvorte si nazr samy... 🤐

karap
28. sep 2011

@trinka krasne fotky 😵
@stefie ahoj moja,hned si mi ,,sympatickejsia,, ked si taka chudoba ako ja 😀
My mame tento mesiac[a vlastne cele leto]strasidelnu fin. situaciu a ja uz sa snazim len na to nemysliet.Potom sa len jedujem a je mi to treba?Seky mi to nezaplati a zbytocne len malinku stresujem.....

lianka7
28. sep 2011

@trinka Jeeej moja,nadherne fotocky!!!Krasna pamiatka na cely zivot!Kto vas fotil?Uzasne 😉 !
@lenka1108 Tak ty si uz perfektne pripravena na prichod drobca 😉
@stefie
@karap Babulky,vidim,nemate to lahke,nie je vam co zavidiet...my deticky este nemame a tiez sa trosku obavam prispevku 190 eur,nakolko sme sa min.rok vzali,kupili bytik a samozrejme hypoteka....no nechcem zatial na to este mysliet....snazime sa usetrit co-to teraz,kym maly nie je na svete...ale uz aj to,co sme usetrili postupne miname na vybavicku.Stale si hovorime,ze to nejako zvladneme,lebo sa strasne tesime na vytuzene dietatko!Ach,keby za vsetkym nebolo tie poondene peniaze 😠 😠 😠

jaruska7
28. sep 2011

@trinka veľmi pekné fotky, úžasný nápad pofotiť sa celá rodinka. aspoň maličké bude mať spomienku. 🙂

atima
28. sep 2011

@lenka1108 tak ty si pekne pripravena na babatko až ti zavidim mna ešte čaka dnes žehlenie 😠 , a zajtra by som chcela urobiť v spalni miesto na postielku.
Inakč s tou materskou je dosť na nervu, mali by si skusiť pani politici z toho vychovavať dieťa, kupovať plienky, šaty a topanky. To nehovorim, že mamičky ktore nekoja minu majland na mlieko 😒

dominika_sk
28. sep 2011

@lenka1108 keby som čakala dievčatko, hneď beriem ten balik 😉

jaruska7
28. sep 2011

@stefie @karap. nezávidím Vám takúto situáciu. Aj ja sa neskutočne teším na moje vytúžené babätko, ale hlavou mi od začiatku pebehne myšlienka ako to budem riešiť po materskej (40 týžni materskej). Či sa vrátiť do práce a tým obetovať mojho drobčeka najkrajšie obdobie rastu, nejakej práci. Kde si potom nájdem prácu? Ak sa nevrátim do práce po materskej tak sa môžem rozlúčiť s mojím miestom (sme len 4 v kancelárii) a už od začiatku ako bolo na mne vidieť že čakám babätko chodia ľudia sa ku mne domov sa pýtať na moje miesto, a to mám ešte zahraničné vedenie, ktoré nechápe že ženy ako matky sa musia starať o deti, najradšej by chceli aby človek bol od rána do neskorej noci v práci. Ja keď som vedeniu oznámila, že som tehotná tak som si vypočula dlhý monológ ako som ich sklamala .... a moja svokra mi oznámila, že mi vôbec neplánuje byť pri drobčekovi, tak budem musieť sa dohodnúť s mojou mamou, ktorá býva 90 km od nás (vďaka Bohu že ju mám), dúfam že sa mi podarí vybaviť aspoň part-time ( pár dní do týždňa v práci na pár hodín).

dominika_sk
28. sep 2011

@lenka1108 ozaj, a ty už maš nachystanu postielku tak ako ma byť? ja to mam stale zbalene v krabiciach, že je ešte čas.
baby, aj vy už mate nachystane postielky? rychlo pište že ano, nech to idem vybaliť aj ja 😀 😀 😀

lianka7
28. sep 2011

@jaruska7 Že si sklamala???Bože,to je sila...nechápam...veď si žena a takmer každá žena túži byť raz matkou...nemáš 18 ani 50 rokov,dalo sa čakať,že budeš chcieť bábätko...veď mňa sa v práci po celý čas snaženia pýtali,kedy to príde-priali mi to a veľmi sa tešili...fakt nechápem,ako niekto môže povedať,že si sklamala.... 😠

lianka7
28. sep 2011

@dominika_sk Moja sklamem ťa,ja nie 😀 😀 😀 ale to len preto,že ešte nemáme matrac do nej 🙂

jaruska7
28. sep 2011

@lenka1108 pekne pripravená. ja som môjmu drobčekovi vydelila jednu poličku v mojej skrini a tam sa bude tisnuť so mnou, dokedy sa nepresťahujeme a nekúpime mu nábytok do izbičky.

luppita
28. sep 2011

@mysti spaci vak odporucam, ja som ho pouzivala dlho, vlastne az kym syn nezacal chodit 🙂 super vec, nemas starost s odkopavanim a nonstop zakryvanim v postielke 🙂
@10linduska10 prepac co je UP, niako mi to este asi nepali 🙂 ale ja ako nezamestnana som musela obehat vsetky urady sama, socialku, uradprace soc veci a rodiny, zdravotna.... vsade s niakymi potvrdeniami.... napr na zdravotnu som im to doniesla.... po roku mi prislo nieco ako vyuctovanie, ze im dlzim za cely rok.... proste ma nezaregistrovali, nemali ziaden papier, ze som na materskej / rodicovskej .... skoro ma trafilo kedze chceli po mne cez 500 euro..... ale doniesla som im tam zase papier (tusim zo soc. poist. ze odkedy som doma) a ten dlh zmazali a ospravedlnovali sa, ale tie nervy predtym.... 😠 urcite si obehni co sa da 🙂