Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dianka3 tak sa pekne setri nech je vsetko co najdlhsie oki a malinka nech vydrzi co najdlhsie 😉
ahojte 🙂 ake plienky kupujete do porodnice...a aku kozmetiku ?
@majoslava my sme Lilinke dali odobrať pupočnikovu krv, dali sme si to na splátky, ale je to riadna šupa ☹ ja som sa rozhodla kvoli tomu, že kým som ju cakala, mali sme doma dievčatko z decáku a ona bola stále chorá a neustále jej vyskakovali onko markery- rozhodla som, že urobím pre svoje dieťa maximum. mali sme s mm ešte možnosť po odbere a vysledkoch odmietnuť uskladnenie, ale prisli na vysledky, že je použiteľna do 61 kg- takže sme sa rozhodli nakoniec pre uskladnenie. Ale k druhej si to už dovoliť nemožme, a vlastne sa spolieham na to, že k niektorým ochoreniam su pre súrodencov kompatibilne... 😒
@lianka7 Ahojky, tak uz som doma no nic neviem 😒 doktorka bez vyjadrenia doktora z Ba nechce urobit sama zaver ale ja som sa hned v pondelok objednala k imunologovi tu v NR a ten ma vezme 13.10 tak mi napisala celu taku ziadanku, co konkretne od neho potrebuje vediet aby sme to uz konecne mohli uzavriet. Som z toho nejako smutna lebo uz by som chcela vediet ako to cele bude ☹ uz ma to stve a som len podrazdena. Dufala som, ze to nejako poriesime. Tak ale este jedne tyzden ma nezabije a uz sa to hadam nejako uzavrie. Inak som dostala ten balicek pre nastavajuce maminy, tlak dobry, vysetrila ma a povedala, ze by malo vsetko krasne vydrzat az do porodu - sekcie, popocuvala srdiecko ale mala jej stale utekala a vrtela sa tak ju musela druhou rukou pridrziavat 🙂 zabka moja mala 🙂 pribrala som dalsie kilo a pol za mesiac, vypisala papier na matersku, a este na mna mrkla ze mi musi poriadne tlacit na mechur 😀 vraj nenalieha na krcok ale na mechur az az. Tak som s zasmiala lebo beham stale 😀 ale inak som vraj pekna tehulka a je na mna pekny pohlad 😉 vzdy ma tak vychvali, strasne je zlata 🙂
@kormelia11 Ja kupujem newborn tesco plienky,zevraj su dobre a lacnejsie a inak len lanolinove mydlo,lieh na pupok a rybaciu mast. A mozno este sudocrem, dostala som taku vzorku.Inak nic ine, zevraj pre male babenko je najlepsia cista voda.
@veronika1417 No vidis a ty si stale hovoris,aka si baculka..trdlooo 😀 😀 😀 jasne,ze je z teba krasna tehulka 🙂 No skoda,ze nic nove nevies,takto ta nechavaju v napati...uz nech mas za tym verdiktom,je to na zblazenie,co?Ale zase vezmi si to aj tak,ze niektore baby su pripravene do poslednej chvile na prirodzeny porod a zrazu sa cosi stane a zo dna na den,z minuty na minutu sa rozhodnu pre cisarsky....takze ratat musime so vsetkym-to je nas udel 😉
@luci66 Dakujem ti,aj ja si myslim,ze to nebude nic vazne,lebo ozaj nic necitim,nie je mi nic a aj krv ma ukazkovu...da mi cipky a bude to.
@luci66 dakujem za radu 🙂 ja rozmyslam nad huggis a niveou
@mysti noo... na sone začínajú o 9:15 a ľudí je tam dosť ☹ a že na CTG sa chodí len v utorok a vtedy je tam veľa tehotných ... mna zobrali hned lebo už ma tam poznajú už som tam 2x ležala... 😀 ale ide to dosť rýchlo 🙂 len si zober uterák lebo toho gelu dávajú dosť veľa a s papierovou vreckovkou sa to zle utiera....ja som mala celé tričko a nohavice mokré...
Ahojte baby aj ja prispejem..ja som kupila do porodnice..huggies(s organickou bavlnou)a za kupu dvoch balení mi dali zadarmo drevene kocky na hranie tak am to potešilo...ale určite vyskušam aj tie Tescove ale vraj su dobre aj niake z jednoty....neviete kolko vindu tie Tesco newborn?
@lianka7 ale tak o to nejde, ze baculko 🙂 s tym pocas tehu nenarobim nic a navyse ked mne tak chuti 😉 ja som sa bala, ze to bude ooovela horsie a velmi sa tesim, ze sa dobre citim a to je hlavne. Ono ked to ide tak v tom frmole, ze porod a naraz cisarsky tak zena ani nema moznost nejako reagovat a bum bum zbuchne sa to ale ked si stale na vazkach je to na nervy ☹ ja sa chcem nejako psychicky pripravit a nie potom este lekarom vysvetlovat, co mi mozu dat a co nie... ☹ to uz mam parkrat za sebou a je to strasne ked vidis, ze ani doktori nevedia co maju urobit a len sa radia a bezradne pozeraju. To uz zazivat nechcem, chcem aby malinka prisla na tento svet v com mozno najlespej pohode a ja si to chcem uzit a nie bat sa o vlastny zivot a aj jej.
@micicka ano taky mi robili takze potom je to OK?nemusim ist teraz na dalsi ked som to spravne pochopila mna hlavne organy zaujimali ci je vsetko ok a neviete mi povedat da sa zmerat dlzka pupocníkovej snury?lebo kamoska teraz rodila chudatko a bola kratka a malicka uviazla medzi porodnymi cestami strasne nevedeli ju vybrat kvoli tomu potrapili ju fajne
@veronika1417 Ja ta chapem,len ta chcem nejako upokojit,i ked viem,ze je to hrozne,ked nevies na com si a ide o teba a o malinku...uz to len nejako vydrzat moja 😉
@lianka7 jasne ved nejako tu Melinku von dostaneme 🙂 a dakujem 😉
@kormelia11 ja som kupila Huggies newborn, babylove vlhcene obrusky a kozmenitka ziadna, mam len rybaciu masticku na zadocek, lieh na pupok
@kormelia11
@luci66 aj ja som kúpila tie tesco newborn plienky, boli v akcii. Inak pre malú používam z DMky babylove, s nimi som fakt spokojná. Takže aj pre malého ich budem kupovať. Hlavne nekupujte z Kauflandu tie Wickies! To sú otrasné plienky, také igelitové, no katastrofa, mne to malá hneď prečúrala 😝
@veronika1417 teba stále takto naťahujú?? Už by ti mohli stanoviť konečný verdikt, nie to donekonečná odkladať a odvolávať sa jeden na druhého... Dosť čo sa pôrod blíži, z toho má človek nervy a ešte ani nevieš, ako budeš vlastne rodiť... Ale už to vydrž, nakoniec ani ti iné neostáva...
Ja už sa moc dobre necítim, doobeda som vždy bola na nič, ale teraz ma už chytá riadna únava, že si musím ľahnúť, príprava raňajok ma stojí strašné úsilie... A včera večer mi bolo zle od žalúdka, asi malý tlačil, a celkovo mi bolo tak divne, ani uložiť v posteli som sa nevedela, no na nervy... A dnes mám také pocity v nohách, ako na kŕče, tak som si šupla magnézko, tak dúfam, že to povolí...
@luci66 Ahoj, v TT nemocnici..bohuzial nechala som sa nahovorit od kamaratky aj maminy, nech idem do statnej, vraj ci som normalna, tolke peniaze davat za 4 dni v Kochu...hmm, iba co som sa rozculila...Inak tie kontroly 4 tyzdne pred porodom sa uz v nemocnici nerobia - z dovodu setrenia penazi...no aj to tak vyzera, ze setria aj na zaplateni kvalifikovaneho personalu, chudaci..😔
@lucka33 joj veru natahuju ☹ ale za vsetko moze jeden lekar, co je totalny motak inak by to uz bolo vyriesene ale sme na neho cakali a nakoniec som sa aj tak objednala inde lebo na dohovoreny termin nic nepripravil ☹ a len ma opat natahoval aby som prisla do Ba, co sa aj uz nemienim trepat ani za nic. Mna vecer dost pobolievaju krize tak ale to beriem, ze uz mame brusena takze je to asi zataz ale po par minutach prehadzovania sa a hladania vhodnej polohy to prejde. Sem tam mi ostava zle od zaludka na vecer ale tak to je tiez asi normalne v nasom stave a take veci ako palenie zahy, krce v lytkach, modriny... to ani nespominam. Som rada, ze sa neozyva ine 😉 tak uz mame tyzden kedy aj telo ma dost 😀
@kukina79 Kukinka, tak mám za sebou ďalšiu poradňu. Prietoky sú povinné ale môže ti ich podľa zváženia merať aj v 36 tt (no pozerám, že ty už si v 37 tak to by si už mala mať!!!). Vraj je lepšie odmerať skôr. Ak na ne nemá lekár atestáciu tak ťa má poslať k inému. Je to vraj dôležitá informácia. Takže asi tak.
Mne dnes natiahol znova CTG. Žiadne kontrakcia ani otváranie, krčok drží. Poradňa znova o týždeň. Tam bude CTG a ultrazvuk tak sa teším. Čo ma neteší je to, že máme Streptococca ☹ . Všetko sa tým komplikuje. Budem musieť ísť za pôrodníkom a hodiť s ním reč. Asi sa postavím k skupinke na cisársky . Za žiadnu cenu nechcem ohroziť drobčeka.
Ináč dievčence ako zvládate CTG? Môj drobec sa dnes 2 krát pretočil a museli nás znova napájať. Jednoducho mu to dosť prekáža. Lekár sa smial, že mám dosť aktívne dieťa 🙂 . No máme sa na čo tešiť.
@lianka7 toho sa ja bojím... doky mi povedal že ja tažko porodím prirodzene...malý je dosť veľký na mna...že nie som vzrastovo taká stavaná aby som porodila také veľké dieťa a podľa neho sa budem len trápiť... ale že sa uvidí ako bude prebiehať pôrod a potom ak to nepojde mi spravia cisársky.... chcem sa s ním dohodnúť nech mi hned spravia cisársky aby som vedela na čo sa mám psychicky pripraviť...
@luci66 @lucka33 @kormelia11 pridavam sa, aj ja som kupila newborn plienky z Tesca aj z DM + zakladne hygienicke potreby z DM a Bipy, uz len lieh na pupcek kupim v lekarni a sme vybaveni 🙂
@henrieta44 jeeej peknucke fotecky 🙂 vyzeras super maminka
@henrieta44 krasne fotky, velmi Ti to pristane! Vam obom 😉

@micicka ako čítam tak je nás dosť... ja som to tiež chytila od mm... najlepšie je to že pojedol všetky tabletky.. aj tie moje čo som si kupovala zvlášť pre seba 😠 ale nepovedal že nič nemáme doma....ani med, citrony... proste nič... tak teraz musím čakať kým príde z práce a isť si niečo kúpiť 😠 😠 😠