Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby tie co idete cisarom , ide k s vami vas mm? alebo ako to vlastne prebieha s mm pri cisarskom reze? pytam sa aj tych co to uz zazili. lebo moj mm by mal ist v pondelok do rakuska do roboty a nevie na ako dlho ci 3-4 tyzdne alebo viac.tak ma tym nasr.l ze az.vsetko to budem prezivat sama ☹ ☹
@stellamiapiccola @kaia @dena Dievcata - novembrovky, mate uz za sebou prvu poradnu u Kocha? Ako to tam prosim Vas prebiehalo? Este som tam nikdy nebola, takze nemam vobec predstavu (iba co som si nejake tie postrehy precitala tu na fore), buduci tyzden sa chcem objednat na prvu poradnu, nech viem, co ma caka.. 🙂
A este by som sa chcela spytat na parkovanie - asi smiesna otazka - maju vyhradene parkovisko pre pacientky? Spominam si totiz na problematicke parkovanie na ulici, ked som chodila do Iscare na Sulekovej, tak dufam, ze tentokrat ma nebude cakat to iste 😝
Len tak pre info, kedy vam vas gynekolog bral naposledy krv a robil ultrazvuk? Ja mam posledny rozbor z 28tt a usg z 30tt, ale to bola taka rychlovka, ze ani neviem, kolko vtedy mala vazila 😖
@kiribaby, ja chodim este k svoju lekarovi, ktory pracuje pre GNP (Koch). V Kochu si chcem zazmluvnit lekara, ktory mi povedal, ze k nemu staci ist 2 poradne pred terminom (ale objednam sa k nemu uz od novembra, rada by som ho spoznala ak by sa nasa slecna vypytala skor) 😎.
Standartny postup je taky, ze by si sa mala objednat cez recepciu na svoju prvu poradnu a oni Ta automaticky zaradia k Dr. Vacokovej. Ak si chces niekoho zazmluvnit, tak sa nechaj prepojit k nemu a dohodni sa s nim 😉.
Parkovanie v ich areali nie je urcene pre pacientky, len pre rychle zaparkovanie rodicky alebo pre tych, ktori maju uhradeny apartman. Inak s parkovanim tam problem nebude, ulicky boli relativne prazdne, ked sme tam boli na obhliadke 🙂.
@trinka No ono to je asi aj preto ze mas silny krcok, tak keby si sa viacej hybala,chodila poschodoch tak by sa to mozno podarilo,ozaj pocula som o nejakom géli co urychluje otvaranie,vraj ho aj pouzivaju v amerike v nemockach, kuknem ti to a potom ti napisem 🙂
No a kazde tehu je ine, kamoska prveho chlapceka prenasala 9 dni 😕 a uz bola aj na sale a furt zatvorena,davali ju na fit loptu,potom po schodoch a leda boze ze sa otvorila ako tak 😒 aj to na 1cm, no hruza uz bola z nervami v koncoch aj ona aj doktor aj sestricky tam. No a teraz pri druhom tehu rodila den po termine a to jej tiez doki tvrdil ze to este tak skoro nebude.
No a ja som dopadla takto. Prve tehu som porodila v 24tt , potom som o babetko prisla v 19 tt ☹ a dalsie v 9 tt kde ma museli cistit a tym ze ma cistili mi oslabili krcok a preto ho mam slaby az dodnes a na stalo 😔
Tak prvy chlapcek sa mi narodil v 36+2 dni s vahou 2170 g a 45 cm a pri druhom som uz v 33 tt dostala kontrakcie a bola otvorena na 3,5 cm ☹ ale nastastie mi to zastavili a druhy drobcek sa mi narodil 36+0 tt s vahou 2280g a 46cm, tak sa teraz modlim aby som konecne porodila aspon na treminabo do treminu
ahojte, moj dnesny zazitok z poradne...pokracovalo to v duchu ako som vstala, cize na nic... ☹ sestricka ma zotrela, ze preco som tak neskoro dosla (dosla som o 12tej a maju ordinacne hodiny do 14:30) 😕 a ze este uvidi ci ma dr. zoberie, bola este jedna babenka predo mnou...zobrala, vysetrenie trvalo 5min. a to mi stihla opat tlak zvysit na 130/95 😠 bilancia vysetrenia - krcok na 1cm skrateny a makky, na jeden prst otvorena a Mg dalej brat. poslala ma na utz, kde som dostala nejakym sposobom termin na 14.10. a 😠 to som si ho este vydrankala, pretoze ma chcela dat az na nejakeho 18., 19. 😅 no tak som dnes po obede u mami musela nejak moje nervicky ukludnit a to davkou cukru, tak sme isli do cukrarne a puncovy rez s kremesom ten den zachranili 😝 😀 pred chvilkou som dosla domov a cuj sa svete na wcku som zistila, ze mam na intimke hnedasty vytok a aj na papiery hnedasty hlien 😨 nie sice moc, ale baby ja dostavam strach, ze to moze byt co chvila u mna. tak ako som si priala to mat cim skor za sebou, tak teraz prosim maleho nech aspon 2 tyzdne este pocka... 😕 😒 idem si vas pocitat, co sa u vas nove ho udialo.
@lenka1108 ano bohuzial je to tak 😒 na slovensku nedovolia muzovi aby bol pri sekcii ani keby si aj zaplatil ☹
Ale v anglicku,amerike ci irsku a bohvie kde este sa to da presne ako pises a dokonca zato ani neplati ze je tam praveze ty lekari su radi ked je tam manzel,aspon ju podporuje a pomaha.Ked som na reality zone pozerala o tehotenstvach tak som aj vydela jednu mladu babu co rodila a mala pri sebe mamu a otca co kukali od spodu kedy vyde dieta von a jej takisto mlady brat ju drzal za ruku ako partner 😖 to sa mi zdalo divne 😕 ja by som nikdy nechcela mat pri sebe oboch rodicou a hlavne aby kukali mi tam dole jak tlacim 🤐 Iba muza a nieto uz brata och, tam moze byt cela familia s tebou a nie ako tu iba jeden a aj to si musi zaplatit 🙄
Inac ty uz mas isty cisarsky? 😕 a preco? 😨 nemozes rodit normalne?
@lenica81 ahoj no bola tam dr.dubcakova...jednu radu ti dam po dnesnej skusenosti....na tie ordinacne hodiny by som sa vobec nespoliehala. je lepsie ak chces ist ku konkretnemu dr. si zavolat do ambulancie a spytat sa kedy robi a dohodnut si termin. ja som si povedala, ze v buducnosti, ked by som cakal druhe dieta a budeme este tu na SK, tak si od zaciatku tehotenstva najdem gynekologa-porodnika, aby ma sprevadzal od zaciatku az do konca. moja dr. je velmi zlata a som s nou spokojna, ale neni porodnicka ☹ teraz to uz necham tak ako to je, bo myslim, ze pri tom finise v porodnici su vsetci profesionali a snazia sa v ramci moznosti doviest vestko do zdarneho konca, ale teraz su to nervy... 😠
@kukina79 Moja, moze to byt uz naznak ze babatko cochvilka pride na svet ale aj nemusi.Mne nikdy nevysiel ten hlienovy zatok tak ani neviem ako to vypada a co to presne je, ja som hned dostala kontrakcie a na sale mi prepichovali aj plodovu vodu. Ale, aj ked sa bojis tak ta ukludnim tym ze tvoje babetko je uz v dobrom tyzdni a keby si nahodou porodila bude uplne zdravucke, ibaze vahovo mensie ale to neskor dozenie nebudes mat napriklad 3 a pol kilove dieta ale trebars 2 800 g ale ako vravia doktoru nie je dolezita vaha ale tyzden v ktorom sa babo narodi a v nemocke uz tvrdia ze 34tt je zdravy novorodenec, cize 37 je malina 😉 Neboj v kazdom pripade drzim palceky ,vam obom
vy uz citite tie falosne kontrakcie? Ja zatial zrejme nie..ake to ma byt?..ale citim ze sa mi nieco deje s panvovymi kostami..tak aspon nieco
@kukina79 uff hlavne pokoj a nevne nervy! Pri citani mi tiez prislo na um, ze to bude hlienova zatka, btw pekny clanok k nej: http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/hlie... 🙂 Ocividne sa Kilian chysta na svet, asi bude predsa len oktobrove babatko 😉 Drzim palce a zakusky si dopraj aj kazdy den, je to dobra naplast na nervy (najma po navsteve nasich zdravotnickych zariadeni) 😀
@kiribaby ja chodím Dr. čo spadá pod Kocha a je v Ružinove a neplánujem si zajednávať lekára tak ku nemu až do konca budem chodiť.Potom asi cca 4-5dní pred termínom mi dá papier a pošle ma do nemocky ešte netuším všetko presne 🙂 no ak neporodím skôr 😀 ak to na nás dojde treba volať sanitku alebo muž nech nás vezú do Kocha 😉 Parkovanie je vonku zatial čo som tam bola 2x kuknúť sa našlo miesto len dolu kopcom som sa skoro skotúlala 😀 kaia chodí tomu čo ja Dr teraz ale ja mám tu sekciu ona prirodzene 🙂 tuším tam mi vraveli že od 36tt sa tam má chodiť , dohodni sa s tvojim Dr.
@lenka1108 môj muž pôvodne nechcel byť pri pôrode lebo ide odpadúť aj keď mu berú krv 😀 /muži/, ale odtiekla mi plodová voda 18-19 dní skôr tak sa to zbehlo friško , ale musel byť za sklom a hned po obstaraní malého mu ho dali na ruky, keď som sa pýtala ako to prebiehalo moc si nepametá 😀 len že tam behalo veľa lekárov nečakalo sa že ma uspia a on nevedel prečo tam nehybne ležím 🙂
@kukina79 nam na predpriprave hovorili, ze po vysetreni u gyndosa v poslednych tyzdnoch tt, mozes mat hnedkavy vytok, to preto, ze ti pri vysetreni dr. podrazdi krcok, ktory je uz riadne prekrveny...sa to ale potom musi ukludnit
@kaia @stellamiapiccola @dena dakujem 🙂
@dena dnes som bola u mojej gyn. poslednykrat, vraj je uz najvyssi cas nacupitat do Kocha...i ked ja si myslim, ze kludne staci o nejake tie dva-tri tyzdne, neotvaram sa, nemam ziadne ine problemy, takze sa mi zda byt dost zbytocne, otravovat tam uz 6 tyzdnov pred porodom 😝 Celkom ma potesilo (kedze mame rovnaky termin), ze ta objednali az na 24.10 a zaroven stihnes aj prednasku o epi 🙂 Zajtra tam cinknem, dufam, ze vyjednam rovnaky termin 😉
@zvedava17p no to som si aj ja myslela,ale tato dr. ma celkom jemne vysetrila oproti min.tyzdnu 😠 a v tedy nic. no a bola som pocas dna parx na wc a nic, az teraz vecer , tak preto som skonstatovala, te by to mohla byt uz ta zatka... 😖
@kukina79 ved uvidis, drzim palce

@mysti 😵
@mysti a neznasam doc, ktori od stola vedia pohladom, co ti je... 😠 😀 hlavne kozni lekari su taki... tak ked sa nechcu na ludi s nejakou vadou pozerat, tak nech studuju nieco ine... a este mam cievneho, ktory mi furt povie, ze som este mlada, tak paci sa podkolienky... asi rad prevezuje zapalene vredy... tak ale ja nechcem skoncit... takze ak sa mi nahodou pohorsi, tak menim ho... 😝