Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte baby... mam seknuty krk... to bude tou zmenou pocasia, ale inak sa mi velmi dobre spalo... 😅 za posledne noci...
@henrieta44 😔 uprimnu sustrast...
@lenka1108 sice som rada, ze prsi, ale co teraz s malym, asi ho vystrojim a tak ci tak pojdeme von...
@veronika1417 porodu myslis... neboj... mysli na drobatko... 😉
@majoslava no toho porodu 😒
@veronika1417 ale neboj nič... zvládneme to.... ja som sa psychicky pripravovala na normálny a teraz sa musím preorientovať na cisársky... 😀 keby to bolo také strašné nerodilo by sa toľko detičiek... a hlevne nie teraz v tejto dobe...
@veronika1417 da sa povedat,ze pri prvom som sa nebala 😉
nevedela som este do coho idem 😀
druhy uz bol iny,ale tak uz som to chcela mat cim skor za sebou 😉
a teraz sa bojim,tiez a dost,ale ani nie tak tych bolesti,ale komplikacii a hlavne tlacenia,mal som totiz problem vytlacit tie moje 3 kg bobca 😒
no,ale my to zvladne 😉 no a najviac sa bojim neplanovanej sekcie,to som este nezazila a nerada by som 😖
ale stale si hovorim,ze vsetko bude tak ako ma,bude dobre a aj babo si vyberie svoj datum 😉
drzme sa babenky,uz nech je december a mame to za sebou 😉
inak, kto ma vseobecnu poistovnu, kuk... nevyzera to dobre... http://spravy.pravda.sk/nemocnice-uz-posielaju-... tak hadam aspon porody budu robit... 😅
Ahojte, dnes sme mali prisernu noc. Artur ma od vcera nadchu, v noci bol kazdych 20 min hore s plnym nostekom a tak sme sa vobec nevyspali 😝.
Porodu sa nebojte, ved to bude konecne ten okamih, kedy sa stretneme s nasimi detickami 🙂.
Ja mam skor obavy z hojenia kvoli prvej skusenosti 🤐.
počuvajte dievčatá- pýtala som sa tuším včera, alebo predvčerom- píšete si aj porodny plan?
@drobcek801 moj drobec mal 3,8 kila, a este sa zle rotoval, tak ja mam na tlacenie dost zle spomienky, este stastie ze tam bol moj mm... 😨 😅 ale furt si vravim, ze teraz to bude tiez pohoda... 😉 veru, nech uz su von a mame prijemnejsie starosti... 😎
@henrieta44 uprimnu sustrast :(
@drobcek801 @majoslava ved ja tiez idem na cisarsky ☹ ale uz ma to nejako chyta, radsej sa snazim na to nemysliet alebo radsej asi ano aby som sa s tym zmierila... jajaaj ved neviem ani co mam robit 😅
este som sa vas chcela opytat,ked vam tvrdne brucho,tak vam tvrdne cele?ja to najviac citim hore 😉
@veronika1417 na epi alebo celkovú??
@drobcek801 mne zvykne hore... a dosť často ☹
@lenka1108 no,tak neviem ci by sa Ti pacilo toto pocasie,keby si musela ist peso,v dazdi,z 2 detmi 2km do skolky 😖
@drobcek801 ja uz tiez mavam poslickov[asi tyzden,aj viac]Aj pred chvilkou pri vareni som musela zastat a predychavat.Nieje to bolestive,len strasne neprijemne mi pri tom stvrdne brucho a mala sa mi tlaci az na krcok 😖
Inak dnes som si ,,ulahcila zivot,, a nechala som malu doma zo skolky.Ked sme sa zobudili a pozrela som von....Vietor,dazd,zima,no stacilo mi.Deti sa hraju,ja pomalicky varim,poobede pride svokra a vezme si malu na vykend[este keby aj syna zobrala 😀 ].......
baby mne je taká zima že som si musela zakúriť do krbu... ešte že mi mm večer nachystal drevo...
@majoslava asi celkovu este sme o tom nehovorili s dok co by bolo pre mna najlespie tak neviem 😕
@henrieta44 uprimnu sustrast ☹
Toto pocasie je fakt hrozne, sa nam to dobre zvrtlo a take ma byt az do utorku ci do stredy, booooze. Pre mna nech je chladno, ale nech aspon slniecko svieti, nemam rada taketo zamracene a nedajboze uprsane dni 😒 Som zimna osobka, tak aj zima ako rocne obdobie mi nevadi, len nech svieti slniecko a moze byt aj -20 😀 ten stipacuji mraz a praskajuci sneh pod nohami milujem 😀
Inak viete co mi vcera prislo? Od Dr.Otkera : Pecenie, adventny cas 😀 😀 😀 . No 6.10. je podla mna dost skoro, ale aspon nazbieram inspiracie.
Vcera bola u mna kamoska a sa ma pytala, ci mam kupeny framykoinovy prasok-zasyp na pupcek po osetrenie...treba take nieco????? Ona nevedela, ci sa to este pouziva, najmladsia dcera jej mam uz 7 rokov. Kupujete to, resp budeme to potrebovat? Ze to je ked sa pupcek osetri liehom, tak potom sa zasypava 😕
@majoslava mne tiez tvrdne hore a tak 20-30 x za den,ze je to dost,ale tak magnezium uz brat nechcem, ze vraj uz sa po 36tt nemusi? 😒
syna som prenasal 8 dni a dceru mi tiez vyvolavali 4 dni a to uz som bola na 4 cm otvorena,ze magnezko ukludnuje maternicu a oddialuje porod? 😒 pri oboch som brala magnezko pri dcere,dokonca aj infuzie,tak to teraz skusim bez 😉 coo vy na to? 😉 uskodit by snad uz nemalo,ci? 😨
@drobcek801 mne zase to tvrdnutie zacina odspodu kde je malinka a potom postupne akokeby trpnutie prechadza cez cele brucho az hore a dost rychlo. Ostane cele tvrde aj niekolko minut, niekedy to citim a niekedy o tom ani neviem len ked sa nahodne dotknem brucha tak to zistim. Mne inak gyna v stredu hovorila, ze v nasom tyzdni nesmie viac ako patkrat za den inak do nemocky tak ale podla mna sa zmestim do limitu. Viac mi tvrdne ked sa motam v kuchyni alebo ked nieco robim.
@mysti ja som vzdy mala rada zimu ale nie tu pochmurnu, najradsej mam aj ja ked je taky mrazik vonku a vrzga snech jaaaaj to som hned v detskych casoch a ked sa stmieva a potichucky snezi, svietia stromceky a ozdoby je to naaadherne 🙂 inak som zimomravec a tak sa vzdy babusim, vsetci sa mi smeju no zimu milujem 🙂 a doma so salkou caju, s vystipanymi licami, hrubymi ponozkami a v deke byt schulena ....

@lenka1108 ja mam tiež znižený prah bolesti a preto som k prvemu porodu vybavila epiduralku, bala som sa, že nezvládnem. Epidurálka nestihla byť, zvládla som a to som mala komplikovaný porod... my ženy sme silne a zvládneme omnoho viac ako si myslíme 😉 neboj sa. A po cisáraku ti daju niečo proti bolesti... určite 😉