icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

zvedava17p
7. okt 2011

@janulkan presne toto mi robi maly, v okoli pupka na jednej strane vytrca ritku alebo hlavicku a do druheho boku kope a vcera na sone mi povedala, ze na tom jednom boku je to hlavicka a na druhom nozky...a je hlavkou pekne dolu

drobcek801
7. okt 2011

vysledky steru ok a krv celkom tiez az na hb 115,ze este by bolo dobre brat zelezo,tak neviem,ci sa oplati este?
ja si myslim,ze 115 este cekom dobre,co vy na to? 😉

mysti
7. okt 2011

@andrejkag no, este ze si spomenula, aj ja som tam mala Budis-bazu a este aj male balenie Caro-napoj, na to som uplne zabudla, takze kufrik bol celkom fajn 😀

majoslava
7. okt 2011

@danka89 ajja som brala femibion lebo som mala zlý krvný obraz... ked mi dal sorbifer tak som mala ešte asi na týžden a potom už som si dalšie balenie nekupovala... nevedela som že sa to nemôže brať spolu 😕

kufrík zvyknú dávať spolu s knižkou... ja som dostala aj ked som bola na 3D sone... tak mám dva 😀 aj po pôrode dávajú som vypisovala taký lístok sestrička mi povedala že ked to nevypíšem že mi nedajú na pôrodnici...

ked páli záha že bábätku rastú vlasy 😀 mna páli od 5 mesiaca.... a už tak že spávam v sede čo si nemôžem ľahnúť... takú mám kyselinu 😢 už som skúsila kadečo...

janulkan
7. okt 2011

@zvedava17p jej to by bolo super, keby je zase dole hlavou, kedze pondelok na sone bol dole zadockom 🙂 no uvidime zase pondelok

@drobcek801 @danka89 ja som mala hemoglobin 96, tak ma poslali na hematologiu, tam mi spravil nanovo testy nalacno a hemoglobin 114, povedal ze je to pekna hodnota, ze pred koncom tehotenstva je 110 normalne, este 100 je hranicne ok, ale ze mam brat obden zelezo, aby sme neklesali 🙂 a hlavne ze ho nemam jest s jedlom, ale polhodinu pred jedlom alebo najskor 2 hodiny po jedle (kedze v lekarni mi zase poradili, ze ho mam jest s jedlom 😀 vtedy sa ale nemusi vsetrbat vraj podla dr)
takze oplati sa brat, ja mam v papieroch dokonca po porode pri prepusteni kontrola krvi a pripadne dalsie uzivanie zeleza aj pri kojeni

gertka
7. okt 2011

@kukina79 dakujem velmi pekne si zlatucka.
este si tam musim ist vybavit epinu, dufam, ze mam na to este cas. kamoska to stihla len tak-tak, mala sa jej o dva tyzdne skor narodila, tak ma trosku nalakala

gab
7. okt 2011

babenky, ktore mate cas a chut, mozno nie zle na pozretie a uvahu.........
http://www.cestyksobe.cz/archiv/2010/archiv-201... a
http://www.cestyksobe.cz/hoste-ve-studiu/hoste-...

majoslava
7. okt 2011

@lenka1108 mám zvykli nosiť morčatá pre Igora (veľhad kráľovský) ale už ho nemáme 😢 po 8 rokoch sme ho dali preč.... kvôli malému...

milek
7. okt 2011

@lenka1108 Som sa ináč nasmiala , no moja malá by bola vo vytŕžení keby jej dovolím morčata a ešte keby sa jej dve narodili, minulý týžden dotrepala andulku a už jej boli aj s mm kupit partnerku aby mu nebolo smutno.Ked mala 5 rokov doniesla v tesco taške mačku skoro ma vyklátilo tak, ale tu musela vratiti ,tu andulku este predýcham a manžel chová v teráriu hada , takže u nás to je ako v zoo.Keby išiel okolo krokodíl určite skončí u nás.Až sa malý narodí encyklopediu zvierat mu ukážem v piatich rokoch so slovami toto je pes aby nebol ako jeho sestra 😀.

mysti
7. okt 2011

@majoslava uz nemate hada????? vidis, na to som sa Ta ani nespytala. Takze koli malickemu had putoval prec... 😀

majoslava
7. okt 2011

@mysti ano... som bola prekvapená že ho mm dal preč lebo nechcel... predsa mali sme ho 8 rokov... na chodbe sa vybúrala stena pre terárko... a ked som prišla z nemocnici tak už tu nebol ani Igor ani Surri... (on bol dosť hravý a pojašený to by som sa bála ho nechať pri malom)

lenka1108
7. okt 2011

@milek no je tu radosti ale bojim sa to chytat aby ich matka neodvrhla.

baby volala som si o vysledky krvi a mam ich zle.ze musim brat zelezo tak mi da v utorok recept.co to znamena? nemoze to nejak ovplivnit maleho?
aj ster mam zly.potvrdil sa mi streptokok nejaky.ach jaj na konci sa na mna bude vsetko lepit ☹

trinka
7. okt 2011

natrafila som na celkom zaujimavý článok : http://najmama.aktuality.sk/clanok/227909/extra...

lianka7
7. okt 2011

@milek
@majoslava Fuuuu baby,ale ste mi nahnali zimomriavky....ja mam strasnu fobiu z hadov...U nas doma aj ked vo filme sa mihne had,tak sa prepina na iny kanal. Mam panicky strach z toho,ci je jedovaty alebo nie!Mne je jedno ci je to kobra,alebo slepuch-proste panicka hroza!Obdivujem vas!

stellamiapiccola
7. okt 2011

@danka89 nerob sebe zle normálne zahraj a ja nedostanem kufrík? aj ja som to tak a hneď bol 😀
kokoooooos ja som mala v kufríku ešte aj cukor 😀 😀 😀 +dudlík a všetko to ostatné 😉

milek
7. okt 2011

@majoslava No tak náš je ešte stále usalašený v obývačke v terárku.

janulkan
7. okt 2011

@lenka1108 nemusis sa bat 🙂 babatku to neublizi, skor by bol problem s tebou, zelezo klesa asi kazdej tehotnej babe a len ti ho doplnia 😎 presla som si tym pred dvoma tyzdnami

lianka7
7. okt 2011

@janulkan U mna to je naopak zaujimave...10-15 rokov ma dopuju Aktiferinom,stale malo zeleza,stale unavena...teraz v tehotenstve po vysledkoch krvi sa ma sestricka pyta,co beriem,ze mam taku ukazkovu krv,zelezo krasne a vobec neklesa...ked som jej povedala,ze nic a ze sa skoro cely zivot liecim na anemiu,povedala len tolko-vam to tehotenstvo nenormalne prospieva.... 😵

monculik5
7. okt 2011

ahojte baby pridavam niečo ohladom materskej čo nas čaka 🙂 možno ste to už čitali ale tak pre tie čo ešte nie 🙂 http://najmama.aktuality.sk/clanok/227909/extra...

monculik5
7. okt 2011

@trinka jej ja som si nevšimla a dala som to tu aj ja 😀

dianka3
7. okt 2011

@lenica81 no tak to dobre poznam, to kolem deti lietat da cloveku dost zabrat 😅 a nieto este tehotnej zene, uff.
Tak obcas sa aj mne tazsie dycha,ale ja mam aj nabeh na astmu 😒 ale som prekvapena ze sa nebudim v noci ze nemozem dychat,alebo ze sa mi tazko dycha,ale to az poriesim po porode.Uf ja sa uz aj bojim,ak si predstavim ten porod 😕 A ty co ako si na tom? nebojis sa? 😕

mysti
7. okt 2011

@majoslava pan, som myslela, ze ten had je vaca "srdcovka" a nevzdate sa ho 😀 😀 😀 manzel asi nechcel riskovat pri malom, z tejto strany ho zase chapem 🙂

tasiko
7. okt 2011

ahojte.tak ja som uz po prvej poradni v nemocnici.posunuli mi termin o 6dni skor,ze nevedia ako ki to pocital ten moj gynekolog.tak hadam to nevadi.malu budu merat v utorok a ze podla toho sa zisti co a ako budem rodit.mala je stale otocena kp,tak dufam ze sa otoci bo sa to krati..☹

luppita
7. okt 2011

@woman04 ahoj, no mam napisane ruzinov, ale este som sa nerozhodla na 100 percent, mm chce aby som sla na Kramare, lebo som tam uz rodila.... ale ja spekulujem nad tym ruzinovom. Este mam 2 tyz na rozmyslenie a potom tam idem na prvu poradnu..... 🙂 ak sa rohodnem pre ruzinov, tak to by sme sa mohli veru stretnut 🙂 mame cca rovnako termin 🙂

dadda02
7. okt 2011

@lenka1108 Ja mam velmi nizku hladinu zeleza uz od 1. trimestra, beriem dokonca az dve tablety FerroFolgamy denne. Zelezo je pre telo potrebne, dietatko si ho odburava z Tvojho tela same a Tebe vela neostane 🙂, takze sa neboj, to, co ti daju, bude pre Tvoje dobro. Odporucam jest vela potravin, ktore zelezo obsahuju (vygooglis), mne sa po davkach cucoriedok, ribezli, sliviek atd. hodnoty trochu zlepsili.

lenka1108
7. okt 2011

@dadda02 zlakla som sa ked chvilu pred porodom dopadnu vysledky zle. musim pockat do utorka na recept. alebo si mam radsej kupit nieco sama a este dnes???

dadda02
7. okt 2011

@lenka1108 No, babo rastie, takze asi vacsia spotreba. 🙂 Skus sa zatial dopovat tymi potravinami (hovadzie masko, cvikla, susene slivky, ribezle, cucoriedky... sestre dokonca gynekologicka odporucila trosku cerveneho vina, ale tak ja som radsej za zdrave potraviny, co odporucila zase mne moja gynekologicka 🙂 )
Potraviny bohaté na železo (obsah železa v mg na 100 g potraviny):
kuracie prsia 3,1
kuracie stehno 3,4
hovädzie stehno 4,2
teľacie stehno 4,8
slepačí žĺtok 4,8
šošovica 14,7
fazuľa 6,6
hrach 5,1
celozrnný chlieb, pečivo 3,0
špenát 2,5
pór 7,6
brokolica 1,3
petržlen 3,0
špenát 3,4
kaleráb 2,6
pažítka 8,9
kel 1,5
Nezabudni na prisun vitaminu C, ktory podporuje vstrebavanie potrebnych zivin. Ak mas rada mlieko a mliecne vyrobky, jedz ich s casovym odstupom po "zelezitych" potravinach, vapnik totiz absorpciu zeleza moze mierne znizit.
Vela o tom najdes na nete.

danka89
7. okt 2011

Baby tak už mám sudocrem a nebol drahý 3.33, bepanthen 5 eur, a 60% lieh 1.12 eur.... takže som celkom spokojná...
@stellamiapiccola no budem musieť sa premôcť a predsa sa spýtať za ten kufrík, ved máme na neho právo všetky rovnako... tak prečo jednej dá a inej nie?? asi fakt zabudol na mna...no ja sa nehnevám..
@janulkan tak ako sa má brať to železo...po jedle, pred jedlom či nebodaj počas jedla??, človek si má asi vybrať, ked všade ti ináč povedia....ja ho jem vždy po jedle...

lenka1108
7. okt 2011

@dadda02 dakujem moc si mi pomohla....

tina233
7. okt 2011

@andrejkag baby, niektore sa stazujete ze ste vobec nedostali balicky a ja som dostala az dvakrat...najprv ihned u svojho gyndosa...a od 5 mesiaca som v rizikovej poradni a minule sestricka sa ma pytala,ci som dostala kufrik, ja ze ano, este u svojho...a aj tak mi dala,zlata bola...a chcela som ze boli rozdielne, v prvom bol tak ako uz niekto pisal cumlik,prasok,avivaz...druhy zas vzorka sudokrem a tiez prasok avivaz....takze nie su stale rovnake...