Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slimme neviem, ako v iných nemocniciach, ale v Trenčianskej klistír nedávajú, aspoň pred 3,5 rokom nedávali...🙂. Keď by ti ho aj dávali, myslím, že to už bude na vzdychárni a tam sprcha by mala byť. Neviem, či pôjdeš na doraz do nemocnice. Ja som tam 4 dni pred pôrodom ležala, tak som si tašku vzala len z izby na gynekologickom odd. na vzdycháreň a na sálu potom a po pôrode mi ju zobrali sestričky na izby na šestonedelie... Ja mala malú vyvolávanú a keď mi povedali, že ideme už na sálu, resp. na vzdycháreň, nohavičky som už nemala, ale po pôrode som nosila svoje nohavičky, aj svoje vložky. Kľudne sa pýtaj...
@mymimi uz si otvorena?? A co na to povedal dr. ze je to ok?
@slimme ja si to predstavujem tak, ze ma daju do tej vzdycharne a tam budem mat pri sebe veci a hned ako tam pridem, tak sa prezleciem asi do kosele a nohavicky mat budem s vlozkou kvoli odtoku plodovej vody...
neviem, nejako to presne neriesim...
ale dnes sa mi snivalo, ze som bola v nemocnici na akejsi navsteve ci co a bola som v kupelni, kde sa sprchuju a chodia na wc rodicky a bolo to hrozne. Nevedela som sa tam ani vycikat a nechapala som ako to tam prezijem, ked tam budem po porode 😀 😀
baby, ranny zaznam dobry, teraz tiež dobry 😉 neverili by ste aka som šťastna 😉 klop klop klop, nech nam to vydrži !!!
@slimme co sa tyka chudokrvnosti, mali ti skor predpisat zelezo s kys. listovou nejake a nie kazat ti nieco (?!) kupit..ja mam doma ferro folgamma (nerobilo po dlhodobom uzivani dobrotu na zaludok tak zmenili) a aktiferrin compositum
inak dobre otazky 🙂 nie su to hluposti a ked tak citam co sa pytas, celkom to aj mna zaujima, len by ma to mozno nenepadlo takto teraz 😀
takže som doma z poradne mala sa ma ok a rodime v novembri preistotu si už mam urobiť predoperačne a anesteziologicke vyšetrenie a v novembri si vybrať datum 😉 kedže mala je v priečnej polohe nemalo by dojsť k otvaraniu. tak som rozmyšľala že 11.11. čo vy nato je tu nejaka numerologička? 😉
@atima pekny datum,aj mne ho mm vcera spomenul,ale tak dufam,ze nebudem tolko prenasat 😉 😀 ja by som skor brala 1.11.,ale to si ja fakt nevyberiem 😀 necham to na mimco a dufam,ze uz konecne na prirodzeny porod 😉 u mna datu neni podstatny,hlavne nech je chrustik zdravy 😉 ale ak ti dal na vyber,tak fakt pekny datum,odporucam,len neviem co na to numerologovia,ale tak zas tych az tak vazne neberiem 😀
@drobcek801 u mna to bude sekcia takže dufam, že sa nevypýta na svet skor 1.11. je taky smutny datum podla mna 😒
Ahojte, chcem sa vas poprosit o radu. Dneska som si volala o vysledky z krvy a sestricka mi povedala ze som chudokrvna, ze si mam kupit nejake vitaminy pre tehotne. Tie co s tym mate skusenost, mozete mi nejake dobre poradit? Citila som sa uz dlksie velmi unavena, tak je mozne ze okrem toho ze som tehu za to moze aj ta chudokrvnost. Dakujem za rady.
@drobcek801
@atima
mne sa ten dátum tiež páči a aj mojej polovičke....ale už som toľko počula, že nie je dobré mať v dátume narodenia veľa rovnakých čísel a už vôbec nie jednotiek....a čo je to potom za numerologiu, ke´d si termín pôprodu vyberáme my za miminko.... 😀
@stellamiapiccola ☹ a preco mas sekciu? Mas zdravotne tazkosti? juuj moja ☹ Takze aj tvoja je taka betarka a nie a nie sa otocit
@slimme Ahoj ja užívam odzačiatku CALIBRUM- mami,je v nich všetko potrebné pre vívin bábetka a aj moj gyndoš mi to odobril,,,mne na chudokrvnost predpísal železo,,,ale stále som taká niaka na odpadnutie takže ked niekam idem napr do mesta kopnem do seba kávu(len nesku) a to mi pomáha vaic ako železo 🙂
@blackrose no povedal, " ešte aspoň dva týždne vydržte!" 😀 no posnažím sa.... Ale cítim, že sa otváram, stále mám také menštruačné bolesti aj tlaky... Tak neviem, neviem. Ako má byť, tak bude. 😎 Už to nie je také tragické, už máme celkom dobrý týždeň. Spolieham sa na to, že krtko bude v poriadku. 🙂
Ahojte baby, tak ja mam za sebou dnes pasy (prietoky) aj sono. Prietoky v poriadku, malemu sa tiez velmi nechcelo sa otacat, ale krivka vysla dobra, tak som spokojna 😉 Bola som vybavena asi za pol hodku co som prisla, som bola happy, ze som tam nemusela dlho cakat. Na sone som cakala asi tiez len 15 min a isla som dnu. Aj tam vsetko OK, drobec je dole hlavickou, vsetko je tak ako ma byt. Pocut bit srdiecko vasho dietatka je to najkrajsie na svete. POtom som sa dokiho na sone spytala, ze ci mi vie potvrdit, ze ci je to naozaj chlapec a on ze "vajicka nevidim" a ja ze nezartujte, ci si predtym doki zo mna vystrelil. Ale on povedal, ze nevidi ani, ze ci dievca, ze ma prekizene, ale ze ked mi predtym doki povedal ze chlapec, ze to sedi 😀
Pockajte este ake prekvapenie na nas caka na porodnej sale a zo Sebastianka bude Nelka 😀
Ahojte tehu ktorým s a ešte neotočili bábetká v brušku ,,,,akorát som čítala,,,v časopise MAMA A JA,,,,,,aké cviky dobre zaberaju aby sa dietatko ešte stihlo otočit su tam tomuto článku venované aspon 2strany,,,takže ak máte takéto starosti skočte si kupit,,je tam jeden článok,,,príbeh mamičky ktorá už išla na plánovanu sekciu už ležala na operačnom stole a vtedy sa jej malinka otočila,, 😀 teda fakt na poslednu chvílku
@betina1984 Jej dakujem za odpoved, a to som nevedela ze aj na salu mozem mat tasku, lebo ja stale premyslam, ze ked z nej nieco budem potrebovat tak ze ako sa k tomu dostanem...no ved uvidim, ja budem rodit v Topolcanoch, tak som zvedava...nabuduce uz budem mudrejsia🙂
@slimme no ak je to s tou chudokrvnostou velmi zle, mali ti napisat zelezo. prirodne ho najdes v maku, pistaciach, rozne vnate-zerucha, petrzlen, maso, trstinova melasa, zltok, por...
ahojte, pekny den, dnes kontrola u lekara, maly ma 2500 g a 45cm, tak to riadne podrastol, 🙂 , boze, ale preco nerodia chlapi...... aspon by aj moj doktor vedel, ako to boli pri vysetreni, ved to neboli - ako to teda on moze vediet, ked mu to nikto nevysetroval, a vsetko je pre neho v norme a uplne normalne..... teda mna to dost dnes bolelo a ledva som dosla domov, co som mala take pichave bolesti tam dole a vystrelovali mi do krizov..... co krok, to pich... este aj ludia za obzerali, ze co mi je......... kus som si polezala, ale stale to boli, ze nevladzem stat.... mali ste to niektora?
moj mm je zlaty, ale hned mi odpovie, ja ti neviem pomoct,ved ked je to normalne, tak to asi tam ma by, veru som sa aj kus doplakala, jeeeeeeeeezisi, ako neznasam tieto hormony............ 😲
@slimme 🙂 inak ten actiferrum compositum mam priamo od hematologa a aj v letaciku je, ze je vhodne pre tehotne a dojciace zeny..aj ked je to celkom zaujimave, ze ako si mas asi urcit davkovanie , nie je sestricka nejaka trosku mimo?! inak nevies asi kolko mas hemoglobin?
prirodne zelezo je este aj v hovadzom masa a pecienka, ktora ale zial v tehoitnestve nie je vhodna ☹ a strukoviny
@dianka3 no mne dnes lekár povedal, že už sa skôr ani neotočí ako otočí. ja som mala s očami problém a som si vybavila papier na sekciu nechcem nič riskovať oči mám len jedny 😉
@janulkan ja som sa pytala na pecienku dr a povedala, ze pokial ju nebudem kazdy den a bude poriadne upravena, tak mozem... a hemoglobin nie vzdy vypoveda o zeleze, tak pozor 😉
@slimme poslala som Ti IP 😉
@slimme a papaj cucoriedky 🙂
@slimme ja mam tiez z pred tyzdna trosku znizeny hemoglobin a sestricka mi vravela,ze si mam prist pre recept,ja idem zajtra na poradnu,tak si ho hned vyberiem,myslim,ze aj tebe by mali dat nieco konkretne na zelezo 😨
ja som mal hb 115 a kamoska mi povedala,ze jej poveda hematolog,ze v poslednom mesiaci je este aj 108 dobre,tak neviem 😨

nazdrar kočeny! Ja už mám toho dosť! 🙄 Idem sa zblázniť od bolesti rebier.. a včera mi doki povedal, no moja a bude to ešte horšie.. ☹ Inač som otvorená na jeden prst a krčok má cca 2cm. Intimku mám aj ja vkuse... Idem žehliť, keď stojím, alebo chodím je mi najlepšie. Kedy nám začnú klesať brušká? Už sa neviem dočkať.