Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tasiko no ale sú hlupáci načo ťa strašia , tá váha neni taká zlá čo ti to trepú, majú ťa odrodiť a je .skús byť kludná ja viem že to je ťažké .Drž sa a počúvaj radšej starších lekárov ako mladého čo sa učí
@luppita 😀 😀 😀 strasne som sa akurat dobre zasmiala....u nas doma je to podobne....ja meriam rovnako ako ty a aj vazim ako ty 😉 a moj priatel je na tom podobne ako tvoj, len moj vazi 69kg, ale je o 6cm vyssi ako tvoj takze sa to vyrovna a je tiez mam pomaly strach, ze ho predbehnem, ked neporodim do terminu... 😝 sice uz nevladzem tolko jest, ale mam pocit, ze sa zacinam vodou zalievat....som to co si pisala citala priatelovi a ze pozdravuje tvojho.., ze neni sam v tom.... 😀 😀
@stellamiapiccola ja som uz na tom podobne, este cez ded ako tak sa viem najest, ale niektore dni mi nic moc nejde a vecer dam len jablko a som plna... 😖 len od vcera ma trapi nejak zaludok a brucho pobolieva a mam zase strasne vetri..... ☹
ahojte kocky, dakujem vsetkym, ktore mi napisali svoje skusenosti ohladne vahy babatka....som sa uz ukludnila, ze je vsetko ok a za 2 tyzdne do terminu ma moznost este nejake tie gramy pribrat a aj tak ten utz nemusi byt presny 😉 no ja mam od vcera nejake bolesti zaludka a brucha a straaasne vetri...som opat od 4 hore ☹ mojho draheho chytila nejaka chripka, tak sa bojim, aby to aj mna tesne pred porodom nedraplo. ja neviem,ale nas maly si nejak zvyka na moj rytmus....v noci ma necha vyspat a ked ide vikend, tak je menej akcny, co ma zase moc netesi, bo chytam potom strach, ci je vsetko ok....no keby si to ponechal aj po narodeni, tak by som sa nenahnevala... 😉 idem si vas pocitat co mate noveho 🙂
@tasiko, nechapem, ako sa lekari mozu takto chovat 😒. Ved nech Ti urobila normalne vysetrenia a potom riesia, ci nie je nieco v poriadku. Nemusi mat predsa kazde dieta 3,5 kg... Manzelov brat sa narodil v normalnom termine a mal 2,4 kg a vzdy bol zdravy a ma normalnu vysku aj hmotnost 😉. Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 😎
@gab @luppita
@lucka33
@stefieje
dievcata aj vam zavidim, ze mate drobcov takych aktivnych. ten moj je za posledny tyzden nejak menej akcny, akurat v mhd a u lekara ked cakam, tak mi vytlaca rebra a obcas ma tak boxne do mechura, ze hruza....inac v noci ticho a uz druhy vikend sa dal do chilloutoveho modusu je tichucko a len obcas da o sebe vediet, ked si nozicky troska natahuje....vsak co by sa on cez vikend nadrapoval, ked je cas oddychu.... 😀 ale mna to znervoznujem, ci je vsetko ok, aj ked v piatok na utz nebolo nic neobvykle....no neviem ci nas bude ten spravny skorpion, ked uz teraz je taky pohodak.... 😝 😀
@lucka33 klop klop, kiezby si mala pravdu...uz nemam energiu..ja sa tej nasej @karap taaaak divim, ked citam, co ta stvara, kolko ma energie... 😒 ja musim dnes peso do nemocky, uz dopredu sa hrozim...za normalnych okolnosti je to 10 minut peso, prechazdkovym tempom, teraz mi to bude trvat minimalne polhodinu a budem zdochynat 😖
inak ako som rano pisala, ze mam pocit ze sa mi zmensilo brucho...mala som pravdu...merala som sa a je "len" 98... minuly tyzden bolo 102-105...ale bola som u susedy a vravela mi ze mi zase riadne spadlo brucho, ale ze som opuchnuta v tvari, ze este aj usi mam opuchnute...ked som bola s biankou tehu, bola som dva dni pred porodom u mamy a povedala mi ze som opuchnuta, ze uz pojdem a do dvoch dni bola mala vonku...mam sa tesit?
@stefie ja som niečo podobné zažila v piatok...od jedenástej doobeda mi tvrdlo brušo. naskôr čo 13 min, potom čo 8 min a keď to bolo čo 4 min, tak som si dala teplú sprchu...na chvíľu to uľavilo no pokračovalo to ďalej ale už pravidelne do 18tej a v intervaloch 9 min...našťastie to prešlo samé od seba...nechcela som zostať v nemocnici na víkend....no samozrejme, že manžel ten by ma tam hneď zašikoval....Inak okolie sa vyjadrilo, že takto začína pôrod a že by sa nečudovali, keby to do týždna prebehlo.....už aj kríže bolia viac ako doposial...Držkaj sa!
@kukina79 jaaaaj baby vy tu riesite tych skorpionikov ako nejake netvory 😀 😀 😀 ja som skorpion a boli casy kedy by som nemenila s inym znamenim. Jediny dovod preco by som menila je v tom, ze nemame stastie len tak dane zhora ale vsetko si musime vybojovat sami ale to nie je niekedy na skodu 😉 a navyse najvacsi myslitelia a filozofi boli narodeni v znameni skorpiona... samozrejme je dost aj zlych povahovych vlastnosti no tie sa vacsinou prejavia ked nas niekto sklame, oklame, podvedie, ak sa vsetko robi v ramci pravidiel nie je problem 😉 my sme tri sestry ako dieta som vraj bola bystra a museli sa mi viac nasi venovat lebo som chcela vsetko vediet, vidiet, skusat ale ako som rastla nemali somnou ziadne problemy : ucila som sa sama, skolu som zvladala bez ucenia doma, plno kruzkov, sutazi, matematickych olympiad, prirodne vedy som zboznovala a tuzila byt lekarkov 🙂 nesplnilo sa mi no vystudovcala som humanitny smer kde sme so spoluziakmi zistili, ze sme v triede sami skorpioni. Babule nebojte sa tolko, ze cakate tyranov a nepodarkov... cakate zive, cule babatka ktore od zaciatku potrebuju prisny rezim no odvdacia sa vam uprimnou laskou, oddanostou a priatelstvom... toho su niektore znamenia neni schopne nikdy 😉
@veronika1417, ja viem, kolko lasky im das, tolko sa vrati, ale su tvrdohlavci a su bystri, to je pravda, ked ich niekto oklame, nezabudnu........... ja som sa len tesila, ze moje dietatko bude kludnucke, vies, kde posadim, tam bude...... ale asi ani to nie je celkom 😀 😀 😀 😀 fajn.... co s takym knedlosom, len ja som taky kludnejsi typ a mozno aj preto, ze uz nie sme s mm najmladsi, no mame svoje roky, tak nam to toto nase dieta pekne vrati aj s urokmi, ze budeme za nim behat a nebude v klude.....
@veronika1417 mne bolo stale jedno ake znamenie bude moje dieta.ani teraz to niejako neprezivam ze skorpion.a co sa tyka vychovy tak tu si prisposobim podla toho aka mala bude.neriesim to teraz 🙂 moja setsra je skorpion a nemozem sa stazovat.aspon si dokaze vsetko sama vybojovat a to si myslim je velke plus.o a vidis aka si ty bola sikovnica 🙂
@stellamiapiccola @kaia no dufam ze to jd tak ako vravite,lebo to je hrozne ked by malo nieco s mimi byt.☹ a xaroven vdaka za podporu.oni sice tvrdia ze monitorovanim sa da vcas odhalit keby nieco,ale ja by som bola kludnejsia keby spravili nejaky riadny utz,a vsetko pozreli.povedali ze spravia,ale az za tyzden odvtedy co som prisla : -(a taky suprovy stroj,ze az.a zaucal sa na mne jeden mlady medik pod dohladom doktorky,nejaky turek,a predstavte si ze polhodinu hladal iba hlavu babatka,uz gel zaschnuty,bo nerozmyslal ze nie kazde dieta je hlavou dole . 🙂tak jedina smiesna story z nemocnice.
@veronika1417 pekne povedane 🙂 kazde znamenie ma to svoje a neda sa vybrat si povahu babatka. A ako sa vravi, voda si vzdy najde svoju cestu 😉 U nas to bude zaujimave, na dve panny pride maly skopionik 😀 snad prave tie pravidla u nas nebudu problem
@veronika1417 no nebojim sa az tak toho, ze bude skorpionik, vsak ja som tiez dive znamenie....som lev....takze som tiez nebola zrovna dieta co ostalo na stolicke kludne sediet a tym, ze som bola uz ako decko drobna veru musela som sa tiez pekne sama prebojovat medzi tymi "obrami" 😀 no moja mama, ked jej na rodicaku ucitelia hovorili ake som sidlo a ze vecne vyrusujem a som aktivna, povedala, ze lespie take dieta ako utiahnute v kute, aspon sa vo svete nestratim a prestala chodit na rodicko... 😝 😀
my sa len s priatelom haluzime, ze ta kombinacia u nas doma bude divoka....ja lev, priatel panna a maly, ked sa narodi na termi skorpion....mi drahy uz povedal, ze ja a ymal sa pekne budeme predbiehat, ze kto z koho.... 😀
@veronika1417 a este sme mu aj vybrali meno, ktore znamena bojovnik, alebo mnich...tak uvidime k comu sa viac povahovo prikloni....ale ked bude bojovny nevadi....aspon v dospelosti mu to nebude na skodu..len nech hraje fair play.... 😉
@veronika1417 ako mne nebude vadiť, keď bude zvedavý, vnímavý, bystrý - taká je aj moja Sabinka, len tajne som dúfala, že druhé dieťa bude napr. dobre spinkať cez deň tak 2-3 hod. na jeden spánok aspoň. Lebo Sabi mala také 45minutovky a to som nestihla absolútne nič. A prvý mesiac-dva ona nemohla v bdelom stave len tak ležať, bolo ju treba nosiť na rukách, inak strašne plakala. Tak tohoto sa obávam, že sa to aj teraz zopakuje, len teraz mám aj Sabi a nemôžem sa venovať len jednému... Preto mám obavy zo škorpióna - aj keď mne je jedno, aké znamenie, dôležitejšia je povaha... 🙂
babenky ja mám od včera také čudné bolesti na pravej strane... nemyslím, že sú to kontrakcie lebo je to skúr taká bodavá bolesť ☹ včera ma to po troch hodinách prešlo ale dnes ráno ma to znova chytilo ☹ ☹
chcela som isť do nemocnici ale ked som si zisťovala kto má službu tak som si to rozmyslela.... zaujímavé je to, že ked si lahnem na ľavú stranu a malý sa prekotúľa ak to nebolí.... ale ako náhle sa postavím alebo si lahnem na chrbát tak koniec... už ma aj také napadlo, že či mi netlačí na nejaký orgán lebo ma to boli tak vstrede niekedy dole na pravej strane 😖
nedá mi tá moja bosorka ani najest....v momente ked som si konecne sadla k obedu tak sa zacala vlnit a natahovat ale uz to nabralo take grady, ze som mala pocit ako by mi niekto daval pastou do brucha... 😖 😖 neskutocne aku silu ma taky maly clovek. kedysi jak som sa strasne vytesovala zakazdym jak kopla a teraz uz tie pohyby su skor neprijemne a vadia mi ☹ ano, som rada ze sa hybe a ze viem ze je v poriadku ale uz fakt prestavam vladat 😒 uz by sa mohla aj vypytat na svet 😅
@stefie Uff, tak vydis ako je to z nasim zdravotnictvom a ich personalom 😠 jeden povie tak a druhy tak. Napriklad mne moj doki predpisal prothazin, a v letaku sa pise ze je to na ukludnenie a celkove napetie pred operacciou a pod, Po nom som omamena cely den a na letaku je napisane ze v tehotenstve sa nesmie uzivat a hlavne ze ho pouzivaju aj v nemocke a davaju ho bezne tehulkam 😖 No a moj doki tvrdi ze to je aj na zmeksenie maternice a o tom sa tam vobec nepisalo 😒 tak ja uz neviem komu verit. A ja uzivam magnesko aj 7 krat denne a ja mam sama o sebe nizky tlak cize mne to nic nerobi aj ked ich 8 zjem 😀
A inac gratulujem k 37 tt 😵 super, len tak dalej my sme este stale poloha KP ☹
@tasiko, toto zdravotnictvo sa tvari, ze nema peniaze a namiesto toho, aby Ta pozvali kazdy den na monitor, na ktory mozes prist z domu, tak Ta tam radsej zavru a robis im naklady... 😠. Keby to malo zmysel, tak to chapem, ale toto fakt nie 😒. Tak hlavu hore, snad to uz nebude trvat dho 😉
@stefie Fuha, no mas to pestre, poviem ti aj mne sa to vetsinou v noci deje ale cca max 2 hodinky a potom je klud.To vsetko co pises ,myslim tie bolesti a tak to je tym ze malicka ta uz tlaci na konecnik a zrejme je uz hlboko v porodnych cestach a preto to tak boli a mas bolesti.No a tie hnacky, ja ti poviem ked som uz mala kontrakcie tiez ma takto zacalo prehanat + bolesti v krizoch a neuveritelne bolesti v podbrusku ako kontrakcie. A ako sa teraz citis?
@stefie u nas je to rovnake.Ja som ta prisna [aj capnem ak treba]a tatinko....ten dovoli,,sak ich nechaj,sak im furt nenadavaj,,Jasne,ja som s detmi cely den a on ledva hodku-dve,ked pride z roboty.No kedze som prisna,maju voci mne respekt,nedovolia si capnut mi,alebo pohryzt,co si voci muzovy dovolia.
No a dcera,ta ked ide obcas k babke na vykend,pride odtial uplne,,vykolajena,,upistana,jedovata,rozmaznana...takze ju tam pustam ozaj len vynimocne.

dobré ránko kočky @trinka no ja som toho tiež nenaspala stále som chorá slabá a mám krče v podbrušku podla mňa ako kontrakcie či sú pravé nepravé netuším , keď som bola tehotná 1x som nestihla mať kontrakcie tak neviem ako často no mám to celú noc a pokračuje to nie téle , ale začne bolesť rozdýcham a prestane .no vydržať do utorku do poradne a potom už ma naplánujú nech už to mám zasebou.