Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@janulkan ďakujem 😉
@luci66 cca 2-3 týždne
Ahojte, chcem sa vas spytat, ci nemate nieco podobne ako ja? Kazde rano v rovnaky cas mam menstruacne bolesti.Uz to trva vyse tyzdna a vzdy je to stale rano v tu istu dobu, cez den vobec...
@trinka áno je to počítané z platu 😉
@slimme ja to mávam už dosť dlho a dnes ma pozeral lekár a vravel, že si to nemám všímať 🙂
@stellamiapiccola Jeeej paradička,tíško zavidím,že už o chvíľku budeš mať mimi pri sebe 😉
@woman04
@veronika1417
@luppita Kočky,keď sa bavíte o pôrodoch,ja som veľký bojko a vždy som si myslela,ako budem panikáriť,keď raz budem tehuľka a bude sa blížiť termín pôrodu...No nič také sa nedeje a nechápem,čím to je...čím sa týždne krátia,tým viac sa teším na naše slniečko a to čo musím pre to PREŽIŤ,beriem ako nutné zlo...ale absolútne nechytám stresy a paniku. Naozaj sa teším a možno,že celá tá panika príde až s bolesťami v deň D-ale s tým počítam 😀 A mm tiež nejde k pôrodu,iba do vzdychárne,aby som mala do koho kričať 😀
@stellamiapiccola tak uz za chvilku budete s mimcom spolu 🙂 budem na vas mysliet 🙂 drz sa mamina 🙂
@eviiinka, nemusis to platit zajtra, ale do porodu to stihni 🙂 . Pokladnu maju otvorenu non-stop v suterene 🙂. Sumu neviem, pozri si stranku Antolskej, pripadne Ti zajtra povedia 😎. Inak, ked som tam rodila ja, tak napr. ucast manzela pri porode sme mohli uhradit az v case porodu, co bol teda pekny nezmysel. Ten ich suteren je dobre bludisko a si predstav vystresovaneho muza, ako to tam hlada... Mozno sa aj to uz dnes da platit vopred, tak odporucam.
@eviiinka ďakujeeeeem
@veronika1417 Ajoj Nika tak co ako sa vam dari? kedy ides do poradne?
@dominika_sk ano na intimnej vlozke som mala taky hnedy husty vytok.este aj dnes trosku.a dr mi povedal ze to bolo ono.som otvorena na jeden prst.kamosky sa mi smeju ze dnes porodim ze mi strasne padlo brucho.tak uvidime 😉
@miriamapeter Áno suma x počet dní v mesiaci takže 30 alebo 31.
@eviiinka epi je na antolskej 150,-eur, ucast manzela sa da zaplatit priamo s tym... je lepsie mat to uhradene dopredu...ta prednaska je chvilu, nic zasadne tam nehovoria, skor ide o vyplnenie tych dvoch papierov. Ale ze treba absolvovat EKG som nevedela:( a dnes mi doktorka povedala, ze tam toho drobca drzim uz len silou vole...tak neviem ci este ekg stihnem...bez toho to nepichnu? alebo to vedia urobit aj tesne pred pichnutim? neviete?
Ahojte,
takze vcerajsi UZV - mala ma v 36+3tt 2670g (+- autobus), co je vraj OK. Je uz velmi nizko, co mi dnes potvrdil aj dr. na poradni. Ale vraj som stale zatvorena, CS mam stale 1. Mam prikaz este tyzden vydrzat 2v1, potom ze mozeme kedykolvek rodit. Povedal, ze sa psychicky pripravi, ze mu moze kedykolvek zazvonit telefon - a potom co ja? 😀 Motivovalo ma to konecne si dobalit tasku do porodnice, tak som uz nachystana na vsetko.
Ale podarilo sa mi zazmluvnit si ho k porodu, tak som rada.
Este ma vcera na UZV vyplasila, ze mam menej plodovej vody, ale dr. dnes povedal, ze stlpec 4 cm je OK, ze keby to bolo 2 a menej, tak je problem. Ale aj tak idem v piatok znova na UZV a prietoky, na kontrolu.
@kaia takze ta pokladna je v suterene, ako je centralny prijem? Buduci tyzden tam pojdem vyplatit zmluvu a tiez neviem kde to vlastne je. No tesim sa, fakt to tam je strasne bludisko 😖
@eviiinka ja si EPI nedavam, tiez sa spolieham, ze druhy porod je lepsi ako prvy, tak dufam, ze ma to nesklame 😝
stellamiapiccola Super, tak sa držte. Nech to máte bez problémov.
@lolinkamaminka kazdy doktor pozera nieco ine...ja som lezala tri tyzdne v nemocnici, kazdy jeden den mi robili CTG a teraz uz som tri tyzdne doma, chodim len na poradne do nemocky a ani raz ma neposlala na CTG (ktore bolo predtym tak dolezite) a UTZ mi robili tiez pred mesiacom a najblizsie mam az v piatok...co neviem ci este stiham🙂 mne jedine na kontrolo zase kontroluje zo spodu,lebo sa mi skracuje krcok a otvaram sa. takze to zavisi od doktora
@evane ach no vidis, clovek by si myslel ze na kazdu matku bude rovnaky meter a pritom je to presne naopak 🙄 a potom sa spoliehaj na to nase zdravotnictvo...tak hadam to dobojujeme v zdravi do konca a budeme mat krasne a zdrave babatka 😀
booooze baby, zas ste toho popisali,zase 8 stran citania 😅 snad bude klud vecer a budem stihat... zatial odpisem len z prvej strany, asi zas budem po stranach odpisovat, aby som mala prehlad 😉 takze....
@lolinkamaminka tak ja uz jedno ditko mam a viem, ze rodina, priatelia pokupili ozaj kopu zbytocnosti, ktore sme ani poriadne nevyuzili... teraz zaroven odpoved @dianka3 nekupovala som ani ja skoro nic, vlastne len 3 bavlnene overaly/mali super cenu, a musela som si urobit radost a jeden teply overal..potom uz len kozmetiku papmersky a samponik/ vsetko mame po malej..a ked to stacilo vtedy, bude aj teraz...
@karap joooj moja, nezavidim ti..ale ked ta mam potesit, vacsina chlapov je taka...ja si musim poklopat, moj sa o malu stara, ale vacsina chlapov je taka 😒 si zena,matka, este si k tomu doma, tak sa staraj...
@leslyelee , @anjelici gratulujem babenky 😀 jednej ze uz idete domkov a druhej k chlapiatku 😉
@karap jeeeeeeeezismaria..ze 3100!! mojtyboze..tak to ti nezavuidim...mam chut ti priat skory predcasny porod mojko... myslim, ze keby si si prezila, to co ja vcera v noci, asi by si mala ist rodit..vazne...to bude riadne tazky porod teda... ☹ a preco poradna az za mesiac?? ved posledny mesiac sa ma chorit uz kazdy tyzden..to je zo zakona tak dane...aj na tehu knizke to mas napisane... 😲 a resne, ako pise @mackoxxx mas na to narok, ziadne take nariadenie nieje, nieje to len odzub tvojho dr.? ja som tiez dovera a chdim tak ako macko, aj 2x za tyzden ked treba a nikto mi nic nevycital...
@jedinecna jezkovy oci..aj ty? mne mala minuly tyzden mala 2680 a zdalo sa mi to teda dost, na to ze za posledny mesiac moze ist hore este kilo...
baby, dufam, ze mate "zadky ako tanky",/nie v zlom, ale pre vase dobro/ aby ste sa mali kde otvorit bo vas potrha este aj po kolena 😢 😢
@lenka1108 ja som bola takto minuly tyzden...
ALE vcera o siedmej vecer na mna prisli kontrakcie, najprv 10min, potom 8, 6, a na piatich to "viselo" vyse dvoch hodin, medzitym som sa osprsila, drahy ma oholil, prichystali sme tasku do chodby, zajednala som opatrovatelku k malej a cakali sme a rozdychavali spolocne...uz presne chudak vedel, kedy to na mna pride, este on ma upozornoval, pozor, mas 10 sekunds a podobne, stopival to 😀 a vychadzalo mu t...nakratsi interval bol 4,5minuty, vtedy uz volal do nemocky ze kto ma nocnu na porodnici, ked sme sa dozvedeli ze kto, tak som povedala ze idem rodit prec, do toho volala moja mama a SUP, kontrakcie ma presli... bolo pol druhej v noci a vsetko sa ukludnilo, brucho razom zmaklo, malinka zacala tancovat, duvtedy len tlacila raz dole rz hore tak 5cm nad pupkom na jednej strane..doslova sa vystierala akoby..dnes som bola pre istotu nahlasit to u dokiho, ten ma pozrel, a povedal ze som mala spekla stesti, ze ked je to na 5minut, mam utekat do porodnice, necakat, ze som uz mala byt tam..otvorena som na dvapalce, krcok uplne spracovany a je to otazka hodin az dni kedy to pride znova..mam opat klud na lozku a kontrolu vo stvrtok..
takze vlastne tolko moja dnesna noc, cela rodina v pohotovosti a len tatko mal pravdu, ze dnes to este nebude 😀 bosorak jeden 😎
@mackoxxx nerobia mi nic.V 32tt som mala normalny utz,ani zospodu ma nepozeral.Hotovo.Teraz ma zospodu pozrel,no nerobil mi ani ster na streptokoka,ci take nieco,co som pri detoch absolvovala.Len pozrel krcok,ze nieje skrateny a ze je volny...No a kedze dalsiu poradnu mam az den po termine,tak asi nic ine uz ani neabsolvujem...
@stellamiapiccola super, tak uz to mas za par 🙂 a potom podas detailne info 😉
inak baby, pisali ste niektore uz davnejsie ze materska ma byt od noveho roku osem mesiacov...asi to tak bude, lebo mne uz teraz zamestnavatel dal matersku dovolenkku v termine od 3.10 do 28.5 🙂
Ahojte tehulky..chcela by som sa Vás spítat od rána ako som išla z páso mám divný pocit zo spodu..teda celá sa cítim niaka zvláštna ale zo spodu(tak ako pred menzesom)myslíte že to na mna už ide?nehccem ešte nikoho plašit..poradnu mám vo švrtok ,,
@karap Ten ster by som si žiadala!!! Veď streptoccoc nie je banalita. Pôrod normálnou cestou by pre drobčeka mohol mať následky (aj keď nemusí). Preto sa potom dávajú počas pôrodu antbiotiká. Môj lekár mi to vysvetľoval skoro pol hodiny čo by ak by. No a v pondelok som mala znova kontrolný ster už u pôrodníčky. Takže čakám na výsledok.
Ja mám výhodu, že sa viem pohádať jedna radosť. Doma nemám s kým 🙂 🙂 🙂 . Môj mm je total kľuďas. Takže ja rada chodím celej rodine reklamovať a riešiť veci po úradoch. Takže ja si dosť veľa vecí viem vydupať. Niekedy by sme mali asi všetky trošku viac žiadať.

@kaia 😀 no ešte že tak 😀