Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte 🙂 mam pocit ze do rana mi odisla hlienova zatka, aj ked neviem ako to vyzera 😀 a krpec klesol nizsie, mam zvlastny vnutorny pocit, ze sa nieco zacina diat 🙂
co sa tyka manzela, ten mna necha pohode vsetko robit samu co zvladnem, vravi mi, ze nie som mala, aby som nevedela co si mozem dovolit 😀 ale zase ked mu poviem co ostava na neho, to samozrejme uprace on. Kedze telefony nema moc v laske tak ma nekontroluje, len caka, ci sa ozvem ja keby nieco 🙂 aj ked mam pocit, ze potom bude viac panikarit on 😀
@lenka1108 tak vieš moj je taký pohodák...minule som mu vravela že mám bolesti(cez mobil lebo bol odcestovaný teraz som u rodičov)tak povedal že to ešte nemože príst že ešte nieje termín,,jasné je to naše prvé bábo tak nechápe že to može príst aj skor,,vobec sa nestresuje ako iný mm...som z toho až hysterická 😒 ja neviem týto chlapi si ymslia že bábo vynosit vychovat je vylučne naša starost,, ☹ ale som mu povedala že aj ja si na seba čas urobím,,som taký tip ktorý potrebuje aj o seba sa starat troška sa uvolnit 🙂
Baby, aj vam tak trpnu ruky od laktov az k prstom? Mne uz 5ty den, je to neprijemne 😒 Co to moze byt?
@lady511 no ja mam doma programatora - IT, takze velmi som ine ani cakat nemohla 😀 ale zase ked bude babatko na svete, uz to bude nieco viditelne a realne, a uz mu asi dojde, ze je otec 🙂 takze ja sa toho nejako moc nebojim, ze by vsetko ostalo len na mne, ved aj pri porode chce byt (sam od seba povedal este na zaciatku). Chlapi su asi v tomto ini, si zober ze mi drobceka citime kazdy den, teraz uz v podstate kazdu minutu a zije s nami, ale pre nich to je len vacsie brucho, kde sa obcas nieco hybe a fyzicky vidia len nas 🙂
@anicka87 aj mne zacali...je to velmi neprijemne...na nete som s docitala, ze je to tehotenstvom a po porode to vraj prejde...aj tu na mk je taka tema https://www.modrykonik.sk/forum/2-trimester/trpnutie-ruk-v-tehotenstve-je-to-bezne/
@lady511 ked som cakala malu tak mi 3 tyzdne pred porodom odtieklo trochu plodovej vody.on bol v praci tak som mu volala nech dobehne.to sme boli v irsku. prisiel asi za hodinu a ja uz som sedela pri dverach s taskami nachystana. nie aby ich rychlo zobral hodil do auta a podme ako vo filmoch 😉 on ze pockaj este chvilu idem sa osprchovat a prezliect.no skoro som odpadla.kym sa osprchoval , vyvonal a prezliekol ubehla dalsia pol hodka.aj tak to bol plany poplach ale aspon som vedela ze ked to pride musim sa odviest sama do spitalu.
a tak sa aj stalo. pridsiel den D o 12 som sadla s kamaratkou a jej priatelom ( vtedy spolubyvajucimi) do auta.isla som si este pre segru a hajde do nemocnice.ked som bola v trafike tak som predychavala a potom som cakala kym sa mi uvolni miesto pri nemocnici.no a jemu som zavolala o pol 2 ze som v spitali nech dojde. bolo 16:15 ked dosiel aj so svagrovou samozrejme vysprskovany, nahodeny a navonany ako ... 😀 ja spotena , strapata a unavena z kontrakcii.sak hlavne ze on bol ako zo skatulky 😀
Takže Šóóšová odrodila prirodzene...ktovie aké miery mal malý,keď ona je taká tenučká.
ahojte tehulky,dnes sa citim na .... v noci som nic nespala,zaha ma strasne pali takze som musela spat do 2 v sede a teraz ma boli strasne chrbat.a aby to nebolo malo tak som rano vyvratila dp zachodu ranajky.je mi hrozne.dnes zacnem pit cajik z maliny este raz prikladam ako sa ma pit ,lebo minule sa to tu opat niekto pytal 😉
V 36 týždni môžete začať piť čaj z malinových listov. V lekárni ho kúpite pod názvom malina - ostružina a pod. Má schopnosť uvoľňovať svalstvo panvového dna a zároveň odstraňuje jedy z nášho tela, čistí. Taktiež podporuje látkovú výmenu, vylepšuje celkový zdravotný stav.
Pite ho na začiatok 1 pohár denne ďalší týždeň 2 poháre denne, ďalší 3 poháre atd. Ale maximálne 1 liter čaju denne. I s ostatnými, ktoré si urobíte.
Je vhodné, ak vám to personál dovolí, popíjať ho aj počas pôrodu.
Niekedy sa môžu vyskytnúť drobné vyrážky na brušku, to je prejav toho, že telo vylučuje látky nevhodné pre organizmus. V tomto prípade znížte o pohár množstvo vypitého čaju a nahraďte ho čistou odstátou vodou.
Príprava: 1 malú lyžičku listov zalejeme cca 2dl vody.
dnes som chcela poprat niejake pradlo tak uvidim ako to zvladnem.uz som dala vyprat zimne vetrovky aby som mala vsetko nachystane,vcera som bola v poradni,brali mi krv a vyter a poslali ma na prietoky a pasy ale kedze sa nam pokazila spojka na aute tak pojdem az na dlasi tyzden.o dva tyzdne idem zasa do poradne a vpiatok si mam zavolat o vysledky tak som zvedava.utz mi nerobil ale povedal ze hlavicka je dole ,lebo ju nahmatal.jaj a vcera som si kupila krasne sportove topanocky na zimu,takze jezisko k nam prisiel toho roku skor.
aj vas boli az pali strasne medzi lopatkami a to tak ze nemozete sediet ani chodit?iba lezat rovno na chrbte ale vtedy ma zacne palit tak zaha ze mam pocit ze mi niekto nalial kyselinu do hrdla.takze chvilu sedim aby ma prsla aspon trosku zaha a potom lezim aby prestala ta bolest.mam to takto uz asi cca4 dni
@lenka1108 nooo to len značí že aj chlapi si na seba daju zaležat 😀 moj je pravý opak aj ked mu záleží na tom ako vyzerá len zriedka as o seba niako extra stara,,,(to ho straším že si nájdem niakeho kravatáka)ale aj moj je taký etraz som síce u rodičov že mu mám dat vediet ked to príde ale už pár krát mala kontrakcie v noci som mu volala a nezobudí ho ani siréna 😀
babuľky, rozmýšľate aj o masáži hrádze pred pôrodom? Ja by som aj skúsila, ak pomáha...
mm povedal, ze mam porodit po vyplate 😀 😀 😀 😀 😀
@lenka1108 uz porodila aj ona?? zrovna dnes rano, ako som sa vratila z vencenia som si na nu pomyslela, ze ktovie ako ona, ze je dako ticho uz druhy tyzden o nej, a uz je to tu... 🙂 hned som aj drahemu hovorila...
@lianka7 @dena @veronika1417 no presne aj moj tak...sme sa vbratili z mesta teraz, boli sme na cibulu a len som na balkon sla dnu pustit psa a vzala som cestou maly kvetinac dnu, viete aky krik som dostala? chcela som ist okolo neho, ze mu dam pusu cestou, ale veru ma chut presla ☹ tiez by najradsej za mna aj na wcko chodil..
to je sila, ale extremy su ti nasi chlapi...jedni kaslu na zeny,resp. zatazia ju tak, ze strach, a druhi kricia este aj za to, ze chceme ist same na wcko 😔 boze kde je ten bezny priemer? ved ten moj aj ked mi nic neni, nechyba tak sa pyta, ci mi ma s niecim pomoct..a vety typu :joj najradsej by som to brucho za teba nosil, alebo keby som mohol, bol by som ako morsky konik...to uz ani nevnimam... nehovorim, ma svoje muchy, ale to je blbou povahou, ale co sa tehu tyka, a starostlivosti o domacnost, mna, bianku, to musim poklopat, chlap na pohladanie...doslova..
@karap vidis to moja? naozaj ho asi treba poslat sem... naprv by mu moj muz prednasal hodiny o tom, ake to mame my zeny tazke a co treba a co ma robit a ako on pomaha a vsetko a potom by ho zapriahol...
@stellamiapiccola dakujem 🙂 no som zvedavá ako nakoniec dopadnem 😒
@stefie tak moj nie je az taky extremista 😀 ale pomaha mi velmi. Brucho by vsak za mna nenosil. On je typ, ze sa na seba mrkne v zrkadle zbada, ze pribral lebo ma vraj vacsie brucho a dokaze do tyzdna zhodit kilecka 😀 nie je nejako do seba zamilovany aby ste si nemysleli len sa neciti dobre ked ma pocit, ze je pribraty. Som ale rada, ze ma vychovu v zmysle, ze si vazi zeny a uvedomuje si, ze mame toho v zivote viac nalozene. Pomoze mi so vsetkym nemusim upratovat ale je rad ked veci robime spolu takze take drobne veci ma necha robit 😉 a navarene musi byt a ked vidi, ze sa citim lespie zobroni aj o kolacik 😉 myslim, ze to vnima tak spravne s tazkymi vecami mi pomaha ale nieco nechava aj na mna v zmysle ak vladzem ak nie ani len nezafrfle a vsetko porobi 😉
@lenka1108 ako volakedy aj mne zvykol hovorit, ze ked mam pred menzesom ze som protivna a hadava a vsetko, ze vtedy by ma najradsej zavrel do skrine na tyzden, ale ze sa ma boji, takze to radsej neriskuje 😀 😀 😀 le teraz nie, teraz da pokoj, furt len zahundre, ze "sak je tehotna, to su hormony, to prejde", ked som hnusna...najhorie na tom je ze ja si to furt uvedomim, ze zbytocne som vyletela na neho, alebo ze to bola hlupost, co stekam ale uz je to vonku..potom mi je do placu...a on sa chudak predo mnou radsej zavrie s nb, ja si uvedomim ze co som spravila, ale ked pridem za nim a zas ho vidim pri pocitaci, nervy su naspat.. 😖
@veronika1417 jaaaj ze pribraty 😀 😀 mne sa moj posmieva ze v pase uz mame rovnako, ale pupok mi trci viac 😀 a pritom ja mam takeho maca doma...sice teraz schudol, dost vyrazne, ale stale je to hora...ved on este pred rokom mal skoro150kg 😀 😀 a dva metre.. teraz uz pocitam, ze ma len nieco nad metrak 😝 ale prezradit mi ne chce kolko presne...

@lenka1108 to tak to má aspon za sebou...ja yb som už mala porodit všetci si to praju lebo som nenormálne protivná,,,nevispatá a potom sa aj s drahým hádam...lebo mi vraví vetu ktoru uplne nanávidím(všetky ženy to zvládli tak to zvládneš aj ty)