icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
20. okt 2011

@zuzka051 to by bolo super,keby to tak bolo 🙂

milek
20. okt 2011

Tak ja som sa vratila od gynekologa z TN nemocnice a čo nové? Nič, budeme čakat , možno sa otočí , možno nie ale zatial nevidí problém aby som maleho rodila prirodzene a o týžden idem opat k nemu na kontrolu k mojej doktorke už nemám chodit len do nemocnice takže sme sa nikam neposunuli.Bože keby sa malý otočil ale ja už neviem čo mám robit , včera sme mu s malou dohovarali aj svietili baterkou do brucha 😀 to aby sa otočil za svetlom a prd kašle na nás ,mám to ja tvrdohlavé deti.

lucka33
20. okt 2011

@veronika1417 áno tam je tiež internistka? Nevieš náhodou meno, čo? A či sa tam treba objednať...? 😅 Možno by som behla aj tam. Ale idem najskôr zavolať tej na Klokočinu, či sa treba objednávať a aký termín mi dá...

balumi
20. okt 2011

ahojte, mne sa maly otocil az v tomto 38 tyzdni, takze sanca stale je .... nam este chyba, aby poklesol nizsie, lebo vraj sa to takto povazuje stale za nestabilizovanu poziciu.

harper
20. okt 2011

Ahojte, tak ja som uz tiez doma, monitor dopadol dobre, dalsia poradna buduci stvrtok medzi 10-12 (monitor o 10), mala som sa objednat aj na ultrazvuk, ale tam mi povedali, ze maju naplnene terminy az do konca oktobra, tak si mam buduci tyzden zavolat, ze ma objednaju na november. tak vobec by mi nevadilo, keby som ho potom uz nepotrebovala 🙂 Mozem inak povedat ze to bolo podstatne lepsie ako pred tymi piatimi rokmi. 🙂

veronika1417
20. okt 2011

@lady511 si to niesla aj do socilaky? mne povedali ze netreba 😲 😠

danka89
20. okt 2011

@lady511 ahoj 🙂 ja som na tom rovnako ako Ty... tiež som nezamestnaná a zo soc. poistovne mi prišla odpoved že nemám nárok na materské... tak som s tou odpovedou utekala na upsvar a tam mi povedali že len po narodení dieťaťa aj s rod. listom mam príst a požiadať o rodičovský príspevok... ja sa v tomto vobec nevyznám... ja som si myslela že to ma každá tehulka nárok na materskú...

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 joooj nepamatam si meno a ani cislo neviem jedine ak by si vydrzala do poradne 25.10 skocila by som tam mrknut popripade objednala by som nas 😉

danka89
20. okt 2011

Baby chcem sa vás opýtať čo všetko mi treba do pôrodnice...myslím aké papiere?? viem že potvrdenie otcovstva, kedže s priatelom niesme manželia, tak aby maličkej dali meno po nom, lebo vraj keby ten papier z matriky nemáme tak by jej dali automaticky meno po mne... a čo ešte mam zobrať???

veronika1417
20. okt 2011

@danka89 no veru nie ☹ je to tak ako Ti povedali na urade 😒 je to svinstvo ale je to tak. Ja som odrobila niekolko rokov a nik na to nehladi ☹

danka89
20. okt 2011

@veronika1417 ☹ je to smutné... ved aj ja som pred tým robila 2 roky hned po škole ... a nič s toho... ale zato cigánky nerobili nikde a žijú len s dávok na deti...ved na tých úradoch to je hrozne kolko ich tam je...a čo všetko si oni vedia vybaviť na deti... a tu normalny človek čo čaká prvé dieťa nedostane nič... ☹ 😠

veronika1417
20. okt 2011

@danka89 veru ☹ ja som odrobila 7 rokov len som dala vypoved a v dobe ked som neplanovane otehotnela uz som nebola v ochrannej dobe tkze narok na matersku nemam ☹ iba na rodicovsky tych 190 😒

lucka33
20. okt 2011

@veronika1417 no to by bolo super 😉 Ja som pred chvíľou volala na Klokočinu, ale už tam asi neboli, nebrali tel. Tak počkám, čo vybavíš v utorok, veď aj tak je zajtra už piatok, to je už jedno, kedy sa objednám 🙂 Bola by si zlatá, keby si ma objednala. Pošlem ti do IP moje meno, príp. aj telefon? 😉

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 jasne posli a ked tak Ti odtial aj zavolam, podla mna aspon ja co si pamatam tam budeme musiet prist na lacno a klasika krv, moc, ekg a vysetrenie

lucka33
20. okt 2011

@veronika1417 jooj ty si mala teda smolu s tou materskou... Ja som to stihla len tak-tak, teda dúfam, ešte mi neprišlo vyjadrenie zo Soc. poist. Mne počas prvej MD vypršal prac.pomer na dobu určitú, to už som ale bola druhýkrát tehu. No a o 7 mes. po tom som nastúpila na druhú MD a ochranná doba je 8 mesiacov, takže len o chlp. Ale aj tak to nie je ešte isté, pokiaľ nemám rozhodnutie zo SP 😝 Keď mi to nepriznajú, tak ma šlahne, lebo dosť počítam s tými peniazmi - mala by som mať tú max. materskú...

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 ozaj a ked Ti dali termin 15.11 aj lekara Ti nejakeho odporucili alebo vies kto ma vtedy sluzbu?

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 mne to vyslo, ze keby porodim o mesiac skor tak by to bolo v pohode tiez mi vychadzalo max lebo som zarabala super ☹ no ale uz som si poplkala a aj ponadavala teraz to uz neriesim aj ked neviem ako to financne zvladneme ☹ bude to sranda. Budeme musiet siahnut na rezervy co mame len na vazne pripady a to som nechcela ☹ no ked sa nebude dat tak nebudeme mat na vyber.

lenica81
20. okt 2011

ahojte baby, po dnesnej poradni vsetko ok, este mam casu habadej, aj ked doc mi stale pise o tyzden menej ako mi vychadza, tak neviem ako toto dopadne... 😅 oproti minulemu tyzdnu ziadna zmena, vyter aj krv ok, dokonca aj zelezo mam v poriadku...

@lenka1108 ja som svojej pediatricke uz pisala, ze teda cakame surodenca pre Vilka, ci mam dojst vypisat kartu, ako pred 1. porodom, ze netreba, mam sa ohlasit az pojdeme z porodnice kvoli prvej poradni... 😉 takze aspon jej daj vediet a informuj sa...
@anicka87 u mna zemlovka tiez, skusala som prvy raz, z vianocky, ale teda musim iny recept najst... nie je to uplne ono... 😅 je dobra, ale ma nejake chyby... a slo to rychlejsie ako som si myslela... vynechala som ten sneh, to nemusim...

lucka33
20. okt 2011

@veronika1417 No keďže je to plánovaná sekcia, tak to bude v priebehu pracovného dňa, takže tam budú všetci lekári. Ono to v nemocke funguje tak, že od 8.-16.00 sú tam všetci lekári a potom poobede a na noc tam zostane jeden lekár, kt. má službu. Takže my na plánované cs máme široký výber 😀 Ale ja by som chcela Lajtmana, ten ma rodil aj prvýkrát, s ním som bola spokojná, tak uvidím, ako to vyjde 😉

lenica81
20. okt 2011

@danka89 obcanak, tehu knizku a kartu poistenca... 😉

idem si ja lahnut...

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 aj ja chcem jeho 😉 inak ked za nim skocis a povies mu, ze mas naplanovanu sekciu on si Ta prehodi na vtedy kedy robi aj mojej kamoske to tak spravil. Respektive aby som Ta neklamala ona cakala dvojicky a on ju rovno dal na CS a ked mu hovorila, ze si ho chce zazmluvnit tak jej hned povedal, ze naco by za to platila, ze si dohodnu termin ked ma sluzbu a tak aj bolo 😉 nemusela platit nemocke 200eur

veronika1417
20. okt 2011

@lucka33 ved mame rovnaky termin porodu podla mna by nam to mohlo vyst dufam, ze tej mojej gyne bude stacit to vyjadrenie. Ozaj a ten datum 15teho Ti dala gyna alebo kto?

veronika1417
20. okt 2011

Baby musim ist vyvencit krpca lebo inak ma to zozerie yorkshire 😀 normalne, ze nebezpecne plemeno 😀

dominika_sk
20. okt 2011

@trinka bala som sa pasov, lebo minuly tyždeň ma nechali v nemocnici kvoli zlemu zaznamu.tak som sa bala, že tam ostanem aj dnes. 😖 a k psych. preto, lebo mam taku panicku uzkosť, ale to je nadlhooooooooo, takže musim isť ku psych. a možno budem mať cisarsky,lebo normalny porod asi nezvladnem. ešte neviem.

ajvetka
20. okt 2011

@harper a zlata sestricka je na tom monitore, taka mlada ciernovlasa 😉

kaia
20. okt 2011

Ahojte,tiez mam uz po poradni, ktora dopadla super. Vsetko je fajn, mala vazi cca 2.890 g 😉. Vysledky krvi a steru dopadli tiez dobre 😉. Na prietorky ma objednali az na 8.11., lebo skor nebol termin 😒.
Inak, ja som tu asi rarita, stale sa citim super, nic ma neboli, neopucha, brucho netvrdne, vydrzim v pohybe cely den (nastastie, ina moznost nie je) a tak duuuufam, ze to takto pojde az do konca 😎

lenkakrchova
20. okt 2011

ahojte, tak mne sa uz konecne podarilo poprat vecicky pre malu a pripravit postielku, co to pobalit pre mna a pre malu do nemocnice ... tu v Irsku musim mat vsetko svoje lebo tu v nemocniciach nemaju nic pre deticky, este ze budem v nemocke len dva dni max. pravdaze ak bude vseto ok. Este mam pred sebou tyzden prace a potom materska ... tesim sa. Aspon sa viac povenujem synovi, i ked vela krat uz nevladzem 🙂 Inak tu ziadne pasy ani ziadne stery sa nerobia ... ale nejak to neriesim, beriem to tak ako to tu maju, kedze tu zijeme. Ale zas vyhoda, ze si mozem zaziadat epi a nic za nu neplatim ... pri synovi mi bola velmi napomocna 🙂 a manzel na sale samozrejmost ... tak zatial Vam vsetkym prajem krasny den, drzkajte sa, oddychujte tie ktore mozu 🙂

lucka33
20. okt 2011

@veronika1417 áno môj gyn. mi stanovil termín cs a ja som sa išla už len na gynekológiu do príjmovej ambulancie nahlásiť, tam si sestrička zapísala termín do zošita.

henrieta44
20. okt 2011

ahojte kočky,
tak po skoro týždni som sa sem konečne dostala, dočítať, čo ste popísali nemám šancu ☹ , ale snád ste všetky ok, ja som bola 2 týždne chorá a aj syn je už 2 týždne doma, nevieme sa akosi dostať z prechladnutia, soplili sme obaja jedna radosť 😒 , takže sedieť pri PC nebola žiadna šanca . dnes som bola v poradni, pred týždňom bola princezná priečne ale včera večer sa otočila dolu hlavičkou, čo mi dnes doki aj potvrdil, takže sme pripravené na prirodzený pôrod. krčok je zatiaľ OK, ani nezmäkol ani sa neskracuje, plodovej vody máme dosť, kontroloval mi aj prietoky, tie sú tiež ok, srdiečko bilo ako zvon, placenta je na zadnej stene, neodlučuje sa a aj ozvy sme mali ok, takže super, už len dúfam, že aj výsledky z kultivácie budú ok, aby som nemusela brať antibiotika....

ozaj okrem tých dvoch mamičiek ktoré už porodili, sa už niekto k ním pridal????

anicka87
20. okt 2011

@lenica81 ja som si urobila klasicku z rozkov macanych a jablka, hrozienka a tvaroh medzi to a u mna sneh nemoze chybat, mnaaaaaam 🙂