Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
lenka1108 drz sa Leni, bude vsetko OK 😉
Ahojte baby, tak ako sa mate? Ja vnoci nejako neviem spavat, ide ma uz z toho porazit. Akoze vecer normalne zaspim, potom sa zobudim vnoci a zacnem na take bludy mysliet, ze sa celkom preberiem a neviem zaspat potom 😠 jooooj
@karap neviem, ja chodim na prietoky kazdy tyzden a do poradne kazdy druhy, ale mozem chodit aj kazdy, ale kedze nemam problem, chodim kazdy druhy, ale s tym, ze az by sa nieco vyskatlo, hocikedy mam prist. Ja mam gynek. 10 minut od cinziaku, takze fakt naskok 🙂
Joj, sa nam to blizi, ja uz to fakt chcem mat za sebou. Uz si maleho predstavujem, ako bude vyzerat, velmi sa tesim na neho 😵
Bre ránko kočky...
tak som včera "prehovorila" mm na sex, že nech sa už dačo pohne... a on chudáčik sa "blahosklonne obetoval" 😀 😀 😀 😝 a čo sa stalo? Vôbec nič, iba som dostala pár dobre mierených kopancov pod rebro, že čo mladú slečnu otravujeme!!! Ach jo...
A take som sa dnes dočítala:
Čas sa kráti a porodiť môžeš každým dnom. Bábätko je úplne zrelé a tehotenstvo je donosené. Aj keď je tvoj ideálny dátum pôrodu až budúci týžden, je normálne rodiť v rozmedzí 2 týždne pred alebo 2 týždne po tomto dátume.
V 39. týždni je priemerná váha bábätka okolo 3200 g (3.2 kg) a priemerná dĺžka skoro 51 cm. Tvoje brucho je na maxime a viac sa už nebude zväčšovať. Bábätko však stále rastie, ale hlavička zostupuje do panve a tým získava relatívne viac priestoru. Celkom určite sa necítiš veľmi pohodlne, žiadna budúca mama v tomto štádiu tehotenstva neprekypuje energiou. Viac menej toho majú všetky už po krk. 😨
@dominika_sk super moja 🙂 som rada, ze je vsetko v poriadku 🙂
@luseta2000 no mne povedala DR., tak, ze pokial su vlastne ordinacne hodiny, tak mam prist tam a ak ma to chyti potom, tak ist na pohotovost, tam im hned zaklopat necakat a aoni ta poslu do porodnice hned, bude sama ak zvladas a vies kde to je alebo ta tam odprevadia, tak neviem teraz...o tych doktoroch som pocula, ked sa vratila Dr. z vizity v uorok rano, tak rozpravala sestricke o tomto, ze niekto je taky mudry a povedal, ze je dost doktorov, tak to takto zariadil, sama bola z toho nahnevana.Ku ktorej Dr.chodis ? Nezazmluvnila som si nikoho, kamosky co rodili na Antolskej mi povedali, ze zbytocne lebo su tam vsetci dobri a dalsia co si zazmluvnila doktora, tak ju odrodila ina doktorka, ten doktor behal medzi dvoma porodmi a len prisiel na skok, takze ju odrodil uplne niekto iny, no korunky si zobral on 😀 takze nad tym nerozmyslam, uz mam dilemu len z epiduralky, vcera som bola na tom skoleni ohladne epi ...
boze baby ja sa tak nudim strasne ☹ neviem co mam robit 😒
tak dnesny sen stal asi za vsetko 😀 porazi ma, to len mne sa take kraviny musia snivat 😠
@eviiinka no ja pojdem s manzelom ten chce byt aj pri porode 🙂 , epi poucenie mam ale este som ho nezaplatila a uvidime ci zaplatim,neviem ci ju chcem este nie som uplne rozhodnuta. uvidime........... takze na pohotovost a potom hore, to je mi divne ? no ja sa v piatok radsej este spytam ked pojdem na monitor a odnesiem jej vysledky. ale uz aby to bolo ........inak este stale nevedia ci to bude baba alebo chalan 😀 ale babatko ma asi 3600g a50cm ale ze vraj sa to moze pohybovat 500g +-, koho mas doktorku, teda u koho poradnu? ja u DR Lipovskej.
@eviiinka chod sa poprechadzat 🙂 alebo navar nieco mm do zasoby , ja musim zehlit ach jajjjjjjjj
@luseta2000 no asi mi nic ine nezostava 🙂 musim nieco vymysliet a ist do obchodu, co s ami zase nechce 😀
@eviiinka ani nevrav, mna uz normalne poraza, lebo ked si to spocitam, tak spin se vsim vsude ani nie 6 hodin...a stale beham na wcko. Ked sa vnoci zobudim, tak kym zase nezaspim, tak idem aj 3x 😒
Inak neviem, ktora ste tu pisali - aj mna dnes rano prehnalo....zeby predzvest niecoho? 😕
@luckalucka83 dakujem za pekne slova 🙂 tak teda drzim palce aj ja Tebe nech vsetko dobre dopadne 😉 a hlavne nech si ty aj babatko zdrave a krasne! Drzte sa a este raz dakujem
@trinka tak to cloveka hned povzbudi 😀 ale podla mna ked zvlads este aj sex s manzelikom si na tom skvele 😉 nedaj sa!
@eviiinka ja to tiez tak mam. vecer sa neviem dockat kedy skocim do sprchy a konecne do postele ale v noci beham na Wc aj 10krat a predtym ako zaspim cca 5krat ale najhorsie je, ze ked pridem z Wc tak sa napijem a plestim oci po izbe co nemozem zaspat 😕 rozmyslam nad kravinami a to je este horsie 😨 potom vetram cim vzdy zobudim manzela, ked si konecne ako tak lahnem tak bud sa ozve malinka alebo zase Wc alebo mi same vyskakuju nohy z postele - taka zvlastna nervozita 😒 no brutal tieto noci ale zatial mi to az tak neprekaza su aj horsie veci.
@veronika1417 mas pravdu su aj horsie veci, len keby ma nenapadali tie kraviny vsetky 😠 potom sa mi snivaju uplne hluposti, potom to je priatelovi luto, tak je somnou hore, potom to je luto zas mne lebo skoro rano vstava 😕
@veronika1417 no vieš ako sa hovorí, že zufala situácia si vyžaduje zufale riešenie 😉 😀 😀 😀 ja už fakt nevládzem, malej idu zubky posledne- tak si to vieš predstaviť, cez den je nervozna ako pes a v noci buntoší... 😢
ahojte... mám otázku.... môže hlienová zátka odist aj na 2x ??? ráno sme mali s mm sex a teraz ked som išla na wc som mala krvavý výtok ☹ ale nič ma nebolí....
@eviiinka joooj presne, mne je tiez luto ked ho zobudim lebo fyzicky sa dost narobi ☹ a nechcem aby sa trapil kvoli mne. On ma vnima ako silnu zenu, co to lahko zvlada a je na mna hrdy tak nechcem aby sa sklamal. Je zvyknuty, ze vela veci zvladam sama ale snazi sa mi byt oporou.
@trinka joooj no zubky vedia paradne potrapit ☹ nie je to sranda ked mas este jedno dietatko ktore Ta akurat tak velmi potrebuje ale uz len par dni a tym, ze si uz skusena tak miminko budes zvladat lavou zadnou 😉
@majoslava podla mna sa Ti len trosku poskodila nejaka sliznica teraz mame vsetko take prekrvene, citlive a opuchnute, ze staci malinko
@veronika1417
@trinka ďakujem vám baby... už som sa zľakla že sa ničo stalo...
myslim ze nam to teraz viacerym tak vychadza, aj moja babulka ma hlavicku vacsiu o tyzden ako telicko, ale doki povedal ze je to ok
@veronika1417 mojka netráp sa... aj môj má väčšiu hlavičku...je rozdiel týžden dva medzi hlavičkou a bruškom.... a to som mala zlé výsledky triple testu... a doki mi povedal že je to v poriadku... to sa nedá presne odmerať...

@eviiinka mne zaase povedali ze nemusis cez centralny prijem ze rovno na 3 poschodie na porodnicu ? takze kam ? mam z toho trosku strach ze to bude v noci a tak nviem.to ako do 3 rano alebo poobede? ozaj zazmluvnila si si doktora? ja nie tak hadam bude vsetko ok, v piatok mam ist na monitor a uvidime.Inak som bola v utrorok v poradni a dost ma sokla sestricka ze "pani doktorka este zoberiete tehotne"a bola nas tam 5 cakajucich . Ona ze no co mm robit, tak som vosla a pytam sa preco co sa deje? a sestricka ze im doslo nariadenie z fakultnej nemocnice (doktori sa delia na zdravotnych a fakultnych, a oni spadaju pod fakultnych)ze fakultni lekari, teda oni sa MOZU venovat tehotnym pacientkam iba 2 hodiny denne !!!! a zbytok casu maju venovat na vzdelavanie a skolenie studentov !!! ja som skoror odpadla. a pytam sa ze akto bude teda namiesto vas -, a doktorka ze ved su tu aj sekundanti!! chapete to baby??? 😠