icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dena
27. okt 2011

@afra tak tomu vobec nerozumiem 😖 ma tvojho priatela rada a aj napriek tomu je proti vasmu dietatku...to co je za myslenie, nemam rada chlapcov...nechapem ako potom mohla vas mat...co keby mala namiesto dcer synov?
viem, ze to velmi mrzi a boli, ale nic s tym neurobis, uvidis ako sa to vsetko bude vyvijat, ked sa malinky narodi....

trinka
27. okt 2011

@afra ja som zažila čo si podobne, ked som sa dozvedela, že som tehotna, ešte sme neboli manželia. Mala som takmer 25 ked som sa odsťahovala od mamy k priatelovi a bývali sme u jeho rodičov. Moja mama, zrazu stratila služku domácu a kasu. Cirkus neskutočný to bol. Ked sme povedali svokrovcom, že som pravdepodobne tehotná, tak nadšený neboli, lebo priatel mal pred sebou skolu a žiadnu prácu. Ale žiadne halo z toho nerobili. O dva dni som musela ísť ležať, lebo som začala krvácať. Vystresovaná a unavená a musela som to povedať aj mojej mame. Mala si vidieť ten cirkus... hroza. Nevedela prist priatelovi na meno... Samozrejme pomoc z jej strany žiadna, len komandovanie a cirkus okolo všetkého, tehotenstva, svadby, skoly... Po svadbe sa to trochu upokojilo, ale myslíš, že sa niečo zmenilo? Mala ma skoro dva roky a bola s nou par krat vonku na prechádzke, ked k nám príde tak na obed na kávičku je jej jedno, že som tehotná, nechá sa obskakovať- ona obed navarila raz. Ked k nej idem, musím si nakupiť a navariť a ešte jej aj upratať... Teraz sa neozvala skoro 2 týždne, lebo "prerába" byt. Ale odkedy som sa zmierila s tým aká je- je mi lepšie. Samozrejme, že to bolí, ale ona nikdy iná nebude. 😒

anulicek
27. okt 2011

@afra Micuška, som vo veľmi podobnej situácii. Štyri roky sme sa s priateľom snažili o bábo, spolu sme osem rokov a mojim rodičom v apríli, keď som už bola tehotná asi preskočilo... Od apríla sa so mnou nerozprávajú, nevolajú... a to som jedináčik... Jediné, v čo dúfam je to, že keď sa malinká narodí, tak sa to zlomí...
U mňa je pravdepodobné, že si myslia, že som "nevďačná dcéra"... začala som si riešiť život po svojom a neriadila som sa ich radami..takže to beriem ako truc z ich strany...
Jediné, čo mi pomáha, že si poladkám bruško, v tom momente sa usmejem a viem, že to zvládneme či s nimi, či bez nich...
Veľmi veľmi veľmi držím palčeky, aby sa to čím skôr u Vás zlomilo... hlavne sa netrápkaj..malinkému to škodí...
Nádych, výdych... s malým v náručí to už o chvíľu nebude podstatné.. 🙂 posielam veeeľké objatie.

harper
27. okt 2011

Ahojte, tak som z poradne doma - krcok mierne skrateny, hrdlo uzavrete, cez posevnu stenu citit hlavicku plodu, tolko zo zpravy. Ak budem mat problem, mam prist hned, ak nie tak o tyzden. Takze 3.11 o osmej rano monitor, potom poradna a podarilo sa mi objednat aj na ultrazvuk a ten mam o 10, tak som rada ze to bude vsetko v jeden den. 🙂

ajvetka
27. okt 2011

@afra moja svokra, ani svokor, ani svagrina, vlastne cela manzelova rodina sa voobec netesila, ked som cakala druhe dieta. Vobec sa netesilia, psychicky som bola z toho dost zle. Ale ked sa mala narodila, tak samozrejme to bola ich laska 🙂 A co mi nejde do hlavy, ze ked teraz cakam tretie a je to pokracovatel rodu Pokornych, tak svokor je porat nateseny. Takze nic si z toho nerob, nepripustaj si to, hlavni ste vy dvaja s priatelom, vy sa musite povzbudzovat a vsetko bude dobre. A ked mamina uvidi maleho, tak urcite mu neodola. a bude ho milovat 😉

veronika1417
27. okt 2011

@harper to ja po mojej doktorke nic neprecitam ☹ som sa jej ale po vysetreni opytala, ci nieco vyzera na bliziaci sa porod ohladne krcka a tak a vraj nie. Mala sice dost nalieha ale na moj mechur ... 😀 takze to ma len polutovala, ze to mi moze niekedy sposobovat bolesti a musim sa priznat, ze sem tam mi da zabrat.

afra
27. okt 2011

@trinka Presne tak sa sprava aj ta moja. Ked k nim pridem, tak mi na krk zavesi hned sestrinu dceru, treba navarit, upratat, vonku porobit a je jej jedno, ze som tehotna. Sestra ani prstom nepohne aby mi pomohla a mamina to iste. Ja s rodicmi nebyvam uz vyse 5 rokov, ale vzdy si zvykli so sestrou, ze zavolaju a ja dofrcim a spravim co nakazu. Och, budem sa s tym musiet asi zmierit, ze od maminy cakat podporu a pomoc nemozem. Ale boli to riadne :(

ajvetka
27. okt 2011

@harper ja sa vzdy rano zabudnem objednat na ten uzv!!!!! zajtra nesmiem zabudnut

atima
27. okt 2011

@lenka1108 drž sa a daj vedieť ako to dopadlo 😉

trinka
27. okt 2011

@afra ja to chápem, ale nezmeníš to... ked sa to nezmenilo doteraz. Netreba čakať zázraky... 😒

10linduska10
27. okt 2011

ahojjj nejako sem nestíham.... dnes mám trošku času a tak prikladám foto z dnešného dňa 🙂 🙂 🙂 moje stráááášne veľkéééé bruško 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

janulkan
27. okt 2011

Ste toho popísali za tie dva dni. Snáď sa mi aspoň doma podarí čo to prečítať. Prikladam foto malého. Je to zlaticko,napapa sa a spinka 🙂 snáď mu to ostane 😀

veronika1417
27. okt 2011

@janulkan joooj nadhera! len nech spinka a papka a nabera sily drobec malinky 🙂

dena
27. okt 2011

@janulkan este raz velka gratulacia...je krasnucky a este ked robi maminke radost a pekne papka a spinka tak to je super... 🙂

veronika1417
27. okt 2011

@10linduska10 jeej to je ale gulicka poriadna 🙂 ake mas okruhlucke od vrchu az dole 🙂 Dycha sa Ti dobre? Nekleslo Ti brusko?

10linduska10
27. okt 2011

ja už ani neviem čo je to normálne dýchať...a ako keby to nestačilo ešte som aj celá opuchnutá jak nafúknutá rukavica ☹ ☹ no neviem asi aj trošku pokleslo.....

10linduska10
27. okt 2011

@veronika1417 ja už ani neviem čo je to normálne dýchať...a ako keby to nestačilo ešte som aj celá opuchnutá jak nafúknutá rukavica ☹ ☹ no neviem asi aj trošku pokleslo.....

veronika1417
27. okt 2011

@10linduska10 podla foto sa mi zdalo, ze mas dost od vrchu brusko a preto sa pytam lebo ja som ledva cakala ze ked bude brusko vacsie, bude tlacit, zhorsi sa dychanie pride pokles bruska a babatka nizsie a dychanie by sa malo uvolnit. Podla netu to malo prist v 36,37tt a Ty uz si v 39tt tak som len chcela vediet ci si to nejako pocitila.

lenka1108
27. okt 2011

tak baby uz som aj naspat doma 😀 😀 😀 😀 ten krpec sa zase otocil hlavou dole.ide ma slahnut.uz som bola pripravena na to co bude a nic z toho.
prisla som do spitalu vsetko vypisali na prijem.doktor povedal ze pojdem hned prva rano o 8 na sekciu.prezliekla som sa.urobili pasy, vysetrenie a potom dr. ze podme na sono a tam ze hlavicka dole. tak mi povedal ze mozem ist domou ze naco tam budem a v pondelok na kontrolu ku mojmu gyndovi.maly vazi podla prietokoveho sona len 2605g.tak mi dr.povedal ze sa ho budu snazit udrzat co najdlhsie.ak mi pridu bolesti, zacnem krvacat alebo nebudem citit pohyby hned mam ist do nemocnice... mam lezat na lavom boku a oddychovat... no som z toho na nervy.muz je nasraty lebo sa mu naskytla dobra robota v norsku a on ju odmietol koli porodu a to mal uz v sobotu letiet. tak teraz sa musim ukludnit a uz len cakat.... dnes si asi fakt vypijem 😀 😀 😀

10linduska10
27. okt 2011

@veronika1417 práve že sa mi to začalo od 37 zhoršovať a čím bližšie je pôrod tak je to horšie a horšie ☹ ☹

janap24
27. okt 2011

@lenka1108 Tak ten drobcek si robi asi fakt co sa mu zachce 🙂 Este su len v brusku a uz si s nami robia co chcu. Snad ta nenecha dlho cakat. a vysetroval ta ci si otvorena?

veronika1417
27. okt 2011

@lenka1108 coze? to tvoje babatko je neskutocne 😀 to tam ma este tolko miesta? ale ved vahu ma malinku tak asi ano. Mne sa pacia takyto betari ale chapem, ze Ty mas toho tak akurat plne zuby

veronika1417
27. okt 2011

@10linduska10 mozno tymi opuchmi a to mas z vody?

mysti
27. okt 2011

@lenka1108 Leni, ten tvoj synator si naozaj s Tebou robi co chce, ale je dobre ze nemusis ist na sekciu. Takze vydrzat cin najviac, oddychuj, drzim palceky 😀

lenka1108
27. okt 2011

@mysti
@veronika1417
@janap24 no aj ma vysetroval.povedal ze som otvorena na 2 cm... neviem po kom to dite je.uz len cakat... dakujem baby ze ste na mna mysleli...

andrejkag
27. okt 2011

@10linduska10 to je take isté ako moje 🙂

@lenka1108 to je fakt na nervy 🙂

ja idem skúsiť tu prechádzku čo mi včera doktor odporúčal 😉

karap
27. okt 2011

@10linduska10 😲 cakas len jedno?

majoslava
27. okt 2011

@janulkan nádherný je 🙂

10linduska10
27. okt 2011

@veronika1417 to neviem všetko mám OK aj moč aj tlak ...zajtra idem na poradňu do nemocnici tak uvidím čo povedia....

karap
27. okt 2011

@janulkan krasny chlapcek,prajem vela zdravicka a mliecka.....gratulujem
@lenka1108 na na nervy 🙂 ten Tvoj syn z Tebou cvici,este sa ani nenarodil.Zasluzil by si na zadok 😀 No tes,nemusis na CR!