Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@janulkan nemal by to byt problem, mozno mal len plny zaludok, sleduj si to, keby ste mali reflux, tak to hodi prudom... 😉 to neva, este si asi nevie regulovat ani on potrebu... a ked ho mas v postielke, skus matrac podlozit vankusom, nech mas trochu nakloneny matrac, to tiez pomaha... u Vilka my sme mali ten problem, ze najprv papal malo a potom som ho musela odpajat, lebo sa furt pogrckal... no, je to veda... 😉
@veronika1417 to asi v kazdej porodke je taky stav... vo stvrtok my sme boli na poradni, mali zacat o 8mej, okolo pol desiatej vysla sestricka, ze pani doc ma este nejaku pracu na oddeleni, tak prisla nejako po 3/4 na 10... hlavne ze sestricka si este stihla zapalit... 😠
@harper davaj na seba pozor... aj moj sa tak natahuje... 😀
@kukina79 drz sa... ono sa to utrasie... tie zaciatky su take vselijake... 😉 krasny je... 😵
baby ja mam taky cudny pocit, pre istotu som si skontrolovala tasku do porodnice a rovno nachystala muzovi veci pre martinka ktore mi ma doniest pri odchode 🙂 dufam ze to je ozaj len pocit a maly tam este pobudne aspon tyzden.
@lenica81 nakoniec mi este vygrckal uz aj natravene mliecko ☹ ale teraz sa napapkal znova a zaspinkal, tak snad bude ok...kolko ho mam priblizne drzat na pleci na odgrgnutie? niekedy ked cakam aj 10 minut a nic, alebo zase ked odgrgne tak sa niekedy po tych 10min znovu pyta na prsnik...potom neviem ci ho este prilozit alebo nie, aby zase nemal z prsnika dudlik (aj ked zatial to tak nevyzera)
@mymimi no tak zaberačka to bude, ale snažím sa nepripúšťať si to, že to nezvládnem... Jednoducho budem musieť. Našťastie muž je teraz doma, takže mi pomôže a takisto mi sem bude chodiť pomáhať mamina, tak to hádam nejak zvládneme, aspoň tie začiatky...
@henrieta44 no tak potom to asi nie je tak celkom pravda, čo nám povedali... Ale možno to mysleli tak, že vo väčšine prípadov voda len odteká a potom je pár prípadov, ako vy tu, že vám voda vyšplechla vo veľkom množstve. Možno to naozaj závisí od množstva vody aj od veľkosti bábätka.. . Ja neviem, ja som len spomenula, čo som počula 😝 😉
@mysti gratulujem k Sebimu 😵 Veľa veľa zdravíčka prajem, ešte viacej mliečka a skoré zotavenie 🙂
@henrieta44 no ja mám toho streptokoka a mne to dokonca doktor ani nepovedal, len som si to doma prečítala v tehu knižke 😠 Takže vôbec neviem, čo a ako. Jedine, čo som sa dočítala na nete, že sa to nelieči, až pred pôrodom nejaké 4 hod. dajú antibiotiká, aby sa bábo nenakazilo. Inak ja mám aj svrbenie, ja som aj tušila, že mi ten ster vyjde pozitívny, ale neviem, či si to môžem natrieť napr. canestenom alebo čo... V stredu mám poradňu, tak musím doktorovi povedať, že ma to dosť svrbí... A žiadne výplachy mi nekázala, proste nič, no veď keď mi to ani neoznámil.... 🙄
@janulkan zatial je malinky, takze urcite z teba nebude dudlik... 😉 a co sa tyka odgrgnutia, tak mojmu sa casto ani neodgrglo, takze s tym neporadim... ked si ale odgrgne, tak sa mu uvolni priestor, co sa nadychal vzduchu pomedzi, tak moze potom preto pytat opat... ked je ale kludny, tak by si sa nemala zbytocne trapit, lebo sa to odrazi aj na nom... musis byt v pohode, i ked mne sa to teraz uz hovori, ale tiez som pri prvom mala hlavu v smutku z dojcenia... ale nakoniec som dojcila este aj mesiac a pol po otehotneni... 😉 keby sa ti nieco nezdalo, skus kuk www.mamila.sk... tam je informacii habadej, popr. su tam kontakty na laktacky... ale ked papa, spinka, cika a tak a pribera, tak sa urcite nemusis trapit... 😉
@harper skvela sprava... @majoslava vsetko naj, hlavne vela zdravicka a mliecka... 😵
idem ja od pc, tak pekny vecer a zajtra pekny den prajem, ked to na niektoru z vas pride, tak nech je to rychle a bezproblemove... 😎 a my ostatne budeme cakat dalej... 😀
dobru...
..my sme včera mali výjazd na pohotovosť,kde si samozrejme pri pohľade na mňa mysleli,že pôrod ..ale nie,muž sa potkol a skončil komplet celý v obrovskom akvarku,kde sme mali vodné korytnačky a zabodol si sklo do chrbta..šitie ,RTG hlavy..mal šťastie ,že mu to nešlo hlbšie...
@harper dúfam,že je všetko ok...v tehu sú všetky kĺby uvoľnenejšie..takže aj kotníky sa častejšie vyvrtnú...ak sa hýbe ,je to ok..ja som si úrazové obdobie užila ešte pred 20 t.,tiež som mala nepríjemný pád,modriny ako by ma prešiel parný valec,predtým na mňa vyskočil rovno do brucha kamar.pes,také teliatko 🙂 a nakoniec som si zlomila malíček na nohe.. 😉
ahojte 😉 Boze moj syn je ako hodinky.Padne 6,30 a je vyspany.Pritom sme doma sami,prazdniny a on nie aby si pospal dlhsie...[alebo nechal maminu 😀 ]
Ako sa vam spava?Ja sa budim aj 6-7x na cikanie...porazi ma.A to ani vela nepijem.A dost ma trapia bolesti noh a bokov.Nemam krce,len nesmiem dlhsie lezat na jednej strane,lebo som potom ako dolamana.Tak sa budim v noci a prevalujem na ,,nebolavu,, stranu.Ach tieto posledne dni su strasne....
@karap ja posledny mesiac nespim skoro vobec, pretoze mi nenormalne trpnu ruky a mam pocit akoby ma bili palicou po prstoch ☹(( vcera som uz prosila manzela nech mi s tym vyvolanim porodu nejak pomoze 🙂 ale tak nic sa zatial nedeje maly sa ukludnil, na svet sa zatial nechysta a mne sa strieda trpnutie ruk s bolestou klbov 🙂)) tesim sa ...
@disala no a mňa sa len spýtal, či mám svrbenie - len vtedy som to mala také len občas, že som to ani nejak nepovažovala za nutné spomenúť to. No ale zajtra mu poviem, že ma to svrbieva a že čo si na to môžem dať...
Inak aj ja mávam v noci bolesti medzi stehnami, tá lonová kosť ako mi stuhne, tak to bolí jak hovado... 😖 Cez deň je to v pohode, ale v noci neskutočná bolesť pri prevracaní sa...
@karap veru tieto posledné týždne sú už pomaly na nevydržanie.... 😝 😉
@trinka jééj peknučký je 🙂 A malá ti už pekne prejde? Lebo veľa mamín aj s dvojročným rozdielom kupuje súrodenecký kočík. Ja som tiež nekupovala, len som dokúpila sajtku a dokonca mám len športiak s fusakotaškou, hlboký som tentokrát ani neriešila. Či som urobila dobre, uvidím. Ale tak pre istotu mám takú staršiu trojkombináciu, takže v prípade nutnosti vaničku máme. Ale tento tvoj je taký fajnový zimný, dobre teplúčko tam bude malinkej 😉
@lucka33 mala sa vozí už len výnimočne, máme sportový chicco, tak sa tam aj vyspinká keby sme niekde išli a tento je len čisto hlboký... na zimu som to nejako neriešila, aj tak všade chodíme autom a v lete uvidíme... už bude mať dva a pol... pri najhoršom dokupime len skejboard... bola som milo prekvapená kočiarikom, lebo sme si objednali iný a ten, že sa už nevyrába... tak to bola mačka vo vreci, ale nakoniec to dopadlo nad očakávania... 😕
Dobre ranko, tak ja tu mam momentalne este klud, mm je v praci a na pocudovanie Anetka este spi, ale musim povedat, ze isla spat skoro az pred desiatou, inak by bola o pol siedmej hore. Ja som sa dnes zobudila na velku stikutku malej, tak mi skakalo brucho, ale ked sa otocila tak to potom preslo.

@cucovia 😀 a kedy presne... my sme 22. februar... 😉