icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
31. okt 2011

@tasiko ked si si nie ista, kludne sa porad v laktacnej poradni 🙂 ale odsavat treba tak, aby si necitila tlak, zase nesmu ta prsia boliet, takze myslim, ze robis dobre 😉 ja sa tiez len ucim co a ako 😀
@lenica81 dakujem, aspon viem ze v tom nie som sama, takze ako vzdy, treba na vsetko cas 😀 a ono to prejde...ale robim si takto na vecer medovkovy caj a myslim, ze je to trosku lepsie..po vecernom kojeni dam maleho mm a ja si idem lazkat pospat a nie je to taky horor ako ked mam maleho u seba a budim sa na kazde zamrnkanie

niki_lv
31. okt 2011

ahojte tak som v nemocnici ☹ otvorena som len na 1cm, brusko tvrdne , bolesti ako pred menstruaciou, ale vraj to na porod nevyzera tak len cakam ako sa to vyvinie..no zajtra je akurat sviatok, tak neviem ci budu nieco so mnou robit, asi nie..takto lezat som mohla aj doma 😒

betina1984
31. okt 2011

@lady511 ale ja som o 7 týždňov menej tehotná. Ešte sa mi to určite zhorší, lebo ešte len teraz začnú poriadne naberať na váhe. Aj mňa to doslova pálilo. Dala som si na to kalciovú masť a indulónu s nechtíkom, alebo hociakú nechtíkovú masť vyskúšaj...

anicka87
31. okt 2011

baby mne tak strasne trpnu ruky, teda presnejsie konceky prstov, vobec ich nemam citlive. Neviem sa pomaly ani nakremovat ☹ skusam aj tu lopticku stlacat na prekrvenie a nic, myslite ze to je normalne a maly mi len tlaci na nejaky nerv? Trpnu mi uz asi 2 tyzdne ale tato neciltivost je od vcera

manka
31. okt 2011

ahojte. tak aj u nas bola dnes poradna. vsetko ok. po dlhsom case sme si zase overili aj pohlavie. a dievcatku stale nic nenarastlo 🙂 este pockat na vysledky krvi a mozme ist do rizikovky objednat SC

henrieta44
31. okt 2011

ahojte kočky, tak máme ďalšie bábo, to je super, maminke GRATULUJEM, no ja zajtra začínam 38tt, takže pomalinky by sme sa už tiež mohli rozdeliť, by mi to nevadilo, lebo aj ked nemá nejako strašne veľké brucho tak malá sa neskutočne vyťahuje a niekedy ma už všetko bolí ako keby som robila brušáky celý deň, normálne svalovka.

ja zo zápchou našťastie nemám problémy, ale to bude asi tým, že denne vypijem liter zákysanky, a potom idem na wc aj 2-3 krát za deň. inak túto noc sa mi už snívalo že rodíme, a poslíčkou mám dosť čakssto tak možno to už nebude dlho trvať......inak ám to ubehlo brutálnou rýchlsťou, že???? ved len prednedávnom sme končili 1.trimester a teraz aha koľko je už mamičiek 😉 .....a ani sa nenazdáme a budú tu vianoce.....inak ja už pomaličky nakupujem .....aj dnes mi prišiel balík za skoro 90€ ( som len čakala čo na to manžel povie 😖 ) mám už niečo pre maminu, aj manžela, aj malému sme už pokúpili , ešte musím pokúpiť pár drobnostía ak bude ešte niečo treba to už vybaví manžel....ach sa teším na tohtoročné vianoce 🙂

manka
31. okt 2011

@veronika1417 ty si sa do tej rizikovej amb. objednavala? ci ako to funguje?

trinka
31. okt 2011

@lianka7 inak v kauflande dostať kupiť slivkovu šťavičku- pri detských veciach... 😉

mackoxxx
31. okt 2011

@mysti Srdečne blahoželám!!! Nech ste čo najskôr obaja zdravučkí doma.

Moja dnešná poradňa dopadla OK. Ondrejkovi sa von nechce, jeho hlavičku mám až pri prsníkoch. No des. No a tak nás už nechcú naťahovať a 3.11 ráno nastupujeme. Už sa aj celkom teším. Ináč ako sekciou to už určite neskončí tak načo čakať.

PS: Počujte dievčatá, ako Vaši mužíčkovia? Môj mal včera "geniálny" nápad. Chce na postieľku namontovať kameru. Pripadá mi to choré. No asi sa tomu nevyhnem. To musia mať všetko pod kontrolou?

henrieta44
31. okt 2011

ozaj baby ktorej vám vyšla pozitívna kultivácia na streptokoka, dal vám niečo doki na to? mne vyšiel pozitívny ale nič mi nedal, vraj si mám robiť len ,,výplachy" aqvitoxom a ked pojdem rodiť, povedať to v pôrodnici aby mi dali antibiotiká priamo do žili. si pamätám mala som ho aj pri prvom, vtedy mi dal vklady macmiror komplex , týždeň som ich brala, potom som išla rodiť a v nemocke mi dali 3 dávky antibiotik do žili , takže malý ho nedostal chvalabohu ale mňa viacej potrhalo a museli ma šiť aj vnútri. tak mám z toho trošku obavy, dosť dlho sa mi rana hojila a hlavne sex po pôrode bol cca pol roka bolestivý ☹ ☹ ☹ ☹ , jedine z tohto mám obavy

manka
31. okt 2011

@blackrose naozaj pekne fotky. my sa chysame nieco cvaknut zajtra, ak sa podari. mohli sme aj skor, uz sa mi zda, ze som az moc vsade gulata

anicka87
31. okt 2011

@henrieta44 no aj mne zistili streptokoka ale povedali mi ze to ma vela tehotnych a nic zavazne to pre mna neznamena len to ze pred porodom mi daju antibiotika ktore ho zabiju a vsetko bude ok. tak si ma dost nalakala 😒 to vazne sa vdaka nemu mozem potrhat???

lianka7
31. okt 2011

@henrieta44 No ja som na mlieko alergicka,takze zakysanka u mna nehrozi,uz dost,ze jem jogurty,aby som aspon nejaky vapnik mala...No ak by mi to malo pomoct,vyskusam uz asi aj to.
@trinka Ved odporucali mi aj slivkovy kompot,asi vyzeniem mm,aby mi zbehol kupit-slivky,stavicku a zakysanku-vrazedna kombinacia 😀

dena
31. okt 2011

ahojte, ja mam tiez dnes za sebou poradnu...a nic, maly je sice dolu hlavickou, ale to je asi tak vsetko...takze tak ako som tajne dufala, ze konecne aspon jedno babatko pojde trosku skor, tak budem rodit urcite na temin...no co uz, pockame si este dva tyzdne...

dena
31. okt 2011

@anicka87 aj mne tak trpnu, bolia...niekedy az tak, ze mam problem nieco v rukach udrzat...napr pribor ked jem, alebo ked si umyvam zuby, tak normalne neviem udrzat poriadne kefku...vraj po porode to prejde

lady511
31. okt 2011

@betina1984 ja si dávam tu kalciovu ale strašne to páli idem radšej ku kožnej nechcem nič zanedbat., ☹ nemožem na tom mat oblečenie hrozne to bolí a páli.... ☹ nech mi dá niaku mast a v lekárni si potom kupim niečo čo mi tam poradia...viem že najlepšií je čas a slnko....to mi pomohlo ked som mala na stehnách a tam už nič nemám doslova to zmizlo uzuuuuuuuplne..takže mierne opalovanie pomáha

lenica81
31. okt 2011

@henrieta44 ja som pri prvom dostala antibiotika pri porode, ale zeby to malo nejaky vplyv na porodne cesty, to teda neviem... 😕 a mne potom este davali penicilin este 3 dni a tak mi znicili floru v crevach, ze dopo... ale aspon som nemala problem sa vytoto, pri siti zapcha teda by bola asi horsia... 😅

henrieta44
31. okt 2011

@lianka7 ešte skús aj sušené slivky, tie sú niekedy účinnejšie než kompot alebo si daj sušené slivky na deň do minerálky a potom ju vypi, tie slivky jesť nemusíš, ja som to dávala piť synovi ked mal pred rokom problémy s vyprázdňovaním a celkom mu to zabralo

henrieta44
31. okt 2011

@lenica81 no mne doki povedal, že preto ma tak dotrhalo, lebo bola stena maternice oslabená následkom infekcie, ja teraz ale nemám žiadne svrbenie ani výtok nič, len mi vyšiel pozitívny ster, ale aspoň tie výplachy si robím. 😒 dúfam, len že si to preliečim kým sa malá narodí, lebo keby sa to na ňu prenieslo , mohla by dostať zápal plúc a to je to posladné čo by som chcela. doki mi povedal, že je to bežné v tomto tt a ani sa tomu nedá zabrániť, no je dôležité ak sa stihne aby dali antibiotiká, aby sa to neprenieslo na dieťatko. tak budem dúfať že bude všetko ok

henrieta44
31. okt 2011

@lenka1108 jáááj moja a že nám už napíšem že ste už rozdelený a ty stále nič, no malému sa u teba nejako páči, treba ho skúsiť vyštvať z teplúčka, vieš chlapom to treba viac krát opakovať, lebo kým im to dojde 😀 😀

lenica81
31. okt 2011

@henrieta44 mne pri prvom to zistil doc uz v 20tt, ale povedal, ze to nema vyznam liecit, lebo to clovek chyti ani nevie ako a kedy, tak som ich dostala pri porode... o tom potrhani veru nic neviem, nemala som ani ja ziadne sprievodne problemy... 😕 ja som mala nastrih, ale maly bol tak ci tak velky, tak som mala vysivku vyberovu tiez... ale ze to moze byt tym streptokokom sposobene som netusila...

anicka87
31. okt 2011

@dena no ved aj ja nieco podobne, dokonca aj pisat na PC mi robi velky problem, tak dufam ze po porode to ozaj bude ako predtym

cucovia
31. okt 2011

@henrieta44 ahoj, ja som mala pri prvom tiež pozitívny nález na streptokoka, ale nedali mi nic, az počas pôrodu (mala som SC) som dostala atb a kubko po narodeni tiež. asi 3dni dostával ampicilin, lebo mu z krvi vyšli nejaké vyššie zapalove markery.

tina233
31. okt 2011

@henrieta44 ja so tiez mala pozitivny...ale mne dala normalka antibiotika...tyzden som brala...ale viem ze davaju aj ked uz ides rodit...snad vedia ze je to ok....neboj...nezabudni povedat...

cucovia
31. okt 2011

@lenica81 vsimla som si, že mame rovnako starých prvorodenych 😉

janulkan
31. okt 2011

baby maly mi prave vygrckal asi vsetko co vypil ☹ pytal sa ale na prsnik uz po hodine a to som predtym bola v sprche...myslite, ze to mal len vela mliecka? mame trosku problem s odgrgavanim a naslednym grckanim, drzim ho niekedy aj 10 min a nic a ked ho polozim do perinky do 2 min sa odblinka kusok 😒

veronika1417
31. okt 2011

@manka Ahojky no ja som tam volala den predtym a povedali mi do telefonu, ze nie je mozne sa tam objednat a ked som cakala v cakarni tak hned vedla dveri na nastenke maju certifikat ktory im udeluje moznost objednania pacienta za sumu 7 eur takze ani sami nevedia 😠 podla mna ma sestricka nechcela objednat preto lebo ona nikdy nevie o kolkej tam doktor alebo doktorka vlastne bude. Zacinat maju o 9:30 a zacali skoro o 11tej!! 😠 navyse poslali ma na pasy a za 20 min som bola naspat a vazena pani doktorka tam uz nebola normalne ma obisla v cakarni a papier mimochodom ktory som ani nevidela mi pichla do ruky v cakarni sestricka a vobec s tym co tam napisala nesuhlasim tak na toto si daj hlavne pozor! Cakala som na pani doktorku 4 hodiny a ona nepockala ani len na vysledok vysetrenia na ktore ma sama poslala aj ked vysetrenie trvalo len 20 min s cestou 30min. teraz sa podrz lebo ja som bola uplne prva v poradi aj na sone aj na rizikovke. Som velmi na to nahnevana a vazne rozmyslam, ze sa budem na nu stazovat tak som sa vtedy nastvala 😠 inak idem tam teraz vo stvrtok tak uvidim co to bude uz sa neskutocne tesim ☹ ty kedy ides?

harper
31. okt 2011

ahojte, ja som dnes tiez mala perny den, okolo obeda sme zacali skladat s babkou rohovy kancelarsky stol, som sa pekne zapotila, potom sme na vecer isli do tesca a cestou s tesca k autu sa mi taaak hnusne vyvrtol clenok, ze som svihla na zadok na zem. Nastastie sa mala mozno len zlakla, ale myslim ze by jej to nemalo ublizit, lebo som fakt len pristala na zadku. Pohyby citim tak ako obvykle, teda ak sa to pucenie a natahovanie da nazvat pohybmi. 😀
@mysti blahozelam k babatku. 🙂

kukina79
31. okt 2011

Ahojte kocky, ani vas nestiham si precitat. Malicky nam posledne 2 dni nejak zle spava, tak sa k nicomu poriadne nedostanem... 😒 dakujem vam za gratulacie a pridavam foto 😉

manka
31. okt 2011

@veronika1417 no ja pojdem asi tiez stvrtok. lebo stredu si mam ist este k mojmu pre vysledky a vtedy akurat robi az od 15.00