icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lady511
3. nov 2011

nie baby nedala mi zodac vraj to po tej masti prejde ale ako vidím neprechádza to len sa to rozširuje po tele... ☹ zodac je asi na predpis však?

lolinkamaminka
3. nov 2011

@harper
@lucia2312 no ja to stale citim tak nalavo dole a napravo hore pri rebrach sa mi zas najviac vyduva brucho ked mala "kope" tak asi je nejako tak nasikmo, aj ked doktor naposledy na sone hovoril ze uz je pekne dolu hlavickou 😒 tak teraz som fakt mimo, zajtra mam termin a ta moja bosorka sa stale vrti jak na kolotoci 😒

romi55
3. nov 2011

@lolinkamaminka a ja že čo sa mi občas tak bruško natriasa a to si malý štikúta 🙂 .. cítim to väčšinou dolu, ako píše harper občas to je len také slabšie ale niekedy to je riadne vidieť a v takých intervaloch pravidelných

veronika1417
3. nov 2011

@lady511 nie da sa kupit aj za hotove a ak by nemali tak Zyrtec to je presne to iste

harper
3. nov 2011

@lady511 v niektorych lekarnach ti ho predaju

lady511
3. nov 2011

@veronika1417 no len neviem vieš že či to nebude viac na škodu ak mi to nepredopísalôa kožná či to možem len tak si nasadit?a to mi prejdu aj tie vyrážky:?aj to svrbenie?

lolinkamaminka
3. nov 2011

@romi55 presne to je ono 🙂 ja som to zacala citi uz okolo 20tt, a odvtedy sa jej stikuta celkom casto, az mi jej je luto 🙂 vcera som bola dokonca na CTG-cku a zrovna sa jej zacalo stikutat to bol buchot 😀 normalne mi doslo smiesne ked sa to tak ozyvalo po celej ambulancii 😀

lucia2312
3. nov 2011

@lolinkamaminka no vede aj moja pred tyzdnom uz bola pekne hlavicou a teraz uz zadockom a fakt som si myslela ze ked som to citila stale dole a v pravidelnych intervaloch tak je to stikutka a je hlavickou

harper
3. nov 2011

@lady511 malo by ti to prejst, ja si niekedy cez leto davam zodac aj vtedy ked ma postipe viacej komarov, lebo asi mam na ne tiez alergiu, take velke pupaky mi navru, ze az, akurat co viem, tak by sa nemal pouzivat fenistil gel v tehu.

veronika1417
3. nov 2011

@lady511 ano to je presne na to, ja beriem Zyrtec ale predtym som mala Zodac a to pocas tehu normalka a je tu aj take forum kde sme si s babami alergickami pisali a najcastejsie davaju prave tieto stare typy antihistaminik lebo maju najviac skusenosti s nimi pocas tehu

lolinkamaminka
3. nov 2011

@lucia2312 tak to fakt nechapem teda 😒 ja som tak nad tym uvazovala, ze mne ked sa stikuta tak sa mi najviac nadvihuje brucho a hrudnik , ale tam kde sa mi nadvihuje brusko ked ma mala stikutku je nemozne aby tam mala hrudnik, tak som fakt zmatena 😕

romi55
3. nov 2011

@lolinkamaminka presneeee tak.. aj tá krivka na monitore potom vystrelila do výšky 😀 .. no nám sa štikúta potom veľmi často, mm sa minule pýtal že čo mi tak bruško skáče a ja že čo ja viem asi tancuje 😉

lady511
3. nov 2011

no ja neviem akože stááááááále sa škrabem...aj ked sa snažím...je to tažke a odvčera mi dost tvrdne bruško uvidím čo mi povie dnes doki na poradni... ☹ ale už to mám uplne že všade,,,,neviem ale na internete som našla že yb sa zodac nemal používat v tehu

lady511
3. nov 2011

@veronika1417 dakujem pojdem dolekárne a spítam sa dakujem

veronika1417
3. nov 2011

@lady511 to je napisane na kazdych liekoch vraj sa tak kryju farmaceuticke firmy lebo v tehu je najlepsie ked sa neberie nic ale po 12tt sa bezne uziva Zodac alebo Zyrtec. Este Ti poradim sumive Calcium to zmiernuje priznaky alergie

lolinkamaminka
3. nov 2011

@romi55 😀 😀 😀

lucia2312
3. nov 2011

@lolinkamaminka no ved aj ja som s toho uz riadnje zmetena a popravde sa strasne bojim ze budem rodit KP alebo sekciou,prvu dcerku som odrodila hlavickou dole prirodzene a ked mala stikutku tak som to citila tiez doletak preto to teraz nechapem

dadda02
3. nov 2011

@lady511 Urcite to ukaz svojmu lekarovi na poradni. Ja som sa vyhadzala na rukach, vnutornej strane stehien a na brusku - prva diagnoza od koznej: alergia, ALE napokon po tyzdni hrozneho svrbenia diagnoza znela: tehot. dermatitida. Po kortikoid. injekcii mi to ustupilo. Je dolezite, aby si na to upozornila lekara, pretoze moze ist aj o problemy s pecenou. Prave koncom tehotenstva sa tento problem objavuje, potvrdia/vyvratia ho pecen. testy, casto konci vyvolanym porodom, ak teda nepride skor ten prirodzeny. 🙂
Teraz som uz mudra, hehe, ale to svetko som sa postupne dozvedela od mojej ochotnej gynekologicky a tiez po prestudovani roznych clankov, ked som bojovala s dermatitidou. Mne vysli pecenovky dobre, preto hladali pricinu dalej. Na svrbenie som brala tekuty puder a Dithiaden - v malych davkach.
Samovolne lieky neskusaj, niekomu sa mozu zdat slabe, ale nevies, ako zareaguje Tvoje telo a drobcek. Potom Ti to lekari mozu pekne vytknut. Lieky su z hladiska vhodnosti pre tehotne zaradene do niekolkych skupin -napisem laicky: A - vhodne, overene, bez komplikacii, B - vhodne, bez poznania komplikacii, no bez moznosti overenia (netestuju ich na tehotnych), C - nevhodne... atd. Takze si radsej pockaj na radu lekara, tekuty puder Ti vsak na svrbenie neuskodi, poradia Ti v lekarni, kym si na teba posvieti gyn. 😵

blackrose
3. nov 2011

@lolinkamaminka moja ked ma stikutku, tak to citim dolu kde mam panvu a kostrc... takze tam, kde ma ona hlavicku... ale uz s ami stalo, ze som ju citila aj vyssie a hlavicku mala stale dolu...

lolinkamaminka
3. nov 2011

@lucia2312 ja sa ani tak nebojim sekcie ako toho porodu KP... ☹ ale sekcia by ma tiez mrzela dost, stale dufam ze mala najde spravnu cestu von aj sama 😅

lolinkamaminka
3. nov 2011

@blackrose tak to je zaujimave 😕 no uvidime, zajtra idem na CTG-cko a kedze mam aj termin tak hadam mi urobia aj sono a dozviem sa ako na tom mala vlastne je 😒

lolinkamaminka
3. nov 2011

inak baby mna uz davnejsie napadla taka otazka, budete si mozno klopkat na celo ze co sa pytam, ale napadlo vam dakedy ze kde mame teraz vajecniky??? 😅 😅 ked sa maternica natiahla az po prsia pomaly, zmenila sa aj poloha vajecnikov alebo ako to je? 😕 😅

danka89
3. nov 2011

@veronika1417 Prajem ti Veronika všetúčko najlepšie k narodeninkám 🙂 to by bol fakt super najkrajší darček , ak by sa ti narodila Melánia práve dnes 🙂

blackrose
3. nov 2011

@lolinkamaminka tak nad tymto som fakt nerozmyslala 😀 ale podla mna su zhruba tak ako pred tym, mozno len trochu posunute

veronika1417
3. nov 2011

@danka89 dakujem moje 🙂 no uvidime nejako to nevyzera aj ked ... ktovie ked to moze prist kedykolvek 😉

dominika_sk
3. nov 2011

@veronika1417 po prve- všetko najlepšie k narodeninam, vela zdravička prajem 😉 a po druhe, kde sa ty hrabeš 😠 žiadna porodnica sa nekona, ja ti poviem kedy možeš isť, až keď pojdem aj ja, rozumela ?! 😠 nebuď trapka a nepredbiehaj sa 😀 😀 😀 😀 (myslim to všetko zo srandy, dufam že sa neuraziš 😕 )

danka89
3. nov 2011

Baby prepáčte že sa pýtam na takéto veci, ale fakt mám velku dilemu..proste vôbec neviem čo mám robiť... ☹ Stala sa nám v rodine taká hrozná udalosť... Odišla mi jedna velmi blízka osoba včera ráno a dnes je posledná rozlúčka a zajtra pohreb...ja nerobím nič iné len plačem a neviem vobec či mám ist na pohreb alebo sa to už tehotnej v tomto štádiu nepatrí... Stále myslím na maličkú aby sa jej niečo nedajbože nestalo, ked ja budem taká rozcítená ☹ Každý ma odhovára ale ja by som sa fakt chcela ist rozlučiť a aj by sa mi patrilo, prosím poradte ak máte niektorá s takýmto niečím skusenost... A este raz prepáčte za taku smutnú temu ale ja fakt neviem čo robiť... Práve prebieha posedenie a prietel aj celá rodina su tam a ja sedím sama doma a snažím sa to nejako zvládať... ☹ Je tu ticho a horí mi sviečka ☹ ☹

veronika1417
3. nov 2011

@dominika_sk teeeda si ma dobre pobavila a rozosmiala si ma 😀 kde by som sa na to urazala ja Ta uplne chapem ved to cakanie je hroooza! 🙄

veronika1417
3. nov 2011

@danka89 ked citis ze tam mas byt chod, mala citi ak sa trapis ci si tam alebo nie. Vela sil Ti prajem 😢