icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
6. nov 2011

@anicka87 haaa to u nas opacne 😀 kym som sa dovliekla z kupelky manzel bol uz v hladine alfa 😀

lucka33
6. nov 2011

@dena10 ja som tiež predala po malej kočíky, že budem kupovať súrodenecký, no nakoniec som si to rozmyslela a kúpila športový zopa fusion a k tomu tú sajtku. No uvidíme, ako to budeme zvládať tie prvé týždne, určite to bude veselé - teda mňa čaká zotavovanie sa po cisárskom, rozbiehanie kojenia, k tomu sa chcem venovať aj malej, aby sa necítila odstrčená... Tak som zvedavá... Ono bude veľa závisieť aj od toho, aké bude bábätko, či si bude vyžadovať veľa mojej pozornosti alebo bude viac spinkať... Tiež mám obavy, či bábo nebude malú budiť v noci....A počas môjho pobytu v pôrodnici bude s malou muž doma, to som rada, aspoň nebude mať takú zmenu, a malá možno ani nejak nepostrehne, že tam nie som...
A zvládam to celkom v pohode s malou, je zlatá, netreba ju pestovať na rukách, aj sa sem-tam sama zahrá, strašne rada číta knižky, tak si s ňou sadnem na gauč a čítame donemoty 🙂 Takže na počudovanie som tehotenstvo pri nej zvládla super. Dokonca som nemala jediný zdravotný problém ohľadne tehotenstva - ani krvácanie, ani bolesti brucha a to mala malá len 6 mesiacov, keď som otehotnela, takže nevedela ešte sama ani sedieť, tie prvé "rizikové" mesiace som ju musela nosiť na rukách - veď to poznáš 😉 Dokonca mám pocit, že toto tehotenstvo bolo beproblémovejšie ako to prvé, kedy som dieťa nemala a mala kopec času pre seba aj na oddych 🙂

veronika1417
6. nov 2011

@lolinkamaminka ale ved nech pristiknu dalsi papierik aj ja tak mam 😉 j by som to chcela vediet a keby neviem tak by videli co narobim 😀

veronika1417
6. nov 2011

@z0e no teda ten pomer tuku sa mi nepaci 😀 a vyratalo to aj plodovku a tu uz nemam, je fuc 😀 takze si mozem priratat dalsie gramy 😕

anicka87
6. nov 2011

@afra no bodaj by, ale pri mojom stasti budem este aj prenasat nakoniec 😀

lucka33
6. nov 2011

@veronika1417 Ahoj moja, no ako to vyzerá s tebou nakoniec? Strašne moc sa tu toho popísalo, to sa nedá prečítať 😀 Aj si si zisťovala o tej epidurálke? Ja čo viem ešte z min.roka (neviem, aká situácia je tam teraz), tak to vraj v NR nerobia, lebo nemajú dosť anesteziológov... Ale či sa to dá vybaviť, neviem, tebe by to dosť pomohlo...

anicka87
6. nov 2011

@veronika1417 ja som tiez asi pred tyzdnom bola ciperna stale, ale v poslednej dobe neskoro vstavam a skoro idem spat, normalne nechapem. predtym som sla spat o 11 a vstavala o 7 a v pohode a teraz? no comment 😒 by som aj cez den len spala

z0e
6. nov 2011

@veronika1417 No vsak to je taky vypocet, len na zabitie volnej chvilky 😀

hori
6. nov 2011

babenky, moc som v tejto teme nepobudla, ale uz to na mna prislo... a zacina to presne tak isto ako prvy porod - kontrakcie sice slabsie (teda este znesitelne), ale caste (niekedy po 10, niekedy po 3 minutach)... este to skusim hodinku-dve predychat a ked to neprejde tak hajde do porodky... myslite na mna... ked porodim, dam si priniest notebook a ozvem sa, ze ako bolo... 😉

lolinkamaminka
6. nov 2011

@veronika1417 mne to vsetko pisu do karty a akurat zaznam z CTG-cka mi zakladaju do tehotenskej...ale tak ja uz som mala rodit tak uz nani pre nich asi tak dolezite mi vsetko zaznamenavat 😒

stefie
6. nov 2011

kontrakccia mne trva cca pol minuty to uplne idspodu smerom nahor k rebram stuhne bru ho.potom sa to uvolni a mas pocit ze sa nic nedeje a nevrati sa to...a takk sa to opakuje
potom sa tomu pridaju tlaky v krizo h nutkanie na velku a poztupuje to do tedy coraz castejdie a silnejsie ze mas pocit xe ta roztrhne ze puknes

stefie
6. nov 2011

@zlamal.i mas moj opis a mpje precitovanie kontrakcii snad mas aspon priblixny obraz.neviem ale ako to pocituju ine baby..

trinka
6. nov 2011

@majoslava super! malý je nádherný a tebe prajem skoré zotavenie! 😵

lady511
6. nov 2011

@lolinkamaminka snažím sa na to mysliet ale už yb som ju chcela mat pri sebe a vraj sa baby ponáhlaju na svet xiix 🙂

joni
6. nov 2011

ahojte, ja som mala termin 4.11. a stale sa nic nedeje! az som z toho zufala...aj mi tvrdne brucho, aj mam take menstruacne bolesti ale moj krcok je stale 1cm 😒

stefie
6. nov 2011

pfu inak kontrakcie kazde 2min a bolia ze mi slzy tecu...fakt dufam ze sa uz prida aj kakaci pocit(nutkanie na velku.,tlaky na porod) aby to uz dlho netrvalo..

liat
6. nov 2011

@stefie vela sil zenska

lady511
6. nov 2011

@joni ahoj neboj ja to mám presne také isté,,,, ☹ otvorená som na 3cm....brucho tvrdne a termín včera...a mala stále nič asi tam hcce byt do vianoc

anulicek
6. nov 2011

@stefie Drz sa moja.. ked som mojmu mm povdala, ze mame "priamy prenos z porodu"....tak nechapal... 🙂 Vela sil a co najskorsie "tlaky"... nech mate Anicku uz pri sebe... cmuk

zlamal.i
6. nov 2011

@stefie drzim palce predychavam stebou 😕

stefie
6. nov 2011

joj baby ste zlate ze to tak prezivate so mnoi..dakujem:*

karap
6. nov 2011

@stefie ja Ta nechapem 🙂 Ty rodis a mas silu pritom pisat?Ja som zvierala konstrukciu postele pri kazdej kontrakcii,hupala sa na lopte a zaspavala...Nic a nikoho som nevnimala.A Ty zvladas pisat....Zelezna zena,obdivujem Ta 😀

gab
6. nov 2011

@stefie, drz sa........ 🙂

cucovia
6. nov 2011

@stefie drz sa!!!!! 😉

lolinkamaminka
6. nov 2011

@lady511 no veru aj mne toto tlacili do hlavy 😀 uz asi mesiac dozadu mi hovorili tiez ze mam byt pripravena, ze mam nizko brusko a zeto moze byt aj dva tyzdne pred terminom...bla bla, aspon vidis ze sa tym "babskym" poveram neda verit 😀 😀 😀

lolinkamaminka
6. nov 2011

@joni vitaj v klube, ja presne tak isto len bez tych bolesti... 😀

gloria9
6. nov 2011

ahojte babenky chcem sa spytat prisla uz niektorej prva materska?mna zaujima ci tam je vyplatené aj časť porodného a potom po 28 dnoch sa doplaca ten zbytok alebo sa vsetko vyplaca naraz?

veronika1417
6. nov 2011

@lucka33 Ahojky prepac moje ale vypla som sa lebo sme isli na obed. No u mna chce pan primar risknut prirodzeny porod napriek vsetkym diagnozam a aj tomu, ze mala ma hlavicku skoro o dva tyzdne vacsiu a uz nemam plodovu vodu 😖 priznam sa, ze mne to nahana strach 😢 ale velmi sa snazil vsetko mi vysvetlit ta epi ma napadla len vcera i predvcerom na zaklade jeho rozhodnutia inak som nad tym ani nerozmyslala. ten moj ujo sa mi este neozval tak neviem co vybavil v Ba. Primar ale tvrdi, ze porodim kazdym dnom vraj nema zmysel nieco planovat lebo termin je na mna daleko a vraj sa to rozbehne kedykolvek. Mala je ale v totalnej pohodicke 😀 kruti sa sem tam ako maly hadik, vypuca sa, pokopka si ale nie neajako drasticky a mam pokoj aj na niekolko hodin 😉 brucho uz mi len sem tam stvrdne takze uz nie je tvrde hodiny ako to bolo predtym a keby mi v noci nevyskakuju nohy od nervov same od seba este by som aj v pohodicke spavala 😀 proste akokeby sa nic nedialo 😅

tasiko
6. nov 2011

@stefie držím palčeky 🙂

lolinkamaminka
6. nov 2011

@gloria9 ahoj, mne uz by teraz dakedy mala prist druha, ale neviem co myslis tym "porodnym" ...myslis ten prispevok pri narodeni dietata? lebo o ten si musis poziadat zvlast ked sa babo narodi a potom po 28 dnoch znova dalsia ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata...zaroven s materskou nedostavas ziadne ine prispevky, o vsetko si musis poziadat zvlast