icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
7. nov 2011

@mysti nedari sa?

harper
7. nov 2011

tak dnes sme sa tu bavili o rozhodnuti zo socialky, ze? tak som ho akurat nasla v schranke, celkom ma potesilo 🙂 Je to sest stran popisaneho textu a mimo ineho aj toto: "Narok na vyplatu materskeho po uplynuti ocakavaneho dna porodu urceneho lekarom je podmieneny oznamenim rodneho cisla dietata socialnej poistovni." Skusala som volat tej mojej kamoske na socialku, ale zrusila ma, tak snad sa ozve, alebo skusim vecer. Ja to ale chapem zatial tak, ze prvu matersku dostanem teraz a aby som dostala tu dalsiu, budem musiet prist z rodnym listom dietata na moju pobocku socialky.

zlamal.i
7. nov 2011

ahojte babule,tak od rana som sa nezastavila,prevetrala som skrine,pretriedila satnik,vyprala tri pracky,povysavala,poumyvala,psika som vybehala a teraz sa citim akokeby som v bani robila.trosky slabsie menstruacne bolesti 😒 este aj pracka zacala dymit ale svokra mala este jednu v zalohe tak sme doprali.vsetko som nachystala keby to prislo tento tyzden.
chcela som sa opytat,ze ci brusko musi stale klesnut dole pred porodom?
dnes som vela premyslal a ide na mna strach 😢 ci to vsetko zvladnem ani nie tak porod ako vsetko potom,ach to bude velka zodpovednost.aspon keby som nebyvala so svokrou co sa do vsetkeho miesa 😝 uz ani nereagujem na jej primitivne otazky.ma 3mes osetrovatelsky kurz tak sa hraje na pani doktorku a trepe somariny,a ja vystudovana sestra aj moja manzel s 4rocnou praxou v prahe a 4 roky v londyne na psycjiatrii sme asi dementi.ona ma tolko diagnoz a jej najvacsia je hypochonder.mna boli hlava tak a ju zacne,mna boli chrbat tak aj ju.normalne na nu skusame take finty a stale bud este v ten den alebo na druhy ju uz boli to co nas.no psychiatria a ze som na materskej ked aj tu musim pracovat 😀 😀 😀

zlamal.i
7. nov 2011

@harper aj mne dnes prislo a mam napisane to co ty ale niesom si ista ako to mysleli,tak pockam co ti povie tvoja znama 😉

harper
7. nov 2011

@zlamal.i hned ako zistim, dam vediet 😉

harper
7. nov 2011

@zlamal.i ja mam zase taku kolegynu, akonahle sa spomenie pred nou nejaka diagnoza, za chvilu uz ma priznaky, najviac ma nastvala, ked ma zacala obvinovat, ze ju chcem nakazit, ked som chytila moju kazdorocnu alergiu (a to sme spolu minimalne pat rokov v jednej kancelarii) 😠

trinka
7. nov 2011

@harper to musis nahlasiť sociálke do 10 dní od narodenia dieťaťa. jednoducho potrebujes kopiu rodneho listu.

trinka
7. nov 2011

@zlamal.i @harper kým ste ich nekazili tehotenstvom.... 😀 😀 😀

harper
7. nov 2011

@trinka no ved som jej hovorila, stale tam stonala ako jej je zima, hovorim mne je stale teplo, staci ked otehotnies, nedala si povedat, ale uz bude mat buduci rok 50 tak to bude mozno aj tym 😀 😀 😀
takze ty si to pamatas? prvu matersku dostanem teraz normalne a druhu az po predlozeni rodneho listu, ano? ja si to velmi nepamatam, a navyse pre dnesnych politikoch si vobec nie som ista ci sa to medzitym minimalne raz nezmenilo 😀

trinka
7. nov 2011

@harper nie matersku dostanes uplne normalne, len musis predložiť rodný list do 10 dní. oni to len formuluju ako bububu...

lenica81
7. nov 2011

@luci66 u pediatricky ste boli, nepytala si sa na tu zltacku... stale plati, davat na svetlo, takze k oknu, ak mas moznost... 😉 ono to odoznie... na bolave brusko mozes masirovat ako ti to maminka robila, proti smeru hodiniek, a kolienka k brusku tlacit, musi sa vyprdkat... ak sa to bude opakovat, mozes sa skusit poradit s pedi ohladom kvapiek, my sme davali malemu na koliky infacol... no, co sa tyka toho, kolko ti vypije vies zmerat iba tym, ze ju odvazis... a pokym ti pribera a je spokojna, cize nereve nenormalne, tak neries, vytiahne si kolko treba, ak prikladas na poziadanie... 😉 ak sa chystate k pedi, tak ti ju iste odvazi, alebo ju popros o prevazenie, ci pribera...
@harper gratulujem, nech sa teda vyhry zvysuju... 😀 potesi... na antolskej co viem, tak davaju pocernejsie zeny spolu na jednu stranu... 😕

harper
7. nov 2011

@lenica81 tak ja dufam, ze aj na kramaroch to tak bude a ze nebudu zrovna v premnozenom mnozstve. Lebo akurat na minulej poradni sa lekar so sestrickou bavili na ukor jednej takej - 75 rocnik a caka piate, a ze bola velmi drza, tak dufam ze ju nevyfasujem na izbu 😝 😲

anicka87
7. nov 2011

@harper ja som volala kamoske na socialku a vraj buduci tyzden pride materska 🙂

janap24
7. nov 2011

@lady511 ja som na 4cm ale bolesti neprichadzaju :( mozno daju nejaku infuzku a abudes sa otvarat dalej.

zlamal.i
7. nov 2011

babule ako to je stym bruskom,musi klesnut dole alebo mozem zacat rodit aj ked nieje klesnute 😖

harper
7. nov 2011

@zlamal.i tak ono ked sa babo posuva nizsie by malo klesnut ale nie vzdy to je pravidlo 🙂

zlamal.i
7. nov 2011

@harper minule som svokre davala caj pre tehotne lebo mne nechuti vobec tak mi povedala ze ona taky nesmie lebo c ked sa jej zacne tvorit mlieko skoro som sa zadusila smiechom.ani by ma neprekvapilo keby ze porodim a ona si rychlo pojde adoptovat niejake dieta aby mala aj ona 😀 😀 😀 😀

kaia
7. nov 2011

@zlamal.i, ja som nemala pri synovi pocit, ze by mi brusko kleslo (alebo som si nevsimla) 😀. Teraz ho mam tiez vysoko, ale rodit sa este nechystam, takze mi to vobec nevadi, aspon sa mi dobre pohybuje 😉

janap24
7. nov 2011

babulky poculi ste o tej vakcine proti TBC vraj nie je dobra a pri tom je povinna.. a od januara ju maju zrusit ale co nase babetka :(

z0e
7. nov 2011

@janap24 Ja som si napisala do porodnych priani, ze si nezelam, aby moje babatko ockovali v nemocnici, ze ho dam ockovat sama (u detskej doktorky) v zakonnej lehote, ktora je do 6 tyzdnov. A po 6 tyzdnoch je uz aj novy rok, kde ho uz nemusim dat ockovat 🙂 Ty ho nemusis dat ockovat uz v nemocnici, ani to nie je dobre. Babatko si vytvara imunitu same a nie este do neho jedy davat. Teda aspon toto je moj nazor. Len treba dat vediet v nemocnici, ze si neprajes, aby ho ockovali.

kaia
7. nov 2011

@janap24, ked som bola na exkurzii v porodnici kam pojdem, tak to tam prave na chodbe dve lekarky riesili a jasne povedali, ze budu respektovat zelanie rodica 🙂.
Minule bola v TV reportaz, kolko % deti ma velmi zle reakcie na TBC vakcinu a pritom sa v nasich geografickych sirkach vobec nevyskytuje, tak sme s mm zacali zvazovat, ci dame ockovat alebo nie 😒.
Mam dojem, ze ja sama ju nemam, totiz nemam na ramene tu jazvu 🙂.

lenica81
7. nov 2011

@micicka lebo citi maminu, tak je jej dobre u teba... 😉
@mysti krasa... a skvele, ze aj mm sa venuje... vidi sa v synovi... 😵 😉 vela zdravicka...
@milek tak uz si poradila @luci66 😀

ajvetka
7. nov 2011

@harper
harper @veronika1417 no tak ked dostanem niekoho normalneho na izbu, tak s tym nemam problem, ale co som citala v tej teme, tak niektore mali na izbe pocernejsiu mamicku, ktora chodila kazdu chvilu fajcit, chcela si stale poziciavat telefon, a podaktore pisali, ze chcela aj aby si nakojila aj ich dieta

Ahoj, toto sa presne mne stalo, plus chcela este pribor, lebo ze ona nema 😝 a neumyvala sa. fuj.Plus druha nepocula, ze sa jej dieta dusi!!!!
Akurat dnes som to rozpravala jednej mamicke, ked som cakala na monitor

ajvetka
7. nov 2011

Takze kocky, malinky je uz uplne dole, podla utz ma 3560g, vsetko je ok, na poradni mi dr. povedala, ze som na 2cm otvorena, ze ci mu pomozeme, tak mi tam porypala, trosku to bolelo, ale som zvedava, co to urobi. 😉

harper
7. nov 2011

@ajvetka fuj, ani nehovor ☹

ajvetka
7. nov 2011

@harper A to nehovorim o tom, ze na druhy den odisla domov, lebo ona ma doma deti a na 4 den ze si pre malu dojde. Sestricky hovorili, ze oni to tak bezne robia...

stellamiapiccola
7. nov 2011

@mysti krásne babenko, ešte raz blahoželám 😉

zvedava17p
7. nov 2011

ahojte, vsetkym mamickam k drobcekom gratulujeeeeeeeeem, su nadherni

ja som bola dnes na poradni a na porod to vobec nevyzera, stale mam krcok skrateny na 1cm, vobec nie som otvorena, kontrakcie ziadne, maternica nedozreta a plodovka pekne cira...a to ma dr. od 5. mesiaca strasil, ze si mam davat pozor, inak porodim.... 😠

22nikuska
7. nov 2011

@charlottte ano aj ja idem do bojnic ale termin je az 24...tak neviem ako dopadneme

dominka757
7. nov 2011

baby, aku ste si kupili mast na bradavky? 😕