Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zlamal.i my vcera na pasoch tiez dlho... ma tam dva, ale na jednom nemala sondu, tak musela hore na porodku zavolat, nech jej donesu a ked uz dve naraz robila, tak uz to slo... ale teda ziadna slava... 😔
idem kus upratovat, hadam sa nieco pohne... mm mi nechce pomoct porodit... 😝 😀
JA MAM ZAJTRA PORDNU TAK SOM ZVEDAVA CI JE NEJAKA ZMENA...ja som od 30tt nebola na pasoch,tak poviem dr nech ma posle ky mame ocinka doma,aby som nemusela busom chodit. 😉
@zlamal.i waw, to fakt... som asi nekukala tie spravne spravy, alebo som bola nepozorna... 😀 no aj u nas vcera dost teda bab na poradni... ale na porodke vcelku kludne sa mi zdalo... tak uvidim, ako to vystreli... ked budeme po 2 na izbe, to mi bude stacit a hlavne nech nevychytim nejaku divnu babu... ale mozno ja budem divna pre inu... 😀 😨 😕 😅
ahojte dievcata, dlho som tu nebola a nestiham vas spat citat...takzegratulujem vsetkym,kotre doteraz porodili deticky a prajem im vela zdravicka a mliecka 🙂 no u nas ako tam sa pomalicky nastoluje rezim, aj ked kazdy den je da sa povedat prekvapenim. kojime, odsavame a dokrmujeme odsatim mlieckom. maly uz nam dosiaho 3kg, cize uz ma nozicky aj rucicky ako spravne babeno. ked sa narodil a doniesli sme ho z porodnice, tak som az plakala, ked som ho vyzliekla, ze je taky strasne chuducky a vyzera ako africke dieta 😢 ale teraz je radost na neho kukat ake ma pekne faltiky na nozickach a rucickach 😵 Maly je strasne zlate deculo, uz to vyzera, ze ho aj plno kojit budem moct,bo ma uz aj dost sil si vytiahnut dostatok mliecka z prsnika a zltacka, kvoli ktorej sme boli dlhsie v nemocnici je uz pekne na ustupe a doktorka povedala, ze moze byt zlty uz aj 2 mesiace, bo pecen je ok a bilirubin klesa 🙂 prikladam fotky nasho fotomodela...cely cas rozhadzuje nozickami a rucickami, ale akonahle zbada objektiv fotaku,tak drzi jak zarezany a hadze pozy... 😀
ahojte
blahozelam dalsim mamickam 😉
my sme mali hroznu noc,od 20-tej do 2-hej vkuse na prsniku,tahal zaspal a ked o par sekund zistil,ze nema cicu v puse,tak zase rev,no hruuuza ☹ prva hrozna noc,dufam,ze aj posledna,snad 😖
co tyzden to horsie,ale tak v nedelu krstime,tak snad sa polepsi 😀 😉 🙂
a cakatelky,prajem uz co najskor,rychlo,stastlivo a bezbolestne porodit,drzkajte sa a uz nech to mate za sebou 😉
ahojte kočky 😉 tak ja mám sa sebou dnes opäť monitor...dnes som si už aj myslela že si ma tam nechajú, lebo ma neskutočne bolia kríže a mám bolesti ako pri menzese. dr. ma pozrela a povedala "bez zmeny" 😒 to znamená že sa vôbec neotváram, ale keďže videla, že som už zúfala tak sa ma snažila upokojiť tým, že ako tretiačke sa to môže rozbehnúť veľmi rýchlo a že možno sa ešte aj dnes tam vrátime 😎 ale ja mám taký pocit, že ten náš krpec sa narodí najskôr až v nedeľu, alebo pondelok, keď budem mať nástup do nemocnice 😒
@afra gratulujem a prajem veľa zdravíčka 🙂
@kukina79 tak to je fajn že je všetko o.k, len tak ďalej priberajte nech je z neho riadny chlap 😉
Ahojte kočky, tak ja som sa pred chvíľkou zobudila, a som totálne hotová, teda poviem vá že keby idem dnes rodiť, nemusia mi dať vôbec žiadny klystír, tak som sa vyčistila že len, až ma všetko bolí, fuj to bolo doobedie, ledva som dovarila, brucho mám ako kameň, bolia ma kríže a celý spodok, no som zvedaváča mi povie zajtra doki v poradni 😉
@kukina79 je nádherný, môj syn bol tiež len také somálske dieťa ked sme prišli z pôrodnice, moja mamina ked ho zbadala, len zalomila rukavmi a povedala mi že daj mu jesť, však mu trčia rebrá, čo mu aj trčali ešte dobré dva týždne a koža nôžka mu tiež visela, bol len také dlhé chudé črevo ( 53 cm a váha necelých 2700g), no potom to rýchlo dobehol a teraz mu nič nechýba
@kukina79, krasny chlapcek 🙂
@afra, gratulujem a som rada, ze to uz mas stastne za sebou 😎
@dena, podla mna lekari nevedia urcit, ako rychlo to pride. Mne den pred skutocnym porodom v nemocnici povedali tiez, ze stav nezmeneny a na druhy den poobede bol Artas na svete 🙂. Tak drzim palce, nech to je co najskor, tato nedela ma pekny datum: 20.11.2011 😎
dakujem vam dievcata, na maleho sa niekedy neviem dost vynadivat aky je na spapanie 😵 este pred porodom som si nevedela vobec predstavit ako bude maly vyzerat, ale s vysledkom som spokojna... 😎
@lenka1108 prajem ti rychly porod a nech nemusis uz dlho cakat... 😉
@henrieta44 no presne tak vyzeral este pred vyse tyzdnom ...rebra vytrcali a koza na nozickach vysela, fakt som mala par x slzy na krajicku, ako mi ho bolo luto... 🙄
@dena neboj stav sa moze fakt velmi rychlo zmenit...u mna 2 dni pred porodom na poradni na prst otvorena a na 1cm krcok skrateny a dr., ked som jej povedala, ze dufam, ze dalsia poradna bude posledna sa na mna kukla, ze si dost fandim...no kuk ho o 2 dni som porodila a ani som nevedela ako... 😉
dievcata moja najvacsia obava bola, ci zistim, ze to na mna doslo...kazdy mi povedal neboj to zistis hned....a prd...nebyt, ze ma krv na vlozke vystrasila, tak asi by som doma porodila....pretoze mna chytili dost velke a pravidelne bolesti az po klistire a to som do nemocnice dosla na 4-5cm otvorena a krcok uz uplne spotrebovany. heh dr. mi odporucila, ze pri druhom dietati uz len pri naznaku kontrakcii mam bezat do nemocnice, ked som tak rychlo teraz porodila....ani som si sprchu a prechadzky po chodbe neuzila. po napichnuti EPI, som do polhodky porodila...
Inak baby nepotrebuje niektora z vas tampony do podprsienky (40ks) + caj pre dojciace maminy?? Mne to ostalo neotvorene, lebo po 2 mesiacov mliecko nam odislo na spacirky do Prahy ci kde. Predam ich spolu za 7eur (najskor som to davala za 9eur), nech mi to nezavadzia v skrini. Mozem spustit este z ceny 1euricko .Zbytocne to mam v skrini 🙂
dnes je nas maly akosi ukazkove dieta...napapa sa a potom spi 3-4 hodky...wau to sa nestava kazdy den...je aj cas troska popisat... 😉
@zlamal.i no zacalo to tym, ze som si rano nasla na intimne vo vytoku jasnocervenu krv, co ma troska vystrasilo..keby to bolo tmava az hnedasta, tak viem, ze zatka odchadza, ale takto som bola neista...ale som povedala este vyckam, mozno to len cievka praskla...tak som dala kavu. potom som si nasla opat krv na vlozke a to uz priatel, ze ideme na pohotovost pre istotu a ja, ze este pockaj, trenba povysavat a kupelku poumyvat....tak som ho nhnala povysavat a ja som si kupelku spravila... 😝 😀 tak a potom uz bola tretia intimka krvava ( nie uplne , ale vramci vytoku) a to ma uz tak troska krize zacali boliet, ale to som uz poznala z poslickov, nic vyraznejsie. tak sme asi o 11:30 dorazili na pohotovost atam som povedala, ze mam krv na vlozke a som v 39tt a hned ma poslali na porodnicu. tam ma vysetrili a povedali, ze si tam ponechaju. este stale som nechapala co sa deje, tak som kamoske pisala, ze stretko cez week odkladam, ze asi budem v ten den , alebo na druhy den rodit...som to ale trubka...stale som neverila, ze to uz je tak daleko.....dali klistir a potom to po nom zacalo...casovo neviem, ale potom to zacalo kazdych 10min. a to som bola za sestrickami, ze asi uz mam kontrakcie ,ale boli vsetky boxy plne, tak som na izbe si ich sama predychavala. . konence som sa dostala na box a tam mi dali EPI a dr. mi hovori o 16:30 do pol hodky to zaberie a mozem sa ist po chodbe prejst a do sprchy...hehe ale nestilha som...kontrakcie zacali v minutovom takte, tak dosla dr. kuknut ako sme postupili a zahlasila, ze rodime... prepichli blodovku a maly bol za chvilku na svete a to bolo o 16:55 🙂
@stellamiapiccola @lenica81 - skusili sme, na všetky reaguje rovnako, vraj to chce len trošku času, kým si zvykne, tak uvidíme... 😒
@kukina79 tak taky porod by som chcela aj ja 😀 😵
baby ktorym odisla zatka...akej farby bola?zo mna dnes tecie taky husty priesvitno biely hlien a neviem ci to moze byt ono,ci nie...dakujem
@afra gratulujem a prajem vela zdravicka a mliecka

ahojte babule.dnes sa citim strasne salba.nohy sa mi klepu,som ako omamena.v pondelok ma termin 😒 chce sa mi strasne spat a pritom som sala dobre.tlak mam ok tak neviem co je so mnou.boli ma cely spodok ani poschodch som nemohla vyjst.to zas bude den.stihla som trosku poupratovat.vcera som bola na pasoch cakal som tam od pol jednej a zobrali ma pred tretou lebo nebola tam setsricka a bolo nas vela.som myslela ze ma tam porazi uz som nevladala ani sediet tak ma bolel spodok a chrbat.ja uz chcem rodit 😢 😢 😢 mne este nikto nemeral panvu...