Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@hajatanufus no co ako ti je? si este doma? ak by boli castejsie tak bezkaj do spitalu.drzim ti palceky...
baby Benn je od 5 hore.aj by spal chudatko ale boli ho brusko.davam mu espumisan ale asi nezabera.som total ko uz neviem ako mu pomoct.a to musim byt za hodku v nemocke na prevez.ach jaaaj... ☹
@henrieta44 gratulujem k babatku 🙂 .Aj ja som mala rychly porod,no Ty si ma ,,rychlostou,, este prekonala 😀 Zelam vela zdravia a dostatok mliecka [lebo teraz,aspon ja,ho mam az nadbytok 🙂 ]
baby,neviem ako si mam prehodit udaje...ze som uz porodila.Poradte.
dobre ranko no som zvedava ako to dnes pojde,ze kolko zas porodi...celkom pekne sa to zas rozbehlo s tymi porodmi....ja stale nic,tak asi nakoniec pockame na termin 😉 nepomaha nic.dnes asi este pojdem na prechadzku,potom dam horuci kupel a mozno sa aj ocinko da prehovorit...uvidime.
vcera ma cely spodok bolel a ledva som sa hybala ale ziadne tipicke bolesti do krzou alebo brucha neboli...ach 😔
@lenka1108 chapem chapem 🙂 a mozem sa opytat, ako sa to robi na matrike, kedze nechcem dat ani jedno meno v slovenskej dorme, teda s dlznom? chcem len Benjamin Julian, aj vyslovovat to budeme vsetci anglicky. mam si vytlacit z netu zoznam mien a to im tam ukazat? a to sa robi po porode? musim to urobit len ja alebo moze napr. moja mamka? nemam ponatia, ako sa postupuje taky cas... som sama, cize mozem to riesit len ja alebo moja mama alebo brat.
ahojte baby...ja síce oficiálne už nepatrím do novembroviek, ale rada tu s vami ostanem...🙂 ešte 25. októbra sa nám narodil synček Sebastian, pri narodení meral 50 cm a vážil 3280 g...🙂 už vobec nemám prehľad, kto čo ako, ale hádam sa k tomu dostanem, ak mi to drobec dovolí...🙂 držte sa...
@janulkan aha, nooo, esteze lubim cokoladove keksy 😲 coko ako taku nie,len na keksikoch ale aj tak..a ja ze preco kaka raz za tri dni 😒 takze nevies ako s cajom...hmm, nevadi.. fakt neviem ci ho kupovat...pri Bianke som musela este po kojeni odsavat a teraz mam od kojenia do kojenia, rezervy ziadne ako presli tie bolesti prs po prichode z porodky...
@hajatanufus juj len ci to moze... ja som bola u obvodnej kvoli tomu a vsetko je pre kojace kontraindikovane, @lianka7 .... jaaaaj ved ty si este 2v1 😀 😀 😀 😀 vtedy sa toho moze viac 😀 😀 😀
@lenka1108 ahoj dakujem som stale doma lebo kontrakcie presli tak som ani mm do roboty nevolala ☹
@teleranka pri porode povies ake chces meno. a ked sa ta opytaju ci s dlznom povec nie.a to je vsetko.potom pojdes pre rodny list.ja som nikam nic nenosila ani pri prvej dcere a to mam scarlett.
@meminka tak tu si.srdecne gratulujem ku malinkemu.ja som dufala ze sa stretneme v spitali.aj ja uz mam maleho na svete narodil sa 3.11. ale nechci ake komplikacie.musime sa potom stretnut a pokecame 😉
ahoj kocky, tak uz sme konecne doma 😀 ved uz sa aj patrilo , po desiatich dnoch... 😅 😅 😅 neviem ci viete, ale 9.11.2011 sa o 20:00, 5 dni po termine spontannym porodom narodila nasa dcerka ZARA, s modelkovskymi mierami 3280 g a 51cm 😅 mame sa dobre, ja odvcera dost horuckujem, ale kvoli tomu drobcovi sa da zvladnut vsetko 😉 😉 😉 dakujem za gratulacie a zaroven gratulujem vsetkym mamickam ktore to uz tiez maju za sebou 🙂
rada by som vam oznamila, ze dalasia z nasich kruhov novembroviek uz ma drobca pri sebe, a sice @ janap24 , ak sa nemylim tak predvcerom v noci sa jej narodil maly MARCO s mierami 3700g a 50cm 😀 zistila som ze aj modry konik je maly, stretli sme sa na jednej izbe 😀 😀 😀 Janka vas vsetky pozdravuje 😉
@dominka757 temešváryho roztok 😉
@lolinkamaminka este raz gratulujem a to je super ze ste sa stretli takze na mna nepockala ☹
ahojteeee blahoželám všetkým novým maminkám moc moc 😉 @teleranka ja som na matrike musela riešiť priezvisko lebo som ho nechcela s ová , môj muž neni slovák, tak preto a v pôrodnici dali ová až pokiaľ som to nevybavila, ako prvé sme išly kôli menu potom rodný list hneď na matrike.musela som vypisovať papier, to je všetko akurát nechápem takéto zbytočnosti.
holky tak original som decembrovka,ake kedze uz vyse dvoch tyzdnov lezim na MY na gynekologii s vysokym tlakom a opuchmi,zorhodli sa mi porod vyvolat v utorok 22.11.,coz som aj rada,lebo sa tu cas vlecie... 😠 Vnoci som mala bolesti ako pri menstruacii a trochu mi vystrelovalo bolesti do chrbta,tak uvidime,ci sa maly nevykutre aj skor...Zelam vsetkym ten naj porod bez komplikacii a holkam,ktore porodili tisko zavidim a prajem hlavn ezdravicko,ved co je najdolezitejsie!!!! 🙂
@dada1984 tak drzime palce 🙂 neboj vsetko dobre dopadne,ja mam termin21.11 bolesti ma kazdy den a nic.vsetky tu cakame na den D ty aspon uz vies kedy budes mat svojho drobceka pri sebe,co by som dala zato keby som to vedela aj ja a nie pri bolestiach stale dufam ze to uz bude a nic 😒
@lolinkamaminka srdecne blahozelame a prajeme vela zdravicka a mliecka a rychle zotavenie aby horucky rychlo presli 🙂
@janap24 aj tebe srdecne blahozelam a prajem vela zdravicka a mliecka 🙂
@dada1984 tak vitaj medzi nami a drz sa 🙂
Ahojte, mam chvilku cas, baby mam u svokrovcov a Jurko je uuuplne uzasne dieta, krasne spinka, dnes vstaval o pol desiatej a to bol v noci len dvarat hore, z toho som ho len raz prebalovala, druhykrat nebol pocikany, ani pokakany. Ale zato ked sa zobudil o tej pol desiatej, tak ma fajnovo okakal, dala som nabol podlozku, ktora bola tiez od toho no a panko si zacal vo velkom cuuurat na vsetky strany 😀 😀 😀 No ale chcela som vam napisat, aky som mala porod.
Dna 9.10 som isla na postu, do Terna, Tesca, DMky, Lidlu, vybavit pediatricku. Doma som si prekontrovala tasku do porodnice, bola som vonku a hrala som sa s dievcatami. Mm mal poobednu, ale volal, ze pride az o polnoci. Zaspala som okolo polnoci a zacali mi jemne bolesti cca kazdych 20 minut, ale to som mavala aj kazdy den predtym, tak som si myslela, ze to prejde. Mm prisiel o jednej, kontrakcie kazdych 10 minut tak som mu oznamila, nech sa trosku prespi, ja sa idem nachystat, dobalit si veci a pojdeme rodit. Skackala som si na fitlopte, dobalila kefku, papuce, kukala telku, obliekla sa... Kontrakcie kazdych 5 minut do tretej hodiny, potom som dostala po 3 minutach tak som zobudila draheho, ze nech ide nastartovat, nech mam v aute teplucko. Pobozkala som moje spiace princezne, zobudila som mamu a vyrazili sme. Vonku hmla, ze nebolo vidiet, tak sme isli pomalicky, najviac 40km/h. Za polhodku sme boli pred nemocnicou, zmena polohy mi robila najvacsi problem, hned som dostala kontrakciu. Prijali ma, isla som sa prezliect, manzel mi pomahal, isli sme na porodne oddelenie, tam ticho ako v hrobe. Vsetky izby boli plne, ale ze vsetky spia 🙂 Manzel cakal vonku, mne zatial sestricka dala podpisat nejake papiere, dala ma na monitor, povedala som jej, ze pri porodoch zvraciam, to mi uz doslo zle a ona sa ani neponahlala dat mi mysu. 🤐 Prisiel dr. pozdravil a namiesto mojho pozdravu pocul len moje vracanie chudak. 😅 Vysetril ma, povedal ze posledna som prisla, ale prva odidem, lebo to pojde rychlo. Sestricka mi dala klistir, oholena som bola, potom som dala sprchu, este mi bolo zle, to mi dali nejake injekcie. Isla som na porodny box, kde zavolali netrpezliveho manzela a to som bola veelmi stastna ze ho vidim, ze tam bude somnou. Pustili mi vodu okolo 5:00 a za par minut som bola uplne otvorena, len malinky nemal dost klesnutu hlavicku, tak vzdy ked som mala kontrakciu, som musela tlacit. Manzel stal za mnou, drzal ma za ruky, smial sa mi a fotil ma. Parkrat som mu zanadavala, iba raz kusla 😀 Pozeral na monitor a vzdy ked mi isla kontrakcia, tak mi to poctivo hlasil. Tie bolesti som ani nejako nevnimala, len som bola dost vycerpana. Vzdy ked jedna skoncila, nestihla som si oddychnut a uz tu bola dalsia. Sestricka mi poradila, ze sa mam dat na pravy bok, kde ma krpec chrbatik, ze tak to pojde lepsie, aj islo. Kazdu chvilku chodili kontrolovat, ze ci uz mozme rodit. Bola som tak cca 15 minut, ked som zacitila pocit na tlacenie a Jurkovi zacala vyliezat hlavicka, dobehli sestricky, zvolali, ze rodime, ledva som si dala nohy na tu kozu ale malinkeho som vytlacila na jeden krat sestricke(nebola to obycajna sestricka, ale taka, co uz moze robit porody) do ruk o 5:50 🙂 Dr. to nemal sancu stihnut, aj bol prekvapeny, ked prisiel. Muz mi urobil krasne fotky, Jurka mi hned dali na brucho a drzala som ho asi dve minuty, celeho sedeho, tepluckeho, mazlaveho, krasneho NASHO! Drahy hned kontroloval, ci to je syn. Prilozili mi ho na prsnik, krasne sa hned prisal. Hrdy tato isiel so sestrickou umyt, zmerat, odvazit Jurka, ze je krasny ruzovucky. Potom nam ho priniesli, tatik ho drzal v naruci a mna dr. zatial zasival, ze som sa ani moc nanatrhla, ale sil ma 40 minut. Zvonka mam 1 steh. O 6:30 isiel manzel domov a ja som ostala s malinkym, dala som mu prsko a spinkal hodinku, dosla sestricka z novorodeneckeho a vzala si ho. Za 3 hodinky mi ho priniesli a uz sme boli len spolu. Rodila som na Kramaroch a bolo tam fajn, az na jedlo 🤐 Prepacte, ze som sa tak rozpisala, ale ak by som nieco vynechala, uz by to nebolo ono 🙂
@ajvetka ahojky to si mala fakt rychly a ukazkovy porod to je super aj ja chcem taky ale musim cakat kedy to pride 🙂
@hajatanufus neboj sa, hlavne bez stresu a treba pocuvat sestricky, mne dost pomohli, lebo zozaciatku som zle tlacila a to ma unavilo, potom mi povedali, ako mam tlacit a uz to bola balada 🙂 A malinke vie najlepsie, kedy ma prist ku tebe.
Včera v rizikovke od 08:00- 11:30 h. ☹ A to som bola prvá.
Dr. ma vyšetrila (konečne po 4 týždňoch) - otvorená na 1 voľný prst
a poslala na CTG (graf nebol ideálny, lebo sa to rozdráždilo vyšetrením .Všetko ma bolelo, mala som sťahy, nevládala som tých 20 min ležať na chrbte. Naordinovali mi 3x denne sexík s MM pre Prostaglandín, aby sa to naštartovalo. ( Pritom si pripadám s bruchom maximálne nemotorná a neatraktívna a sex je to posledné na čo myslím 😒 ) Posledný týždeň som už veľmi podráždená a všetko ma rozčuľuje. 1 deň mám energiu na všetko a na 2 deň mám problém prejsť zopár krokov. 😒 Neznesiem ani masáž chrbta od MM a v poslednej dobe mám myšlienky, že ho už nechcem pri pôrode, že ma bude ešte viacej rozčuľovať jeho prítomnosť ☹
...asi ma už chytá depka . Nech už je ten pôrod za mnou.
Ahojte, tak aj my sme už domka 🙂 Náš Oliver sa narodil 13.11.2011 o 18:24 hod. s mierami modela 4250g a 54cm 😉 Je to pre nás najkrajšie stvorenie na celom svete!

dobre ranko babenky ja uz hodinu som hore lebo ma chytili kontrakcie najprv 8 minutove a potom 5 minutove ale po45 min to preslo a teraz sa to predlzilo asi na 15 min teda cakam kedy pride dalsia a uvidim asi pojdem este spat ale dufam ze to uz dnes bude lebo uz ma to nebavi takze zase dalsia prisla po 8 min tak neviem