icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
20. nov 2011

@dominika_sk presne to som robila aj ja ked som prisla s porodnice, nosila na pleci a nosila a dieta nie a nie grgnut, skor sa mi poblinkal z toho 😀 tak som s tym prestala a cuduj sa svete niekedy si grgne uz na prsniku, niekedy vobec a ked treba pyta si aj sam grgnut. A na to ckanie som si uz zvykla, po kazdom ublinknuti ckame aj 5 min 🙂
Inak my sa dojcime povacisne tak 10 min a snazim sa aby aspon tu dobu efektivne sal, ale nie vzdy to vyjde, prirastok sme ale mali len 90g/tyz ☹ a v noci mi povacsine prespi 5h a potom sa pyta az, cez den niekedy po hodine (hlavne ked nezaspi a je hore), niekedy po 3h (ked spi) 🙂

janulkan
20. nov 2011

@lady511
@lolllka gratulujem 😎 vela zdravicka 🙂

teleranka
20. nov 2011

@stefie haaaaaaj, si mi vcera uz nedvihala :(

hajatanufus
20. nov 2011

@lady511 srdecne blahozelam a prajem skore zotavenie a vela mliecka 🙂

karap
20. nov 2011

@stefie neboj moja,to ,,sa vsaaakne,, 😀 Mne prisli deti domov len vcera vecer,hned utekali za malou a hladkali a chytkali ju....Aj dnes,len co mala zaplace utekaju za nou ktory cez ktoreho....kto jej prvy da cumel a kto mi poda prvy plienku....No desim sa zajtrajska[a dalsich dni]lebo muz uz ide do prace a budem tu sama z 3 detmi....Teraz cez obed som mala problem ich uspat.Najprv Simonku,potom deti [medzitym Simka zasa plakala,no muz ju zobral],no a ked som uspala deti,zase som mala robotu okolo malej....nakojit,no hned zaspala,tak je tu konecne pokoj.Som zvedava ako to zvladnem bez muza 😖

tasiko
20. nov 2011

ahojte maminy..ja sa hlásim po dlhej dobe,bo maličkej potvrdili reflux a najnovšie ešte aj koliku ☹ ☹ takže som úplne off...po každom kojení čakám niekedy aj 10-30 min na odgrgnutie,niekedy to zaberie a vygrcká to aj tak ☹ a dosť veľa.a teraz sa do toho ešte pridala aj tá kolika...iba sa pučí a pučí ☹ ☹ a nemôžem ju ani utíšiť tak ako sa to má že pohojdať...lebo sa mi hneď dogrcá.Takže toho moc nenaspím v noci,cez deň ešte ako tak.Ani malá nechce moc spať ...sotva prespíme dokopy štvrť celého dňa.Skúšali sme na reflux gastrotuss,grckala aj s ním,na koliky espumisan,ale moc jej nezaberá. 😢 😢 Je mi z toho príšerne,prvé2 týždne bolo v pohode a teraz toto.poraďte čo by mohlo pomôcť? Okrem, toho,masírovať bruško nepomáha,to ziape ako divá,natriasať ju nemôžem /reflux/ dokonca aj pri prebaľovaní sa mi pozvracia.cvičíme aj nôžkami,ale všetko mi príde zbytočné,už ani neviem čo mám jesť,jem skoro nič lebo sa bojím že aj z toho to má. 😢 😢 prajem Vám všetkým spokojné dieťatká.
🤐

janulkan
20. nov 2011

@tasiko my davame uz asi tyzden biogaia (po dohode s lekarom) 2kv denne, obcas 1-2 caj lyz rascovy, fenyklovy alebo anyzovy (striedam kazdy den) odvar a celkom si poprdkava 😀 aj ked nie vzdy je to idealne 🙂 a cvicime nozickami, to nam vcera pomohlo sa vykakat 🙂
inak neprospievali ste alebo kolko ti toho grcka, ked mate potvrdeny reflux? ake ste mali prejavy relfuxu? kedze my tiez po kazdom jedle, pri prebalovani, dokonca aj ked je na pleci tak sa poblinkava, pri masazi bruska odgrcne stale, ale nie vzdy je toho vela...uz polohujem a snazim sa co najjemnejsie s nim zaobrachadzat a nezdvihat velmi po kojeni

tasiko
20. nov 2011

@janulkan nam sa potvrdil reflux ked mala si týžden...jednoducho všetko vygrcala prúdom von.boli sme na sone žalúdka aj tam sa potvrdil.nie že vraj daky masívny ale že áno.Aj teraz aj ked si odgrgne tak niekedy všetko vyvráti...nechápem tomu.a čítala som o tých kvapkách to musí schválit lekár či sú dostupné volne?Ona si aj prden aj kaká sama ale iba stále sa pučí potom plače a pučí a dookola ja som z toho neštastná.naštastie sa snažím ked vygrcá jej opat dat mliečko zatial nám priberá ale bojím sa že onedlho takto už ani mlieko nebudem mať 😒 😒 ja masáž brucha nemôžem bo to by som bola celá ogrcaná.aj tebe sa tak pučí stále a plače??polohujeme od začiatku ale neviem...ved pri prebalovani to tak nejde aj ked sa snažím ju dat na vyvýšené stažuje to prebalovanie potom ked trochu zakmásam s nou tak už ide.... ☹ ☹ ☹ po kojeni ked ju nedvihnem a nesnažim odgrgnut dat tak sa môžem tešit že to pojde všetko na mna.A niekedy si ani neodgrgne a viem že má plné brucho...potom zasa aj ked si odgrgne štikúta potom sa zasa napapá vzduchu a dookola 😖 😖 ☹

stellamiapiccola
20. nov 2011

@tasiko skus hadičku do konečníku, alebo ja som dávala malému sabsimplex kvapky, teraz má aj malá také kŕče a pomrnkáva tak jej dávam prevarenú Lucku a v nej vyvarený kmín alebo fenikel.a stým jedením to ani ja už neviem a jem len kraviny tak by som si dala pomaranč a mandarinkuuuuuuuuuuuuuu

lucka33
20. nov 2011

Ahojte, hlásim sa s malým Filipkom, narodil sa 15.11. sekciou s mierami 2990 g a 49 cm 🙂 už sme doma a zabehávame sa...

tasiko
20. nov 2011

@stellamiapiccola ona sa vykaká sama...ja tomu nechápem...aj prdká si sama.na každej plienke máme bud také "puky" alebo niekedy sa riadne dokaká....to aj tak treba tú hadičku?? ja som z toho na vetvy

dominika_sk
20. nov 2011

@tasiko hlavne si kup čaj na kojenie, ja ho pijem trikrat denne, občas zjem aj to čo nemam 😕 a maly prdi ako tchor zatial 😀 musim si zaklopať.je tam pisane že to obsahuje fenikel, medovku a neviem čo ešte nadobre travenie, vetry...

dominika_sk
20. nov 2011

@janulkan moj maly teda pije aj pol hodiny, až potom zaspava, ale poradńu mame až 30,11, tak až vtedy budem vedieť kolko pribral a či vlastne "dobre pije". ale plienku ma vždy ťažku pocikanu, aj nakakane tam ma stale a to mi hovorili ešte v porodnici, že to je dobre, keď ma plnu plienku lebo je to znak toho, že niečo doňho musi isť.

kaia
20. nov 2011

@tasiko, my sme pri Arturkovi vyskusali proti kolike asi vsetko. Jedine co zabralo bolo: gripp water (vodicka s obsahom kminu). Videla som ju predavat v madarskom Tescu (mozno ho maju aj na Slovensku, nepozerala som). A rektalna rurka do ritky je tiez velmi ucinna 😉

stellamiapiccola
20. nov 2011

@tasiko tá hadička jej môže pomôcť sa vyprdkať ale pozor môže ťa okakať cez ňu 🙂 mojej sa to podarilo už aj bez hadičky tak ma okakala že som len ostala pozerať 😀

dominika_sk
20. nov 2011

neviete niekto čo je s @denis006 ??? boli sme spolu v porodnici, rodila skor ako ja a mňa už pušťali domov, keď ona ešte bola v nemocnici lebo mala jej mala žltačku a ešte sa tu neozvala. začinam byť v strese trošku, že čo s ňou je 😕

milek
20. nov 2011

@tasiko Biogaiu kvapky dostaneš volne v lekárni , stojí okolo 10 eur musí byt v chladničke a obvykle sa davkuje 2 kvapky denne.Ta vodička na vetry viem že u nás je Babycalm čo je roztok bez obsahu simeticonu tzv. vetrová voda a potom po espumisane infacol a sab simplex.Ten reflex poznám , mala ho mala až kým nezacala príjimat aj tuhšiu stravu a išlo ma porazit.Ja som ale prešla na UM lebo ja som mala mlieka málo a ked som jej zmiešala svoje a dokrmila umelým všetko to skončilo na mne, potom hukala a takto to islo dookola 😝

hajatanufus
20. nov 2011

@lucka33 srdecne blahozelam a prajem vela zdravicka a mliecka

kaia
20. nov 2011

@dominika_sk, ozvala sa pred par dnami, ze je uz doma 🙂

lucia2312
20. nov 2011

ahojkajte tak uz to mame za sebou malinka sa narodila 16.11. sekciou,3200 gr a 53 cm

milek
20. nov 2011

Baby všetky rodíte aj ja už chcem, lenže u mna ani náznak porodu 😢 a to mam už po termíne.

lady511
20. nov 2011

dakujem všetkým za gratulácie 🙂

zvedava17p
20. nov 2011

@kaia uprimnu sustrast ☹

Vsetkym mamickam gratulujem 🙂 ...ja mam termin zajtra a ziadny naznak, ze by to uz mohlo prist 😒 😠

zlamal.i
20. nov 2011

aj ja uz chcem sa bavit o kojeni 😒 tak dnes som si dala hodinovu prechadzku dlhsie som nezvladla,nedavno sexik a vecer si dam kupel.v noci som mala zala zasa slabe kontrakcie dobedu tiez tak dufa ze sa to uz konecne rozbehne.zajtra mam termin aj poradnu tak som zvedava co mi pan doktor povie.smozrejme ze nic nove iba ze mam cakat a isto mi neskontroluje ani krcek takze tam zasa stvrdnem a budem u neho 5min 😠 vobec sa mi tam nechce.babi vam merali kezdej panvu?momentalne mam bolesti a tvrdne mi brusko ale pri mojom stasti to zasa prejde 😝

kukina79
20. nov 2011

@stefie ahoj, no ja som mala ja predtym, ale neboli bolestive, takze to co som po porode zazila som vobec nepoznala. este v nemocnici som sa stazovala na strasne tlaky do konecnika, tak ma vysetrili odspodu...fu gynekologicke vysetrenie po 2 dnoch od porodu, neprajem nikomu... 😅 mylseli si ci to nema spolocne nieco s vnutornymi stehmi, ale vsetko bolo ok. lenze ja som tiez nemohla na velku a dala som po 4 dnoch 2 cipky a nic. tak som s placom isla sa sestrickami nech mi daju kistir, bo to uz neviem vydrzat ake mam bolesti...fakt horsie bolesti ako pri porode 🙄 no na chvilku zabral, ale potom doma som mala opat ten isty poblem a to som potom na to dosla, ze to tie hnusne hemoroidy ma trapia + zapcha. tiez som sa nevedela poriadne ten prvy tyzden doma o maleho starat a hlavne kojit, bo po leziacky sa nejak nevedel prisat a sediet som nevedela a kazdu chvilu som sa krutila od bolesti. mama mi v lekarni zohnala cipky a mast co mozu aj dojciace zeny brat a to pomohlo...nejak sa mi konecne podarilo ist na velku a od vtedy sa zacalo upravovat....no a teraz uz ani neviem, ze som mala hemoroidy. ale akonahle budem moct, tak si ich dam odstranit.

anicka87
20. nov 2011

@dominika_sk no aj moj si maloked odgrgne, nosim ho aj 15 min a nic a akonahle ho dam lezkat tak sa trosku poblinka. niekedy tiez si pyta uz po hodke ale sa bojim aby sa moc neprejedol a nebolelo ho bruska, ale ked zacne plakat no nedaj mu 😒 tak sa onho bojim a hlavne to ze byvame sami a muz mava aj poobedne a nocne, tak sa desim toho ci to zvladnem ☹ ale nejako musim 😉

lenkalienka25
20. nov 2011

@kukina79 ahoj,ako sa vola ta mast a tie cipky ak smiem vediet,dakujem

lenkakrchova
20. nov 2011

@sny aj ja som si dala vcera pohar vinka, ale celu noc som nespala, tak ma palila zaha, tak som si povedala, ze uz nikdy viac. Tak dnes dospavam 🙂 Tu v Irsku ani ti nepovedia vahu babatka, takze ani netusim ake velke babo nosim 🙂 ja len dufam, ze bude taka pomensia 🙂 nech nemam problem pri tlaceni. Syn mal 3 kg a to bola makacka pre mne ...

dominika_sk
20. nov 2011

@anicka87 ja to iste, ten moj je zase niekedy doma cely deň inokedy ide rano o 5,00 a pride po polnoci, len škoda že nikdy nevie ani kedy bude doma, ani kolko bude preč a nevie ani dva dni vopred či bude alebo nebude robiť 😢

janulkan
20. nov 2011

@tasiko on sa nastastie nepuci stale ale niekedy je presne vidiet ze sa nemoze vykakat alebo vyprdkat. Biogaia su probiotika volne dostupne, ale napisane je od ukonecneho 3. mes, ale co som citala tak v Rakusku a Svajciarsku pohode od narodenia, preto som sa pytala nasho dr ci mozeme davat a povedal ze mozem, len obvykla davka je 5kv/den, my davame 2kv, aj ked vraj probiotika pre kojene deti nie su tak velmi potrebne, kedze mm by ich malo mat dost 🙂 Inak ta hadicka vola sa to rektalna rurka 😀 a odporucam to aj ja do vybavy 🙂 a este masirujeme brusko Pupikom