Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@liat presne tak nic ma neboli, len sem tam kríže a taktiež sa kamarátim s fit loptou 🙂 ja mám tiez zajtra poradnu, tak uvidíme co mi povedia ...
@stellamiapiccola ved to, ze mozem prizvukovat a vcera vecer ho skoro zvalcoval... 😅 ked ho tu mam, tak je kludny, vedla je mrzuty... asi budem mat tuna kocik pri okne a potom este tu satku, keby bol barz mrncavy... 😒 😕
@janulkan ved to, ze ja ho v noci prelozim k nam, lebo som leniva ho posediacky dojcit, ani neviem, ako dlho pocuca, ja pri tom aj zaspim a potom sa len odgulam... ale to sme mali aj pri prvom, tak to mi zas neva, ale kedze tak dobre spi klop klop, tak by som ho mohla naucit na postielku, len som pohodlna... 😝
@stellamiapiccola to ja viem, co tym chces povedat, ale on mi toto robi len posledne 4 dni, predtym pekne spinkal aj cez den, obcas pokukuckoval, ale teraz place aj ked je nakojeny a prebaleny, pospi 30 min a preberie ho vzdy nieco a zas len plac...myslela som ze je to bolest bruska, tak sme zacali davat infacol, tak cakam ci bude mat nejaky ucinok, ale okrem toho je maly cely vyhadzany daky a mam pocit ze mu zahnisala rana po ockovani TBC, ma tam taky biely pluzgierik 😒 neviem ci to moze byt tym, ale teplotu nastastie nema
@dena ahojky gratulujem a prajem vela zdravicka a mliecka a aky si mala porod? nas maly sa vyypytal na svet na katarinu okolo polnoci mi praskla voda a o 1:46 bol na svete takze ja som mala rychlovku 🙂 pekne miery 🙂
@zvedava17p blahozelam
takže po ďalšej hysterickej noci sme dnes boli kupiť nutrilon. len teraz neviem ako postupovať. idem ho asi rozrabať v lucke. takže, mam si prevariť viac v hrnci a potom pred krmenim ohriať vo flaši kolko potrebujem (mam ohrievaačku na flaše), alebo sa lucka neprevara a mam ju len prihriať, alebo prevariť len tolko kolko potrebujem na krmenie, ale to sa mi zda zdlhave, keď mi maly bude revať a ja budem ešte len prevarať vodu a potom to chladiť...
@dominika_sk ja som to robila uplne jednoducho, bud som mala nachystanu vo flaške prevarenu vodu, alebo dojcensku (dojcensku som neprevarala, len zohriala), naliala som do detskej flašky podla toho kolko množstva UM som chcela dať, zohriala som v mikrovlnke na teplotu, ktoru som chcela ( v nasej som to mala vyrátané -6 odmeriek, 4 a pol otáčky v mikrovlnke 🙂 ), pridala som UM, premiesala a hotovo. V noci som mala vodu vo flaske v ohrievačke nastatvene, že udržiavala teplotu, takže som len prisypala UM a bolo... držím palce!
@trinka diky...takže si možem prevariť viac a potom prihriať v ohrievači...super, diky! 😉
@dominika_sk jasne! uľahči si to ako len možeš 😉
jaj my sme mali dnes ze ozaj prvu tazku noc, celu noc som takmer nespala... tak po 15 minutach raz za 2 hodiny ☹ Lucku asi bolelo brusko... vcera som zjedla na obed gulas, kde bola nakrajana paprika, ani mi to nenapadlo... takze uz vieme, ktore prve jedlo nam nerobi dobre a paprike sa vyhybame!
@dominika_sk preco umele?Uz nekojis?Mozno si to tu pisala,no nestacim citat....
Ja som vcera asi 4x dala malej len z jedneho prsnika [stale z toho isteho,lebo som si nepamatala z ktoreho som dala predtym]a veru dnes to uz ,,citim,, Ten prsnik,ktory ,,odpocival,, mam ako prazdny sacok od mlieka 😖 No a ten druhy zase sama hrca,taky je plny.Tak som dala malej z plneho len troska [kym sa mi ulavilo]a potom hop na ten ,,prazdny,,No asi v nom mlieko mam aj tak,lebo mala tahala a prehltala.....Budem si musiet pripinat na podprdu sponku,aby som si pamatala,ktory mam dat 😀 😀 😀
Inak baby,tie ktore ste ,,zasivane,, citite este bolest?Ja som si 3 dni po porode celkom v pohode sadla,no uz 3 dni mam take cudne ,,tlakove,, bolesti,ze si sadam len velmi opatrne.Vlozky menim casto,aj sa viackrat denne umyvam,tak snad nedostavam nejaky zapal,alebo co 😖 😖 😖
Ahojte, dakujem vsetkym a blahozelam novym mamickam. Ja sa tu teraz normalne nudim. Mala uz asi hodinu spi - boli sme sa predtym kupat celkom sa jej to pacilo. Ja sa citim dobre, keby nebolo tich hor dole, tak si to cele normalne uzivam. Ale uz som presla z avenocu na faktu, tak uz to zacina byt podla mna lepsie, i ked lekar rano na vizite bol zhrozeny - ze ci to videl chirurg.
@lenkakrchova tak si zajtra napiseme co a ako 🙂 fakt som zvedava kt.bude posledna 🙂
@karap nieeee, kojim, jasne...len večer je maly nervny, lebo cely deň ma ržim že spi tri-štyri hodiny a chvilu je hore, ale navečer sa mu otača, tri hodiny je hore a 30 minut spi, vyťaha mi obidva prsnika, lebo si pyta aj trikrat kym je hore a potom strašne reve, lebo mu už nič z prsnika nejde, tak som sa rozhodla ho navečer prikrmiť nutrilonom, len jedenkrat za deň. aj on bude spokojny, keď nebude hladny, aj ja, lebo sa mi mliečko stihne urobiť a aj si oddychneme, lebo zatial je to horor od večera do rana ☹
@dominika_sk no ty mas horor v noci a ja cez den.ide ma slahnut.maly stale reve aj 2 hodiny v kuse a ani za nic ho utisit.ked som snim bola dnes vonku tak spal.prisla som domou a od 2 reve ako pavian.momentalne ho mam prehodeneho cez pleco a to reve a reve. v noci prespi aj 6 hodin ale cez den konec... 😠 😠 😠
@dominika_sk ja si prevarím celú fľašu Lucky a potom zarobím Nutrilon a ohrejem (ja v teplom kúpeli). určite ju treba prevariť
@lolinkamaminka Moja zlata to s tym mlieckom ma mrzi. Na Anicku nemam ziaden kontakt 😒 marco je cey den dobrucky a v noci bojujeme ted ked place ze je hladny a ked ho dam na prsnik tak len cucka a nepije a hned spi. budim ho a nic. zrejme ma prehodeny rezim ale verim ze casom si to prehodi spat na normalny rezim. Tiez ked je nespokojny alebo hladny tak to da poriadne najavo ma teda riadny hlasok 😀 No a dufam ze bude pit lebo mliecko prichadza cim dalej viac a ked mi nebude pit tak ma slahne. Aj si odsajem ale to nie je dost prenho. odsavame, papame z mamkinej dudky a sem tam prikrmime. hlavne v noci. lebo vtedy mi spapka najviac. Tak len sa drzte babulky a pekne spinkajte 🙂
@kukina79 Dakujem za povzbudedzujuce slova. Ono mliecko by aj uz bolo ale maly mi v noci nechce sat len sa pohrava s bradavkou a apotom zaspi. samozrejme ked ho chcem odtiahnut tak je plac lebo je hladny tak mu musim dat umele ale ja nedavam flasu ale cez tu laktacnu hadicku aby si nezvykol na flasu. prikrmujem len raz 2 krat do dna a v noci ale aj to len 30 ml. takze uz to nie je take hrozne len keby tahal ako ma. ☹

@janulkan nechcem mudrovať ani nič len ma tak prosím necháp, ale to nevadí že nespinká nemusíš ju mať stále pri sebe potom neskôr sa nebudeš môcť ani pohnúť na meter lebo bude plakať , trošku plaču treba vydržať aj ked´to neni jednoduche , detičky su veľmi inteligentné už od malinkata si vedia vydobyť čo chcú.Detičky ani nerozoznaju den a noc im je to jedno kedy su hore /samozrejme myslím,malinké/ oni sa cca každé tri mesiace menia možno ti začne pekne spinkávať, treba sledovať či neni aj moc oblečený a ako teplo máš doma, vela detí spí len vonku.