Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Tak sa poslusne hlasim...Uz sme druhy den domka a pomalicky si zvykame na novy rezim.
Vanesska sa narodila 23.11.2011 o 23:18hod.....mala 3360g a 48cm....mame z nej velku radost
Vsetkym novym rodicom gratulujeme co porodili kym sme tu neboli...
@kaia aj my sme mali taku podobnu noc uz v poradi tretiu ale mne mw v nemocnici povedala ze deti maju v noci vyssiu produkciu hormonov preto su take ze v noci su aktivnejsie a okrem toho som zistila ze malemu je v postielke ziama lebo ked som uz po niekolkych hodinach sedenia na posteli nevladala s nim sediet tak som si ho dala k sebe do postele a dala mu prso tak to ani nechcel ale hned zaspinkal a spinkal zopar hodin az do rana neviem asi tak od 5-tej do nejak 8-9 takze uvidim ako to bude dalsiu noc lebo mame problem aj s prisatim sa a neviem kolko toho spapa lebo vcera papal velmi malo a aj cez den a vela spinkal a potom vecer uz bol aktivnejsi takze verim ze to po par dnoch prejde a hormony sa aj jemu ukludnia a ze sa nauci papat poriadne do syta a bude pekne spinkat 🙂
@hajatanufus ďakujem 🙂 ja som do nemocnice nastúpila na plánovanú hospitalizáciu v nedeľu 20.11...pri príjmaní mi zistili zle prietoky, tak mi indukovali pôrod. Bolesti mi začali v noci niekedy okolo tretej - štvrtej nad ránom...na sálu ma dali okolo ôsmej, vzhľadom k tomu, že stále som sa neotvárala...okolo deviatej mi pichli epi, aby to ešte vraj viac rozbehli, lebo kontrakcie boli, ale stále som sa neotvárala...potom to už malo rýchly spád a malý sa narodil o 9.51...
@22nikuska ahojky blahozelam a prajem vela zdravicka a mliecka 🙂 tak sme sa aj my dockali 🙂 a pekne miery 🙂
@dena uf tak to si tam sla akurat vcas nie?ale zvladli ste to a som rada ze ste obaja v poriadku a ze to uz mame za sebou
tak asi sme si nasli nejaky rezim (klop,klop) teda dufam 😀 uz som bola taka zufala v noci, ze som vyskusala asi vsetko, no uz dve noci to robime tak, ze do takej 23.00 maleho drzim hore, potom sa napapa, zobudi sa okolo 3.00, potom okolo 5.00 a potom o 7.00, takze sa celkom aj vyspim, no nechcem to zakriknut 🙂 ale zas v noci ma 2 krat ocikal, tak som mala radost teda 🙂
Co sa tyka Nutrilonu, ja ho malemu tiez davam vecer a potom pekne spinka, vecer mam malo mliecka ☹ neviem preco, cez den ked ho kojim tak z druheho prsnika mi kvapka, ze po kojeni mam celu plienku mokru, no vecer nic ☹
Ak pribudli nove deticky, tak blahozelam 🙂
Niekto tu pisal o puceni, Maxim sa niekedy tak puci, ze je ako paradajka cerveny, az sme sa s priatelom zlakli 😕 bol uplne cerveny
@eviiinka mna tiez maly vzdy ocika,dnes dvakrat. musela som sa pezliekat. a to ani nehovorim o tom,kolkokrat ocika sam seba. nestacim prat. aj teraz periem...ako to riesite u chlapcov? ja som to pri malej nezazila, snazim sa co najrychlejsie prebalit,ale aj tak ma vzdy dostane 😀
Ahojte babyb, tak mame za sebou dalsiu poradnu, mame dnes 4 tyzdne a 3930g, pribrali sme, doktorka mala z neho radost. 😀 ani sa mi nechce verit, ze maly bude mat mesiac, strasne to preslo 😉
gratulujem vsetkym novym mamickam 😵
Gratulujem vsetkym novym mamickam a ich pokladikom 😉
@eviiinka podvecer az vecer sa tvori menej mliecka, lebo maminky uz nie su tak v pohode a odpocinute... takze je to proste prirodzene... neboj, ono drobec si vytiahne kolko moze... 😉
@sonicka07 ked ho odbalis, je mu chladno, tak chvilu pockaj s prikrytou starou plienkou, mal by sa vycikat... 😅 v pripade, ze ho umyvas vodou pri prebalovani, tak teplejsiu vodu... 😉
@mysti @leslyelee skvele, tak nech vsetky deticky krasne rastu... 😵
@anicka87 jeden pediater odporuca napriek tomu, ze dietatko spinka, ho okolo 23tej prebudit a nakojit, a mal by potiahnut dlhsie v noci... skus... 😕 nas teraz tiez drichme, takze okolo 8mej ho preberiem, lebo tak 2 hodky zvykne buntosit, nech mi okolo 10tej zalomi a to pojdem aj ja... 😅
tak krpec konecne dnes spi doma viac ako hodinu 😀 aj ked na bruchu ale spi. Vyzera to na koliku, kedze som ho uspavala hodinu, 2x sa poblinkal (kedze vysel na prse 40 minut), 2x poprdkal a pokakal sa, comu predchadzalo pucenie a vystieranie a plac 😖 jedina poloha ktora zabera je na pleci, asi fakt kupim tu satku, bude kvazi vianocny darcek 🙂
@22nikuska gratulujem 🙂
@trinka dakujem za radu, som nevedela, mne len v nemocnici povedali, ze keby nahnisalo tak neprepichovat a ist k detskemu
@lenica81 ja by som bola rada keby TBC nie je povinne asi by som ho nedala zaockovat takeho malickeho
@janap24 som rada, ze ta to troska povzbudilo, aby si nebola zufala z toho, ze dokrmujes. nic na tom zle neni a predsa spokojne babatko je hlavne 😉 skus si na noc odsat a tak mu dat papat, ked ma v noci problem sa prisat. ja to tak tiez niekedy robim, pretoze v noci niekedy aj ja pri kojeni dostavam mikrospanok a potom ani neodsledujem ako maly pije a nakoniec zistim, ze len dudlikuje na mojom prse a netaha poriadne, co ma potom nasledok, ze je skor hladny ☹ a to s tym tahanim neboj aj to sa upravi,este ma len 10 dni tak mu daj sancu 😉 nas mal s prisatim tiez problem a dost mi rozzuzlal este v nemocnici bradavky, tak som zacala pouzivat klobuciky a do dnes ich mam a odvtedy maly nema problem s prisatim. 🙂 my sme tiez dokrmovali tak 30ml a nie vzdy, hlavne vecer, nas maly ma nejak apetit vecer.
@karap Moja mala skoro pri kojeni zaspi a je fakt problem ju zobudit,aby dalej papala.Davam ju len na 1 prsnik, 2.odsavam lebo tam sa nevie prichytit.ale ta stolica sa nam strieda raz zlta raz zelena. Inak my sme mali zltacku 3 tyzdne, doktorka povedala, ze neva,ze to ustupi samo ked bude pekne papat a mala pravdu.
@veronika1417 Ahojky, no mam chvilku casu po hroznej noci, mala sa stale budila tak pisem. Sopliky stale mame, ale uz trosku lepsie, dobrali sme antibiotika a boli sme vcera na kontrole a aj na krcnom. A tam doktor,ze na nadchu nasivin a odstriekavat co aj robim, a ze mala ma zapalene uska..no skoro ma prekotilo. Tak zase riesime aj to+ sopliky.chudatko a vo stvrtok ideme na kontrolu, inak nechapem,lebo vobec neplackava kvoli uskam teda aspon som si vobec nevsimla...no co uz, vydrzime 😖
Ahojte mamuchy, vobec nestiham citat, som tu na skok tak GRATULUJEEEM MAMINKAM K NADHERNYM DETICKAM 🙂. Moja mala bola kazdu hodku v noci hore, strasne nespokojna a teraz konecne spinka tak idem aj ja. Inak mam asi hlupu otazku, ale uz som total zamotana tak pisem. no snazim sa zistit, kolko mlieka si mala zo mna zoberie tak som si pozicala detsku vahu no a vazila som malu pred a po kojeni. No a pred ukazovala 3480g a po 3540g cize rozdiel 60. Baby viete mi povedat kolko je to ml? 60 alebo 6??? som uz z toho blba, pila len chvilku a potom zaspala a ja neviem teraz,lebo 6 sa mi zda malo, ale 60 vela za tu chvilku... 😢 . A mate niektora skusenost s elekttrickou odsavackou, pripadne neviete o niekom kto predava pod ruku? ja mam manualnu, uz sa mi rozpada a strasne ma z toho boli ruka 🙂 tak planujem kupit druhu. dakujeeeem za rady
@luci66 vypila 60 ml...
@kaia už idete domov? supeeeer
@luci66 joooj to mi je luto ☹ no nasa mala tiez este soplikuje, normalne niekedy aj zakasle hnusne sople! 😠 Ked jej odsavam sopliky s odsavackou na vysvac niekedy jej nic nevytiahnem 😒 aj teraz ked spinka pocujem ko sa jej zle dycha malinkatej 😒 tak ale este sme dnes neodsali potom dam ten Physiomer baby tak uvidime. Dufam, ze to tvojej malinkej rychlo prejde je hrozne ked su take malinke deticky chorucke ☹ ani nevieme ci ich nieco boli alebo nie.
@luci66 to máš zhruba 60ml a mala by spapkať viacej ak je nervózna ešte jej daj cca 120moja spapa aj viacej

Vsetkym novym mamickam a babetkam srdecne gratulujeme a prajeme skore zotavenie a vela mliecka apokojny spanok 😉