Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lenka1108 no tak držím palce, nech to nie je na ATB
@henrieta44 naša kaká každý deň aj niekoľko krát, ale tiež som počula, že u niektorých detičiek je normálne že nekakajú niekoľko dní. ak je malá ok, tak to nevadí. naša je nespokojná, keď kaká len raz, tak to viem, že nie je dobre.
@micicka dakujem 🙂
@henrieta44 aj ja som pocula, ze kojene babo nemusi mat stolicu aj tyzden, ale viem, ze moj maly, ked sa nevykaka aspon raz za den, tak ho boli brusko....takze ked je tvoja malicka inak spokojna, vobec sa preto netrap 😉
@lenkalienka25 ja malú prevažne kojím,len 1x dám UM.Akeď tak dám do fľašky.pred kojením na lyžičku do pusy. 😉
ahojte...u nás bola brutálna noc 😎 malá má vysoké horúčky a strašne kašle. Včera sme boli u dr. a povedala aby nechodila k malému, vraj najlepšie by bolo, keby išla k niekomu... No vysvetlite jej to, keď sa malá chce starať o malinkého bračeka....dúfam, že to malý nedostane, lebo by ma fakt švihlo...stačilo keď už v pôrodnici bral antibiotika a bol na infuzkach. Teraz fakt nepotrebujem aby ochorel...
@henrieta44 keď je dieťatko kojené vraj je to normálne..aj naša malá nekakala aj týždeň, bola som vystresovaná a dr. povdala, že je to o.k....a veru stávalo sa to častejšie, že nekákávala 😉
ahojte žienky, počuli ste už o Karpovej metóde ?? je to metóda na uspávanie bábätka, my sme včera skúsili, lebo predošlú noc mala zaspala až ráno o 2, dnes v noci zaspala o 22 a spala do 4 😵 napapala sa a spinkala ďalej do 7
neviem či zabralo to zabalenie alebo dospávala predošlú noc 🙂
možno niektorej to pomôže skúste pozrieť:
http://i-vet.blog.cz/0810/nejstastnejsi-miminko...
som zvedava či už to máte odskúšané, alebo či pomôže niekomu 😉
ďakujem všetkým, že ste ma ukludnili, už je to ok, malá sa doslova dnes pos...a, až som ju musela umyť. 🙂
inak baby, včera na markíze hovorili o novej knihe,, návod na prežitie pre bejby", celkom ma zaujala, asi napíšem ježiškovi nech mi ju donesie 😀
... naša sa včera aj dnes zobudila len raz o 1:30 a potom až o 6tej. večer zaspí tak o 21 - 21:30, takže som úplne vyspatá, čo je super, len ráno ma potom pociť, že mi idú prsia vybuchnúť čo sú tak naliete, že mi malá ani neie chytiť bradavky a musím si dať klobúčiky 😒
poradte nieco na kakanie, maly sa strasne puci, niekedy aj 2h co sa nejde vykakat, iba si poplackava, takze prdiky to nebudu, a rurku sa mi nechce pouzivat kazdy den a zas nechat ho takto trapit nechcem, nespinka skoro cely den, len cez noc 😖
@anicka87 moja mama je priamo z urologie a ona vravela že nepreťahovať, tak neviem.
@janulkan len som zahliadla tak napíšem skús espumisan, alebo aj bio gaya
@tasiko tuto je odpoved na moju otazku od laktacnej poradkyni
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@anicka87 ja mam syna mal 2 roky a nepretahujem, aj Dr vravela, ze radsej nie, ze ma cas a uz je bez plienok, tak sa s nim obcas sam hra a on najlepsie vie kedy ho to zaboli.... podla mna si to povoli sam. ja to neriesim a urcite by som to neriesila u tak maleho babatka ako mas ty, ale to je len moj nazor 🙂
@henrieta44 ahoj, aj ja som to na markíze videla a veľmi ma tá kniha zaujala, tiež asi napíšem ježiškovi 🙂 Nevieš ale prosím ťa ako sa volala tá druhá kniha od Bukovského jedno bolo to prežitie bejby a druhá bola plná receptov od novorodeniatka až po tuším 6 rokov hovorili. ďakujem
@henrieta44 už som to našla, druhá sa volá "hneď to bude anjelik", posielam link: http://www.martinus.sk/?uItem=115676
ahojte baby nasej malej sa urobili pod krkom a napleckiach pupenceky take zahnisane.neviete co to moze byt?neveim ci alergia alebo hormony.nemate niektore skusennost? ☹ ☹ ☹ ☹ vcera som pila feniklovy caj a mala potom prdkala ako diva takze pomohlo 😉
@zlamal.i presne aj ja mám rovnakú otázku, malému sa spravili také hnisavé malé pupenčeky ako vyrážky, to sú potníčky? má to na bokoch tváričky aj na bradičke. Je pravda, že keď ho kojím, tak sa mi zvykne ruka spotiť, môže to byť z toho? Snažím sa si podkladať plienku. Vie mi prosím niekto poradiť čo by na to mohlo pomôcť? Ďakujem
@zlamal.i ahoj aj môj malý mal pod pazuchami také malé hnisavé vyrážky... ked sme doli v poradni tak mu to z niečím ponatierali a zmizlo to... že ked ho kúpem ho mám poriadne poutierať.. hlavne v záhyboch.... odvtedy to nemá klop klop...
na nošteku má vyrážky aj okolo pusinky z cumlíka lebo sa dosť potí...
@miriamapeter potničky sú také červené fľaky
@lucka33 ahoj môj malý tiež nechcel búvať iba sa obzeral a ked ho to omrzelo tak plakal ako o život...museli sme ho stále zobrať na ruky aby sa ukľudnil... ale nos 5kg dieťa na rukách... Dr. mi dala homeopatiká colocynthis a pomáhajú mu aj na bruško... tak je kľudný a pekne spinká niekedy aj celú noc prespí!!! (klop klop) aj cez den mi spinká 😀
Ahojte, citam, ze ste sa bavili o pretahovani u chlapcov. Urolog nam to pri synovi odporucal robit az po 3. roku, takze mate cas 😎. Co sa tyka rektalnej rurky, tak to sme opat so synom absolvovali. Lekarka nam to dokonca predviedla, rurka sa ma vopchat dnu cela, nechat aj hodinu - dve vnutri. Ono to stimuluje vetry aj stolicu. Vzdy sme po odbaleni plienky nasli rurku so stolicou vonku 😉. Robili sme to len v akutnych pripadoch, nech si nezvykne kakat iba s pomocou...Kazdopadne odporucam, pomaha to 😉
@lolinkamaminka ako casto a po kolko mam brat tie homeopatika,lebo tu nic nepisu
@tasiko joooj zlaticko malinke 😢 no ja sa tej rurky bojim tak celkovo aj kvoli pouzitiu aj kvoli navyku na nu ale kazdy hovori inak takze si vyber 😖 tak ale zvladame to zatial bez nej mam ju len pohotovostne keby sme ju naozaj potrebovali
@lucka33 obdivujem tvoj optimizmus 😀 ale ja nemozem frflat lebo moja je poslusna 😉 vecer ju uspim zobudi sa o pat sest hodin na papanie a potom ju zobudi az kakanie a dnes dokonca vstala az o 6:30 takze sme si kraaasne oddychli 😉
@kaia K tej rektálnej rúrke, to som v šoku. Ja som ju používala pri prvej dcére a žiadne také, že zasunúť celú a nechať 1-2 hodiny 😲 😲 😲 Mala by som strach ju vsunúť celú a nechať 1-2 hodiny 😲 , to radšej použijem glycerínový čípok. Používala som ju vtedy keď malá tlačila, ale mala problém sa vykakať,a elobo keď sme nemali stolicu viac ako 24 hodín. Zasunula som ju len pokiaľ som nenarazila na stolicu ( 2-3 cm)
a trošku pokrúžila pre podráždenie nutkania na tlačenie a malá sa krásne vykakala a tie 2-3 cm rúrky vytlačila. Koniec som celý čas držala pevne v ruke.

@lenkalienka25 myslím, že pomáha. keď nás bolelo bruško veľmi, že plakala strašne, tak som dala do každého jedla. teraz dávam len občas, keď je umrnčaná a nie a nie sa ukľudniť - to totižto neviem, či to nie je bruško. dr. povedala, že to nie je návykové, že sa to môže dávať aj často aj dlhšie. ale zase keď netreba nedávam. ja dávam 25 kvapiek